Game nieuws van donderdag 10 mei 2012

Auteur: Johan Lubbers op donderdag 10 mei 2012 om 15:36:25

Up2Date: Xbox LIVE Arcade - Minecraft en Tom Clancy


Deze rubriek is een tijdje weggeweest, maar nu is hij weer terug: de Up2Date van Xbox LIVE Arcade. In deze wekelijkse rubriek hebben wij voor jullie onder andere de nieuwste games en demo's en de beste kortingen op een rijtje gezet.

Deze week komt Minecraft uit voor de Xbox 360. Heb je de game nog niet op de PC gespeeld? Dan is de Xbox-versie zeker een aankoop waard, want Tom was zeer enthousiast in zijn review. Ook zijn er drie nieuwe demo's te downloaden: die van Kinect Star Wars, DiRT Showdown en Spec Ops: The Line.

Voor de koopjesjager is er eveneens een hoop te krijgen. Zo is een aantal Tom Clancy-uitbreidingen en -spellen in de aanbieding voor mensen met een gold-account. Dit zijn onder andere de uitbreidingen voor Ghost Recon: Advanced Warfighter 2, de Deniable Ops DLC voor Splinter Cell Conviction en de game Splinter Cell: Chaos Theory. Ook is er een aantal games voor altijd verlaagd in prijs. Hier zit onder andere Insanely Twisted Shadow Planet bij voor maar 400 punten.

Games
* Minecraft: Xbox 360 Edition (1600)

Demo's
* Kinect Star Wars
* Spec Ops: The Line
* DiRT Showdown

Deal of the Week
* GRAW 2 Co-op Collection (200)
* GRAW 2 Co-op Collection 2 (200)
* Splinter Cell Conviction Deniable Ops: Insurence (400)
* Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter Ch. 2 (300)
* Tom Clancy’s HAWX Air Supremacy (400)
* Splinter Cell Chaos Theory (600)
* Tom Clancy’s Hawx 2 All in One Pack (400)
* Endwar Escalation Expansion Pack (200)
* Sam Fisher Backpack (120)

In prijs verlaagd
* Insanely Twisted Shadow Planet (400)
* Hasbro Family Game Night (400)
* Toy Soldiers (400)

Games on Demand
* Nickelodeon Dance
* Driver: San Francisco

Avatars
* Wolvenstein Collection
* Max Payne 3 Collection Update
* Avatar Toy Armory Collection Update

» Reacties [0]

Auteur: Johan Lubbers op donderdag 10 mei 2012 om 12:59:13

Gerucht: Veel details Dead Space 3 onthuld, krijgt co-op modus

Bron: IGN
Een anonieme bron wist aan IGN zeer veel onthullingen te doen betreffende Dead Space 3. Zo zou het derde deel in de sci-fi survival horror-reeks volledig in co-op te spelen zijn. Een tweede speler zou bovendien op elk moment zijn controller oppikken en meespelen. Deze neemt dan de controle over de gids van Isaac, die een litteken op zijn gezicht en oplichtende rode ogen heeft. Die gids zal heel hard nodig zijn, aangezien de game zich vermoedelijk op een sneeuwplaneet zal afspelen.

Verder werd meegedeeld dat de co-op modus volgens de bron bijna hetzelfde is als de singleplayer. In laatstgenoemde ligt de focus echter wat meer op Isaac, in de co-op houdt de camera de gids ook beter in de gaten. Munitie zou overigens redelijk zeldzaam zijn in Dead Space, dus eerlijk met elkaar delen wordt nog een hele klus. Er is echter geen manier om de ander te reviven: als een speler dood gaat, beginnen beide bij het laatste checkpoint.

De wapens van Isaac zijn volgens de bron ook veranderd. De wapens kunnen of zelf gemodificeerd worden of de alternatieve modus van de wapens is flink veranderd. De Plasma Cutter kan nu namelijk grote druk wegschieten, net als de Force Gun. Ook de Pulse Rifle zou anders zijn: de alternatieve modus zijn zagen die afgeschoten kunnen worden. Isaac zelf zou ook beschikking hebben over een aantal nieuwe vaardigheden. Zo kan hij nu bukken om bijvoorbeeld dekking te zoeken en zal de man kunnen wegrollen om de aanvallen van vijanden te kunnen ontwijken.

Ook over de vijanden werd een en ander vermeld. Zou zouden deze een stuk diverser zijn dan in de eerdere delen. Isaac en zijn gids zullen namelijk voor het eerst tegen mensen moeten vechten. Deze soldaten zouden sterke wapens en bepantsering hebben en granaten naar je kunnen gooien. De Necromorphs, de vijanden in de eerste twee delen, zouden overigens ook in dit derde deel hun opwachting maken.

» Reacties [5]

Auteur: Jos Pieters op donderdag 10 mei 2012 om 13:15:12

Ninja Gaiden 3 verscheept 630.000 exemplaren

Ninja Gaiden III is wereldwijd in totaal 630.000 keer verscheept naar winkelketens. Dit heeft Tecmo Koei bekendgemaakt in haar financiële jaarverslag. Let wel: het gaat hier om het aantal verscheepte exemplaren en niet om het aantal verkochte games.

De verkoopcijfers van Ninja Gaiden III zorgen mede voor een nettowinst van 45 miljoen euro over het fiscale jaar van 2012. Dat houdt een stijging in van ongeveer 69 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De totale omzet van Tecmo Koei is hiermee met tien procent gestegen naar ruim 340 miljoen euro.

As reason for the performance gains, the company cited strong sales of games like Ninja Gaiden 3, Musou Orochi 2, Sengoku Musou 3 Empires and Winning Post 7 2012. Ninja Gaiden 3 shipped 630,000 units throughout the world.

Tecmo Koei ziet de toekomst rooskleurig tegemoet, want voor het volgende fiscale jaar voorspelt het bedrijf een omzet van 376 miljoen euro, waarmee de groei van het bedrijf wederom op zo'n tien procent zal moeten uitkomen. Ook maakt het bedrijf bekend dat ze zich op nieuwe hardware gaan richten in het komende fiscale jaar. Waarschijnlijk wordt daarmee onder andere Ninja Gaiden III: Razor's Edge voor de Wii U bedoeld.

» Reacties [4]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 10 mei 2012 om 08:45:23

Nieuwe 'Tales'-game zal begin juni worden onthuld

Hoewel Europa nog niet eens aan de slag heeft kunnen gaan met Tales of Graces ƒ en Tales of Xillia, lijkt het erop dat Namco Bandai binnenkort alweer een nieuwe game binnen de langlopende RPG-reeks zal aankondigen. In het Japanse mangablad Weekly Shōnen Jump staat namelijk dat de volgende Tales-game zal worden onthuld op het Tales of Festival 2012, dat plaatsvind op 2 en 3 juni in de Yokohama Arena.


Het lijkt erop dat het hier gaat om een gloednieuwe game binnen de reeks, die zich afspeelt in een totaal nieuwe wereld. Van de remakes waar al lange tijd geruchten over rondgaan zal dus hoogstwaarschijnlijk geen sprake zijn. Uiteraard is het ook mogelijk dat meerdere spellen zullen worden onthuld op het festival.

» Reacties [7]

Auteur: Glenn van Dormolen op donderdag 10 mei 2012 om 13:22:07

Regisseur van Resident Evil 6 wil niet teveel nadruk op actie

Resident Evil 6 regisseur Yoshiaki Hirabayashi heeft vandaag een aantal uitspraken gedaan over zijn aankomende titel. Zo zou de besturing van het zesde Resident Evil-deel compleet anders zijn dan we van de reeks gewend zijn.

We didn’t want to make a straight up action-type control scheme for the game. We’re still trying to make a horror experience. This is horror as entertainment. To that end I think it was necessary to open up the controls a little, make them smoother, so you could immerse yourself in this world more easily.

But that doesn’t mean you’re going to lose control over the player in terms of how they experience this world we’ve created.

De soepelere besturing zou ervoor moeten zorgen dat spelers zich beter kunnen inleven in de game. Wel heeft hij aangegeven dat de game ook niet teveel zal moeten neigen naar het actiegenre, want volgens hem is Resident Evil nog steeds een horrorervaring en geen actiefilm.

» Reacties [1]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 10 mei 2012 om 12:48:21

Director Kid Icarus: Uprising ziet weinig in een vervolg

Bron: VG247
Masahiro Sakurai, director van Kid Icarus: Uprising ziet niet veel in een vervolg op de Nintendo 3DS-titel. Dat bleek uit een interview met IGN, toen laatstgenoemde vroeg of Kid Icarus: Uprising was gemaakt met een franchise in het achterhoofd.

If you mean to ask if there’s a sequel, the answer is no, because we pushed a lot into the game in order to let people have this short yet deep experience, but the novelty of that would likely grow thin in the next game.

Sakurai meent daarom dat er te weinig innovativiteit in een vervolg zou zitten, waardoor hij in ieder geval niet degene wilt zijn die een opvolger maakt. De mogelijkheid dat er binnen een aantal jaar wel een tweede deel zal verschijnen is er uiteraard nog wel. Kid Icarus: Uprising wisten we in ieder geval zeer enthousiast te ontvangen.

» Reacties [2]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 10 mei 2012 om 14:06:28

Nieuwe trailer: Community interview with producer Hideo Baba - part 3

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 10 mei 2012 om 13:31:38

Splitscreen multiplayer Minecraft alleen speelbaar op HD-televisies

Bron: Kotaku
Minecraft is pas net verschenen op Xbox LIVE Arcade en er zijn alweer een aantal klachten over de downloadbare titel. Het blijkt namelijk dat één van de grootste nieuwe features van het spel, de splitscreen multiplayer, niet speelbaar is op SD-televisies. Om van deze modus gebruik te maken zul je dus over een HD-televisie moeten bezitten. Microsoft heeft op de klachten gereageerd met de volgende mededeling:

In order to deliver the best consumer experience, and to support the text needs of the inventory and crafting system, split-screen multiplayer in Minecraft does require an HD screen. Currently, in game prompts alert players of the HD requirements for split-screen multiplayer.

Het is alleen opmerkelijk te noemen dat nergens in de Xbox LIVE Marketplace wordt genoemd dat de nieuwe functie alleen beschikbaar is voor de eigenaren van een HD-televisie. Feit blijft dat laatstgenoemde in ieder geval aan de slag kunnen met een erg leuke titel.

» Reacties [6]

Auteur: Leon Stougie op donderdag 10 mei 2012 om 15:37:17

Releasedatum Hitman: Absolution bekendgemaakt

Bron: Eurogamer
Gisteren ging nog het gerucht dat Hitman: Absolution al in september zou uitkomen. De Deense ontwikkelaar IO Interactive heeft nu echter de officiële releasedatum van Hitman: Absolution bekendgemaakt. Het avontuur met Agent 47 zal vanaf 20 november in de winkels liggen.

De Hitman: Sniper Challenge zal al op 15 mei voor de console uitkomen. De PC-versie laat iets langer op zich wachten, deze staat vanaf 1 augustus op Steam. Deze Sniper Challenge bestaat uit een herspeelbare missie, een exclusieve sniper met upgrades en prijzen voor de beste schutters bevatten. De standalone game is een pre-orderbonus, waarvan nog onbekend is of deze ook los te koop zal zijn.

» Reacties [6]

Auteur: Leon Stougie op donderdag 10 mei 2012 om 15:54:58

Avengers: Battle for Earth aangekondigd door Ubisoft

Bron: Eurogamer
Onlangs werd al duidelijk dat Ubisoft waarschijnlijk bezig was met een Avengers-game. Nu is Avengers: Battle for Earth officieel onthuld. De game is in ontwikkeling bij Ubisoft Quebec, een studio die voornamelijk ervaring heeft met games het ontwikkelen van games voor de Wii en DS. Het spel maakt gebruik van bewegingsbesturing en zal uitkomen voor de Wii U en de Kinect van de Xbox 360.

Avengers: Battle for Earth volgt de Secret Invasion-verhaallijn uit de comic books. Hierin strijden Captain America, Iron Man, de Hulk en Thor tegen de buitenaardse Skrull. Het spel zal meer dan twintig karakters van Marvel kennen. Wellicht zitten hier ook Hawkeye en Black Widow tussen, welke beide een prominente rol hadden in de recente film The Avengers.

Het spel zal uitkomen nadat de Wii U is gelanceerd, waarbij een release rond de kerstdagen in 2012 voor de hand ligt. Tijdens de E3, begin juni, zal er meer informatie onthuld worden.

» Reacties [3]

Auteur: Richard Leurs op donderdag 10 mei 2012 om 16:20:25

Warner zoekt naar Juliet Starling look-a-like voor Lollipop Chainsaw competitie

Warner Bros. is op zoek naar een cosplay look-a-like van Juliet Starling, het hoofdpersonage van Lollipop Chainsaw. Lijk je op Juliet of ken je een cosplayer die de sexy pakjes uit Lollipop Chainsaw in haar kast heeft hangen? Meldt dit via Facebook aan!

Vanaf vandaag kan er ook op al het aangemelde vrouwelijk schoon gestemd worden, hiervoor kun je op de officiële Lollipop Chainsaw Facebook-pagina terecht. De beste look-a-like met de meeste stemmen wint een professionele fotoshoot in FHM en Louder.

» Reacties [2]

Auteur: Leon Stougie op donderdag 10 mei 2012 om 16:47:00

Nieuwe trailer: Darksiders II Behind The Mask: Death's Story

» Reacties [1]

Auteur: Leon Stougie op donderdag 10 mei 2012 om 16:42:51

Dishonored ligt vanaf 12 oktober in de schappen

Bethesda heeft bekendgemaakt dat Dishonored vanaf 12 oktober in Europa in de schappen ligt, voor PlayStation 3, PC en Xbox 360. Vlatko Andonov, directeur van Bethesda Softworks, liet weten blij te zijn dat het spel onder de aandacht van veel mensen is gekomen, dit komt met name door de spectaculaire debuut-trailer. Daarnaast meldde hij dat we op de E3, begin juni, meer informatie over Dishonored mogen verwachten:

We are pleased that Dishonored has captured people’s attention. We are looking forward to sharing lots more information about the game leading up to its launch in October, and having a hands-on build of Dishonored in our booth at E3!

Naast de bekendmaking van de releasedatum is ook de boxart van het spel onthuld. Op dit mooie stukje boxart zien we zeer waarschijnlijk de protagonist Corvo Attano met zijn masker op.

» Reacties [9]

Auteur: Richard Leurs op donderdag 10 mei 2012 om 18:00:00

Nieuwe trailer: Max Payne 3 Launch Trailer

» Reacties [12]

Auteur: Richard Leurs op donderdag 10 mei 2012 om 17:57:00

Nieuwe trailer: Assassin's Creed III World Gameplay Premiere

» Reacties [33]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 10 mei 2012 om 18:29:40

Up2Date: Wii, DSi en Nintendo 3DS - week 19


Net als de Up2Date gericht op Xbox LIVE Arcade, is ook de laatste van de grote drie terug van weggeweest: de Up2Date gericht op Nintendo. Elke week houden we je hiermee op de hoogte van alle downloadbare mogelijkheden die voor de DSi, Wii en 3DS te verkrijgen zijn.

Deze week heeft de 3DS een aantal interessante dingen mogen verwelkomen. Zo heeft Nicalis het vernuftige spelletje VVVVVV uitgebracht, waarin het zaak is steeds de zwaartekracht om te gooien om zo obstakels te ontwijken. Tevens kunnen 3DS-gebruikers de klassieke SEGA Game Gear-titel Sonic Labyrinth binnenhalen en zijn er drie nieuwe 3D-video's verschenen.

De DSi-eigenaren krijgen deze week de mogelijkheid de curlingsport te verkennen middels Curling Super Championship, terwijl nostalgische Wii-bezitters aan de slag kunnen met de arcadegame Wonder Boy in Monster Land. Tevens krijgen zij de kans om het laatste deel van de Monster World-reeks te spelen middels Monster World IV, een game die oorspronkelijk enkel in Japan te verkrijgen was.

3DS

Software
* VVVVVV (800 Nintendo Points)

Virtual Console
* Sonic Labyrinth (500 Nintendo Points)

Nintendo Video
* Big Buck Bunny
* Shaun het Schaap: De vlieger
* Little Postman

DSi

DSiWare
* Curling Super Championship (500 Nintendo Points)

Wii

Virtual Console
* Monster World IV (600 Nintendo Points)
* Wonder Boy in Monster Land (900 Nintendo Points)

WiiWare
* Geen nieuwe content beschikbaar.

» Reacties [5]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Januari 2018
Win de Thrustmaster T.Flight Hotas 4 Flight Stick! | Prijsvraag
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie