Game nieuws van maandag 4 juni 2012

Auteur: Leon Kempers op maandag 4 juni 2012 om 07:24:28

CrewGrounds: Ik heb hoge verwachtingen van de E3 2012!Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

Ik heb hoge verwachtingen van de E3 2012!


Stefan Arendshorst
Waar
Zoals elk jaar staat de frontpage vol met kleurrijke E3-nieuwsberichten. Dit jaar heb ik er zeker vertrouwen in dat er grote aankondigingen zullen komen. Zo verwacht ik dat we meer te weten komen over Halo 4, Assassin's Creed 3 en Dragon Age 3. Wie weet wat voor moois deze titels voor ons in petto hebben?

Jos Pieters
Waar
Elk jaar weer worden de grootste aankondigingen omtrent de game-industrie op de E3 gedaan. Ook dit jaar verwacht ik veel nieuws over Halo 4, Hitman: Absolution, Assassins Creed III, Tomb Raider en nog veel meer. Tevens verwacht ik toch een aankondiging van de opvolger van de Xbox 360 door Microsoft. Ik kan niet wachten tot de beurs begint!

Wester Wagenaar
Waar
Ik heb alleen al torenhoge verwachtingen van de E3 2012 omdat Nintendo zijn gloednieuwe console eindelijk echt zal tentoonstellen. Nu is dit op zich niet zo'n verrassing meer en deed het Japanse bedrijf dat vorig jaar ook, maar nu moet Nintendo ons écht gaan overtuigen. De verwachting dat ze hierbij met heel wat vette games op de proppen komen, is daarom niet ongegrond.

Leon Kempers
Waar
Het is praktisch zeker dat Splinter Cell 6 zal worden getoond en alleen dat maakt de E3 2012 voor mij al een succes. Maar met pareltjes als Assassin's Creed III, Dishonored, Far Cry 3, Hitman: Absolution en The Last of Us kan deze E3 al helemaal niet meer stuk! En dan weten we nog niet eens welke verrassingen ons te wachten staan...

» Reacties [1]

Auteur: Leon Kempers op maandag 4 juni 2012 om 07:24:14

Sony toont toekomst van PlayStation Plus op E3

Bron: VG247
Twee jaar geleden kondigde Sony op haar E3-persconferentie PlayStation Plus aan. Deze online dienst kost vijftig euro op jaarbasis en geeft je elke maand toegang tot gratis games, mini's, thema's, kortingen en andere exclusieve voordelen. De service kent inmiddels al flink wat leden en Sony doet er alles aan om nog meer PlayStation-gebruikers over te halen een abonnement af te sluiten. Wat de toekomst van PlayStation Plus ons te bieden heeft, zal worden aangekondigd tijdens Sony's persconferentie op de E3. Dat liet het bedrijf weten op haar website:

Watch PlayStation’s press conference live. See the future of PlayStation Plus.

Vorige week lieten we je al weten dat Sony PlayStation Plus mogelijk naar de Vita zal brengen. Daarnaast gaat het gerucht dat de dienst volledig vernieuwd zal worden. Er is echter maar één manier om te ontdekken wat het Japanse bedrijf daadwerkelijk van plan is: de persconferentie volgen. Zorg er dus voor dat je dinsdag om 03:00 uur 's ochtends online bent op GamersNET. De livestream van de presentatie zal op onze website te vinden zijn, evenals een chat waarmee je in contact kunt blijven met andere bezoekers en de crewleden. Zorg dat je het niet mist!

» Reacties [5]

Auteur: Leon Kempers op maandag 4 juni 2012 om 07:23:43

Nieuwe details en screenshots Tomb Raider onthuld; meer keuzevrijheid voor spelers

Bron: VG247
Na een afwezigheid van bijna vijf jaar keert Lara Croft in 2013 eindelijk weer terug. De nieuwe Tomb Raider-game zal echter compleet anders worden dan je gewend bent en dat bleek eens te meer uit de nieuwe details die zojuist het levenslicht zagen. Zo wordt de lineaire platforming-structuur waar de serie bekend om staat volledig overboord gegooid. Crystal Dynamics geeft spelers dit keer de mogelijkheid om hun eigen weg te kiezen. Een woordvoerder van de studio vertelt:

We’re now giving the player the opportunity to go into a space and choose their own path. Where we take you across the ledge of the B-52 bomber, that’s a tutorial. Once you move away from the plane, everything is basically open, dynamic traversal where the player has the freedom to roam around a jump from location to location with ease.

De verhaallijn is, in tegenstelling tot de gameplay, wel volledig lineair. Uiteindelijk zul je simpelweg van A naar B moeten gaan. Hoe je daar komt, is wel aan de speler:

There is linearity to the story - you have to go from point A to point B - but there’s junctions in between where we want the player to feel like they’re real explorers.

Volgens het Amerikaanse tijdschrift Game Informer zijn er non-lineaire hubs waar de speler op verschillende tijdstippen naar terug kan keren. Bovendien is Lara dit keer wendbaarder dan ooit. Wanneer ze zich na een sprong in de lucht bevindt, kun je onder andere bepalen welke kant ze uit moet en hoe snel ze zich dient voort te bewegen.

Als kers op de taart doen enkele lichte RPG-elementen hun intrede. Door XP te verzamelen kunnen spelers Lara's vaardigheden upgraden wanneer zij langs zogenaamde basiskampen komt. Dankzij deze upgrades kan ze bijvoorbeeld extra pijlen met zich meedragen of sneller kogels achter elkaar afvuren.

Tijdens de Microsoft-persconferentie, die vandaag vanaf 18:30 uur live te volgen is op GamersNET, zal er een nieuwe demo getoond worden. Tomb Raider staat gepland voor een release op 5 maart 2013.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [3]

Auteur: Richard Leurs op maandag 4 juni 2012 om 00:34:36

Nintendo toont nieuw design en mogelijkheden Wii U-controller; heet officieel GamePad

Nintendo heeft zojuist via de Nintendo Direct broadcast nieuwe details over de tablet-controller van de Wii U bekendgemaakt. Als eerste kregen we te horen dat de controller officieel Wii U GamePad gaat heten. Deze naam komt nog uit het tijdperk van de NES, waarvan de controller ook GamePad werd genoemd.

Veel belangrijker is het nieuwe design die de controller van de Wii U heeft gekregen. Vorig jaar kregen we tijdens de E3 nog een prototype de Wii U tablet te zien, maar nu heeft Nintendo een officieel design voor ons klaarstaan. Zo zijn de circle pads vervangen voor analoge sticks. Deze zijn gemakkelijk in 360 graden te bewegen en geven ook de mogelijkheid om ingedrukt te worden. De andere knoppen op de controller zijn allemaal wat verplaatst en nu makkelijk te bereiken. Verder zijn op de achterkant van de GamePad handgrepen toegevoegd zodat gamers de toch wat grote GamePad goed kunnen vasthouden.

Nintendo sprak ook over enkele features van de GamePad. Zo kan de controller ook gebruikt worden als de Wii U uit staat. Deze functioneert dan als een infrarood afstandbediening voor de TV. Ook kan er, zoals de geruchten al deden vermoeden, content van de GamePad naar de TV gesleept worden. Een goed voorbeeld hiervan is een video die natuurlijk mooier is om op de TV te bekijken, maar via de controller makkelijk opgezocht kan worden. Hetzelfde geldt, zoals we al wisten voor games. Deze kunnen gemakkelijk tussen de TV en tablet verwisseld worden. Verder bevat de GamePad nog eens een NFC lezer en schrijver. Hiermee kan er informatie draadloos van een kleine chip afgelezen en opgeschreven worden. Deze chip kan in allerlei producten verstopt worden, een kaartje, een beeldje en zelfs je eigen mobiel.

Check hieronder de nieuwe look van de Wii U GamePad.
Bekijk de screenshots.

» Reacties [4]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 01:03:29

Nintendo onthult Wii U Pro Controller

Vandaag heeft Nintendo via een Nintendo Direct-uitzending naast het officiele design van de Wii U GamePad ook een andere controller laten zien. Het betreft een traditionele controller, die als de Wii U Pro Controller door het leven zal gaan. Net als de Classic Controller dat bij de Wii deed, is het mogelijk om hiermee spellen op een iets vertrouwder wijze te spelen. Voor een Super Smash Bros.-game bijvoorbeeld lijkt onderstaande controller zeer geschikt.

» Reacties [12]

Auteur: Richard Leurs op maandag 4 juni 2012 om 01:42:50

Miiverse wordt het online platform van de Wii U

Nintendo is nooit zo sterk geweest met de online functionaliteit van hun consoles en handhelds, maar met de Wii U worden er flinke stappen gezet om dit in te halen. Nintendo heeft namelijk zojuist via de Nintendo Direct broadcast het online platform Miiverse voor de Wii U aangekondigd.

Miiverse is vanuit elke game en elke applicatie met de home knop op te roepen en laat je verschillende dingen doen. Zo kan er via tekst en kleine handgeschreven berichten gechat worden en kan er een videochat met vrienden gestart worden. Ook kan er via Wii Wara Ware (ja we weten het... een gekke naam) een vraag gesteld worden over een game. Zit je vast in een missie of wil je graag weten welk wapen het sterkst is? Stel je vraag en andere gamers voorzien je snel van een antwoord.

Nintendo toonde ook de evolutie van Mii Plaza, het systeem waar je op de Wii met jouw Mii en die van andere kon spelen. Mii Plaza zit nu helemaal geïntegreerd in het menu van de Wii U en is gelijk na het opstarten van de console te zien. Na het opstarten van de console krijgen spelers een scherm met verschillende tegels en een hoop Mii's te zien. De tegels tonen games die jij speelt en games die op dat moment erg populair zijn. De Mii's van jouw, je vrienden, je landgenoten en andere spelers met dezelfde games als jou vullen de ruimte tussen de verschillende tegels op.

Miiverse wordt onderdeel van het Nintendo Network en de mogelijkheden van het platform zal ook naar andere apparaten toekomen. Zo werden onder ander de 3DS en Android-telefoons als mogelijke kandidaten genoemd. Deze uitbreiding van Miiverse zal niet gelijk tijdens de lancering gerealiseerd zijn, maar wordt later toegevoegd. Op de E3 persconferentie van Nintendo zal er meer over Miiverse bekend worden gemaakt, vergeet dus niet om dinsdag op 18:30 bij GamersNET langs te komen.

Bekijk de screenshots.

Op de Nintendo Direct broadcast werd ook een tof filmpje getoond om Miiverse te introduceren en deze willen we jullie niet onthouden.

» Reacties [6]

Auteur: Richard Leurs op maandag 4 juni 2012 om 01:54:29

Wii U lijkt ook zwarte versie te krijgen

Tot voor kort hadden we de Wii U alleen nog in het wit gezien, maar tijdens de Nintendo Direct broadcast die zojuist werd uitgezonden kwam er ook een zwarte-versie van de Wii U langs. Nintendo houdt er van om hun apparaten altijd in meerdere kleuren uit te brengen en het is dus niet gek dat de Wii U nu ook in het zwart lijkt te gaan verschijnen. De vraag is of de zwarte versie ook tijdens de launch beschikbaar zal zijn. Het lijkt ons mooi om al vanaf het begin tussen een witte en zwarte console te kunnen kiezen. Misschien komen er zelfs nog wel meer kleuren, hoe zou jouw ideale Wii U er uitzien?

Bekijk de screenshots.

» Reacties [3]

Auteur: Richard Leurs op maandag 4 juni 2012 om 01:51:00

Nieuwe trailer: Nintendo Wii U Miiverse Trailer

» Reacties [3]

Auteur: Richard Leurs op maandag 4 juni 2012 om 02:04:37

Kijk de uitzending van Nintendo Direct terug om de nieuwste info over de Wii U te zien

Afgelopen nacht toonde Nintendo via de Nintendo Direct broadcast enkele nieuwe details over de Wii U. Zo werd de Wii U GamePad onthuld en zagen we de eerste beelden van Miiverse. Ook de Wii U Pro Controller deed zijn intrede en zagen we nou een zwarte versie van de console langskomen? Check dit alles nu zelf in de laatste uitzending van Nintendo Direct.

» Reacties [3]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 4 juni 2012 om 07:27:23

GN Fotoreportage: Stilte voor de storm...

De koffers zijn uitgepakt, de E3 badges zijn opgehaald en ook het thuisfront is druk bezig met allerhande pre-E3 nieuwtjes coveren. Kortom, de voorbereidingen zijn getroffen en de Electronic Entertainment Expo kan dus van start gaan! Peter en ik proberen jullie zo vaak mogelijk te voorzien van GN On Tours, GamersNET Radio en natuurlijk onze geschreven previews, maar om ook een impressie van onze werk- en levensstijl te geven, maken we ietwat frequenter ook GN Fotoreportages!

Een impressie van onze hotelkamer, een impressie van onze gefrustreerde koppen tijdens het werk of gewoon een mooie impressie van Los Angeles: in de GN Fotoreportage kan van alles aan bod komen!

Vandaag was het nog een relatief rustige dag voor de twee afgevaardigden in Los Angeles, vandaar dat we deze korte fotoreportage 'Stilte voor de storm...' noemen. Geniet van deze prachtige sfeerbeelden!

Bekijk de screenshots.

» Reacties [6]

Auteur: Jos Pieters op maandag 4 juni 2012 om 16:57:40

Eerste screenshots Super Mario Wii U maken je vrolijk

Het is al lange tijd bekend dat Nintendo een nieuwe Super Mario-game zal onthullen tijdens haar persconferentie op de E3. Maar vandaag kunnen wij jullie trakteren op de allereerste Wii U Super Mario-beelden! Op de screenshots is te zien dat de nieuwe Super Mario wederom een tweedimensionaal avontuur gaat worden. Nu met prachtige HD-beeldkwaliteit en een integratie van alle features van Nintendo's Miiverse online!

Bekijk de screenshots.

Verwacht tijdens de E3-persconferentie van Nintendo meer informatie omtrent deze Mario-game en de eerste gameplay-beelden. De persconferentie van Nintendo is live te volgen op dinsdag 5 juni om 18:00 op GamersNET.

» Reacties [4]

Auteur: Stefan Arendshorst op maandag 4 juni 2012 om 12:24:38

Halo 4 zal jarenlang voorzien worden van Spartan Ops-content

Bron: VG247
Halo 4 zal jarenlang voorzien worden van content voor de coöperatieve modus Spartan Ops, dat maakte Frank O'Connor van 343 Studios bekend. Deze modus is vergelijkbaar met Firefight van Halo 3: ODST, maar heeft dan zijn eigen verhaallijn naast die van de campagne van de game. O'Connor had het volgende te zeggen:

We wanted gamers to have a continual water cooler conversation that revolves around shared gameplay experiences.

So if you have four people working together to get through these missions and then watching and experiencing fiction at the same time … it’s not that you have to go and blow up a reactor and then you watch a cinematic sequence of a reactor blowing up; it’s real characters with really significant universe-changing events going on in the narrative.

We have the Spartan Ops story mapped out, at least loosely, for a few years. The first season is very rigid at this point and we know where this story goes. If it’s successful, if people enjoy it, we have a narrative arc that can last for years, with a known beginning, a middle and an end.

Halo 4 verschijnt op 6 november, maar meer informatie en bewegende beelden zullen we vanavond zien tijdens de E3-persconferentie van Microsoft.

» Reacties [9]

Auteur: Leon Stougie op maandag 4 juni 2012 om 11:09:54

Multiplayer Gears of War: Judgement krijgt verschillende klassen

De multiplayer van de nieuwe Gears of War, Judgement, zal op de schop gegooid worden. Voor het eerst in de franchise zal er namelijk gebruikt gemaakt worden van een systeem waarbij je uit verschillende klassen kan kiezen. Hiermee lijkt de shooter de kant op te gaan van bijvoorbeeld Team Fortress. De COG krijgt een engineer, soldier, medic en scout. De Locust bevat wat minder stereotypische klassen.

Voor de COG geldt dat Damon Baird de engineer is. Hij heeft een Gnasher en Blowtorch, daarnaast kan hij een sentry turret neerzetten en beschadigde muren repareren. Augustus Cole is de soldier, hij heeft beschikking over een Lancer en Boomshot. Cole kan boxen met ammo neerleggen en de Blowtorch-ammo van de engineer bijvullen. Sophia Hendricks is de medic. Zij heeft een Lancer, Snub pistol en Stim Gas-granaten. Als speciale vaardigheid kan ze een granaat naar andere spelers gooien die bijna dood zijn, hiermee wordt men gerevived. Tot slot is er de scout, dit is Garron Paduk. De scout gebruikt een Longshot, Snub en een beacon-granaat.

De Locust-zijde bevat een Wretch, welke over de diverse gevaren kan springen. Verder is er de Ticker, hij kan granaten en muren opeten. De Kantus kan andere gewonde eenheden van nieuw leven voorzien. Het voordeel van een Grenadier moge duidelijk zijn, hij is gespecialiseerd in granaten. De Bloodmount daarentegen is juist weer goed in melee-gevechten. Dan is er nog de Mauler, deze kan een schild dragen. Tot slot is er de Serapede, welke voornamelijk geschikt is om vanaf afstand te vechten en de Corpser die zich ondergronds kan voortbewegen.

Al deze klassen kan je gebruiken in de nieuwe Overrun-modus. Dit speltype bestaat uit twee rondes waarbij je eenmaal twee objectives moet verdedigen en de andere keer juist moet aanvallen. Dit gebeurt in teams van vijf spelers. Je zal omhoog levelen met iedere afzonderlijke klasse, maar ook nog eens apart als speler.

Tot slot is er ook nog meer informatie over de singleplayer van Gears of War: Judgement bekend geworden. Het spel begint vijftien jaar voor het originele Gears of War. In Halvo Bay, waar de Onyx Guard Academy is, staat Damon Baird samen met zijn Kilo-squad terecht voor de COG. Ze worden door de leider van de Coalition of Governments, kolonel Loomis, beschuldigd van onder andere verraad, desertie en diefstal van militaire technologie.

Tijdens de persconferentie van Microsoft, vanavond om 18.30 uur, zullen we ongetwijfeld meer te weten komen over deze shooter die grotendeels in ontwikkeling is bij People Can Fly, de studio die eerder Bulletstorm afleverde.

» Reacties [3]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 11:19:41

Nieuwe personages PlayStation All-Stars Battle Royale onthuld

Bron: Gamekyo
Hoewel al enkele personages van PlayStation All-Stars Battle Royale bekend waren, heeft een eenvoudige poll ons toch meer kunnen laten weten. Op de Facebook-pagina van Sony waren namelijk ineens twee nog onaangekondigde figuren te vinden. Hierdoor weten we dat we in de game ook met Nathan Drake en Big Daddy, bekend van de Bioshock-reeks, aan de slag zullen kunnen.

Het mooie aan dit nieuws is dat All-Stars Battle Royale gastpersonages zal krijgen, daar de Bioshock-franchise niet in het bezit is van Sony. Wellicht dat we dus ook personages kunnen verwachten uit nog meer games van andere ontwikkelaars. Verwacht op de E3-persconferentie van Sony in ieder geval meer informatie en bewegende beelden van de Super Smash Bros.-achtige game mee te krijgen. Deze vindt plaats op 5 juni om 03:00 uur Nederlandse tijd.


» Reacties [6]

Auteur: Richard Leurs op maandag 4 juni 2012 om 11:47:16

Wat gaat THQ op de persconferentie van Microsoft laten zien?

Bron: Twitter
Twitter is een leuk medium om boeiende nieuwtjes van op te pikken. Zo viel ons vandaag een tweet op van Joey Smits, marketing manager voor THQ Benelux. Hij geeft aan erg zin te hebben in de persconferentie van Microsoft en laat in zijn bericht de indruk achter dat THQ iets moois tijdens deze presentatie gaat laten zien.

@joeysmits: Looking forward to the Microsoft E3 presentation tonight...Why? ...you'll see! )

We gaan er vanuit dat THQ een game gaat tonen. Zal het Metro: Last Light zijn, komt Darksiders II langs of misschien wel Homefront 2? Ook inSANE of Devil's Third zijn goede mogelijkheden. Vanavond om 18:30 gaan we het tijdens Microsoft's persconferentie zien!

» Reacties [7]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 14:35:36

Code of Princess komt naar Amerika; Europese release nog onzeker

Atlus heeft zojuist aangekondigd dat het bedrijf Code of Princess in Noord-Amerika zal uitgeven. De actie-RPG staat gepland voor een release ergens dit najaar, maar helaas is een Europese uitgave van de 3DS-game op het moment nog niet bevestigd.

Code of Princess is een game, die verscheidene genres aandoet. Zo zal het spel aanvoelen als een klassieke side-scrolling beat 'em up, maar bevat deze wel de diepgang van een RPG. De game beschikt zowel over een coöperatieve als een competitieve multiplayer en dit kan zowel lokaal als online gedaan worden. Tim Pivnicny, Vice President van Sales and Marketing bij Atlus, had het volgende te zeggen over de game:

Fans of action will savor the game's combat, which is loaded with satisfying chain attacks and plenty of depth--both in terms of attack options and also quite literally in the sense that battlefields employ a three-railed design, letting players move forward and back as tactics dictate. Fans of RPGs will relish the ability to level and improve their characters, converting their gained experience into boosts for the stats that best suit their play style and tactics. This appealing amalgam of game designs is wrapped in a beautiful package, boasting lovingly rendered and animated characters and eye-catching flurries of punches and kicks.

Een officiële website van de game is online gegaan, maar veel informatie is er op het moment nog niet te vinden. Hopelijk wordt binnenkort bekendgemaakt of Europa ook aan de slag gaat kunnen met Code of Princess. Nu de game echter is bevestigd voor Noord-Amerika is de kans dat ook wij uiteindelijk van het spel kunnen genieten in ieder geval een stuk groter geworden.

» Reacties [0]

Auteur: Johan Lubbers op maandag 4 juni 2012 om 16:57:00

Kans op onthulling Alan Wake 2 steeds groter

Bron: VG247
De komst van een nieuwe Alan Wake begint steeds aannemelijker te worden. Ontwikkelaar Remedy heeft namelijk vandaag de website AlanWake2.com geregistreerd. En ook Sam Lake, de schrijver voor het verhaal van Alan Wake 2, liet dit weekend op Twitter van zich horen:

It's all true. 'It will happen again, in another town, a town called Ordinary.' It's happening now.

Al deze aanwijzingen lijken te wijzen op een aankondiging van Alan Wake 2 op de E3. De persconferentie van Microsoft is nog maar een paar uur van ons verwijderd, dus we zullen het snel te weten komen.


» Reacties [5]

Auteur: Leon Kempers op maandag 4 juni 2012 om 16:33:05

CV Rockstar-medewerker wijst op release GTA V in oktober

Kunnen we GTA V in oktober al verwachten? Het begint er steeds meer op te lijken. Er gaan al lange tijd geruchten en volgens analist Michael Pachter heeft Take Two BioShock: Infinite zelfs speciaal uitgesteld zodat GTA V in oktober uitgebracht kan worden. Velen blijven desalniettemin sceptisch, maar een medewerker van Rockstar North niet.

Uit een gelekt CV van deze medewerker blijkt dat GTA V op 12 oktober uitgebracht wordt. In april verscheen al het CV van Rockstar North-animator Alex O’Dwyer online. Ook dit document wees erop dat de aankomende Grand Theft Auto-game vanaf oktober in de schappen zal liggen.

Vooralsnog kunnen we niets met zekerheid zeggen, want Rockstar houdt de lippen stijf op elkaar. De kans dat we deze E3 een releasedatum te horen zullen krijgen is overigens zeer klein; Rockstar slaat de E3 traditiegetrouw al jaren over.

» Reacties [15]

Auteur: Leon Kempers op maandag 4 juni 2012 om 17:21:56

Nieuwe game Heavy Rain-ontwikkelaar Quantic Dream heet Beyond

Bron: Eurogamer
Quantic Dream, de studio die vooral faam maakte met Fahrenheit en Heavy Rain, is al geruime tijd bezig met een nieuw project. Dit project ging tot voor kort door het leven als Kara en met de indrukwekkende tech demo wist Quantic Dream eerder dit jaar vriend en vijand te verrassen. Zojuist heeft de game, enkele uren voor het begin van Sony's persconferentie, een officiële naam gekregen: Beyond.

Het vertellen van een aangrijpend verhaal zal in Beyond, net als in Heavy Rain, een grote rol spelen. Bovendien wisten bronnen uit de industrie te melden dat er gebruikgemaakt wordt van acteurs die gemotion-capatured zijn, iets wat overigens niet nieuw is in de game-industrie. Meer informatie over Beyond wordt verwacht tijdens Sony's E3-persconferentie. Deze gaat vannacht om 03:00 uur van start en is live te volgen op GamersNET.

» Reacties [10]

Auteur: Leon Stougie op maandag 4 juni 2012 om 17:16:41

Arma II: Army of the Czech Republic aangekondigd

Bron: Eurogamer
Recent kwam Arma II al positief in het nieuws door de populariteit van de zombiemod Day Z. Ontwikkelaar Bohemia Interactive heeft nu nog ander goed nieuws, de uitbreiding Army of the Czech Republic voor Arma II is namelijk aangekondigd.

De expansion zal vijftien nieuwe scenario's bieden, daarnaast kan je alle nieuwe toevoegingen ook kunnen gebruiken in de Arma sandbox. Voorbeelden van deze toevoegingen zijn de volgende voertuigen: L-159 Alca, Pandur II en het Dingo infantry mobility vehicle. Daarnaast krijg je ook de beschikking over lokaal geproduceerde bewapening, waaronder de CZ 805 BREN, CZ Scorpion EVO III en CZ 75 PHANTOM.

De baas van Bohemia Interactive, Marek Španěl, laat weten dat men voor het leger uit Tsjechië heeft gekozen omdat dat het thuisland is van de studio. Hiermee wil men een eerbetoon geven aan de Tsjechische soldaten, die wereldwijd missies uitvoeren:

We're very happy for the opportunity to bring this fantastic DLC, which focuses exclusively on our home army, the Army of the Czech Republic. We want to use this opportunity to pay tribute to all those brave Czech soldiers who are risking their lives in service around the world.

Het uitbreidingspakket Army of the Czech Republic zal in het derde kwartaal van dit jaar uitkomen. Hieronder kan je de eerste screenshots van de DLC alvast checken.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [2]

Auteur: Leon Stougie op maandag 4 juni 2012 om 17:34:56

Eerste screenshots nieuwe Splinter Cell zijn verschenen

Hoewel de nieuwe Splinter Cell nog aangekondigd moet worden, zijn er al verschillende geruchten over verschenen. Zo zou het spel Splinter Cell: Black List gaan heten. Nu zijn ook de eerste screenshots van de game op het internet verschenen.

We zien Sam Fisher weer in volle actie. Uit de beelden blijkt dat het spel zich deels in het Midden-Oosten af zal spelen. Daarnaast zal Anna Grimsdottir wederom haar opwachting maken.

Vanavond zullen we ongetwijfeld meer horen over deze game. Om 0.00 uur vannacht is namelijk de persconferentie van Ubisoft.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [15]

Auteur: Leon Kempers op maandag 4 juni 2012 om 18:07:59

Fortnite niet aanwezig op E3

Na Gears of War, een franchise die bol stond van de testosteron, gespierde mannen en bloederig geweld, werkt Epic Games momenteel aan Fortnite. Met deze titel gooit de studio het over een compleet andere boeg: Fortnite is een cartooneske game waarin je het tegen zombies op moet nemen door torens te bouwen.

Mark Rain, vicepresident van de studio, kwam zojuist via Twitter met slecht nieuws voor fans van de game. Fortnite zal namelijk niet aanwezig zijn op de E3:

[...] will Fortnight be at e3? <- No

Fans van Gears of War zullen wel tevredengesteld worden: de nieuwste telg uit de franchise, getiteld Judgement, zal tijdens Microsofts persconferentie getoond worden. Deze begint om 18:30 uur en is live te volgen via GamersNET.

» Reacties [3]

Auteur: Leon Stougie op maandag 4 juni 2012 om 18:05:17

Screenshots Gears of War: Judgement lekken uit

Bron: VGleaks
Nadat vandaag al de eerste details over de multiplayer van Gears of War: Judgement verschenen, zijn nu ook de eerste screenshots van de shooter uitgelekt. De onderstaande screenshots lijken, gezien de afmetingen, uit een trailer van het spel te komen. Het zit er dus dik in dat we straks tijdens de persconferentie van Microsoft deze beelden in een mooie trailer te zien krijgen. De persconferentie van Microsoft begint al om 18.30 uur.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [3]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 18:30:43

Sine Mora komt naar PlayStation Vita; krijgt exclusieve content

Bron: IGN
Sine Mora bleek één van de betere downloadbare games van afgelopen jaar en wisten wij dan ook met een mooi cijfer te belonen. Het schietspel was oorspronkelijk alleen beschikbaar voor Xbox LIVE Arcade, maar daar gaat verandering in komen: de game komt ook naar de PlayStation Vita.

Bezitters van Sony's nieuwste handheld krijgen echter ook exclusieve nieuwigheden. Zo krijgt de Vita-versie een nieuw personage, namelijk Wilhelmine Muller, met eigen wapens en chromes. Balázs Horváth, director of publishing van ontwikkelaar Digital Reality, had het volgende te zeggen:

When you’ve got a great game on your hands, there’s nothing you want to do more than share it with everyone. We had a fantastic launch with Microsoft exclusively on Xbox LIVE Arcade, and we’re really excited to continue that on the Vita.

» Reacties [1]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 18:53:40

FIFA 13 en Madden NFL 13 krijgen Kinect-ondersteuning

FIFA 13 en Madden NFL zullen Kinect-ondersteuning mogen ondervinden. Dit liet Microsoft tijdens hun E3-persconferentie weten. Met de voice command-functie van de Kinect kun je in FIFA de spelers, als ware een manager, aansturen. Madden NFL werd getoond, waarbij een man liet zien dat ook individuele spelers bepaalde tactieken meegestuurd konden krijgen.

De extra functionaliteiten die FIFA 13 mee zal krijgen van de Kinect zullen dit najaar beschikbaar zijn, wanneer ook de game in de winkels ligt. Bij Madden NFL 13 kunnen we dit op 28 augustus verwachten.

» Reacties [6]

Auteur: Jos Pieters op maandag 4 juni 2012 om 18:59:14

Nieuwe Splinter Cell krijgt de naam Blacklist; ondersteuning voor Kinect

Splinter Cell 6 is officieel aangekondigd tijdens de E3 persconferentie van Microsoft. De game speelt zich, in ieder geval deels, af in Irak en lijkt nog steeds actie georiënteerd, zoals Splinter Cell: Conviction. Sam beweegt zich vloeiend door de omgevingen heen en kan nog steeds net als in Conviction meerdere vijanden selecteren en ze achter elkaar neerschieten. De Predator-achtige gameplay zal terugkeren, tezamen met een visor waarmee Sam zijn vijanden door muren heen kan zien.

Sam Fisher zal gedeeltelijk bestuurbaar zijn via Kinect voice, waarmee de speler een missile strike kan bevelen om vijanden achter cover weg te blazen. Ook kan je vijanden naar je toe lokken, door iets als 'hey you' te zeggen. Tot slot lijk Sam Fisher een stuk jonger dan in Conviction, dus wellicht speelt deze Splinter Cell zich voor laatstgenoemde game af.

De game staat gepland voor een release in de lente van 2013.

» Reacties [7]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 18:58:02

Gears of War: Judgement verschijnt in 2013

Op de E3-persconferentie van Microsoft liet het bedrijf zoals verwacht de nieuwste toevoeging aan de Gears of War-reeks zien: Gears of War: Judgement. Na een spectaculaire, doch korte, trailer eindigde deze met het simpele woord 2013. We zullen de vierde Gears of War dan ook pas volgend jaar kunnen verwachten.

» Reacties [2]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 19:02:36

Bing krijgt Kinect-ondersteuning; in meerdere talen beschikbaar

Binnenkort zal ook Bing op de Xbox 360 ondersteund worden door Kinect. Het zal mogelijk zijn om met je stem bijvoorbeeld op genre of naam te zoeken. Leuk is dat deze functie beschikbaar zal zijn in meerdere talen, zodat veel landen hier in hun eigen moedertaal van gebruik kunnen maken. Wanneer we deze toevoeging precies kunnen verwachten is nog niet bekendgemaakt.

Tevens heeft Microsoft bekendgemaakt dat ze in zee gaan met Nickelodeon, Paramount Pictures en Machinima om meer video's naar de Xbox 360 te brengen. Ook zal het komende jaar meer sport te zien zijn op het apparaat met NHL, NBA en ESPN apps, maar waarschijnlijk zijn deze alleen beschikbaar voor Amerika.

» Reacties [2]

Auteur: Johan Lubbers op maandag 4 juni 2012 om 19:06:48

Fable: The Journey krijgt andere stijl

Lionheart heeft een radicaal andere manier gekozen voor de grafische stijl van Fable: The Journey. De game krijgt nu een cartoonstijl en ziet er daardoor een stuk kleuriger en mooier uit.

Tot nu toe leek de focus van Fable: The Journey vooral op de reis te liggen, ter paard of ter kar. In de nieuwe trailer op de E3 is gelukkig ook te zien dat er een hoop gevochten zal worden. Het zal hier voornamelijk om aanvallen met magie zijn. Uiteraard gebeurt dit allemaal met de Kinect.

Fable: The Journey verschijnt nog dit jaar exclusief voor de Xbox 360.

» Reacties [2]

Auteur: Danielle Akkermans op maandag 4 juni 2012 om 19:04:10

Microsoft onthult releasedatum Forza Horizon

Microsoft heeft tijdens haar persconferentie op de E3 een erg indrukwekkende trailer van Forza Horizon laten zien, met na afloop de datum waarop we deze spin-off van de Forza franchise kunnen verwachten. Forza Horizon zal namelijk vanaf 23 oktober dit jaar in de winkels liggen.

» Reacties [2]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 19:16:08

Fitnessgame Nike + Kinect Training aangekondigd

Op de Microsoft E3-persconferentie toonde het bedrijf een samenwerkingsproject met Nike. Met Nike + Kinect zul je weer helemaal fit worden door te bewegen voor de Kinect, althans dat is de belofte die Nike en Microsoft maken. Er werd een trailer laten zien waarin mensen actief aan het springen, rennen en andere fitnessactiviteiten uitvoerden. We kunnen de game eind dit jaar al verwachten.

» Reacties [2]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 19:26:41

Internet Explorer komt naar Xbox 360

Concurrenten van Microsoft hebben al browsers op hun consoless, maar niemand gebruikt ze omdat ze gewoonweg niet handig werken. Microsoft brengt nu Internet Explorer naar de Xbox 360 en poogt het anders aan te pakken. Met behulp van de Kinect zou surfen op het internet namelijk een stuk eenvoudiger moeten werken. Internet Explorer op de Xbox 360 zal sterk in verbinding staan met het tevens aangekondigde Xbox Smart Glass, die de Xbox beter moet koppelen aan je tablet en telefoon.

Dit najaar zal het mogelijk zijn om gebruik te maken van Internet Explorer op de Xbox 360.

» Reacties [12]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 19:27:53

Tomb Raider krijgt tijdelijk exclusieve DLC op Xbox 360

Op Microsoft's E3-persconferentie werd een spannend stukje beeldmateriaal van de nieuwste Tomb Raider laten zien. Leuk nieuws voor eigenaren van een Xbox 360 is dat het eerste stuk downloadbare content tijdelijk exclusief zal worden uitgebracht voor de console van Microsoft. Wat deze precies inhoudt is nog niet meegedeeld, maar daar zullen we gauw genoeg achter komen.

» Reacties [5]

Auteur: Johan Lubbers op maandag 4 juni 2012 om 19:51:23

Ascend New Gods onthuld

De makers van de Toy Soldiers-franchise, Signal Studios, hebben een actiegame voor de Xbox 360 in ontwikkeling. In Ascend New Gods moet je vijand na vijand verslaan met zwaarden en andere wapens.

Al die vijanden zijn misschien lastig om in je eentje te verslaan. Gelukkig is de game daarom dan ook online met vrienden te spelen.

Ascend New Gods verschijnt in 2013 voor de Xbox 360.

» Reacties [2]

Auteur: Jos Pieters op maandag 4 juni 2012 om 19:13:09

Xbox SmartGlass aangekondigd

Xbox 360 krijgt volledige tablet- en telefoonintegratie, die dynamisch met elkaar samenwerken. Wanneer je naar een film of serie kijkt kun je tegelijkertijd allerhande informatie opvragen over hetgeen je naar aan het kijken bent. Tijdens de conferentie werd bijvoorbeeld de serie Game of Thrones getoond, waarbij het mogelijk was om de locaties waar de serie zich op het moment van kijken bevond, te zien op een kaart vanaf je tablet.

Ook games zullen een integratie van SmartGlass kennen. Zo kun je Madden's opstelling via je tablet bekijken, zodat je de opstelling altijd bij de hand hebt en je wijzigingen on the fly kunt maken. Ook werd er een stukje van Halo 4 getoond, waarbij het schip The Infinity in beeld verscheen. Door middel van Xbox SmartGlass kun je alle informatie over het schip meteen lezen op je tablet, zodat je nooit uit het spel getrokken zal hoeven worden.

» Reacties [4]

Auteur: Leon Stougie op maandag 4 juni 2012 om 20:10:00

Nieuwe gameplay: Splinter Cell: Black List E3 Gameplay

» Reacties [12]

Auteur: Stefan Arendshorst op maandag 4 juni 2012 om 19:09:50

Eerste gameplaybeelden Resident Evil 6 getoond

Op Microsoft's E3-persconferentie zijn er nieuwe details omtrent de gameplay van Resident Evil 6 onthuld. Middels een getoonde demo werd namelijk veel actie en snelheid laten zien. Ook herkenbare vaardigheden werden laten zien, waaronder het uitvoeren van finishing moves en het ontsnappen uit bepaalde situaties met behulp van button-mashing.

Wat zeker gezegd kan worden is dat Resident Evil 6 aanzienlijk snellere gevechten hanteert dan zijn voorganger Resident Evil 5 en tevens filmischer aandoet dan diens voorgangers. Een speelbare demo van Resident Evil 6 staat gepland voor de PlayStation Network en Xbox LIVE op 5 september.

» Reacties [1]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 19:47:36

Kinect-titel Wreckateer aangekondigd en getoond

Op de E3-persconferentie van Microsoft zijn enkele nieuwe games langsgekomen, zo ook Wreckateer. In deze Kinect-game is het de bedoeling om met een katapult of een ballista kastelen en gebouwen aan gort te schieten. Nadat je je projectiel hebt afgevuurd kun je deze nog door te wapperen effect meegeven om constructies precies daar te raken waar jij dat wilt. De game zal een Xbox LIVE Arcade-titel worden en moet deze zomer nog verschijnen.

» Reacties [1]

Auteur: Danielle Akkermans op maandag 4 juni 2012 om 19:52:09

Microsoft kondigt Kinect game Matter aan

Tijdens haar E3 persconferentie heeft Microsoft een nieuwe game aangekondigd die de naam Matter zal dragen. Erg veel is er verder nog niet bekendgemaakt over de game, maar de trailer laat een bal zien die door een soort futuristisch uitziende omgeving rolt en daarbij allerlei opstakels moet ontwijken. Daaruit kunnen we opmaken dat het waarschijnlijk om een puzzelgame zal gaan.

Matter zal voor de besturing gebruikmaken van de Kinect en in 2013 verschijnen.

» Reacties [1]

Auteur: Leon Stougie op maandag 4 juni 2012 om 20:22:09

Jij bent de held in South Park: The Stick of Truth; releasedatum onthuld

In South Park: The Stick of Truth ben jij de new kid. Vermoedelijk zal je zelf kunnen kiezen hoe je je personage er uit zal laten zien. Cartman en zijn drie vrienden dragen kleding met een fantasy-stijl. De RPG van Obsidian kent vele verwijzingen naar de tv-serie. Zo zien we onder andere Crab People en Mr. Slave terug.

Zoals te verwachten was krijgt The Stick of Truth exact dezelfde stijl mee als de tv-serie. De makers van de serie, Trey Parker en Matt Stone, omschrijven het zelf als een crappy look.

South Park: The Stick of Truth zal op 5 maart uitkomen voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC. De Xbox 360-versie zal gebruikmaken van Kinect, dit blijft echter wel beperkt tot voice control. Voor de Xbox 360 zal er ook een exclusieve pre-orderbonus zijn. Deze bestaat uit verschillende wapens en het Mysterion Superhero Pack, zodat je je kan kleden als superheld.

» Reacties [5]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 20:10:56

Alle DLC Call of Duty: Black Ops II tijdelijk exclusief op Xbox 360

Microsoft's E3-persconferentie eindigde met de blockbuster Call of Duty: Black Ops II. Opmerkelijk was hetgeen Microsoft vóór de demo meedeelde. Alle downloadbare content van Call of Duty: Black Ops II zal namelijk eerst op de Xbox 360 verschijnen, alvorens deze de andere platformen aandoet. Hoe lang de stukjes DLC precies exclusief zullen blijven is uiteraard nog niet bekendgemaakt.

Na deze opmerking werd een divers scala aan gameplaybeelden laten zien, waarin -zoals we inmiddels van de reeks gewend zijn- de filmische actie centraal staat. Enkele soldaten dienden de president van de Verenigde Staten in veiligheid te brengen en om de veiligheid van de vrouw te garanderen werd onder andere gebruik gemaakt van luchtafweergeschut. Tevens werd een vliegtuig bemand om zo dekking te kunnen geven.

» Reacties [3]

Auteur: Johan Lubbers op maandag 4 juni 2012 om 19:55:53

Zelf dansen opnieuw mogelijk in Dance Central 3

Op de E3 heeft Harmonix haar nieuwe game Dance Central 3 aangekondigd. Dit deden ze op een aparte manier: Usher mocht zelf zijn eigen nummer dansen en zingen.

Dance Central zal weer gebruikmaken van de Kinect zodat je even goed (of slecht) als Usher kunt dansen. De game verschijnt in 2013, exclusief voor de Xbox 360.

» Reacties [2]

Auteur: Johan Lubbers op maandag 4 juni 2012 om 20:29:50

LocoCycle van Twisted Pixel aangekondigd

Microsoft heeft op haar persconferentie een nieuwe game van Twisted Pixel aangekondigd: LocoCycle. De trailer liet kort motor IRIS zien, die schijnbaar behendig is met zwaarden, pistolen en zelfs nucleaire wapens. IRIS is ook heel snel, een mijl kan in twintig seconden afgelegd worden.

LocoCycle wordt al de zesde game van Twisted Pixel Het bedrijf is het meest bekend van de Splosion Man-games en ook het Kinect-spel Gunstringer. LocoCycle verschijnt in 2013 op Xbox Live Arcade.

» Reacties [2]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 20:22:55

Nieuwe screenshots Inversion tonen multiplayer

Ook Inversion laat van zich horen/zien op de E3. De game toont zich namelijk op nieuwe screenshots, die de multiplayer van het spel weten te tonen. Aan deze beelden te oordelen kunnen kleurrijke en futuristische taferelen in de uiteindelijke game verwacht worden.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [4]

Auteur: Jos Pieters op maandag 4 juni 2012 om 21:03:00

Nieuwe trailer: Gears of War: Judgement Gears of War: Judgement E3 Trailer

» Reacties [6]

Auteur: Richard Leurs op maandag 4 juni 2012 om 21:07:00

Nieuwe trailer: Forza Horizon E3 2012 Trailer

» Reacties [2]

Auteur: Johan Lubbers op maandag 4 juni 2012 om 21:57:39

Gerucht: Nintendo kondigt tijdens persconferentie grotere 3DS aan

Bron: Eurogamer
De Japanse website Nikkei denkt te weten wat de grote aankondiging van Nintendo op de persconferentie wordt: een nieuwe Nintendo 3DS. Dit apparaat zou een scherm van 4,3 inch hebben, wat ongeveer anderhalf keer zo groot is als de Nintendo 3DS nu heeft. Ook zou de nieuwe Nintendo 3DS een tweede stick krijgen en aankomende zomer al uitkomen.

Het is zeker niet onmogelijk dat Nikkei het bij het rechte eind heeft. Nintendo bracht namelijk anderhalf jaar na de Nintendo DS de opvolger al uit. Op dit moment is de Nintendo 3DS iets meer dan een jaar uit. Een release van aankomende zomer zou in ditzelfde schema passen.

» Reacties [3]

Auteur: Richard Leurs op maandag 4 juni 2012 om 23:15:00

Nieuwe trailer: Ascend New Gods E3 2012 Announcement Trailer

» Reacties [1]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 23:24:00

Nieuwe trailer: Theatrhythm: Final Fantasy E3 2012 Trailer

» Reacties [1]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 23:27:00

Nieuwe trailer: FIFA 13 Debut Gameplay Trailer - E3 2012

» Reacties [4]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 23:29:00

Nieuwe trailer: Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate E3 2012 Teaser

» Reacties [1]

Auteur: Jos Pieters op maandag 4 juni 2012 om 21:58:59

E3 volgend jaar niet in Los Angeles?

Bron: La Times
De grootste game-beurs ter wereld is vandaag van start gegaan in Los Angeles, waar de conventie ieder jaar in volle glorie gehouden wordt. Volgens de laatste geruchten zal volgend jaar de beurs echter elders gehouden worden. Dankzij het renoveren van het Convention Center, is er onenigheid ontstaan tussen de betrokken partijen. The Entertainment Software Association wilde het contract tussen hen en de stad Los Angeles vorig jaar verlengen, voor het gebruik van het Convention Center na 2012. Op dat moment stonden de rechthebbenden van het Convention Center hier positief tegenover, vanwege de "sterke, productieve relatie met de stad Los Angeles".

Echter nu blijkt dat de toon een stuk minder positief is. President van TESA Michael Gallagher heeft te kennen gegeven dat ze nog steeds druk in overleg zijn over de toekomst van de Electronic Entertainment Expo in Los Angeles. Er zijn een aantal obstakels die overwonnen moeten worden en wanneer dat niet mogelijk blijkt, zal de E3 volgend jaar ergens anders gehouden worden.

We're still in discussions with the city of Los Angeles, but we have a number of issues that still need to be resolved. If we can't resolve them, we are preparing to go elsewhere.

Er zijn nog geen officiële berichten vrijgegeven omtrent de kans hebbende steden, maar executives die dichtbij de TESA staan hebben te kennen gegeven dat onder andere San Francisco, New York en Chicago een kans maken. De E3 is al zestien jaar van haar achtienjarige bestaan in Los Angeles georganiseerd.

Het zou mooi zijn als de beurs in Los Angeles zou blijven, want laten we eerlijk zijn... daar hoort hij gewoon thuis.

» Reacties [2]

Auteur: Leon Stougie op maandag 4 juni 2012 om 21:39:36

Releasedatum Fable: The Journey bekendgemaakt

Bron: Eurogamer
Tijdens de persconferentie van Microsoft zagen wel al een nieuwe trailer, waarin duidelijk werd dat men gekozen heeft voor een nieuwe grafische stijl. Nu is er echter nog meer nieuws verschenen over de nieuwste Fable-game. De releasedatum is namelijk onthuld, vanaf 12 oktober kunnen eigenaren van een Xbox 360 en Kinect aan de slag met deze titel.

» Reacties [0]

Auteur: Leon Stougie op maandag 4 juni 2012 om 21:48:16

Releasedatum Counter-Strike: Global Offensive op 21 augustus

De béta van Counter-Strike: Global Offensive is op de PC al even bezig, maar uiteraard willen de mensen die daar geen toegang toe hebben het spel ook wel eens spelen. Voor die personen is er goed nieuws, Valve heeft namelijk de releasedatum en prijs van Global Offensive vrijgegeven.

Op de PS3, Xbox 360, PC en Mac kun je vanaf 21 augustus met de shooter aan de slag. Counter-Strike: Global Offensive zal op alle platformen 15 dollar kosten, volgens Valve. Hoe dit omgerekend gaat worden naar euro's en Microsoft Points is nog onbekend.

» Reacties [2]

Auteur: Leon Stougie op maandag 4 juni 2012 om 22:17:00

Nieuwe trailer: Resident Evil 6 E3 2012 Trailer

» Reacties [3]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 22:12:43

Dead Space 3 krijgt co-op; verschijnt in februari

De eerste game die Electronic Arts op hun E3-persconferentie liet zien is Dead Space 3, waarbij ze de coöperatieve modus toonden. De sci-fi horrorgame zal inderdaad een co-op-modus kennen, waarbij je samen met een vriend zowel de ruimte als een ijzige planeet zult verkennen. De demo die werd getoond belooft in ieder geval een nog grootschaliger game. Elk moment kan een maat in de actie stappen door de drop-in/drop-out multiplayer van het spel.

Al eerder gingen er geruchten over het spel, die ons al wist te vertellen dat het derde Dead Space-deel een co-op modus zou krijgen. Wellicht klopt de rest van de informatie die toen was geplaatst ook allemaal? De game zal in februari 2013 in de winkelschappen komen te liggen.

» Reacties [0]

Auteur: Johan Lubbers op maandag 4 juni 2012 om 22:31:50

Madden NFL 13 krijgt nieuwe infinity engine

Op de persconferentie van EA is de nieuwe editie van Madden NFL getoond. Waar de ontwikkelaars veel aan gewerkt hebben is de nieuwe infinity engine. Hierdoor wordt het contact tussen spelers een stuk realistischer, zijn er meer animaties en zijn fysieke attributen belangrijker dan ooit.

Ook aan de carrièremodus is gewerkt. Je kan zelf kiezen of je zelf een speler wil maken of een bekende NFL-speler neemt. Door bepaalde opdrachten te behalen in je carrière krijg je experience, waarmee je natuurlijk beter wordt. Ook leuk is dat er nu een heuse Twitterfeed is tijdens je carrière, waar je kritiek en complimenten kan krijgen.

Madden NFL 13 verschijnt aan het eind van deze zomer.

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 22:23:27

SimCity Social komt binnen enkele weken naar Facebook

Voordat de échte SimCity werd laten zien, onthulde Lucy Bradshaw van Maxis op de E3-persconferentie van Electronic Arts eerst SimCity Social. Dit spelletje zal op Facebook verschijnen en zal je steden laten bouwen met je vrienden. De sociale game moet binnen enkele weken al te spelen zijn. Hoe het geld wordt binnengehaald van de kant van EA is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal dit gaan zitten in microtransacties.

» Reacties [2]

Auteur: Leon Stougie op maandag 4 juni 2012 om 22:29:00

SimCity komt uit in februari 2013

Middels een trailer tijdens de persconferentie van EA heeft ontwikkelaar Maxis bekendgemaakt dat SimCity in februari 2013 uit zal komen. De nieuwe SimCity heeft een enigszins cartoony stijltje en biedt weer vele mogelijkheden om een stad te bouwen zoals we gewend zijn van de serie.

Eerder werd al bekend dat multiplayer centraal zal staan in de simulatiegame. Het blijf echter ook mogelijk om in je eentje een stad te bouwen.

» Reacties [4]

Auteur: Stefan Arendshorst op maandag 4 juni 2012 om 22:50:47

Eerder gelekte details Battlefield 3 Premium bevestigd

Op EA's E3-persconferentie zijn er nieuwe details omtrent de Premium-service van Battlefield 3 onthuld. Hierbij zijn de extra's bevestigd die eerder al zijn uitgelekt.

Men kan exclusieve items en speciale features verwachten en dat zou nog maar het topje van de ijsberg zijn. Er zullen namelijk, zoals bekend, vier nieuwe downloadbare pakketten uitkomen. Dit zijn Armored Kill, Close Quarters, Aftermath en Endgame. Men krijgt daarnaast het reeds verschenen Back to Karkand erbij krijgen.

Battlefield 3 Premium heeft een prijskaartje van 49,99 dollar, wat voor 75 dollar waarde aan content bevat. De PlayStation 3-gebruikers kunnen vanaf vandaag al toegang krijgen tot Battlefield 3 Premium. PC en Xbox 360 gebruikers zullen tot volgende week moeten wachten.

» Reacties [2]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 22:46:14

Star Wars: The Old Republic vanaf juli tot level 15 gratis te spelen

Star Wars: The Old Republic kwam ook nog even langs op de E3-persconferentie van Electronic Arts. Een nieuwe uitbreiding werd niet bekendgemaakt, maar wel wist ontwikkelaar BioWare aan te kondigen dat er nog heel veel nieuwe gratis content wordt toegevoegd aan de game: van nieuwe rassen tot nieuw events en zelfs een volledig nieuwe planeet. Ook een geheel nieuwe moeilijkheidsgraad zal worden toegevoegd aan de game, die nog meer uitdaging zou moeten bieden. Tevens wist het bedrijf te melden dat iedereen de game vanaf juli tot level vijftien gratis zal kunnen spelen.

» Reacties [1]

Auteur: Jos Pieters op maandag 4 juni 2012 om 22:48:12

Releasedatum Medal of Honor: Warfighter bevestigd

Medal of Honor: Warfighter draait zoals eerder al gemeld op dezelfde engine als Battlefield 3, namelijk de FrostBite 2 engine. Alles ziet er zeer goed verzorgd uit en ook de destructie zoals we dat kennen uit Battlefield 3 is aanwezig. Ook was in de onstage gameplay-demo te zien dat het wapen dat de speelbare soldaat bij zich draagt, twee scopes bevestigd heeft. Tijdens de demo bestuurde de speler een soort bestuurbare auto met machine geweren erop bevestigd.

Tijdens de E3 persconferentie van Electronic Arts, werd door de presentator tevens gemeld dat Medal of Honor zich in veel verschillende delen van de wereld zich zal af spelen. De multiplayer van Medal of Honor zal onderverdeelt worden in fracties die landen vertegenwoordigen. Medal of Honor: Warfighter's multiplayer zal dus een soort gevecht tussen landen worden.

Medal of Honor: Global Warfighter zal op 23 oktober verschijnen op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

» Reacties [4]

Auteur: Leon Stougie op maandag 4 juni 2012 om 23:26:00

Nieuwe trailer: Lost Planet 3 E3 2012 Trailer

» Reacties [1]

Auteur: Johan Lubbers op maandag 4 juni 2012 om 23:03:55

FIFA 13 krijgt verbeterde Football Club

In FIFA 12 werd de FIFA Football Club geïntroduceerd, hiermee kon je communiceren en spelen met anderen over de wereld. Voor FIFA 13 wordt dit systeem verder uitgebreid doordat FIFA Football Club ook op Facebook en iPhone uitkomt en meer verbonden is met echte wedstrijden.

Een andere vernieuwing van FIFA 13 is dat je spelers van FIFA 12 geïmporteerd kunnen worden. Je krijgt dan ook exclusieve items in FIFA 13. FIFA 13 verschijnt uiteraard deze herfst op alle consoles, met Lionel Messi op het hoesje.

» Reacties [9]

Auteur: Stefan Arendshorst op maandag 4 juni 2012 om 23:32:26

Battlefield 3's Battlelog is vernieuwd

Zojuist heeft Electronic Arts hun E3-persconferentie gehouden en zijn nieuwe details bekendgemaakt omtrent Battlefield 3 Premium. Naast de Premium-service voor Battlefield 3 heeft Battlelog vandaag namelijk een grote update mogen ondervinden.

De nieuwe lay-out zou gebruikersvriendelijker moeten zijn en klaar staan voor de Premium-service. Verder zou het makkelijker er overzichtelijker moeten worden voor de speciale features die voor Premium-leden beschikbaar worden gesteld. Het is even wennen, maar wat vind jij? Wil je de oude, vertrouwde Battlelog terug of houd je liever de nieuwe Battlelog?

» Reacties [4]

Auteur: Jos Pieters op maandag 4 juni 2012 om 23:01:46

Ultimate Fighting Championship sluit partnership met Electronic Arts

Electronic Arts heeft een partnership gesloten met het Ultimate Fighting Championship, waardoor de voormalig rechthebbende THQ buiten spel is gezet. Onduidelijk is wat het contract precies inhoudt, maar in elk geval zal UFC nu in meer dan 150 landen gedistribueerd kunnen worden, in zeer veel verschillende talen.

Voor de fans van de games en natuurlijk de sport is dit geweldig nieuws. Electronic Arts heeft hiermee dus wederom een prachtige sport-franchise binnen weten te slepen.

» Reacties [5]

Auteur: Leon Stougie op maandag 4 juni 2012 om 23:00:31

Need for Speed: Most Wanted officieel bevestigd

EA heeft tijdens zijn persconferentie officieel bevestigd dat Criterion Games bezig is met Need for Speed: Most Wanted. In deze reboot zal de politie weer je aartsvijand zien. Een opvallend toevoeging aan de game is de filmische aanpak bij takedowns, zoals we dit kennen uit de Burnout-franchise.

Need for Speed: Most Wanted zal al op 30 oktober uitkomen voor de PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox 360, iOS, Android en PC.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [6]

Auteur: Johan Lubbers op maandag 4 juni 2012 om 23:04:34

Madden NFL Social aangekondigd

Op de conferentie van EA is de franchise Madden opnieuw uitgebreid, ditmaal met Madden NFL Social. Dit is een game voor Facebook en iPhone, die overal gespeeld kan worden. Deze game zou de eerste van een reeks sociale spellen moeten worden.

Madden NFL Social verschijnt deze zomer.

» Reacties [1]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 4 juni 2012 om 23:13:22

Crysis 3 verschijnt in februari

De laatste game die Electronic Arts in hun E3-persconferentie liet zien was Crysis 3. Een demo werd getoond, waarin met name de kleurrijke omgevingen opvielen. Ook de vele actiescènes beloofden veel. Hetgeen waar we echter op hadden gewacht wist EA ook vrij te geven: de game zal in februari van 2013 in de winkels komen te liggen.

» Reacties [4]

Auteur: Stefan Arendshorst op maandag 4 juni 2012 om 13:22:02

Dota 2 zal Free to Play worden, Dota Store aangekondigd

Bron: Eurogamer
Dota 2 ontwikkelaar IceFrog heeft bekendgemaakt dat het spel gratis te spelen zal zijn. Daarnaast zal er de mogelijkheid zijn om cosmetische veranderingen aan te schaffen.

Een officiële Dota Store wordt gelanceerd voordat het spel te downloaden zal zijn. De spelers die deel nemen aan de bèta kunnen alvast spullen aanschaffen, welke daarna overgezet worden na release. Ontwikkelaar IceFrog vertelde:

With support for the Steam Workshop, the majority of the items made available on day one were created and being sold by members of the community. By making the game free to play, we hope to give gamers the ability to decide how - and how much - they want to invest in the game.

Valve liet weten via hun officiële blog dat ze betalende mensen geen voordeel qua gameplay willen geven. Daarnaast zullen alle helden gratis te gebruiken zijn:

Dota 2 will not be a pay-to-win game. All the items in the store are cosmetic, and don’t affect gameplay. All of the heroes will be available free of charge. We believe restricting player access to heroes could be destructive to game design, so it’s something we plan to avoid.

» Reacties [10]

Auteur: Johan Lubbers op maandag 4 juni 2012 om 12:26:40

Mini Ninjas Adventures onthuld, gebruikt Kinect

Bron: VG247
Vond je Mini Ninjas een leuk spel, maar wilde je liever zelf als een ninja rondsluipen? Dat kan vanaf volgende maand, want Square-Enix heeft vandaag bevestigd dat Mini Ninjas Adventures naar Xbox Live Arcade komt. De grote verandering is dat je niet vecht door wat knoppen in te drukken, maar zelf moet bewegen voor de Kinect.

In Mini Ninjas Adventures mag je weer met Hiro spelen en moet je je vrienden en meester redden van de Evil Samurai Warlord. Dit gebeurt in 21 levels en een aantal minigames. Ook kan Hiro sterker worden en heeft hij magische en fysieke aanvallen tot zijn beschikking. Het spel verschijnt al op 29 juni en zal dan voor 800 punten te koop zijn.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [2]

Auteur: Jos Pieters op maandag 4 juni 2012 om 13:23:30

Patch voor Street Fighter x Tekken crash probleem in aantocht

Bron: IGN
Na de meest recente update van Street Fighter x Tekken worden spelers geteisterd door crashes tijdens het spelen van de game. Capcom heeft op haar eigen Unity blog een bericht geplaatst met de melding dat het ontwikkelteam druk bezig is om een oplossing voor deze "game breaking glitch" te vinden.

As many of you are aware, a game breaking glitch has appeared in Street Fighter X Tekken after the release of the 1.04 update. The dev team is hard at work investigating the issue, and plans to have a patch available soon

De patch zal volgens Capcom midden juni beschikbaar zijn en het bedrijf hoopt dat spelers geduldig wachten tot de patch uitgebracht wordt.

We truly apologize for this problem, and hope everyone will be patient until the patch is released. Thank you very much.

» Reacties [0]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
Daniel en Peter zijn boos op EA | GamersNET RADIO #376, zaterdag 21 oktober 2017
GN Kalender: Oktober 2017
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie