Game nieuws van donderdag 12 juli 2012

Auteur: Alex Offerman op donderdag 12 juli 2012 om 14:33:06

Wii U GamePad leidt af, aldus Tekken producer

Bron: Eurogamer
Volgens de grote man achter de Tekken-reeks, Katsuhiro Harada, zou de Wii U GamePad de spelers erg afleiden tijdens het spelen van fighting games. Zo liet Harada weten tegenover Eurogamer.

Het schakelen tussen het televisiescherm en de Wii U GamePad zou te verwarrend zijn. Harada is er dan ook nog niet over uit hoe zij de Wii U-controller precies gaan gebruiken in het aankomende Tekken Tag Tournament 2.

Looking at the small screen and the big screen at the same time is pretty distracting for a fighting game. So we're thinking of making it useful as a way of having shortcuts.


» Reacties [2]

Auteur: Johan Lubbers op donderdag 12 juli 2012 om 14:36:36

One Piece Romance Dawn voor de PlayStation Portable aangekondigd

Bron: VG247
Games gebaseerd op de anime One Piece komen traditioneel uit voor de platforms van Nintendo. Op de handhelds van Nintendo zijn er al drie games voor verschenen. Uitgever Namco Bandai heeft nu echter aangekondigd dat One Piece Romance Dawn voor de PlayStation Portable zal uitkomen.

De nieuwste One Piece-game wordt een traditionele RPG waarin je enkel met Luffy speelt. De manga Romance Dawn is namelijk de voorganger van One Piece en ging enkel over Luffy en Shanks. In het spel zul je door turn-based te vechten onder andere sterker en sneller worden.

One Piece Romance Dawn verschijnt aan het einde van het jaar in Japan. Of en wanneer de game naar Europa komt, is nog niet bekendgemaakt.

» Reacties [0]

Auteur: Johan Lubbers op donderdag 12 juli 2012 om 14:57:12

Up2Date: Xbox LIVE Arcade - Quantum Conundrum, Microsoft Studios Sale en Bethesda

Dit is de Up2Date voor Xbox LIVE Arcade en het is weer een hele goede week! Met drie nieuwe games en een aantal mooie aanbiedingen zit er hopelijk voor iedereen wat leuks tussen.

Als je van puzzelen houdt wordt het een dure week, want Quantum Conundrum is een van de drie nieuwe games. Volgens onze Peter een van de grootste verrassingen van de afgelopen E3, dus zeker het overwegen waard. Hiermee houdt het feest voor puzzelfans echter niet op, want ook Zuma's Revenge en Frogger: Hyper Arcade Edition zijn te downloaden.

De Deal of the Week is vrijwel geheel gericht op twee games van Bethesda. Jammer genoeg is het niet Dawnguard die nu al goedkoop te krijgen is, maar het zijn de uitbreidingen van Fallout 3 en die van The Elder Scrolls IV: Oblivion die voor de helft van de prijs te downloaden zijn.

Hiermee houden de aanbiedingen echter nog niet op deze week. Er is namelijk nog een Microsoft Studios Sale van enkele arcade games en die zijn best het bekijken waard. The Splatters is bijvoorbeeld pas een paar maanden uit en kost nu nog maar 400 punten en Hydrophobia voor 200 punten is al helemaal goedkoop. Deze kortingen gelden trouwens voor iedereen en niet alleen voor gamers met een Gold-account. Tot volgende week!

Xbox LIVE Arcade Games
* Frogger: Hyper Arcade Edition (800)
* Zuma's Revenge (800)
* Quantum Conundrum (1200)

Demo's
* Geen

Deal of the Week
* Fallout 3 - Mothership Zeta (400)
* Fallout 3 - Broken Steel ( 400)
* Fallout 3 - The Pitt (400)
* Fallout 3 - Point Lookout (400)
* Fallout 3 - Operation: Anchorage (400)
* The Elder Scrolls IV: Oblivion - Shivering Isles (1200)
* The Elder Scrolls IV: Oblivion - Knights of the Nine (400)
* Dance Central 2 - Lady Gaga Pack (220)
* Dance Central 2 - Rihanna Pack (320)

Microsoft Studios Sale
* Hydro Thunder (600)
* Section 8 (600)
* Toy Soldiers: Cold War (600)
* Hydrophobia (200)
* The Splatters (400)

Games on Demand
* Portal 2 (2560/€29,99)

DLC
* Dragon's Dogma - Notice Board Quests: The Challenger (240)
* Dragon's Dogma - From a Different Sky Part 8 (80)
* Rock Band Blitz - Daughtry Pack 01 (440)
* Rock Band Blitz - Daughtry: Crawling Back to You (160)
* Rock Band Blitz - Daughtry: No Surprise (160)
* Rock Band Blitz - Daughtry: It's Not Over (160)
* Rock Band Blitz - Rise Against - Satellite (160)
* Street Fighter x Tekken - Boost Gem Trial Pack 3 (Gratis)
* Street Fighter x Tekken - Combo Editor (240)
* Street Fighter x Tekken - TK Boost Gem Pack 7 (80)
* Street Fighter x Tekken - TK Boost Gem Pack 8 (80)
* Street Fighter x Tekken - SF Boost Gem Pack 7 (80)
* Street Fighter x Tekken - SF Boost Gem Pack 8 (80)
* Street Fighter x Tekken - Color Palette (Gratis)
* Soul Calibur V - Classic Costumes 1 (240)
* Soul Calibur V - Sexy Costumes 2 (240)
* Soul Calibur V - Tekken Costumes 2 (160)
* Dance Central 2 - Selena Gomez & The Scene: Round & Round (240)
* Babel Rising - Sky's the limit (240)


De prijzen van Xbox LIVE content worden in Microsoft Points weergegeven.

» Reacties [0]

Auteur: Marjolein van Diejen op donderdag 12 juli 2012 om 14:37:58

GN Lunchtip: De duistere Live Action-trailer van Pokémon Apokélypse


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GN Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip op over gaming of geek cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

Als je vroeger wel eens Pokémon-games hebt gespeeld, dan heb je je vast wel eens afgevraagd hoe de wereld eruit zou zien als Pokémon echt zouden bestaan. Onderstaande trailer is gemaakt door het team van Megasteakman en laat een heel andere Pokémonwereld zien dan die wij gewend zijn. Alle gyms zijn gesloten en vechten met Pokémon is illegaal geworden. Niet alleen allerlei bekende Pokémon komen langs in deze trailer, maar ook bekende personages zoals Ash, Misty, Brock, Team Rocket en zuster Joy.

Momenteel is er alleen deze trailer, maar de makers hiervan zijn momenteel druk bezig om fondsen te werven om uiteindelijk een volledige film te kunnen maken. Ze hebben momenteel helaas geen Kickstarterpagina waarop je ze financieel kunt helpen, maar je kunt ze uiteraard wel supporten door ze te liken op FaceBook.Heb jij ook een leuke of boeiende tip voor ons? Stuur dan een mailtje inclusief je GamersNET-gebruikersnaam naar marjolein@gamersnet.nl. Volg GamersNET en de GN Lunchtip ook op Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Lunchtip gemist? Check de vorige! Maak je eigen NES controller-salontafel

Eet smakelijk!

» Reacties [3]

Auteur: Johan Lubbers op donderdag 12 juli 2012 om 14:24:43

Little Inferno krijgt betaalde beta-access

Bron: VG247
Wie eerder aan de slag wil met Little Inferno kan zich op de website van Tomorrow Corporation opgeven voor het beta-programma. Je krijgt dan gedurende het jaar steeds updates van het spel en natuurlijk ook de uiteindelijke game. De eerste versie is echter nog niet klaar, als goedmakertje krijg je daarom een deel van de soundtrack te horen bij aanmelden.

Dit beta-programma kost jammer genoeg wel vijftien dollar. Je moet er dus wel van houden om steeds weer een product te spelen dat nog niet af is. Als je daar niet zo'n zin in hebt, kun je beter tot het einde van het jaar wachten. Dan verschijnt Little Inferno namelijk voor de PC en Wii U.

» Reacties [1]

Auteur: Johan Lubbers op donderdag 12 juli 2012 om 07:58:48

Angry Birds Trilogy aangekondigd; eerste beelden vrijgegeven

Bron: CVG
Al heel veel mensen hebben Angry Birds gespeeld, maar het is natuurlijk mogelijk om de vogels gemist te hebben. Je hebt dan geen smartphone of houdt er gewoon niet van. Voor die eerste groep mensen en voor de ultieme fans komt Angry Birds Trilogy uit. Hierdoor worden de vogels eindelijk speelbaar op de consoles en handheld. Op onderstaande screenshots kun je zien of dat een beetje mooie graphics oplevert.

Angry Birds Trilogy bestaat uit Angry Birds, Angry Birds Seasons en Angry Birds Rio, waarom Angry Birds Space daar niet bij zit is niet bekend. De game verschijnt nog dit jaar voor de Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo 3DS. Elk van deze versies zal gebruikmaken van de unieke mogelijkheden van het platform. Dit betekent dat het spel onder andere met Kinect en PlayStation Move bestuurd kan worden.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [14]

Auteur: Marjolein van Diejen op donderdag 12 juli 2012 om 00:14:26

GN Summer School: 3DS Max deel 1: het maken van het model van een kogelDe komende weken is het qua nieuws niet druk op GamersNET en dus gaan onze redacteuren hun specialiteiten op jullie overdragen. Welkom bij de GN Summer School!

Lees de column.

» Reacties [6]

Auteur: Eefje Schietgat op donderdag 12 juli 2012 om 08:00:39

Forza Horizon krijgt Collector's Edition

Bron: IGN
Zoals de meeste grote releases krijgt ook Forza Horizon de nodige pre-order voordelen en een heuse Collector's Edition voor de grootste fans. Vroege vogels die bestellen bij winkelketens die de actie ondersteunen krijgen alvast een downloadcode om de Dodge Challenger SRT8 392 meteen te kunnen gebruiken in Forza 4. Spelers die de simulatie-racer niet in hun bezit hebben en uitsluitend wachten op het meer arcade gerichte broertje hoeven niet te wanhopen. Boven op de code voor de Dodge ontvang je naargelang de winkel waar je besteld een code om één van vier verschillende wagens te unlocken in Horizon:

2012 Aston Martin Virage
2011 Mercedes-Benz SLS AMG 2010
Ferrari 458 Italia 2010
Nissan 370ZWanneer je toch aan het pre-orderen bent kun je ook de Collector's Edition in beschouwing nemen. In deze set vind je de game in een hippe steelcase vergezeld van een "festival ticket" die je een VIP status bezorgt. Dit houdt in dat je onder andere vijf exclusieve wagens zal kunnen downloaden, maar ook exclusieve stickers en andere voordelen om je net dat beetje extra te onderscheiden van de rest van de online racers. Forza Horizon verschijnt in oktober.

» Reacties [2]

Auteur: Glenn van Dormolen op donderdag 12 juli 2012 om 14:43:35

Dubbel XP tot 17 juli voor Ghost Recon: Future Soldier

Bron: Facebook
Om de aankomende release van het eerste DLC-pakket van Ghost Recon: Future Soldier te vieren, heeft Ubisoft via haar officiële Facebook-pagina van Ghost Recon laten weten dat iedereen die vanaf vandaag tot 17 juli de game speelt dubbel zoveel XP zal krijgen. 17 Juli staat in het teken van Arctic Strike, een mappack voor Ubisoft's populaire tactische shooter.

Dit DLC-pakket biedt een hoop extra content voor liefhebbers van de multiplayer. Zo zal het pakketje een aantal nieuwe maps bevatten, een nieuwe adversarial gametype - genaamd Stockade - en zelfs zes nieuwe wapens aan je arsenaal toevoegen.

Stockade is een typisch team based speltype. De regels zijn simpel: scoor zoveel mogelijk punten en win de match hierdoor. Wat echter nieuw is, is dat wanneer spelers dood gaan ze naar de stockade verplaatst zullen worden. Als een speler van dat team vervolgens een kill maakt, komt er weer iemand terug in de match. Als je een objective voltooit, zal het gehele team dat in de stockade zit terugkomen. Stockade zal op alle dertien maps van de multiplayer speelbaar zijn.

De zes nieuwe wapens zijn als volgt:

Assault Rifles

* Ghost: F2000
* Bodark: CZS805

PDRs

* Ghost: Mk17 PDW
* Bodark: OCP-11

SMGs

* Ghost: BT MP9
* Bodark: Type 05 JS

Daarnaast zal de levelcap van 50 naar 60 verhoogd worden. Ook zal de release van deze DLC een aantal Achievements en Trophies toevoegen aan de game.

Het Arctic Strike-pakket kun je dus vanaf 17 juli downloaden voor 800 Microsoft Points of voor 9,99 euro in de PlayStation Store. Gaan jullie dit pakket aanschaffen?

» Reacties [3]

Auteur: Glenn van Dormolen op donderdag 12 juli 2012 om 14:48:05

Nieuwe screenshots Resident Evil 6 tonen Mercenary-modus

Dat Resident Evil 6 ook over de populaire Mercenary-modus zou beschikken, werd al maanden geleden bekendgemaakt toen er op de website van Gamestop een pre-order bonus verscheen rondom dit speltype. Nu kunnen we jullie echter ook een aantal screenshots laten zien die hier bij horen.

Op de screenshots is de bekende weg te zien, zoals de timer, de combocounter en de score. Nieuw is echter het getal, wat aangeeft hoeveel vijanden er nog aanwezig zijn. Daarnaast zien we ook hoe Chris een monster weggooit richting een ander monster, verschillende nieuwe mutaties die niet in de demo aanwezig waren, een screenshot waarop Leon wordt aangevallen door een zombie op een kerkhof en tot slot is er een screenshot waarop we de vier speler coöp op kunnen zien. Sherry, Jake, Chris en Piers vechten hier tegen een nog onbekend schepsel.

Bekijk de screenshots.

De demo is inmiddels al een tijdje uit en wereldwijd zijn de gevoelens hierover nogal afwisselend. Wat vinden jullie ervan?

» Reacties [3]

Auteur: Glenn van Dormolen op donderdag 12 juli 2012 om 14:51:31

Mass Effect 3: Earth verschijnt op 17 juli

Mass Effect 3 krijg binnenkort weer een downloadable content om aan haar arsenaal toe te voegen, onder de naam Earth. Deze content zal drie nieuwe multiplayer maps bevatten, nieuwe speelbare karakters en klassen en de geheel nieuwe Platinum moeilijkheidsgraad.

De maps zijn: Firebase Rio, Firebase Vancouver en Firebase London. De nieuwe klassen zijn als volgt:

Step into the boots of the Alliance’s most elite military units with the:
 • N7 Demolisher Engineer
 • N7 Destroyer Soldier
 • N7 Fury Adept
 • N7 Sentinel Paladin
 • N7 Shadow Infiltrator
 • N7 Slayer Vanguard.

Daarnaast zullen er ook nieuwe in-mission objectives aanwezig zijn, waardoor de waveroulatie iets minder repetitief moet gaan worden. Een van deze objectives is het beschermen en escorteren van een NPC. Het mooiste van dit nieuws is dat de DLC volledig gratis te downloaden zal zijn.

» Reacties [6]

Auteur: Danielle Akkermans op donderdag 12 juli 2012 om 14:54:21

Gratis Awesomenauts patch komt met twee nieuwe personages

Bron: VG247
Ontwikkelaar Ronimo Games heeft laten weten dat er binnenkort een gratis patch voor de game Awesomenauts op de PlayStation 3 en Xbox 360 zal verschijnen. Deze patch zal naast een betere balans in de game, ook een tweetal nieuwe personages bevatten.

The new characters will release for free as part of an upcoming patch to address balancing issues.

Een daarvan is Derpl Zork, die in het bezit is van een lopende tank, en de tweede nieuwkomer is Coco Nebulon, de eerste vrouwelijke personage in Awesomenauts. Ben je nog niet echt bekend met deze game, lees dan toch even de Awesomenauts review.

» Reacties [1]

Auteur: Leon Kempers op donderdag 12 juli 2012 om 14:49:00

Nieuwe trailer: Borderlands 2 Wimoweh Trailer

» Reacties [9]

Auteur: Daniël de Zwart op donderdag 12 juli 2012 om 15:24:22

Metal Gear Solid 4 krijgt volgende maand 'full install' patch

Bron: VG247
Ruim vier jaar na dato krijgt Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots volgende maand eindelijk Trophy support, dus het is weer tijd om de game op te starten. Echter, om de Metal Gear 25th Anniversary te vieren, heeft Konami nog iets in petto met een andere patch.

Misschien niet heel spannend, maar Metal Gear Solid 4 krijgt volgende maand ook een patch - wellicht tegelijk met de Trophy support - waarbij je de game in één keer kunt installeren. Deze 'full install support' is momenteel nog niet mogelijk, omdat het spel nu nog bij elk hoofdstuk een deel van de game installeert.

..the game is also getting a full install option with the new budget-priced version. No more data installs at the beginning of each chapter?

Bovendien wordt Metal Gear Solid 4 nog verder in prijs verlaagd en we mogen hopen dat dit voor Nederland ook van toepassing is.

» Reacties [5]

Auteur: Daniël de Zwart op donderdag 12 juli 2012 om 15:37:10

Assassin's Creed comic The Fall nu ook voor de iPad

Bron: VG247
De comics van Assassin's Creed: The Fall, die eind 2010 en begin 2011 verschenen, zijn nu ook te koop in een digitale vorm voor de iPad. De App Store biedt de comic aan in kleur of lekker ouderwets in zwart-wit.

The Fall volgt het verhaal van de Russische meester assassijn Nikolai Orelov en geeft toegang tot een nieuw verhaal en antwoorden in het Assassin's Creed-universum. Hieronder zijn twee screenshots te bewonderen.

» Reacties [6]

Auteur: Leon Stougie op donderdag 12 juli 2012 om 15:49:48

Details Battlefield 3 Armored Kill DLC onthuld

We kunnen ondertussen al weer even aan de slag met de Close Quarters DLC van Battlefield 3. Het is dus hoog tijd voor nieuws over de aankomende content, waarbij Armored Kill de eerste zal zijn. DICE heeft nu onthuld welke toevoegingen we allemaal mogen verwachten van Armored Kill.

Zo komen er vier nieuwe maps, waaronder de grootste uit de historie van Battlefield. Op al deze maps zullen alle zes de gamemodi gespeeld kunnen worden, waaronder de nieuwe Tank Superiority-modus. Daarnaast komen er nieuwe voertuigen, welke ook nieuwe unlocks zullen krijgen. Er worden eveneens vijf unlocks aan de oorspronkelijke voertuigen toegevoegd:

 • All-out vehicle warfare on four new maps
 • Includes the biggest map in Battlefield history
 • New vehicles, including tanks, ATV's, and mobile artillery
 • Bring back five new vehicle unlocks to the base game
 • Earn 20+ unlocks for the new vehicles in Armored Kill
 • New Tank Superiority game mode
 • All maps playable with all six game modes
 • » Reacties [15]

  Auteur: Daniël de Zwart op donderdag 12 juli 2012 om 16:05:14

  Eye Toy Kamasutra door Sony afgewezen

  Bron: Eurogamer
  Veel ideeën worden in de game-industrie gebruikt, veel absurde gedachten worden uitgewerkt tot elementen in games. Zo ook bij de Eye Toy voor de PlayStation 2, waarbij jij door middel van een camera de controller bent en bijvoorbeeld ramen moet wassen en vijanden kapot moet slaan. Simpel gezegd de voorloper van Kinect.

  Toch is er destijds een behoorlijk pikant idee voor Eye Toy door Sony afgewezen, zo zegt Pete Smith van Sony Computer Entertainment. Hij vergeet nooit dat er iemand was die met het idee kwam om een Eye Toy Kamasutra te ontwikkelen.

  Seriously, this was a genuine pitch. So, the guy is going to me, 'it's like, so there's an outline on the screen with the EyeToy...' I'm like, I get it, yeah.

  We were talking about it back at the office. Obviously we didn't sign it and it never ever saw the light of day. But we were going, how exactly would we QA it? You can imagine these two big hairy testers going, 'No, you're the bitch tonight.'

  Eye Toy Kamasutra bleek een serieus idee, maar werd uiteraard afgewezen en Smith weet nog goed hoe zijn reactie op het idee was. Toch had hij graag willen weten hoe de game uitgepakt zou hebben als het daadwerkelijk ontwikkeld werd.

  How would you demo the game to press? I know. You'd just have to go for it, wouldn't you? In one sense I think, god, I wish it would have been done. We could have maybe got some celebrity endorsements and stuff like that.

  Ook is ooit het idee voor een Eye Toy Babysitting-game niet doorgezet.

  » Reacties [3]

  Auteur: Leon Stougie op donderdag 12 juli 2012 om 16:27:32

  Twee nieuwe screenshots GTA V getoond

  Sinds de eerste trailer met de aankondiging van Grand Theft Auto V is er vanuit Rockstar vrijwel niets nieuws over GTA V verteld. Uiteraard krijgt de ontwikkelaar vele vragen over GTA V en daarom besloot men om eens enkele antwoorden te geven en om twee nieuwe screenshots te tonen.

  Volgens Rockstar kunnen we binnenkort meer informatie over het vijfde deel uit de GTA-reeks verwachten, mogelijk gebeurt dit op de Gamescom. Het bedrijf laat weten dat men weinig nieuws van het spel toont zodat de spelers tijdens het spelen nog verrast worden door de game en omdat men alleen dingen wil tonen waarvan men zeker is dat het in het spel komt:

  What is going on with GTAV?
  We are very busy working on the game! Everything is going well, but the game is a huge project. We should have more information and some new assets for you soon.

  Why don’t you give us more news?
  As we have said before, we have often had long gaps between asset releases on previous games and will continue to do so in the future. We are sorry if you find this frustrating, but please understand, we don’t do this because we ‘don’t care about our fans' 'don’t respect our fans’ 'hate GTA fans etc' – precisely the opposite! We do it because we want to make sure we only release 100% correct information, and because we want to keep plenty back for the actual game release so there are still lots of surprises when you play it. The only things we care about are that you enjoy the experience of actually playing the game and that we release accurate information. We just have not been in a position to show more of the game than the trailer and will not be for a while yet. We did, however, manage to sneak a quick screenshot out for you… it’s not much, but we thought it was pretty fun.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [27]

  Auteur: Caron Peeters op donderdag 12 juli 2012 om 19:31:58

  Mirror's Edge-auteur Rhianna Pratchett is scriptschrijver Tomb Raider

  Ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft de naam "Rhianna Pratchett" als hoofd scriptschrijver voor de nieuwe Tomb Raider prijsgegeven. De uit Groot-Brittannië afkomstige Pratchett, die in het verleden bijdragen leverde aan de scripts van onder meer Mirror's Edge, Prince of Persia 2008, Overlord en Heavenly Sword, zal nu als hoofd scriptschrijver nieuw leven in de Tomb Raider-franchise blazen.

  Pratchett, zelf een groot fan van de serie, ervaart het herschrijven van een iconisch karakter als Lara Croft als een grote uitdaging:

  I grew up playing Tomb Raider, uncovering the world's secrets and unearthing its treasures; I have lived and died as Lara Croft, but nothing comes close to the challenge of rewriting her. Seldom do we get the opportunity to re-imagine and reinvent a legend, so getting my narrative hands on Miss Croft was a once-in-a-lifetime opportunity. It was going back to the genesis of video game action heroines and exploring how to make such an iconic character meaningful and relatable for gamers today.

  Ondanks het feit dat het nieuws pas vandaag wereldkundig is gemaakt, is Pratchett al sinds het begin betrokken bij de ontwikkeling van Tomb Raider. Darell Gallagher, directeur van Crystal Dynamics, is enthousiast over het door Pratchett geleverde werk:

  There is no doubt that Rhianna has brought a depth and credibility to Lara, a heroine who will really connect with today's gamers.

  De release van Tomb Raider staat op het moment gepland voor maart 2013.

  » Reacties [1]

  Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 12 juli 2012 om 18:56:25

  Up2Date: Wii, DSi en Nintendo 3DS - week 28  Een nieuwe week betekent ook een nieuwe Up2Date. Ook deze week is het aan Nintendo om diens lijstje downloadbare software voor hun Wii, DSi en 3DS aan te leveren en lees je in deze Up2Date-rubriek dus alles over de nieuwste toevoegingen aan Nintendo's digitale services. Het is komkommertijd, maar dat betekent niet dat er niets te beleven valt. Alle drie de consoles worden namelijk voorzien van de nodige toevoegingen. Van Nintendo zelf verschijnt enkel Sparkle Snapshots 3D voor de 3DS, waarmee je zelfgemaakte foto's op vrolijke wijze kunt bewerken.

  Op de Nintendo 3DS kun je verder nog een exclusieve video van een mislukte goochelaar bekijken met The Incredible Barbazan voor anderhalve euro. Interessanter vormen deze week de toevoegingen aan de DSi, daar hiervoor twee spellen zijn verschenen. In 99Seconds, een game die beslist een retrogevoel op weet te leveren, en waarin je allerlei vijanden dient te ontwijken. Verder kun je ook nog Topoloco downloaden, die je topografische kennis belooft op te schroeven.

  De Nintendo Wii moet het slechts doen met een hippe versie van Frogger, maar een prijskaartje van tien euro is hiervoor wellicht niet helemaal gerechtvaardigd. Tot volgende week!

  3DS

  Software
 • Sparkle Snapshots 3D (€5,00)

  Downloadbare video's (Nintendo eShop)
 • The Incredible Barbazan: De kist der verschrikkingen (€1,50)

  Nintendo Video
 • Kid Icarus: Uprising - Medusa's wraak
 • Kid Icarus: Uprising - Palutena's gerecht deel 1
 • Kid Icarus: Uprising - Palutena's gerecht deel 2
 • DSi

  DSiWare
 • 99Seconds (€2,00)
 • Topoloco - crazy about topography (€5,00)
 • Wii

  WiiWare
 • Frogger: Hyper Arcade Edition (€10,00)
 • » Reacties [1]

  Auteur: Caron Peeters op donderdag 12 juli 2012 om 19:27:40

  BioWare kondigt free-to-play Ultima aan

  Ontwikkelaar BioWare kondigt aan dat er een nieuwe Ultima voor de PC en iPad in aantocht is. Ultima Forever: Quest for the Avatar, zoals de game gaat heten, zal het free-to-play-model gaan hanteren.

  Dr. Ray Muzyka, algemeen directeur van BioWare, licht de keuze van BioWare (en overkoepelend orgaan Electronic Arts) voor het free-to-play-model toe:

  There's a fundamental shift underway in how gamers play and pay for games, and Electronic Arts is a leader in providing new business models and new ways to consume content.

  Ultima Forever: Quest for the Avatar zou dit jaar nog moeten verschijnen.

  » Reacties [4]

  Auteur: Caron Peeters op donderdag 12 juli 2012 om 19:29:36

  E3-demo Hitman: Absolution vanaf vandaag beschikbaar

  Bron: VG247
  IO Interactive heeft de E3-demo voor Hitman: Absolution, genaamd "The Streets of Hope", vandaag online gezet. De demo duurt ruim 17 minuten en bevat audio-commentaar van gameregisseur Tore Blystad en IO Interactive community team-medewerker Travis Barbour.

  In de demo is hoofdpersoon Agent 47 op jacht naar Lenny "the limp" Dexter die uiteindelijk ontvoerd moet worden. Om hem te bereiken zal 47 echter eerst met zijn bende, "The Cougars", moeten afrekenen.

  » Reacties [7]

  Auteur: Leon Kempers op donderdag 12 juli 2012 om 21:33:38

  Minecraft Xbox 360 Edition update 1.7.3 verschijnt vandaag

  Bezitters van de Xbox 360-editie van Minecraft opgelet: vandaag verschijnt update 1.7.3. Deze voegt onder andere pistons en stapelbare hekken toe aan de game. Ook zijn er nu shears beschikbaar. Met deze scharen kun je wol van schapen verkrijgen en blaadjes verzamelen. Bovendien zijn er een paar textures verbeterd en er worden weer flink wat bugs verholpen. Check de volledige lijst met veranderingen hieronder.

 • Added Pistons & Sticky Pistons.
 • Added Stackable fences.
 • Added Shears
 • required to get wool from sheep, and to collect leaf blocks.
 • TNT needs Flint and Steel or Redstone to detonate.
 • Redstone wire will now connect to a repeater.
 • New textures for Cobblestone and Brick.
 • Added Character Skin Selector to allow players to choose their skin from the default skins, or from Downloadable Content skin packs.
 • Added lighting improvements (brought forward from 1.8.2 update) and snow & rain improvements.
 • Added a save file cache to improve the speed of displaying the saves list.
 • Added ban list functionality to allow players to self-ban from levels they feel contain offensive content.
 • Added a ban list section to the How To Play menus.
 • Added an option for the host to limit online games to only players in their friends list (no friends of friends).
 • Added a seed display to the level load screen (requires existing levels to be saved out again to add the display).
 • Changed the tooltip display setting to in-game tooltip display, so that tooltips always display in menus.
 • Added the crosshair to the list of things affected by the opacity slider.
 • On using the quickselect bar, the opacity of the quickselect, tooltips, splitscreen gamertag display, and crosshair will be set to 80,
  and will fade back down to the user opacity setting after 6 seconds of no quickselect bar use.
 • Added some more Tips & Trivia to the loading/saving screen display.
  Tutorial World changes & additions:-
 • Added optional tutorial for Pistons and Redstone.
 • Added a self-building bridge to the castle using Pistons.
 • Added some sugar cane, cactii and clay to the world.
 • Added a few other things for players to discover.

  Fixes:
 • Fix for only the host being shown the pop-up when any player attempts to place lava near the spawn point.
 • Fixed tooltip for Flint and Steel.
 • Fix for Note blocks not showing notes.
 • Fix for Leaderboard reads taking too long.
 • Fix to block players re-entering a level they have been kicked from, until the level is restarted.
 • Fix to stop players being able to join a game when they are not a friend of any player in the game.
 • Fix for Netherracks re-appearing after being mined.
 • Fix for a rare crash on entering the Nether.
 • Fix for attacking enemies at a different level not damaging them.
 • Fixed a problem causing some save games not to load.
 • Removed Herobrine.
 • » Reacties [1]

  Inloggen
  Zoeken

  Zoek resultaten:

  Advertentie
  GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
  GN Kalender: Januari 2018
  Win de Thrustmaster T.Flight Hotas 4 Flight Stick! | Prijsvraag
  Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
  Advertentie