Game nieuws van vrijdag 10 maart 2017

Auteur: Mike Gevers op vrijdag 10 maart 2017 om 00:23:30

Aanbevolen systeemconfiguratie voor Mass Effect: Andromeda draait waarschijnlijk 1080p30

Bron: PC Gamer
Onlangs werden de systeemeisen voor Mass Effect: Andromeda bekendgemaakt. Die waren een klein beetje aan de hoge kant, maar verder niet heel verrassend. Wat wél verrassend is, is dat de aanbevolen systeemconfiguratie de game volgens uitgever EA zal draaien op 1080p en 30 fps op high settings.

Dit is verrassend omdat de aanbevelingen bestaan uit onder andere een Intel Core i7-4790, 16 GB aan intern geheugen en een NVIDIA GTX 1060 3GB of AMD RX 480 4GB. Gebaseerd op deze componenten was de verwachting in ieder geval 60 fps, met het liefst ook nog ultra settings. Wat dit verhaal wellicht nog sterker maakt, is dat de minimumeisen (Intel Core i5 3570, 8GB RAMen een GTX 660 of Radeon 7750) goed zouden moeten zijn voor 720p en 30 fps.

Dit kan twee redenen hebben. De eerste is dat high in Mass Effect: Andromeda qua grafische kwaliteit overeenkomt met ultra in andere games. Want laten we eerlijk zijn: een ultra-instelling als allerhoogste instelling, is net als zeggen dat je gitaarversterker tot 11 gaat, in plaats van tot 10. De andere verklaring zou kunnen zijn dat EA onze verwachtingen bewust laag wil houden. Mass Effect: Andromeda maakt gebruik van dezelfde engine als Battlefield 1 en in die laatstgenoemde game weten zowel de GTX 1060 als de RX 480 bijna 100 fps te behalen bij een resolutie van 1080p en ultra settings. De tijd zal leren hoe de game draait op de pc.

Mass Effect: Andromeda verschijnt op 23 maart voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

» Reacties [13]

Auteur: Mike Gevers op vrijdag 10 maart 2017 om 00:54:25

Bethesda kondigt uitbreidingen en mobiele versies aan voor The Elder Scrolls: Legends

Bron: PC Gamer
Gisteren verliet The Elder Scrolls: Legends eindelijk zijn open betafase, wat betekent dat de Hearthstone-concurrent nu definitief is verschenen. Tegelijkertijd maakt ontwikkelaar Bethesda zijn plannen voor de toekomst bekend. Daar horen onder andere mobiele versies en meerdere uitbreidingen bij.

De eerste van die plannen wordt uitgevoerd op 23 maart: dan verschijnt The Elder Scrolls: Legends ook voor de iPad. Twee weken later, op 5 april, zal de eerste PvE-uitbreiding verschijnen: The Fall of the Dark Brotherhood. Die voegt veertig nieuwe kaarten toe, alsmede de ability Slay, die wordt geactiveerd als een van je wezens een vijandig wezen aanvalt en doodt. De functionaliteit werkt bijna net zoals de Night Talon Lord-kaart.

Het verhaal in The Fall of the Dark Brotherhood zal draaien om de Dark Brotherhood (ja, echt waar!) die je moet infiltreren als dubbelagent. De expansion zal bestaan uit 25 missies, verspreid over drie maps. Die maps zijn los te koop via echt óf in-game geld. Ook krijg je toegang tot de Doom Wolf mount in The Elder Scrolls Online als je de maps koopt.

The Fall of the Dark Brotherhood markeert tevens het begin van een regelmatigere updatecyclus. Zo staat er bijvoorbeeld een grote update gepland voor komende zomer, waarvan we meer te zien krijgen op de E3. Ook zegt Pete Hines van Bethesda dat het plan is om elke drie maanden nieuwe kaarten toe te voegen aan The Elder Scrolls: Legends.

Ook maakt Bethesda bekend dat er een toernooisysteem zal worden geďntroduceerd dat zal fungeren als Hearthstone's Heroic Tavern Brawl-modus: spelers kiezen één deck, maar spelen hun potjes op voorwaarden die bij elk event anders kunnen zijn. Ook wordt er in mei een Spectator Mode toegevoegd, zodat het mogelijk wordt om wedstrijden van je vrienden te volgen. Ook zal The Elder Scrolls: Legends worden voorzien van Twitch-integratie. Die zal tevens worden gebruikt voor verschillende give-aways voor bijvoorbeeld Card Packs en Soul Gems.

Denken jullie dat deze updates Bethesda's kaartspel kunnen omtoveren tot een échte concurrent voor Hearthstone? Laat het ons weten in de reacties!

» Reacties [1]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 10 maart 2017 om 12:01:12

Win dikke DLC voor Steep! | Prijsvraagvrijdag


Het is weer vrijdag en dus is het tijd voor een nieuwe Prijsvraagvrijdag! Meedoen is zoals altijd extreem makkelijk: laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht en je maakt meteen kans op de prijs. Vaker reageren mag uiteraard, al vergroot dit niet je kansen. Reageer wel op tijd, want deelnemen kan alleen op de vrijdag!

Hoewel het zonnetje eindelijk begint door te breken, heb je dit weekend meer reden dan ooit om de pistes op te duiken. Steep is tot en met maandag namelijk volledig gratis te spelen op de pc, PlayStation 4 en Xbox One! Om het extra feestelijk te maken, mogen wij vandaag voor Prijsvraagvrijdag honderd codes weggeven voor het Free Ride-contentpakket. Claim je unieke code snel via onze speciale website!Vergeet niet morgen terug te komen op GamersNET. Dan onthullen we de Prijsvraagvrijdag-winnaar van vorige week!

» Reacties [11]

Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 10 maart 2017 om 12:57:44

Logitech lanceert G Pro Mechanical Gaming Keyboard; voor en door eSporters

Bron: Logitech
Een beetje pc-gamer heeft het voor het uitkiezen als het aankomt op mechanische toetsenborden. De markt wordt alsmaar groter, en partijen als bijvoorbeeld Corsair en Razer springen er gretig op in. Ook Logitech doet een nieuw duit in het zakje, met de relatief betaalbare Logitech G Pro Mechanical Gaming Keyboard. Een tenkeyless ontwerp, wat in samenwerking met eSporters gefabriceerd werd. Voor en door de professionals.


De G Pro gaat op de kop voor de richtprijs van 149,99 euro, en wordt in één enkele vorm geleverd. De onderliggende schakelaars zijn de inmiddels door Logitech bekendgemaakte Romer G-switches, die op hun beurt weer in samenwerking met fabrikant Omron gemaakt worden. Uiteraard beschikken alle toetsen over een volledig RGB LED-verlichting, die middels de Logitech Gaming Software in te programmeren is.

Opvallend is ook dat het kleinere ontwerp ook beschikt over een los te koppelen Micro-USB connector, waardoor de G Pro wat makkelijker mee te nemen is. Duidelijk een kenmerk waarin Logitech de eSporter aan wil spreken, die moet toch immers eens in de zoveel tijd op reis met zijn of haar toetsenbord en al.

Meer weten over het Logitech G Pro toetsenbord? Bezoek de officiële Logitech webpagina voor meer specificaties en verkooppunten.

» Reacties [4]

Auteur: Lennart van Alem op vrijdag 10 maart 2017 om 12:51:07

Super Mario als first person shooter | Lunchtip


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GamersNET Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip over gaming- of geek-cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

Met Super Mario Odyssey krijgen we al een open wereld Mario-game, maar we willen natuurlijk meer! Mario in een strategische setting, een Mario hack-'n-slasher of een first person-Mario, we kunnen het zo gek niet bedenken of we willen het! Maar een first person shooter? Natuurlijk willen we graag Koopa's knallen! Hoe dat eruit ziet, is te zien in deze video van YouTuber NicksplosionFX.


Heb jij een leuke tip voor ons? Stuur hem dan op naar leon@gamersnet.nl en vergeet niet je GamersNET-gebruikersnaam te vermelden. Volg GamersNET en de GN Lunchtip tevens via Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Eet smakelijk!

» Reacties [2]

Auteur: Lennart van Alem op vrijdag 10 maart 2017 om 14:31:55

Nieuwe trailer: Styx: Shards of Darkness - Launch Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 10 maart 2017 om 13:34:02

Razer lanceert beloningsprogramma zVault voor in-game aankopen en kortingen

Na de sponsorscam van even geleden, komt er nu dan toch legitiem nieuws uit Razers hoek. Het concept liep al langer in beta-fase, maar is nu dan toch echt gelanceerd: Razer zVault. Deze website deelt zogenaamde zGold en zSilver valuta uit voor bepaalde handelingen, waarmee op hun beurt weer andere apparatuur en in-game producten te kopen zijn.


Met enkel een verificatie van een account, ontvangen gamers een startbedrag van 2,000 zSilver. Door verolgens games te spelen, in te loggen op Razer-services of aankopen te maken van Razer en specifieke partners, kun je meer valuta binnenharken. Met zSilver kan dan bijvoorbeeld randapparatuur of korting daarvoor verzilverd worden (hah, no pun intended). Met zGold kunnen gamers in-game aankopen doen of zelfs losse spellen kopen van derden partijen. Prominente partners zijn momenteel games als SMITE en Paladins, alsmede een aantal distributieplatformen.

zSilver wordt met name verdiend door actief te zijn als gamer en gebruik te maken van Razer-producten, terwijl zGold eventueel ook gewoon gekocht kan worden.

Momtenteel staat Razers eigen zVault nog in de kinderschoenen, maar Razer hoopt zelf de service geleidelijk aan uit te breiden. Meer sociale interactie, betere beloningen en in de toekomst wellicht ook het verzilveren van games op platformen als Steam en Uplay.

Ben jij te porren voor deze nieuwe onderneming van Razer, of is dit het zoveelste nieuwe platformen waar je liever geen omkijken naar wilt hebben. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen met beloningsprogramma's als deze...

» Reacties [0]

Auteur: Lennart van Alem op vrijdag 10 maart 2017 om 14:32:15

Nieuwe trailer: Gran Turismo Sport - Closed Beta Trailer

» Reacties [1]

Auteur: Daniël de Zwart op vrijdag 10 maart 2017 om 13:37:07

Vandaag rolt een live For Honor update uit die voor meer balans zorgt

Bron: VG247
Vandaag rolt er een nieuwe update voor For Honor uit, die de game meer balans moet geven. Rond 14.00 uur gaan de servers voor drie kwartier offline, waarna je weer verder kunt spelen zonder de update te hoeven downloaden. Het is namelijk onderdeel van een live update rondom patch 1.03.

Onderstaande patch notes geven aan dat vooral de guard break wordt aangepakt en diverse Heroes gebalanceerd worden. De pc-versie krijgt tevens eigen veranderingen.

V1.03 – live update 1

 • All Heroes: Simultaneous guard break attempts will push back both players. Subsequent simultaneous guard break attempts will not connect.
 • Warlord: Full block stance was not intended to be a reactive tool to replace all other defence methods. The full block stance has been delayed from instantaneous activation to a 200ms delay after the input. This will also fix some replication bugs.
 • Valkyrie: Shield tackle full block property was not intended to be a reactive tool to replace all other defence methods. The shield tackle full block property has been delayed from instantaneous on activation to a 200ms delay after the input. This will also fix some replication bugs.
 • Conqueror: To fix some replication bugs, the heavy attack interrupt block animation has been delayed from immediate to a 100ms delay after the input.
 • Kensei: Fixed a bug that caused unblockable Top Heavy to cancel back into itself. This was never intended to work like that.
 • Shugoki: Fixed a bug on Charged Heavy Attack hitting twice and being un-parry able when releasing lock during the attack. This was never intended to work like that.

  V1.03 – PC hotfix 1

 • Players with Intel Integrated Graphics below the minimum specification can now proceed past the warning message rather than having the game exit to desktop.
 • As requested by the community, the post-match screen ‘Quit to Desktop’ option has been removed.
 • A memory leak happening under specific circumstances with UPnP has been fixed.
 • Improved AFK detection.
 • For Honor verscheen op 14 februari voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

  » Reacties [0]

  Auteur: Lennart van Alem op vrijdag 10 maart 2017 om 14:30:29

  O.a. No Man's Sky en Uncharted genomineerd voor BAFTA Awards

  Naast de Oscars en Golden Globes is er nóg een grote prijs in de film- en televisiewereld: de British Academy of Film and Television Arts Awards, ofwel BAFTA Awards. Het prijzencircus is echter niet beperkt tot film en televisie, ook de wondere wereld van videogames heeft een eigen categorie. Vorig jaar gingen onder andere Fallout 4 (beste game), Rocket League (beste multiplayer, beste familiegame, beste sportgame) en Life is Strange (beste verhaal) er met de prijzen vandoor.

  Ook dit jaar rijkt de British Academy weer prijzen uit aan de game-industrie. Dat gebeurt op 6 april, anderhalve maand na de 'reguliere' BAFTA Awards. In totaal wordt er gestreden in zestien categorieën, variërend van de traditionele beste game, sportgame en verhaal, tot de beste mobiele game, innovatieve game en originaliteit. In totaal is Uncharted 4 acht keer genomineerd en INSIDE zeven. Een opvallende nominatie is het geflopte No Man's Sky, dat een nominatie voor beste Britse game wist binnen te slepen. De volledige lijst met genomineerden vindt je hieronder, en uiteraard laten we na 6 april weten welke games er met de prijzen vandoor zijn gegaan!

  AMD ESPORTS AUDIENCE AWARD
 • Clash Royale
 • Counter-Strike: Global Offensive
 • Dota 2
 • League of Legends
 • Overwatch
 • Street Fighter V

  ARTISTIC ACHIEVEMENT
 • ABZŰ
 • Dishonored 2
 • INSIDE
 • The Last Guardian
 • Uncharted 4
 • Unravel

  AUDIO ACHIEVEMENT
 • Battlefield 1
 • DOOM
 • INSIDE
 • The Last Guardian
 • Rez Infinite
 • Uncharted 4

  BEST GAME
 • Firewatch
 • INSIDE
 • Overwatch
 • Stardew Valley
 • Titanfall 2
 • Uncharted 4

  BRITISH GAME
 • Batman: Arkham VR
 • Forza Horizon 3
 • No Man's Sky
 • Overcooked
 • Planet Coaster
 • Virginia

  DEBUT GAME
 • Firewatch
 • Overcooked
 • Oxenfree
 • That Dragon, Cancer
 • The Witness
 • Virginia

  EVOLVING GAME
 • Destiny: Rise of Iron
 • Elite Dangerous: Horizons
 • EVE Online
 • Final Fantasy XIV: Online
 • Hitman
 • Rocket League

  FAMILY
 • LEGO Star Wars: The Force Awakens
 • Overcooked
 • THE PLAYROOM VR
 • Pokémon GO
 • Ratchet & Clank
 • Toca Hair Salon

  GAME DESIGN
 • Battlefield 1
 • Dishonored 2
 • INSIDE
 • Overwatch
 • Titanfall 2
 • The Witness

  GAME INNOVATION
 • Batman: Arkham VR
 • Firewatch
 • Pokémon GO
 • That Dragon, Cancer
 • Unseen Diplomacy
 • The Witness

  MOBILE
 • The Banner Saga 2
 • Dawn of Titans
 • Deus Ex GO
 • Pokémon GO
 • Pokémon Sun and Pokémon Moon
 • Reigns

  MULTIPLAYER
 • Battlefield 1
 • Forza Horizon 3
 • Overcooked
 • Overwatch
 • Titanfall 2
 • Tom Clancy's The Division

  MUSIC
 • ABZŰ
 • DOOM
 • INSIDE
 • The Last Guardian
 • Uncharted 4
 • Virginia

  NARRATIVE
 • Dishonored 2
 • Firewatch
 • INSIDE
 • Mafia III
 • Oxenfree
 • Uncharted 4

  ORIGINAL PROPERTY
 • Firewatch
 • INSIDE
 • The Last Guardian
 • Overwatch
 • Unravel
 • The Witness

  PERFORMER
 • Alex Hernandez - Mafia III (Lincoln Clay)
 • Cissy Jones - Firewatch (Delilah)
 • Emily Rose - Uncharted 4 (Elena Fisher)
 • Navid Negahban - 1979 Revolution: Black Friday (‘Hajj Agha’)
 • Nolan North - Uncharted 4 (Nathan Drake)
 • Troy Baker - Uncharted 4 (Sam Drake)
 • » Reacties [2]

  Auteur: Lennart van Alem op vrijdag 10 maart 2017 om 15:58:29

  Nieuwe trailer: Mass Effect: Andromeda - Official Launch Trailer

  » Reacties [6]

  Inloggen
  Zoeken

  Zoek resultaten:

  Advertentie
  GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
  GN Kalender: Juni 2018
  Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
  Advertentie