Game nieuws van dinsdag 14 maart 2017

Auteur: Lennart van Alem op dinsdag 14 maart 2017 om 11:57:43

Zing de Halo-soundtrack in een kerk! | Lunchtip


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GamersNET Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip over gaming- of geek-cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

Onze generatie komt niet vaak meer in de kerk, maar als we er komen weten we er goed gebruik van te maken! De vaak Middeleeuwse gebouwen hebben een akoestiek waar je u tegen zegt, en nodigen dan ook van harten uit om die epische soundtrack van Halo te zingen. Kippenvel!


Heb jij een leuke tip voor ons? Stuur hem dan op naar leon@gamersnet.nl en vergeet niet je GamersNET-gebruikersnaam te vermelden. Volg GamersNET en de GN Lunchtip tevens via Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Eet smakelijk!

» Reacties [3]

Auteur: Mike Gevers op dinsdag 14 maart 2017 om 01:05:03

Ghost Recon: Wildlands is bestverkopende game van 2017 tot nu toe

Bron: VG24/7
Vorige week verscheen Ghost Recon: Wildlands, die over het algemeen zeer goed werd ontvangen. Zo beloonden onze eigen gebroeders Leon de game met een mooie 8 in hun review. Niet alleen zijn de recensies positief, maar ook de verkopen gaan behoorlijk hard. De game neemt namelijk de titel over van bestverkopende game van 2017 tot nu toe. Vorige week werd die positie kortstondig door Horizon: Zero Dawn bekleed; die game zakt nu dus af naar de tweede plek.

Dit blijkt uit cijfers van de Britse GfK Chart Track. Op de derde plaats staat, verrassend genoeg, LEGO Worlds. The Legend of Zelda: Breath of the Wild vinden we terug op plek vier. Dat doet natuurlijk helemaal niets af aan de verkoopprestaties van de game: de nieuwe Zelda is alleen verkrijgbaar op de Nintendo Switch en de Wii U, terwijl LEGO Worlds en Ghost Recon: Wildlands allebei op pc, Xbox One en PlayStation 4 verkrijgbaar zijn. De opvallende prestaties van LEGO Worlds kunnen daarnaast verklaard worden door de prijs van 29,99 euro. De andere games in de lijst gaan voor minimaal het dubbele bedrag over de toonbank.

Check hieronder de volledige top 10 van bestverkopende games:

1. Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands
2. Horizon Zero Dawn
3. LEGO Worlds
4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
5. GTA 5
6. NieR: Autoamata
7. FIFA 17
8. Rocket League
9. 1-2 Switch
10. Call of Duty: Infinite Warfare

» Reacties [7]

Auteur: Leon Stougie op dinsdag 14 maart 2017 om 10:19:52

Psyonix brengt volgende week nieuwe gratis modus Dropshot naar Rocket League

Bron: Psyonix
Hoewel het alweer bijna twee jaar geleden is dat Rocket League verscheen voor de PlayStation 4 en pc (en een jaar later voor de Xbox One), is de game van Psyonix nog altijd ongekend populair. De in San Diego gevestigde studio voorziet de game dan ook nog altijd trouw van content en daar is de nieuwe modus Dropshot een voorbeeld van.

In deze gratis modus strijd je in de hexagonale arena 'Core 707' vind je de vertrouwde goals niet terug, maar scoor je door eerst vloerpanelen te slopen en hier vervolgens de bal in te krijgen, zoals de onderstaande trailer laat zien.

Dropshot is vanaf 22 maart gratis beschikbaar in Rocket League.

» Reacties [1]

Auteur: Leon Stougie op dinsdag 14 maart 2017 om 10:20:00

Nieuwe trailer: Rocket League Dropshot Trailer

» Reacties [4]

Auteur: Lennart van Alem op dinsdag 14 maart 2017 om 11:23:23

Nieuwe trailer: Friday the 13th: The Game Killer - Trailer

» Reacties [1]

Auteur: Lennart van Alem op dinsdag 14 maart 2017 om 11:45:30

Nieuwe trailer: Snipperclips - Cut it out, Together! Overview Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Lennart van Alem op dinsdag 14 maart 2017 om 11:45:56

Nieuwe trailer: Mario Sports Superstars - 5 sporten in 1 spel!

» Reacties [1]

Auteur: Leon Stougie op dinsdag 14 maart 2017 om 11:42:18

Blizzard sluit Overwatch voor de Nintendo Switch niet volledig uit

Bron: Reddit
Met het vorig jaar verschenen Overwatch heeft Blizzard een online shooter neergezet die tot op de dag van vandaag nog door velen trouw gespeeld wordt. De game verscheen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc, maar nu is er voor eigenaren van de gloednieuwe Nintendo Switch toch ook een sprankje hoop dat ook zij Overwatch kunnen spelen op hun console.

Jeff Kaplan, game director van Overwatch, liet in een 'Ask Me Anything' op Reddit weten dat hij een Switch-port voor Overwatch niet volledig uitsluit. Gezien zijn reactie lijkt het echter niet erg aannemelijk dat we binnenkort ook op Nintendo's Switch aan de slag kunnen met Overwatch, tenzij Nintendo een grote zak met geld naar Blizzard stuurt:

I'm loving the Switch! My second favorite gaming platform of all time is the 3DS. Getting OW on the Switch is very challenging for us. But we're always open minded about exploring possible platforms.

» Reacties [2]

Auteur: Lennart van Alem op dinsdag 14 maart 2017 om 11:46:04

Rocket League bereikt 10,5 miljoen verkopen; geen plannen voor vervolg

Bron: PC Gamer
Het blijft lekker gaan met Rocket League. Het spel is een immens succes, kent alleen maar groeiende spelersaantallen en wist op de BAFTA Awards vorig jaar een aantal mooie prijzen in de wacht te slepen. Nu blijkt dat het spel inmiddels de grens van 10,5 miljoen verkopen is gepasseerd. Aardige cijfers, gezien het spel gratis te downloaden is geweest voor PlayStation Plus-leden, en die aantallen dus niet meetellen.

Daarnaast kent het spel op dit moment ook ruim 29 miljoen geregistreerde spelers, dat vertelde Psyonix' vice president Jeff Dunham. Hierbij zijn wel de PlayStation Plus-leden en split screen-sessies meegenomen.

Een sterk punt aan Rocket League is het feit dat ze de game (gratis) blijven uitbreiden door midden van nieuwe speltypen en auto's. Eerder vandaag meldden we al dat vanaf volgende week de nieuwe modus Dropshot intrede zal doen in het spel.

Het feit dat het spel zo'n immense community heeft, en er nog regelmatig updates verschijnen is voor Dunham dan ook een goede reden om geen vervolg in de pijplijn te hebben:

Why would we want to take this huge community that we've already built, that's still growing, and say, 'What you're playing now is going to be irrelevant in 12 months.' Our goal was to keep making Rocket League better and better so that we don't lose any of the people that want to play.

» Reacties [0]

Auteur: Lennart van Alem op dinsdag 14 maart 2017 om 12:22:25

Nieuwe trailer Mass Effect laat je kennismaken met nieuw ras

Nog negen dagen, en dan kunnen we in Europa aan de slag met het langverwachte nieuwe deel in de Mass Effect-serie: Andromeda! Verjaagd van je thuisplaneet moet je als Sara of Scott Ryder in het Andromeda-universum op zoek naar een nieuwe thuisplaneet voor de mensheid.

Nu verscheen daar vandaag een nieuwe trailer, waarin we kennismaken met een nieuwe ras binnen het universum, waar een van je nieuwe teamleden toe behoort. In de trailer, exclusief van onze collega's bij IGN, ontmoeten we Jaal.In de video geeft Bioware-schrijfster Cathleen Rootsaert een inkijkje in de achtergrond van de Angara, zoals het nieuwe ras heet:

The Angara as a species are very free with their emotions, they are very, 'larger than life.' They love you, they hug you—They hate you, you made them mad, they punch you in the face. Even their own family members. They're very large and demonstrative.Mass Effect: Andromeda verschijnt 23 maart voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

» Reacties [1]

Auteur: Lennart van Alem op dinsdag 14 maart 2017 om 12:45:45

Morgen informatie over nieuwe gratis DLC Uncharted 4

Uncharted 4-ontwikkelaar Naughty Dog komt morgen, 15 maart, met meer informatie over een nieuwe gratis multiplayer DLC via Twitch. Dat kondigde de ontwikkelaar aan via Twitter. Volgens Naughty Dog verschijnt de update bijna, en omvat het onder andere nieuwe wapens en vanity items.De ontwikkelaar kondigde bij release al aan dat het de multiplayermodus van Uncharted 4 zou blijven ondersteunen met gratis updates voor ten minste een jaar. Gezien dat jaar bijna voorbij is, rijst de vraag of er na de grote Spring Update überhaupt meer uitbreidingen voor de multiplayer volgen.

De stream start morgen om 20:00 via Twitch.

» Reacties [1]

Auteur: Lennart van Alem op dinsdag 14 maart 2017 om 12:48:20

Battlefield 1's They Shall Not Pass vanaf vandaag te spelen

De nieuwe uitbreiding voor Battlefield 1, They Shall Not Pass, is vandaag vanaf te spelen voor Premium Pass-bezitters. Via Twitter maakte EA de tijden bekend waarop de uitbreiding beschikbaar is voor de verschillende platformen. Pc-spelers kunnen al vanaf 11 uur 's ochtends aan de slag, terwijl het voor de PlayStation 4 en Xbox One pas vanaf respectievelijke 1 en 3 uur 's middags beschikbaar komt.Met de nieuwe uitbreiding mengen de Franse strijdkrachten zich in de strijd, en worden er onder andere nieuwe wapens, maps en een elite class toegevoegd. In de uitbreiding staat de Slag om Verdun centraal.

They Shall Not Pass is vanaf vandaag beschikbaar voor spelers die over de Premium Pass beschikken. Niet-bezitters moeten wachten tot 28 maart.

» Reacties [0]

Auteur: Akeo Kuipers op dinsdag 14 maart 2017 om 17:25:54

MSI Vortex | GN Gear

» Reacties [6]

Auteur: Lennart van Alem op dinsdag 14 maart 2017 om 14:26:10

Horizon: Zero Dawn Patch 1.04 fikst voornamelijk progressiebugs

Horizon: Zero Dawn werd goed ontvangen, en in onze review zelfs beloond met een 8,8. Dat voelt stiekem wel goed, omdat het een beetje voelt als 'onze' game. Horizon is namelijk afkomstig van Guerrilla Games, een Nederlandse ontwikkelstudio.

Toch is het niet te voorkomen dat er in elk spel kleine bugs of glitches zitten, en zo ook in Horizon: Zero Dawn. Het spel kent voornamelijk bugs waardoor het onmogelijk is om verder te gaan met het verhaal, omdat sommige locaties niet toegankelijk zijn of bepaald items niet spawnen. Gelukkig wordt er hard gewerkt aan oplossingen, en is vandaag patch 1.04 gelanceerd, waarin veel van deze problemen worden opgelost. Check de patchnotes hieronder!

FIXES

Main Quests

 • Fixed an issue in “The Proving” where one of the attackers would fall down the slope.
 • Fixed an issue in “The Womb of the Mountain” where the spear would not be in Aloy’s inventory if players opened a treasure box with a DLC item before retrieving Aloy’s weapons. Note: Players who have already encountered the issue will need to reload from a game saved prior to this quest.
 • Fixed an issue in “A Seeker at the Gates” where players would be able to enter the gates of Mother’s Watch when fast-traveling to this location.
 • Fixed an issue in “A Seeker at the Gates” where the quest objective would not update from “Go to the Carja Border Fort” to “Kill the corrupted machines”.
 • Fixed an issue in “A Seeker at the Gates” where players could not progress through the Carja Fort.
 • Fixed an issue in “The City of the Sun” where Erend wouldn’t spawn after the dialogue with him ended if players rushed past the civilians on the bridge.
 • Fixed an issue in “The Sun Shall Fall” where players couldn’t return to Dervahl if they fast-traveled during the objective “Talk to Dervahl”.
 • Fixed an issue in “The Grave Hoard” where skipping the conversation with Sylens at the end of the quest and immediately restarting would prevent “To Curse the Darkness” from starting.
 • Fixed an issue in “Deep Secrets of the Earth” where players couldn’t enter the bunker if they fast-traveled away from the objective after they had interacted with the bunker.
 • Fixed an issue in “The Terror of the Sun” where Aloy would respawn in an empty arena after being killed by the Behemoth. Note: Players who have already encountered the issue will need to go to Sunfall, at which point they will be teleported back into the arena to continue the quest.

  Side Quests and Activities
 • Fixed an issue in “Hunter’s Blind” where the objective would not update after talking to Talanah.
 • Fixed an issue in “Hunter’s Blind” where players could kills the Glinthawks before the actual objective was triggered.
 • Fixed an issue in “The Foreign Lands” where players could already deliver the bow to Lakhir before being instructed to do so.
 • Fixed an issue in “Fatal Inheritance” where the objective would fail to update after disabling the lure device and speaking with Ranaman during the quest.
 • Fixed an issue in “Blood on Stone” where the Rockbreaker would not surface correctly if players fast-traveled from and to the quest area just before the start of the sequence.
 • Fixed an issue in “Death from the Skies” where the Stormbird objective would remain active after deactivating the lures and fast-traveling from and to the quest area.
 • Fixed an issue in “Redmaw” where Redmaw would be alive again if players left the quest area during the objective “Talk to Ahsis”.
 • Fixed an issue in “Redmaw” where the marker for the objective “Talk to Ahsis” would be invisible outside of the quest area.

  Game Systems
 • Fixed an issue where exploration music would drop out after a long period of play.
 • Fixed an issue where Aloy could become ‘stuck’ in her sliding animation.
 • Fixed miscellaneous issues to improve the overall play experience.
 • » Reacties [0]

  Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 14 maart 2017 om 18:11:50

  Wie winnen de Seagate Game Drives (2TB) voor PlayStation en Xbox? | Prijsvraagwinnaars

  Vorige week simpelweg niet te missen: onze uitgebreide give-away in GamersNET Gear! Onze lieftallige bezoekers maakten kans om een Seagate Game Drive van twee terabyte te winnen, op zowel een Xbox- of PlayStation-platform naar keuze! Die winnaars hadden eigenlijk in de nieuwe aflevering bekendgemaakt moeten worden, maar volgen nu alsnog in onderstaand bericht. Hoezee!

  Middels GamersNET Gear kon je, aan de hand van onze Mike en Tom, al wat wijzer worden over de opslagmedia van Seagate, maar dus ook direct een van die twee geteste modelletjes winnen. Onderstaande video herhaalt die aflevering nog eens haarfijn, maar het gaat vandaag natuurlijk om de twee bofkonten die uitverkoren zijn.


  Al met al dus aardig toffe prijsjes, ter waarde van circa 120 euro, maar deze lucky bastards zijn de winnaars van de twee harde schijven voor hun consoles. Without further ado...

  Te beginnen met onze PlayStation-winnaar...


  MisterMDW


  Gevolgd door deze uitverkorene van het Xbox-kamp ...


  zeeha

  Winnaars: van harte gefeliciteerd en veel opslagplezier met jullie verse prijzen! Wij van GamersNET zijn vooral benieuwd hoe jullie denken al die nieuwe gigabytes te gaan vullen...

  Aan de stakkers die helaas mis hebben gegrepen in deze prijsvraag: niet getreurd! Bezoekers van onze knusse website kunnen nog altijd nieuwe Nintendo Switch goodies én een The Legend of Zelda Amiibo winnen, dus doe snel mee! En uiteraard, er volgen altijd meer toffe give-aways en andere gave videocontent op GamersNET, dus hopelijk tot snel!

  » Reacties [23]

  Auteur: Mike Gevers op dinsdag 14 maart 2017 om 18:46:38

  Middle-Earth: Shadow of War speelt zich niet alleen in Mordor af

  Bron: PC Gamer
  De afgelopen weken stonden in het teken van Middle-Earth: Shadow of War. Eerst lekte het bestaan van de game per ongeluk uit, waarop uitgever Warner Bros. besloot om de game officieel te onthullen. Sindsdien heeft onze Tom ook al een preview gepubliceerd over de game, maar hij kreeg natuurlijk lang niet het volledige spel te zien.

  In een interview met Official Xbox Magazine is bijvoorbeeld onthuld dat Shadow of War zich ook buiten Mordor zal afspelen. Michael de Plater van ontwikkelaar Monolith zegt dat dit ook de reden is dat de game niet 'Shadow of Mordor 2' heet. In de game is Sauron bezig om zijn leger weer op te bouwen, wat al heeft geleid tot wat veroveringen buiten het duistere rijk Mordor.

  One of the reasons it’s Shadow Of War and not just Mordor is that we’ve expanded beyond Mordor. So the Dark Lord is growing his armies, and his forces—led by the Witch-king—have come out of Mordor and attacked and assaulted the human city of Minas Ithil.

  They’ve conquered it and turned it into Minas Morgul, which is the tower of the Witch-king. That actually brings the front line of this war out beyond Mordor and all the way forward to the kingdom of Gondor.

  Door de stap buiten Mordor te zetten, belooft Shadow of War ook meer variatie in de omgevingen te bieden. Art director Phil Straub geeft te kennen dat we in de nieuwe Middle-Earth-game onder andere bossen en besneeuwde bergen kunnen bezoeken, waar dat in Shadow of Mordor niet echt het geval was.

  Middle-Earth: Shadow of War komt uit op 22 augustus voor de pc, Xbox One en PlayStation 4.

  » Reacties [1]

  Auteur: Mike Gevers op dinsdag 14 maart 2017 om 19:07:54

  Ubisoft bant 1.500 AFK farmers in For Honor; 4.000 spelers gewaarschuwd

  Bron: VG24/7
  Het was al bekend dat Ubisoft hard optreedt tegen cheaters in For Honor, die zonder waarschuwing worden geband. Nu is het de beurt aan AFK farmers: spelers die het spel laten denken dat ze aan het spelen zijn, terwijl ze helemaal niet bij hun pc of console in de buurt zijn. Zo slepen ze beloningen in de wacht terwijl ze andere dingen aan het doen zijn.

  Uiteraard kon deze praktijk niet onopgemerkt blijven bij Ubisoft: vorige week beloofde het bedrijf al om de detectie van AFK farming te verbeteren en nu maakt de Franse ontwikkelaar die woorden waar. 1.500 Cheaters hebben een ban van drie dagen gekregen voor AFK farming. Daarnaast ontvangen 4.000 spelers een waarschuwing dat ze moeten stoppen. Doen ze dat niet, dan worden ook zij geweerd uit de servers van For Honor.

  De gamers die een waarschuwing krijgen, zijn vermoedelijk de minder ernstige overtreders. Hoe dan ook, het is goed om te zien dat Ubisoft maatregelen neemt tegen cheaters, aangezien For Honor het vooral moet hebben van zijn multiplayer. Valsspelers maken het spel dus minder leuk voor de mensen die zich wél aan de titel van het spel houden.

  Wat zijn jullie ervaringen met cheaters in For Honor? Zijn er veel oneervolle strijders, of valt het eigenlijk wel mee? Laat het ons weten in de reacties!

  » Reacties [5]

  Inloggen
  Zoeken

  Zoek resultaten:

  Advertentie
  GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
  GN Kalender: Juni 2018
  Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
  Advertentie