Game nieuws van zondag 19 maart 2017

Auteur: Leon Kempers op zondag 19 maart 2017 om 01:46:06

Zelda: Breath of the Wild crasht tijdens speedrun-recordpoging

Bron: Kotaku
Zelda-games zijn favoriet bij speedrunners en sinds de release is een select groepje spelers dan ook fanatiek bezig om de game zo snel mogelijk uit te spelen. Het record stond op 51 minuten en 18 seconden toen ene Venick op het punt stond om de eindcredits binnen 50 minuten te bereiken. Toen hij met het zweet op zijn voorhoofd vocht tegen de laatste eindbaas, moest hij echter met lede ogen aanzien hoe het scherm bevroor.

Nadat deze crash zat er niets anders op dan het spel af te sluiten, wat betekende dat Venicks speedrun ook ten einde was kwam. Om spoilers te voorkomen hebben we de video niet ingesloten op deze pagina, maar je kunt het betreffende moment terugkijken op Twitch.

Inmiddels heeft Venick het overigens alweer opnieuw geprobeerd en hij is er nu wel geslaagd om het wereldrecord te verbreken. De beste man bereikte zonder crashes de eindcredits na 50 minuten en 17 seconden. Onderstaande video toont de volledige playthrough.

» Reacties [1]

Auteur: Leon Kempers op zondag 19 maart 2017 om 11:49:03

Xbox One-versie Mass Effect: Andromeda tikt bij vlagen bijna 720p aan

Bron: Eurogamer
De heren en dames van Digital Foundry hebben Mass Effect: Andromeda alvast aan een vroege test onderworpen. Hierbij sprongen niet alleen de statische gezichtsanimaties in het oog, ook de resolutie viel in negatieve zin op.

De PlayStation 4-versie van Andromeda draait in Full HD, terwijl de Xbox One-editie beelden in 900p presenteert. Op zich is dat acceptabel, ware het niet dat de resolutie tijdens de engine-gedreven cutscenes flink inkakt. Op dergelijke momenten daalt de PS4 tot 900p, terwijl de Xbox One kan zakken tot 1344x756 pixels. Dat is slechts 10 procent hoger dan een HD Ready-resolutie.

Digital Foundry zal Mass Effect: Andromeda de komende week aan uitgebreidere tests onderwerpen. In de tussentijd kun je onderstaand filmpje bekijken, of Eurogamer bezoeken voor het volledige rapport.

» Reacties [11]

Auteur: Leon Kempers op zondag 19 maart 2017 om 11:31:17

Bethesda toont eerste 35 minuten van Prey

Bron: YouTube
De release van Prey is nog maar anderhalve maand van ons verwijderd. Om je een beeld te geven van wat je op 5 mei kunt verwachten, heeft Bethesda de eerste 35 minuten van de game vrijgegeven.

Prey begint rustig. Protagonist Morgan stapt uit bed, checkt de berichten op zijn telefoon en trekt dan zijn uniform aan. Sanitaire verzorging is in 2032 blijkbaar overbodig, want de man gaat direct op pad. De rest zullen we niet verklappen en kun je zien in onderstaande video.

» Reacties [4]

Auteur: Leon Kempers op zondag 19 maart 2017 om 10:24:25

The Surge voorzien van releasedatum

The Surge, een science-fiction actie-RPG van Deck13, is voorzien van een releasedatum. De game verschijnt op 16 mei voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

In The Surge stappen spelers in de schoenen van Warren, een augmented soldaat. Warren gaat aan de slag voor CREO, een gigantische organisatie die de planeet Aarde van zijn ondergang wil redden:

Megacorporation CREO works to reverse the devastating effects of climate change, but the facility is hit by a mysterious, catastrophic event. After awakening from a blackout caused by this disaster, Warren is thrust into a deadly new world. Robots gone haywire, insane augmented co-workers and rogue AI - it seems like everything wants him dead.

The Surge is ontwikkeld door Deck13, de studio die ons eerder Lords of the Fallen bracht.

» Reacties [0]

Auteur: Leon Kempers op zondag 19 maart 2017 om 01:44:16

Android-versie Super Mario Run voorzien van releasedatum

Bron: Twitter
Eind vorig jaar verscheen Super Mario Run, de eerste Nintendo-game voor de mobiele apparaten. Het spel was een tijdlang exclusief beschikbaar op iOS, maar vanaf volgende week kunnen ook bezitters van een Android-apparaat onderweg een potje Mario spelen.

Nintendo Amerika heeft namelijk via Twitter bevestigd dat Super Mario Run op donderdag 23 maart verschijnt op Android. Op diezelfde dag verschijnt update 2.0 voor iOS. Deze introduceert nieuwe speelbare personages en verlengt de gratis demo met World 1-4.

Gamers die zich nu alvast inschrijven in de Google Play Store krijgen straks direct een berichtje zodra het spel live gaat. Super Mario Run bevat 24 levels en kost 9,99 euro.

» Reacties [5]

Auteur: Akeo Kuipers op zondag 19 maart 2017 om 19:19:55

Om welke NPC lachen wij het hardst? | Goeie Frag

» Reacties [18]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
Razer lanceert eigen online game-winkel; win meteen een tientje tegoed! | Prijsvraag
GN Kalender: April 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie