Game nieuws van zaterdag 15 april 2017

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 15 april 2017 om 14:00:04

Fraai feestpakket van Ubisoft | PrijsvraagwinnaarVorig jaar vierde Ubisoft zijn dertigste verjaardag. Hoewel dit feestjaar inmiddels achter ons ligt, gaven we vorige week doodleuk nog een Ubi30-goodiepakket weg. Afterparties zijn immers toch altijd het leukst? De volgende persoon valt in de prijzen:

jelte23

GN "Die Hard"

537 posts

Gefeliciteerd! De prijs komt zo snel mogelijk jouw kant op.

[list]

» Reacties [18]

Auteur: Valentijn van der Lende op zaterdag 15 april 2017 om 13:10:00

Nieuwe trailer: Drawn to Death Alan Highlight Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Valentijn van der Lende op zaterdag 15 april 2017 om 13:09:00

Nieuwe trailer: Drawn to Death Diabla Highlight Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Valentijn van der Lende op zaterdag 15 april 2017 om 13:07:00

Nieuwe trailer: Drawn to Death Johnny Savage Highlight Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 15 april 2017 om 00:00:03

Switch is Nintendo's snelstverkopende console ooit in de VS

Bron: VG24/7
De Switch is op de meeste plekken uitverkocht en dat komt niet alleen door Nintendo's schaarse voorraad. Het apparaat is namelijk razend populair bij consumenten, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de NPD Group.

Volgens NPD is de Nintendo Switch in maart maar liefst 906.000 keer over de Amerikaanse toonbank gegaan. Het is daarmee Nintendo's snelstverkopende console ooit. Bovendien verkocht de Switch in maart beter dan de PlayStation 4 en Xbox One, wat betekent dat Sony's console voor het eerst sinds oktober van zijn troon gestoten wordt.

Het succes van de Switch was deels te danken aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Dit werd Nintendo's snelstverkopende launchgame en bovendien het snelstverkopende deel in de serie. Het spel ging in maart maar liefst 1,3 miljoen keer over de toonbank, waarvan 925.000 keer voor de Switch en 460.000 keer voor de Wii U.

Dat de Switch-versie van Zelda vaker is verkocht dan de console zelf, komt waarschijnlijk door de schaarste van de Switch. Er is dus een groep gamers die Zelda reeds heeft gekocht, maar nog steeds op zoek is naar een console om het spel op te spelen.

Het volledige NPD-rapport wordt volgende week verwacht.

» Reacties [0]

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 15 april 2017 om 13:31:37

Microsoft onthult Scorpio op E3-persconferentie; geen speciale show

Bron: Xbox Blog
Microsoft zal zijn langverwachte Xbox Scorpio onthullen tijdens zijn E3-persconferentie. Dat maakte Phil Spencer bekend op het Xbox Blog.

Eerdere geruchten stelden dat Microsoft voorafgaand aan de E3 een speciale Scorpio-show zou organiseren, zodat het zich tijdens zijn E3-persconferentie volledig kon focussen op games. Die geruchten zijn nu dus door Spencer ontkracht.

Tijdens de presentatie krijgen we het design van de Scorpio te zien. Ook informatie over de naam, prijs, releasedatum en launchgames worden verwacht. De Xbox E3 2017-persconferentie vindt plaats op zondag 11 juni.

» Reacties [4]

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 15 april 2017 om 12:58:57

Minecraft komt naar Nintendo Switch

Minecraft is momenteel speelbaar op vrijwel elk denkbaar platform, dus het is geen verrassing dat de game nu ook is onthuld voor de Switch. Dit pixelige bouwavontuur is vanaf 11 mei beschikbaar in Nintendo's digitale winkelkanaal.

In de Switch-versie van Minecraft kunnen maximaal acht spelers tegelijkertijd online spelen. Het spel ondersteunt daarnaast lokale multiplayer voor vier spelers, in split-screen of tabletop-modus. Switch-spelers kunnen bovendien rondwandelen door een Mushroom Kingdom-wereld dankzij het exclusieve Super Mario-pakket. Beelden van deze wereld zijn helaas nog niet vrijgegeven.

» Reacties [3]

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 15 april 2017 om 13:48:58

Switch-versie LEGO City Undercover staat zijn mannetje; hogere resolutie dan Xbox One

Bron: Eurogamer
LEGO City Undercover verscheen oorspronkelijk exclusief voor de Wii U, maar vorige maand bracht Warner Bros. een geremasterde versie op de markt. Deze verscheen voor de pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Het was één van de eerste multiplatform-games voor de Switch en Nintendo's console staat opvallend goed zijn mannetje.

Uit tests van Digital Foundry blijkt dat de Switch-versie van LEGO City Undercover niet onderdoet voor de PS4- en Xbox One-editie. Qua graphics en framerate zijn de versies bijna identiek. Sterker nog: LEGO City Undercover draait op 1080p op de Switch, terwijl de Xbox One daar bij vlagen onder duikt.

Toch heeft de Switch-versie op enkele vlakken moeten inleveren. Zo is er geen ambient occlusion, wat betekent dat de graphics iets fletser ogen. Daarnaast hebben de textures een lagere resolutie en is de kwaliteit van zowel schaduwen als weerspiegelingen lager.

Verder mist de Switch het depth of field-effect van de PlayStation 4 en Xbox One, al zou je dat ook als voordeel kunnen beschouwen. Het zorgt er namelijk voor dat de Switch-versie er wat scherper uitziet. Bovendien verschijnen textures soms eerder op de Switch.

De volledige analyse van LEGO City Undercover is te lezen op Eurogamer. Onderstaande video geeft een mooie samenvatting.

» Reacties [0]

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 15 april 2017 om 12:58:00

Nieuwe trailer: Steep Easter Helmet Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 15 april 2017 om 12:58:00

Nieuwe trailer: Rayman Legends Definitive Edition Gameplay Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Valentijn van der Lende op zaterdag 15 april 2017 om 19:57:00

Nieuwe trailer: For Honor New Content of the Week - April 13

» Reacties [0]

Auteur: Valentijn van der Lende op zaterdag 15 april 2017 om 19:44:00

Nieuwe trailer: Mario Sports Superstars Horse Racing Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Valentijn van der Lende op zaterdag 15 april 2017 om 13:50:00

Nieuwe trailer: The Legend of Zelda: Breath of the Wild Nintendo Switch Accolades Trailer

» Reacties [2]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juni 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie