Game nieuws van maandag 17 april 2017

Auteur: Leon Stougie op maandag 17 april 2017 om 10:55:07

Geen season pass voor Star Wars: Battlefront 2

Bron: Mashable
Hoewel vrijwel iedere 'AAA-game' tegenwoordig met een season pass wordt gelanceerd, is dit fenomeen misschien langzaam maar zeker toch op zijn retour. Zo besloot Respawn Entertainment het met het vorig jaar verschenen Titanfall 2 anders aan te pakken en nu blijkt ook het onlangs officieel onthulde Star Wars: Battlefront 2 niet over zo'n season pass te gaan beschikken. Dit blijkt uit de woorden van Bernd Diemer, creative director van Battlefront 2.

Diemer laat weten dat men hiertoe besloten heeft, omdat DICE de spelersgroep van Battlefront 2 niet wil verdelen door nieuwe gamemodi en maps achter een paywall te verstoppen. Wat voor verdienmodel EA en DICE dan in de multiplayer van Battlefront 2 willen implementeren, blijft momenteel nog onduidelijk:

We don't have a season pass. We decided on that, and it's one of those difficult decisions because it has so many implications all around. When we looked at the way Battlefront had evolved over its lifetime, with the DLC and everything, we decided, 'You know what? For this type of game, season passes are not the best thing. We need to [take it apart] and come up with something better.

We don't want to segment our community. I cannot talk about the specifics of this, but we have something different in mind that will allow you to play longer, be [more] invested in the game without having a fragmented community.

In een officieel statement van Electronic Arts, als reactie op de uitspraken van Bernd Diemer, laat de uitgever weten dat men in een later stadium meer duidelijkheid zal verschaffen over de live service-plannen voor Battlefront 2:

While were not ready to confirm any live service plans just yet, what we can say is this we heard the feedback from our Battlefront community loud and clear. We know they want more depth, more progression, and more content. So were focused on delivering that in every dimension of Star Wars Battlefront II. Well have more to share about our plans soon.

Star Wars: Battlefront 2 verschijnt op 17 november voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

» Reacties [4]

Auteur: Leon Stougie op maandag 17 april 2017 om 11:37:06

Verhaal Star Wars: Battlefront 2 komt van schrijver Spec Ops: The Line

Bron: Twitter
Met de officile onthulling van Star Wars: Battlefront 2 konden Walt Williams en Mitch Dyer ook eindelijk onthullen waar ze momenteel mee bezig zijn. Deze heren zijn namelijk verantwoordelijk voor het verhaal van Star Wars: Battlefront 2. Hoewel de namen Walt Williams en Mitch Dyer naar alle waarschijnlijkheid niet direct een belletje doen rinkelen bij je, hebben ze beide hun strepen in de game-industrie verdiend.

Mitch Dyer was voorheen werkzaam bij de Amerikaanse gamewebsite IGN. Walt Williams heeft een wat aansprekender achtergrond, want hij was de lead writer van Spec Ops: The Line. Hoewel Spec Ops: The Line bij zijn release in 2012 op gameplaygebied niet erg wist te overtuigen, was het juist het verhaal waar menig speler door werd weggeblazen.Star Wars: Battlefront 2 verschijnt op 17 november voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. In tegenstelling tot de in 2015 verschenen voorganger zal Battlefront 2 dus wel over een singleplayer-campagne beschikken.

» Reacties [2]

Auteur: Ricardo Kindt op maandag 17 april 2017 om 12:06:46

Tony Hawk's Pro Skater documentaire haalt crowdfunding-doel niet; gaat wel door

De documentaire in het thema van Tony Hawk's Pro Skater heeft zijn Indiegogo-doel niet behaald. Onlangs brachten wij nieuws dat er een documentaire in de maak is over de spellen door ex-ontwikkelaars van de games onder de noemer: Pretending I'm a Superman: The Tony Hawk Video Game Story. Hoewel crowdfunding het team niet de geldsom heeft kunnen bieden dat ze voor ogen hadden gaat de documentaire nog steeds door als gepland.

De crowdfunding-campagne was goed voor 23% van de financien die het team van ex-Neversoft ontwikkelaars in gedachte hadden. Oorspronkelijk had het team een doel in ogen van 75.000 dollar, maar de teller kwam niet hoger dan 17.409 dollar van 291 supporters. Omdat Indiegogo niet dezelfde regels als Kickstarter hanteert kan het geld nog steeds opgenomen worden; iets dat de filmmakers ook van plan zijn:De documentaire gaat dus gewoon door zoals gepland, albeit een langere productieperiode. Leeft jouw innerlijke Pro Skater nog? Deel vooral je herinneringen aan Tony Hawk's Pro Skater (of Skate) in de comments!

» Reacties [0]

Auteur: Ricardo Kindt op maandag 17 april 2017 om 12:07:00

Nieuwe trailer: Dragon Quest Heroes II PlayStation 4 Gameplay trailer

» Reacties [0]

Auteur: Ricardo Kindt op maandag 17 april 2017 om 19:39:00

Nieuwe trailer: The King of Fighters XIV DLC Costume trailer

» Reacties [0]

Auteur: Ricardo Kindt op maandag 17 april 2017 om 19:39:00

Nieuwe trailer: Fate/Grand Order Announcement trailer

» Reacties [1]

Auteur: Mike Gevers op maandag 17 april 2017 om 14:31:06

Watch Dogs 2 krijgt gratis nieuwe multiplayer-content

Bron: PC Gamer
Vandaag verschijnt patch 1.13 voor Watch Dogs 2, die onder andere nieuwe content toevoegt voor de multiplayer van het spel. De belangrijkste toevoeging is een nieuwe modus: Showd0wn.

In deze modus speel je twee tegen twee en zijn er drie verschillende objectives: Steal the HDD, Doom-load (King of the Hill) en Erase/Protect the Servers. Je kunt Showd0wn-potjes spelen met een vriend of door middel van willekeurige matchmaking. Volgens Ubisoft is Showd0wn een serie uitdagingen voor de endgame.

Als je liever races houdt, is er ook voor jou goed nieuws: de multiplayer wordt ook voorzien van drone-, motocross- en eKart-races. Daarbij zijn er ook leaderboards en "season rewards" voor spelers met de beste prestaties. Wat die beloningen precies inhouden, is nog niet bekendgemaakt.

Ook de singleplayer krijgt een nieuwe component: gepantserde Loot Trucks. Die kun je hacken en vervolgens moet je ze verdedigen tegen agenten die worden opgeroepen. Het is niet eenvoudig om deze vrachtwagens te beroven, maar je krijgt er wl een flinke beloning voor terug in geld en volgers.

Ten slotte worden er nog dertien kledingstukken en een paintball-geweer toegevoegd. Die laatste vermindert het zicht van je tegenstander in de multiplayer.

Wanneer de patch live gaat, is niet precies bekendgemaakt. Wel weten we dat hij vandaag moet verschijnen.

» Reacties [0]

Auteur: Akeo Kuipers op maandag 17 april 2017 om 17:10:27

GN Rebels en Rebby op The Party! | GN Vlog

» Reacties [7]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juni 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie