Game nieuws van maandag 15 mei 2017

Auteur: Peter Bouwman op maandag 15 mei 2017 om 13:34:57

Minecraft Switch draait maximaal 720p, maar dat ligt niet aan de hardware

Vorige week verscheen de Switch-versie van Minecraft, een absolute noodzaak voor veel gamers, al waren die misschien ietwat teleurgesteld over de resolutie van de game. Minecraft Switch gaat namelijk niet hoger dan een 720p resolutie. Microsoft (eigenaar van Minecraft) heeft gereageerd en gezegd dat de lage resolutie niet het gevolg is van de hardware van de Switch.

"Minecraft’s 720p docked/undocked resolution isn’t a question of system power, but stems from issues currently experienced shifting from one resolution to the other when docking/undocking."

Hoewel Microsoft nog niet heeft bevestigd dat er wordt gezocht naar een oplossing, zou dat in theorie dus wel kunnen. Een dockbaar systeem is nieuwe voor de game-industrie en het is dus logisch dat ontwikkelaars daar nog aan moeten wennen. Gelukkig is Minecraft van zichzelf al niet een hele mooie game.

» Reacties [1]

Auteur: Peter Bouwman op maandag 15 mei 2017 om 13:43:40

Half-Life 2 VR heeft groen licht op Steam

Waarom heeft Valve nog geen VR-versie gemaakt van Half-Life 2? Niemand weet het en dat dachten ook een aantal community-ontwikkelaars binnen Steam. Zij hebben inmiddels een mod gemaakt voor de game, die de ervaring volledig naar VR brengt op de HTC Vive en Oculus. De mod was echter nog niet verkrijgbaar via Steam, maar dat gaat nu veranderen. De campagne om hiervoor Green Light te krijgen is met vlag en wimpel geslaagd!Een dikke overwinning voor iedereen die van games houdt en van VR! Nu nog Half-Life 3 en we zijn helemaal tevreden.

» Reacties [2]

Auteur: Akeo Kuipers op maandag 15 mei 2017 om 16:20:28

Peter bij WWE in Ahoy Rotterdam! | GN Vlog

» Reacties [8]

Auteur: Peter Bouwman op maandag 15 mei 2017 om 18:07:51

AKRacing Arctica - Een zegen voor het zitvlees | ReviewWelkom in de wereld van de meubelreviews! Voor het eerst mag ik aan de slag met een meubelstuk. En wat voor één! De AKRacing is een heerlijke stoel gebleken, waarom dat zo is? Dat lees je in deze review.

Lees de column.

» Reacties [0]

Auteur: Peter Bouwman op maandag 15 mei 2017 om 18:08:56

One Piece Unlimited World Red komt naar de Switch, PS4 en pc

Bandai Namco heeft zojuist aangekondigd dat One Piece Unlimited World Red naar de Nintendo Switch komt. Daarnaast zullen deze zomer nieuwe versies van de game verschijnen voor de PlayStation 4 en de pc. Voor de bezitters van pc en PlayStation 4 Pro zal de game speelbaar zijn met een 4k ondersteuning. Reguliere PS4-consoles en de Nintendo Switch ondersteunen 1080p. Daarnaast zal de game op de Switch een coop-modus krijgen. Natuurlijk zal ook alle DLC worden toegevoegd.


De nieuwe versie van de game verschijnt op 25 augustus voor PlayStation 4 en pc, de Nintendo Switch-versie volgt in september.

» Reacties [0]

Auteur: Peter Bouwman op maandag 15 mei 2017 om 18:16:23

Tweede uitbreiding Ghost Recon Wildlands verschijnt op 30 mei

De tweede grote uitbreiding voor Ghost Recon Wildlands zal al heel snel verschijnen. Ubisoft heeft zojuist naar buiten gebracht dat de season pass-release op 30 mei aanstaande zal zijn, voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. De rest mag aan de slag vanaf 6 juni en zij betalen €14,99.


In Fallen Ghosts ga je verder na het verhaal uit de game. Bolivia staat op het punt te verzanden in een burgeroorlog en jij dient de orde te herstellen. Echter, je wordt opgejaagd door een nieuwe eenheid: Los Extranjeros, betaande uit veteranen, huurlingen en criminelen. Als jij met je ghosts de laatste Amerikanen uit het land wilt smokkelen, wordt je helikopter neergehaald en dien je te overleven tegen deze nieuwe troepenmacht, die ook nieuwe klassen met zich meebrengen:

- Armored: Uitgerust met grote kogelvrije platen, zijn ze vooral dreigend op korte afstand.

- Elite Sniper: Met hun speciale bewegingsdetector missen deze snipers geen enkel doelwit op lange afstand.

- Jammer: Dankzij een storingsantenne in hun rugzak, kunnen ze drones neutraliseren en elektrische apparatuur verstoren.

- Covert Ops: Met een prototype dat hen bijna geheel onzichtbaar maakt en een krachtige kruisboog, geven ze een nieuwe betekenis aan het woord ‘Ghost’.

Je krijgt 15 nieuwe missies voorgeschoteld waarin je 4 nieuwe bazen moet uitschakelen in drie regio's. De levelcap wordt daarnaast verhoogd van 30 naar 35, met negen nieuwe vaardigheden. Ook zijn er zes nieuwe wapens toegevoegd, exclusief voor de DLC.

Bekijk de screenshots.
Wij waren niet heel erg te spreken over de eerste uitbreiding, Narco Road, maar natuurlijk hopen we altijd op verbetering!


» Reacties [3]

Auteur: Felis Rufus op maandag 15 mei 2017 om 00:06:39

Pay to win: 'Consume you, it will....' | ColumnDe verdedigingsmuur is afgebrokkeld. De verleiding van het pay to win-genre werd Stijn teveel. Tijd om jullie te waarschuwen voor de donkere zijde.

Lees de column.

» Reacties [8]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 15 mei 2017 om 13:34:53

Vul de deze vragenlijst in en win prijzen! | Enquête

Onze vrienden van een nader te bepalen computermerk hebben hulp nodig, en GamersNET lijkt hun enige hoop! Om achter de bekendheid van hun naam, producten en kwaliteit te komen, hebben ze een enquête geopend, en jouw inbreng is daarvoor allermeest welkom.

Laat van je horen met je mening aan de hand van deze vlotte vragenlijst (invultijd à drie minuten) en maak daarbij ook nog eens kans op mooie prijzen. En nee, daarvoor hoef je niet per se het een of ander de hemel in te prijzen. Houd je oordeel eerlijk en antwoord oprecht.


Doe mee met deze naamsbekendheid enquête en maak kans op prijzen!

Binnenkort rolt GamersNET uit om meer toffe samenwerking met de fabrikant in kwestie te maken. Houd de website in de gaten voor tijdige productreviews en andere mooi (video-)content...

» Reacties [22]

Auteur: Peter Bouwman op maandag 15 mei 2017 om 13:40:44

Nieuwe trailer: LEGO Marvel Super Heroes 2 Teaser trailer

» Reacties [1]

Auteur: Peter Bouwman op maandag 15 mei 2017 om 13:18:54

Komt The Legend of Zelda naar de smartphone?

Zojuist heeft The Wall Street Journal een interessant gerucht naar buiten gebracht. Nintendo zou namelijk bezig zijn met een mobiele versie voor The Legend of Zelda. Nintendo heeft er nog niks over bevestigd, maar mocht het waar zijn, dan kunnen we voor het eerst met Zelda aan de slag op de mobiele telefoons. Nintendo is na Miitomo, Super Mario Run en Fire Emblem Heroes druk bezig met een inhaalslag op het gebied van apps.


Hebben jullie zin in een mobiele game rondom The Legend of Zelda? Laat het ons weten in de reacties!

» Reacties [2]

Auteur: Peter Bouwman op maandag 15 mei 2017 om 13:23:39

Nieuwe game onderweg van makers The Binding of Isaac

Bron: Tumblr
Binnen de community van GN hebben we een aantal fanatieke spelers van The Binding of Isaac. Tuktuk-superheld Coen is daar slechts één voorbeeld van en er is goed nieuws voor spelers van game. De makers van het spel, Tyler Gabriel en Edmund McMillen hebben naar buiten gebracht dat ze bezig zijn met een volledig nieuwe game. Via Tumblr kondigden ze het volgende aan"

"Tyler and I have been in crunch mode for the past 3 months trying to finish this secret project. we are coming close to announcing it and its release date, so keep and eye out for it. It's hard, it's weird, it's personal, it has amazing controls, it's a totally new unannounced IP and its easily one of the largest games I've ever made level wise."

Het lange wachten kan beginnen.

» Reacties [0]

Auteur: Peter Bouwman op maandag 15 mei 2017 om 13:27:05

Prey in Engeland de best verkochte game van afgelopen week

Verkoopcijfers in Nederland zijn moeilijk te achterhalen, maar gelukkig wordt in Groot Brittannië elke maandag een nieuwe lijst naar buiten gebracht. Prey is als nieuwe release de aanvoerder van de lijst en stoot daarmee Mario Kart 8 Deluxe van de troon. Andere opvallende games zijn er niet echt te vinden, behalve dan misschien GTA 5, die jaren na release nog steeds in de top 10 te vinden is. Ghost Recon: Wildlands stond vorige week niet in de top 10, maar is terug van weggeweest. De volledige lijst is hieronder te bekijken:

1. Prey
2. Grand Theft Auto V
3. Mario Kart 8 Deluxe
4. FIFA 17
5. Rocket League
6. LEGO Worlds
7. Call of Duty: Infinite Warfare
8. Ghost Recon: Wildlands
9. Horizon Zero Dawn
10. The Legend of Zelda: Breath of the Wild


Wat vinden jullie van deze lijst? Laat het weten in de reacties!

» Reacties [5]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juni 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie