Game nieuws van donderdag 18 mei 2017

Auteur: Rik Schoonhoven op donderdag 18 mei 2017 om 00:06:23

Overwatch kondigt Game of the Year Edition en gratis speelweekend aan

Omdat Overwatch op 24 mei jarig is, pakt Blizzard groots uit. Om te vieren dat het spel bijna een jaar bestaat, wordt er van 26 tot 29 mei een gratis speelweekend georganiseerd. Tijdens dit weekend worden alle bestaande heroes en maps beschikbaar gesteld. Ook is het mogelijk om te levellen, Loot Boxes te verdienen en verschillende customizations te bemachtigen. Als nieuwe spelers na het evenement besluiten de volledige game aan te schaffen, blijven alle vrijgespeelde elementen bewaard.


Daarnaast verschijnt binnenkort ook Overwatch: Game of the Year Edition. Naast de game bevat deze versie in-game goodies voor verschillende Blizzard-games:

Overwatch – 10 Bonus Loot Boxes: In deze Boxes zijn random items te vinden om je heroes te personaliseren. Dit kunnen onder andere skins, emotes, overwinningsposes, extra gesproken regels, sprays en highlight intros en credits zijn.
Overwatch – Hero Skins: Met onder andere Blackwatch Reyers, Strike-Commander Morrison, Overgrown Bastion, Security Chief Pharah en Slipstream Tracer.
Heroes of the Storm – Tracer Hero: Storm de Nexus binnen en verras je vijanden.
World of Warcraft – Baby Winston Pet: Dit schattige en intellectuele diertje zal aan je zijde staan als je je weg door Azeroth moet vechten.
Diablo III – Mercy’s Wings: Versla demonische krachten in de High Heavens en Burning Hells met deze speciale vleugels.
StarCraft II – In-game Portraits: Ontvang portretten van Tracer, Reaper, Pharah, Winston, Bastion en Soldier.
Hearthstone – Card Back: Bevat een gethematiseerd Overwatch Card Back.

Overwatch: Game of the Year Edition verschijnt op 23 mei (alleen digitaal) voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 18 mei 2017 om 00:32:38

ARMS | Video Preview

» Reacties [3]

Auteur: Mike Gevers op donderdag 18 mei 2017 om 12:14:08

Deze Rocket League highlights zijn te gek voor woorden | Lunchtip


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GamersNET Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip over gaming- of geek-cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

Rocket League is op zich al een krankzinnige game: voetbal met auto's is bepaald niet de meest waarschijnlijke combinatie. Toch sprongen gamers er massaal op in, wat al een groot aantal epische highlights heeft gecreëerd. Maar er zit wel degelijk ontwikkeling in de kwaliteit van die hoogtepunten, want sommige mensen zijn over de jaren echt belachelijk goed in het spel geworden. Vlak na de release was dit nog genoeg om op de voorpagina van de subreddit over Rocket League te belanden:


Tegenwoordig is dat echter niet meer het geval. PC Gamer heeft een aantal van de mooiste highlights op een rijtje gezet en daar valt het bovenstaande GIF'je bij in het niet:

Heb jij een leuke tip voor ons? Stuur hem dan op naar leon@gamersnet.nl en vergeet niet je GamersNET-gebruikersnaam te vermelden. Volg GamersNET en de Lunchtip tevens via Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Eet smakelijk!

» Reacties [1]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 18 mei 2017 om 00:19:12

ARMS organiseert twee Global Testpunches; open beta-fases op Nintendo Switch

Zojuist sfeervol onthuld in de officiële Nintendo Direct van ARMS: maar liefst twee betafases voor Nintendo's nieuwste vechtspel. ARMS moet deze lente nog verschijnen, maar krijg aanstaande 27 en 28 mei een 'Global Testpunch', gevolgd door een tweede testperiode op 3 en 4 juni.

Nintendo Switch-bezitters die interesse hebben in het gloednieuwe en exclusieve vechtspel, kunnen gedurende de twee Global Testpunches zelf aan de slag met ARMS. Uiteraard gratis en voor niks, precies zoals dat voorheen al het geval was voor Splatoon 2's eigen 'Global Testfire' die eerder dit jaar al georganiseerd werd.


Meer weten over ARMS? Neem dan vooral een kijkje bij de hands-on preview die we eerder al meemaakte van Nintendo's aanstormende fighter. Of bekijk onze video preview, voor het gemak ook hierboven af te spelen.

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 18 mei 2017 om 00:30:01

ARMS - Op de vuist met de vechtersnormen | PreviewEerder dit jaar openden we onze armen al voor ARMS, maar inmiddels komt de fighter voor de Nintendo Switch alsmaar dichterbij. Onze Tom reisde af naar Frankfurt voor een exclusieve 'arms-on' voor release...

Lees de preview.

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 18 mei 2017 om 12:46:19

Splatoon 2 krijgt eigen Nintendo Switch bundel met felgekleurde Joy-Cons

Aaneengesloten aan de uitgezonden Nintendo Direct over ARMS, liet de Japanse game-gigant ook een nieuwe blik op Splatoon 2 zien. Aan de hand van een nieuwe trailer werd niet alleen meer duidelijk over het spel zelf, daarbij werd ook aangekondigd dat Nintendo's shooter een eigen Switch bundel zal krijgen.


De Splatoon 2 Nintendo Switch bevat uiteraard de console en de game, alsmede bijbehorende randapparatuur. Om het geheel van een eigen likje verf te voorzien, zijn daarbij de iconische Joy-Con controllers voorzien van een neon roze en neon groene tint. Los te verkrijgen zal daarbij ook een Pro Controller volgen met dezelfde kleuren als accent, alsmede stijlvolle draagtasjes voor de hybride console zelf.

Vanaf 27 juli is de bundel met Switch en Splatoon 2 te verkrijgen in Europa. Ook Japan zal hetzelfde pakketje ontvangen, maar opvallend genoeg heeft Nintendo nog geen woord uitgesproken over de beschikbaarheid ervan in de Verenigde Staten.

» Reacties [4]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 18 mei 2017 om 14:05:57

Nieuwe trailer: Splatoon 2 - Singleplayer Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Akeo Kuipers op donderdag 18 mei 2017 om 16:31:35

Zijn er teveel remasters? | Hot Koffie Show

» Reacties [12]

Auteur: Mike Gevers op donderdag 18 mei 2017 om 15:52:28

Sniper: Ghost Warrior 3 - Millitair vermaak voor de budgetbak | ReviewDe eerste twee Sniper: Ghost Warrior-games werden niet bepaald goed ontvangen. Mike zocht uit of ook het derde deel beter is.

Lees de review.

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 18 mei 2017 om 18:24:16

DONTNOD verzekert: er wordt gewerkt aan een nieuwe Life is Strange

Nu de verkoopcijfers van het originele Life is Strange inmiddels de drie miljoen exemplaren bereikt hebben, komt DONTNOD plots met een ander heugelijk bericht. Middels een korte YouTube-video laat het Franse ontwikkelteam weten dan tóch bezig te zijn aan een nieuw deel binnen de Life is Strange-wereld.

Anno 2015 werd Life is Strange met open armen ontvangen door veel gamers. De vijfdelige serie bleek massaal aan te slaan, met name door het sublieme gevoel voor sfeer en een interessante wijze van storytelling. Het puberdrama werd ook op GamersNET in vijf delen gereviewed (spoilervrij), waardoor ook wij lieten weten geleidelijk aan steeds verliefder te worden op het speelbare verhaal van de Fransozen.


Sinds de fysieke verschijning van Life is Strange is DONTNOD blijkbaar al bezig aan het vervolg. Ondertussen werd er ook gewerkt aan het duistere Vampyr, maar de Franse ontwikkelstudio laat de harde kern liefhebbers van het eerdere spel duidelijk niet in de steek.

Wat het vervolg op Life is Strange precies in zal houden, blijft vooralsnog speculatiewerk. Onzeker is dan ook of dit nieuwe deel verder gaat met protagoniste Max Caulfield, of dat de sequel het over een compleet andere boeg zal gooien. Wij houden onze vingers gekruist voor een tweede trippy puberdrama, met synchrone lipsyncing bovendien...

» Reacties [5]

Auteur: Lennart van Alem op donderdag 18 mei 2017 om 20:33:32

Veel details rondom Destiny 2; komt naar pc

Benieuwd naar Destiny 2? Pak een glas drinken, plof neer op een comfortabele stoel en wikkel jezelf in een warme deken, want hier komt een ton aan informatie over de game!

In Destiny 2 wordt de laatste veilige haven van de mensheid, waar ook de befaamde Tower gevestigd is, aangevallen door de bloeddorstige soldaten van Red Legion. Niet alleen worden de Guardians compleet overrompeld en verslagen, Red Legions leider Ghaul neemt The Traveler gevangen, de mysterieuze bol die boven de aarde hangt. Gezien The Traveler de bron van het licht in de Guardians is, verliezen ze al hun krachten. Geen fijn begin dus.

Een nieuwe game brengt natuurlijk ook behoorlijk wat nieuwe content met zich mee. Zo ligt de focus in Destiny 2 op drie nieuwe klassen. Ten eerste is daar de Dawnblade. Deze engelachtige Guardians zijn schattig van een afstandje, maar extreem dodelijk van dichtbij. Ze beschikken vaak over een soort vleugels op hun rug, en een ruig zwaard waarmee ze in kleine ruimten buitengewoon gevaarlijk zijn. Dan is daar de Sentinel. Deze grote, ruige Guardians behoren tot ieder striketeam om de verdediging te organiseren. Ze kunnen wat meer klappen hebben, en hun speciale vaardigheid is het plaatsen van een enorm schild om teamleden te beschermen. Tot slot kent de game de Arcstrike. Met hun tengere figuur en flinke pas zijn ze ideaal om de aanval mee in te zetten. Hun speciale wapen is een staf waarmee ze vijanden rake klappen kunnen geven.Naast een aantal nieuwe klassen zijn er ook nieuwe planeten. Natuurlijk kent de game wederom onze vertrouwde aarde, maar kunnen we ook uitstapjes maken naar Titan, een maan van Jupiter met uitsluitend oceaan, Nesus, een soort magisch bos en territorium van de Vex, en Io, een mythische planeet en de laatste plaats waar de Traveler verscheen. Aangezien je basis, The Tower, met de grond gelijk gemaakt is, heb je een nieuwe thuishaven nodig. Deze vind je op aarde in de European Dead Zone. Dit is de plek waar ophield met vluchten voor de Red Legion, en besloot zich te settelen. Hier kun je wederom verschillende questst aannemen, armor en wapen halen, en met andere spelers communiceren, maar in de persconferentie lijkt het erop dat je hier ook een doodgewoon potje kan voetballen. Ander goed nieuws is dat je voortaan niet meer helemaal naar de Orbit moet om een nieuwe planeet te bezoeken, dit kan voortaan rechtstreeks vanuit de plek waar je bent.

Naast de verschillende nieuwe locaties, heeft ook de inhoud een flinke boost gehad. Natuurlijk is daar een compleet nieuwe campaign, Red War, en keren vertrouwde Raids, Strikes en de Crucible terug, maar er is veel nieuws. De Crucible is behoorlijk op de schop gegaan. In deze PvP-modus kun je voortaan enkel nog maar vier-tegen-vier spelen, en krijg je meer informatie, zoals status van de supercharge, over je vijanden via je HUD. Ook is er een compleet nieuwe Raid. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe modi. Coundown is een attack versus defense-modus, vergelijkbaar met Rush uit Battlefield. Zijmissies, oftewel Adventures, zijn prominenter aanwezig en leveren meer op. Lost Sectors zijn bijvoorbeeld een soort dungeons waar loot te vinden is, en worden bewaakt door eindbazen. Tot slot is er ook een nieuwe co-op activiteit genaamd Inverted Sphere.

Bekijk de screenshots.

In Destiny 2 ligt de nadruk behoorlijk op het samenspelen, en om dat te bevorderen doen Clans hun intreden in het spel! Elke Clan krijgt een eigen pagina met naam en motto, en het is mogelijk een eigen custom banner te maken. Omdat niet iedereen echter vrienden heeft die het spel ook spelen, wil Bungie solospelers ook betrekken in het clanleven. Dit doen ze met Guided Games. Hiermee kunnen Clans die een Raid of Strike willen spelen, maar hiervoor spelers tekortkomen, hun spel opzetten. Solospelers kunnen via deze modus elke clan die openstaat kort bekijken en kiezen met wie ze ten strijden willen trekken.

Een andere belangrijke verandering die al lang in de lucht hing: Destiny 2 komt naar de pc! Het eerste deel kon enkel gespeeld worden door console-bezitters, maar met het vervolg kunnen pc-spelers dus ook aan de slag. Tijdens de persconferentie werd bekendgemaakt dat het spel exclusief verkrijgbaar en te spelen is via Battle.net, Blizzards online dienst.

Tot slot werd bekendgemaakt dat Destiny 2 deze zomer een open beta krijgt, waarmee iedereen het spel kan proberen. Destiny 2 verschijnt 8 september voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

» Reacties [8]

Auteur: Lennart van Alem op donderdag 18 mei 2017 om 19:53:00

Nieuwe trailer: Destiny 2 - Official Gameplay Reveal Trailer

» Reacties [1]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
Razer lanceert eigen online game-winkel; win meteen een tientje tegoed! | Prijsvraag
GN Kalender: April 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie