Game nieuws van vrijdag 7 juli 2017

Auteur: Akeo Kuipers op vrijdag 7 juli 2017 om 11:17:00

Loot Crate - Juni 2017: Alter Ego | Unboxing

» Reacties [1]

Auteur: Mike Gevers op vrijdag 7 juli 2017 om 00:17:36

Neem je grootste vijand uit Shadow of Mordor mee naar Shadow of War

Bron: PC Gamer
Middle-Earth: Shadow of Mordor werd alom geprezen vanwege het Nemesis-systeem. Shadow of War, het vervolg op de succesvolle game, incorporeert dit gedeelte dan ook én borduurt erop voort. Sterker nog: er is een update verschenen voor Shadow of Mordor, waardoor het mogelijk wordt om je grootste vijand (én bondgenoot) te importeren naar Shadow of War.

De update voegt de Nemesis Forge toe. Als je Shadow of Mordor genoeg hebt gespeeld om een vete te hebben opgebouwd met wat Uruk-officieren, selecteert de game de Nemesis met de hoogste rang én je trouwste medestander. Vervolgens kun je die importeren naar je Shadow of War-game, wanneer dat spel verschijnt in oktober.

De Steam-pagina impliceert een beetje dat deze feature exclusief is voor de pc, maar dat is niet zo. Daar valt namelijk te lezen:

Nemesis Forge available only with purchase of Middle-earth™: Shadow of Mordor™ and Middle-earth™: Shadow of War™ on PC and subject at all times to the WB Terms of Service.

Echter, de Nemesis Forge-update verschijnt ook voor de Xbox One en PlayStation 4. Waarschijnlijk betekent deze zin dus dat je geen Uruks kunt uitwisselen tussen verschillende platforms. Op de PlayStation Store-pagina van Shadow of Mordor staat namelijk precies hetzelfde, maar dan met "PlayStation 4" in plaats van "pc".

Op Steam is Shadow of Mordor tot 9 juli gratis te spelen, waarbij de GOTY-editie van de game tevens met 80 procent korting op te pikken, wat neerkomt op vier euro. Ook de console-varianten zijn in de uitverkoop voor zes euro. Ook hier gaat het om de Game of the Year Edition, dus krijg je alle DLC er gratis bij.

Middle-Earth: Shadow of War verschijnt op 10 oktober voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

» Reacties [4]

Auteur: Akeo Kuipers op vrijdag 7 juli 2017 om 11:28:18

Wie is de echte survivalist in ARMS? | Challenge Accepted

» Reacties [5]

Auteur: Mike Gevers op vrijdag 7 juli 2017 om 00:37:31

PlayerUnknown's Battleground 'gegarandeerd' in oktober uit Early Access

Bron: PC Gamer
PlayerUnknown's Battlegrounds, ook wel afgekort tot PUBG, bestormt de game-wereld al sinds zijn verschijning in Steam Early Access en is inmiddels al meer dan vier miljoen keer verkocht. Velen vrezen echter dat het spel eenzelfde lot zal treffen als bijvoorbeeld Rust en DayZ, die al jarenlang in Early Access verkeren. Ontwikkelaar Bluehole belooft echter dat PUBG in oktober definitief verschijnt voor de pc.

Brendan Greene, oftewel PlayerUnknown zelf, zegt dat de ontwikkeling van Battlegrounds anders is dan Rust of DayZ, aangezien PUBG werkt met de Unreal Engine. Andere games werken met eigen engines, wat de ontwikkeling veel moeilijker maakt.

Game development is hard. What makes it hard is, we work with Unreal, which is a joy because they have a company that is focused on making an engine. So there’s 40 people just working on code for the engine. You look at Daybreak and Bohemia, they’re working on their own engines, and that’s just infinitely harder. I think the ForgeLight engine is a ten year old engine. Now, they’ve improved it considerably since then, but it’s the same with the Arma engine, it’s 15 years old. Now DayZ are making a new engine, and that’s just something which takes time.

It’s something a lot of people don’t understand and they get a lot of hate because of that. I just try to correct them whenever I can. It’s like, listen, guys, they will get finished. Companies are not going to abandon games like that, you know? People say, ‘oh, DayZ will never be finished,’ and of course it will. People tell us we’re not going to be out of early access in six months; challenge accepted. I can guarantee you, six or seven months and we’re out of early access. It’s the team. It’s a matter of honour, you know? We will finish this game in six months.

Verder ziet Greene het als een uitdaging om zijn game binnen een halfjaar uit de krochten van Early Access te bevrijden, omdat mensen beweren dat het hem niet gaat lukken. Volgens dat schema moet PlayerUnknown's Battlegrounds dus voor het einde van oktober definitief verschijnen voor de pc. Hoe het zit met de aangekondigde Xbox One-versie, is niet bekend. Wel weten we dat Bluehole cross-play wil tussen de pc en Xbox One en dat er tijd gaat zitten in het eerlijk maken van deze cross-play.

In de tussentijd zullen we het moeten doen met updates zoals nieuwe wapens en maps. Veel mensen zijn huiverig om te investeren in Early Access-games. Geldt dat ook voor onze bezoekers: heb jij PlayerUnknown's Battlegrounds al gekocht? En zo niet, overweeg je hem wél op te pakken wanneer de game definitief verschijnt? Laat het ons weten in de reacties!

» Reacties [3]

Auteur: Amador Prado op vrijdag 7 juli 2017 om 11:02:07

Doomfist eindelijk officieel aangekondigd als nieuwe Hero Overwatch

Bron: Blizzard
Al maanden lang hangt er een groot mysterie rond Overwatch. De naam Doomfist is in verschillende geruchten langsgekomen en toen we dachten dat hij eindelijk zijn debuut ging maken in de shooter, verscheen Orisa op het toneel. Nu heeft Blizzard eindelijk Doomfist bevestigd als 25e Hero voor Overwatch, maar helaas zonder de stem van Terry Crews.


Doomfist valt in de categorie Offense en is gespecialiseerd in mêlee, al heeft hij ook een Hand Cannon die op korte afstand behoorlijke schade aan kan richten. De rest van zijn aanvallen zijn bedoeld om je vijand te stunnen of van de map af te slaan. Seismic Slam doet dit beide, terwijl Rocket Punch vergelijkbaar is met Charge van Reinhardt. Ook de aanval Uppercut zorgt ervoor dat de vijand een behoorlijk eind wegvliegt en komt hij onderweg nog een muur tegen dan levert dat extra schade op.

De Ultimate van Doomfist is Meteor Strike en zoals de naam het al zegt komt de beste man uit de lucht vallen om behoorlijk wat schade aan te richten. Overigens zorgt zijn passive skill The Best Defense ervoor dat hij met al zijn aanvallen langzaam een schild genereert. Doomfist is nu al te spelen in PTR op pc. Wanneer de sterke Afrikaan voor iedereen beschikbaar is, wordt nog bekendgemaakt.

» Reacties [0]

Auteur: Daniël de Zwart op vrijdag 7 juli 2017 om 11:18:41

Nieuwe trailer: Overwatch - Doomfist Origin Story Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Daniël de Zwart op vrijdag 7 juli 2017 om 11:54:49

Een stel weirde en grappige glitches in PUBG | Lunchtip


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GamersNET Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip over gaming- of geek-cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

Miljoenen gamers spelen inmiddels PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG), terwijl de game nog in Early Access zit. Dit zorgt frustrerende, maar vooral hilarische en gekke bugs en glitches. We hebben een video gevonden die wat leuke hoogtepunten omtrent zulke fouten in de game laat zien.


Heb jij een leuke tip voor ons? Stuur hem dan op naar leon@gamersnet.nl en vergeet niet je GamersNET-gebruikersnaam te vermelden. Volg GamersNET en de GN Lunchtip tevens via Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Eet smakelijk!

» Reacties [1]

Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 7 juli 2017 om 13:42:07

EDGE 6D racesimulatiestoel treedt in verkoop, maar kost een flinke duit

We kregen het imposante vehikel al even te zien tijdens het DiRT 4 launch-evenement, maar nu is hij daadwerkelijk te koop in Nederland: de EDGE 6D simulatiestoel van Gforcefactory.

Deze racestoel, die game-getrouw schudt, tilt en kantelt, moet uitermate geschikt zijn voor de echte simulatieliefhebber. Een liefhebber die bovendien ook niet al krap bij kas zit. Het afnemen van je eigen EDGE 6D begint immers bij de adviesprijs van 6.995 euro.


Voor de bijna zevenduizend ballen krijg je het basispakket van de EDGE 6D thuisgestuurd, enkel en alleen voor privégebruik. Middels een eigen offerte is het bewegende race-platform verder uit te breiden met alternatieve stoelen, extra consoles voor apparatuur en meerdere monitorarmen, allemaal tegen extra betaling uiteraard.

Ben jij de spaarrekening al aan het plunderen of gaat dit kaliber simulatie je toch echt een stapje te ver? Wij zijn benieuwd naar jouw ambities als woonkamercoureur. Ondertussen is GamersNET al druk bezig met de aanvraag van een review sample, zodat we de EDGE 6D wellicht ooit ter test krijgen voor GamersNET Gear...

» Reacties [7]

Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 7 juli 2017 om 14:46:39

Nacon komt deze zomer met een tweede Revolution Pro Controller

De revolutie van de Spaanse randapparatuurfabrikant Nacon krijgt zowaar een vervolg. De zogenaamde Nacon Revolution Pro Controller werd eind vorig jaar met open armen ontvangen door de PlayStation 4-gemeenschap wereldwijd, waardoor het succesverhaal deze zomer opgevolgd mag worden door de Nacon Revolution Pro Controller 2.

Nacon heeft de configuratiesoftware versimpeld en verbeterd en maakt de controller nu ook volledig bruikbaar op Windows en Mac. Daarnaast is nu ook de linkerpook in enige mate naar wens te tweaken en kan de D-Pad wisselen tussen vier of acht mogelijke richtingen. Verder blijft de controller qua body en voorheen aanwezige mogelijkheden intact.


Zo keren de vier extra M-toetsen terug, alsmede de mogelijkheid om de controller in gewicht aan te doen passen. De veranderingen en verbeteringen blijken vooral intern aanwezig te zijn, terwijl de Xbox-achtige layout van het apparaat ongeroerd blijft.

De verzekerbare en unieke kabel is met dit vervolg wel in de ban gedaan. Nacon heeft nu gekozen voor een simpelere aansluiting, namelijk die van een USB-C interface. Dat resulteert in minder gepriegel bij het aansluiten van de gamepad, maar anderzijds schiet het wellicht sneller los.

Wij waren eind vorig jaar al bijzonder positief te spreken over de originele Nacon Revolution Pro, zoals ook in onderstaande aflevering van GamersNET Gear te zien was.


Sony gaf tot dusver slechts twee licenties uit voor 'professionele' PlayStation 4-controllers, waarvan Nacon er eentje op zich nam. Het concurrerende model bleek de Razer Raiju, die volgens de meeste gamers toch het onderspit bleek te delven. Razers gamepad bleek minder aanpasbaar, maar was wel een flinke tik duurder.

De Nacon Pro Revolution Controller 2 moet in de zomer van dit jaar verschijnen in onder meer Europa. Binnenkort volgt meer informatie over de beschikbaarheid en adviesprijs van de uitgebreide gamepad.

» Reacties [6]

Auteur: Daniël de Zwart op vrijdag 7 juli 2017 om 14:43:40

Is de nieuwe World of Warcraft-expansion setting door dataminers gevonden?

Bron: Wowhead
Vorig jaar verscheen nog de Legion-expansion voor World of Warcraft en nu patch 7.3 in de public test realm (PTR) zit, lijkt de setting voor de volgende expansion al gelekt te zijn. De nieuwe patch zou de laatste zijn voordat er weer een uitbreiding voor de MMO verschijnt, en dataminers lijken diverse hints gevonden te hebben.

De dataminers hebben armor weten te vinden die mogelijk refereert naar de nieuwe locatie in World of Warcraft. Het stuk armor, geheten Kul Tiras Quest Armor, is vernoemd naar het land dat geregeerd wordt door Lord Admiral Daelin Proudmoore in de Second War. Er zijn acht onderdelen die refereren naar deze armor in de database van de game, en Blizzard heeft in de andere expansions ook de namen van de locaties voor de quest gear gebruikt. Ofwel, Kul Tiras zou de nieuwe setting en locatie moeten worden.

Zooming in on the side armor on the skirt, we can more clearly see a map to a new zone, as well as some tentacle decorations underneath.

Het blijft gissen, maar het is aannemelijk dat we Kul Tiras terug gaan vinden in de volgende World of Warcraft-expansion.

Duik jij weer in de MMO als de geruchten waar zijn?

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 7 juli 2017 om 18:00:45

Nieuwe trailer: F1 2017 - Classic Car Reveal: 2006 Renault R26

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 7 juli 2017 om 18:00:59

Vul je vrijdagavond met muzikale game-bliepjes met de EINDBAAS livestream

Bron: EINDBAAS
Vanavond is het weer zo ver: EINDBAAS maakt een comeback met een vers feestje in de EKKO te Utrecht. De dansbare chiptune-concerten zijn op sabbatical geweest, maar vanavond worden er weer volop game-bliepjes gepompt met EINDBAAS 22, een cross-over met Night at the Arcade.

Mocht je er niet bij kunnen zijn maar toch willen meegenieten van wat live chiptune-festiviteiten, dan kun je het gehele optreden volgen via Twitch. Vanaf 22:00 barst het 8-bit concert los, met internationale dj's als Monodeer, Absolute Valentine en Demoscene Time Machine.


Wij van GamersNET zijn vanavond live met onze eigen game-uitzending vanaf 21:00, maar zullen na die stream automatisch overschakelen naar de stream van EINDBAAS. En die zal ongetwijfeld tot diep in de nacht door blijven dreunen...

» Reacties [3]

Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 7 juli 2017 om 18:23:33

Shadow of Mordor dit weekend gratis te spelen op Xbox One

Om te vieren dat Middle-earth: Shadow of War in aantrede is en de game het overhevelen van Nemesis-vijanden zal ondersteunen, organiseert Warner Bros. veel goeds rondom het eerste deel, Shadow of Mordor. Niet alleen is de game tijdelijk met fikse korting (à 80%) te verkrijgen, het origineel is ook nog eens gratis te spelen op Xbox One.

Tot 9 juli aanstaande kunnen Xbox One-gamers gratis genieten van Middle-earth: Shadow of Mordor, zonder meer een van de topgames uit 2014. De Lord of the Rings-game wist niet alleen een sfeervolle wereld neer te zetten, maar introduceerde ook het vooruitstrevende principe van 'levende' vijanden.

Uruk-hai soldaten konden in Shadow of Mordor middels het Nemesis-systeem voorzien worden van hun eigen unieke verhalen en karaktereigenschappen. En dat maakte het uitmoorden van de bruingroene rakkers een bovengemiddeld leuke verrassing.

Gamers die Shadow of Mordor een kans willen geven, doen er goed aan vooral nu even om te kijken naar de prijs. Op Steam kost de Game of the Year Edition je slecht 4 euro en via de Microsoft Store is de game voor 6 euro te koop op Xbox One.

» Reacties [7]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 7 juli 2017 om 14:00:03

Razend mooi Rainbow Six Siege-shirt | PrijsvraagwinnaarVorige week onthulde Ubisoft het nieuwe Pro League-seizoen. Tijdens deze eSports-competitie kunnen spelers van Rainbow Six Siege hun skills tonen en mooie prijzen in de wacht slepen. De volgende persoon hoeft niet zo getalenteerd te zijn om toch in de prijzen te vallen:

Arcturion

Prince of Persia

195 posts

Gefeliciteerd! De prijs komt zo snel mogelijk jouw kant op.

» Reacties [7]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 7 juli 2017 om 00:00:03

Win een superpette prijs! | Prijsvraagvrijdag


Het is weer vrijdag en dus is het tijd voor een nieuwe Prijsvraagvrijdag! Meedoen is zoals altijd extreem makkelijk: laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht en je maakt meteen kans op de prijs. Vaker reageren mag uiteraard, al vergroot dit niet je kansen. Reageer wel op tijd, want deelnemen kan alleen op de vrijdag!

Langzaam maar zeker wordt het weer wat zonniger in Nederland. Met die warme temperaturen wil je natuurlijk geen zonnesteek oplopen, dus gelukkig zijn Ubisoft en GamersNET er om jou te beschermen! Reageer hieronder om kans te maken op een supervette pet, zodat de zon nooit meer recht op je bolletje schijnt.Vergeet niet morgen terug te komen op GamersNET. Dan onthullen we de Prijsvraagvrijdag-winnaar van vorige week!

» Reacties [29]

Auteur: Valentijn van der Lende op vrijdag 7 juli 2017 om 17:15:00

Nieuwe trailer: Nintendo Switch eShop Aanraders - Juni 2017

» Reacties [1]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
Razer lanceert eigen online game-winkel; win meteen een tientje tegoed! | Prijsvraag
GN Kalender: April 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie