Game nieuws van maandag 10 juli 2017

Auteur: Rik Schoonhoven op maandag 10 juli 2017 om 06:33:34

Battlefield 1 en Titanfall 2 binnenkort naar Origin Access en EA Access

Bron: VG24/7
Electronic Arts heeft aangekondigd dat gebruikers van haar abonnementsdiensten Origin Access en EA Access met flink wat nieuwe toptitels aan de slag kunnen. Zo liet de uitgeverij weten dat Battlefield 1, Titanfall 2, alle uitbreidingen voor Star Wars Battlefront en De Sims 4 (Digital Deluxe Edition) binnenkort worden toegevoegd aan de abonnementendienst. Ook kunnen bezitters nog voor de release van FIFA 18 aan de slag met een Play First Trial.

De titels zullen tussen juli en september in de zogenaamde 'Vault' verschijnen. Vanaf vandaag kun je al aan de slag met de uitbreidingen van Star Wars Battlefront, in aanloop naar de release van het tweede deel in november. Xbox One-gebruikers mogen binnenkort ook aan de slag met de Play First Trials voor Madden NFL 18, NHL 18 en NBA Live 18.

Origin Access en EA Access gelden al langer als de vaste abonnementsdiensten voor pc en Xbox One van Electronic Arts, waarbij je voor een vast bedrag toegang krijgt tot een groot scala aan toptitels. Voor 3,99 euro per maand of voor 24,99 per jaar krijg je toegang tot meer dan zeventig titels van EA, alsmede 10% korting op aankopen in Origin, EA's eigen game-platform.

» Reacties [3]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 10 juli 2017 om 06:09:00

Nieuwe trailer: Tekken 7 - Ultimate Tekken Bowling DLC Trailer

» Reacties [1]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 10 juli 2017 om 09:01:32

Nieuwe trailer: Nex Machina - Launch Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 10 juli 2017 om 09:10:09

NieR: Automata bereikt half miljoen Steam-verkopen, maar een patch blijft nog altijd uit

Bron: r/Games
Eerder dit jaar wist NieR: Automata vriend en vijand te verrassen als wellicht een van de meest bizarre en unieke actie-games van deze generatie. En die succesformule legde ontwikkelaar Platinum Games en uitgever Square Enix geen windeieren; nog geen klein half jaar later heeft het nieuwe NieR maar liefst 500.000 verkopen op Steam binnen weten te harken.

Enerzijds een mooie prestatie, maar anderzijds ook een opmerkelijk verschijnsel. Want ondanks het verkoopsucces op het platform, heeft NieR: Automate tot dusver nog geen enkele patch op pc gezien. Nul technische updates, terwijl het spel op verscheidene pc's wel kampt met opmerkelijke problemen en allerhande bugs.

Zeker vier maanden lang heeft de game prima verkocht, maar zowel Platinum Games als Square Enix hielden gedurende die tijd de lippen uit over wat voor potentiële patch dan ook. Inmiddels heeft Eurogamer besloten verhaal te gaan halen, waarop het volgende statement uit Square Enix werd gesleept:

Square Enix and Platinum Games are working with PC device manufacturers, like AMD, to address the issues with the Steam version of the game because some of the issues are not what Square Enix and Platinum Games alone can resolve fundamentally.

With AMD’s help, Square Enix and Platinum Games have successfully resolved some of the issues, and we hope to achieve similar results with other hardware makers. We appreciate your continued patience and support for Nier Automata

Mogelijk is er dus wel iets van een patch onderweg, zij het dan wel bij de gratie van AMD en andere hardware-partijen. Wanneer deze patch moet verschijnen, blijft dan ook in het ongewisse.

NieR: Automata is sinds 10 maart 2017 te verkrijgen op PlayStation 4, een weekje later gevolgd door de pc-versie. Die eerste versie bleek beter geoptimaliseerd en werd in onze aanvankelijke review al beschreven als een meesterwerkje pur sang.

» Reacties [1]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 10 juli 2017 om 09:31:56

Nieuwe lijn UHD Samsung-televisies biedt hardware-loze Steam Link middels app

Steam-games naar je televisie streamen zónder de tussenkomst van apparaten als Steam Link of de NVIDIA SHIELD TV? Dat kan, middels de eerste beta-versie van de Steam Link App, die Valve in samenwerking met Samsung maakte. Vanaf vandaag is de applicatie te verkrijgen via de Samsung Smart Hub.

De eerste versie van de Steam Link App beperkt zich momenteel enkel tot huishoudens in de Verenigde Staten én 4K-televisies van Samsung uit het jaar 2016 of 2017. Een brede afzetmarkt blijft voorlopig wellicht uit, maar het vormt mogelijk wel de bakermat om hardware-loos Steam door te kunnen sturen naar de woonkamer. En dat verwelkomen we uiteraard massaal.


Aan de hand van de nieuwe app is er vrijwel niks benodigd om je high-end gamecomputer door te streamen naar je 4K-televisie. Valve raadt ten alle tijden wel een bekabelde verbinding op het thuisnetwerk aan (of minimaal stevig 5 Ghz WiFi, indien niet mogelijk) en uiteraard een fatsoenlijke controller. De originele Steam Link werkt natuurlijk uitermate goed met Valve's eigen Steam Controller, al moet elke Bluetooth- of USB-controller uiteindelijk opgepakt worden.

» Reacties [6]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 10 juli 2017 om 12:15:30

The Last of Us in LEGO-vorm is bijzonder spot-on | Lunchtip


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GamersNET Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip over gaming- of geek-cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

Een van dé hits van 2013 was zonder meer Naughty Dogs bejubelde The Last of Us, een post-apocalyptisch avontuur voor de PlayStation 3. Om weer even terug in die sublieme sfeer te komen, maakte bouwfanaat Christophe een interessante mock-up voor een The Last of Us LEGO-set.

Onderstaande beelden tonen hoe een LEGO-pakket van The Last of Us eruit zou zien, en waarom we die ontzettend graag in het echt zouden willen...


Heb jij een leuke tip voor ons? Stuur hem dan op naar leon@gamersnet.nl en vergeet niet je GamersNET-gebruikersnaam te vermelden. Volg GamersNET en de GN Lunchtip tevens via Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Eet smakelijk!

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 10 juli 2017 om 13:24:05

Alternate reality game hint naar grote update voor No Man's Sky in augustus

Bron: Reddit
Met ongetwijfeld een der onvergeeflijkste verschijning in de game-industrie achter de rug, wordt er hard gewerkt om No Man's Sky alsnog om te toveren tot een geslaagd geheel. In maart deed ontwikkelaar Hello Games al de Path Finder update uit de doeken, waarmee het verkennen van planeten iets minder moeizaam werd gemaakt aan de hand van voertuigen. Nu blijkt echter uit het aaneengesloten Waking Titan alternate reality-spel dat er wellicht nog een grote update in het verschiet ligt.

Aan de hand van de mysterieuze zoektochten in Waking Titan werden legio spelers naar tal van aanwijzingen over de lore en toekomst van No Man's Sky geleid, met gisteren plots een nieuwe, ferme aanwijzingen. Sommige spelers kwamen plots terecht bij een .PDF-document met de volgende, kristalheldere tekst:

We want to extend our gratitude to everyone who has contributed to the Mercury Subroutine so far. We hope you have enjoyed the successful distribution of 180 Access IDs, and we hope you will also appreciate the other interesting artifacts we have in store for you going forward. We intend to keep the process alive until the completion of Project Waking Titan in August.

It is important to mention that we are very excited by the coming Phases 2 and 3. Input from the Mercury Subroutine will pave the way toward new experiences in version 1.3 of a familiar universe. We look forward to the successful conclusion of this ground-breaking experiment. Regards. S.M.

Helemaal duidelijk is het allemaal nog niet, maar de ondergetekende initialen van 'S.M.' doen wel vermoeden dat het verhaal van Hello Games-kopman Sean Murray afkomstig is. Daarnaast wordt specifiek een versie 1.3 van het 'bekende universum' genoemd, alsmede de afronding van Project Waking Titan in augustus.

Al met al doet dat men vermoeden dat No Man's Sky grote 1.3 update ergens in augustus moet volgen, met mogelijk nog meer onthullingen in het verschiet via Waking Titan.

Op Reddit en verscheidenen andere fora worden de geheimen die Waking Titan waarborgt ondertussen verder onderzocht. In aanloop naar augustus zal ongetwijfeld blijken wát Hello Games precies van plan is met No Man's Sky.

» Reacties [3]

Auteur: Ricardo Kindt op maandag 10 juli 2017 om 19:34:00

Nieuwe trailer: Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Trilogy Overview Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Ricardo Kindt op maandag 10 juli 2017 om 19:35:00

Nieuwe trailer: Crypt of the NecroDancer AMPLIFIED Launch trailer

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 10 juli 2017 om 16:27:02

Tilburgse eSport-vereniging pleit voor Europa's eerste gamekamer op universiteitscampus

Bron: Univers
Nu professionele eSports op mondiale schaal steeds serieuzer wordt genomen, duiken ook meer en meer digitale sportverenigingen op. Zo ook op hogescholen en universiteiten, alsmede andere grote partijen. Denk alleen al aan studenteninitiatieven als de Dutch College League, die inmiddels te zien is op FOX Sports.

De Tilburgse studenten-eSportvereniging Link wil echter nog iets meer omarmd worden door het lokale Tilburg University; de leiding pleit bij het schoolbestuur voor een gamekamer op campus.


Mocht Tilburg University het verzoek honoreren, dan zou de Brabantse universiteit zowaar Europa's eerste game room op studieterrein openen. Overzees is men al langer bekend met universiteitsruimtes voor een stevig potje gamen, maar op dit deel van de wereldbol zou Tilburg een Europees unicum kunnen huizen.

Jos Buijvoets, oprichter van Link, heeft de game-kamer al enigszins voor ogen. Circa twintig game-computers, respectievelijk vier consoles en een fatsoenlijke internetverbinding zouden moeten volstaan. Qua versnaperingen zou Link zelf faciliteiten willen aandragen.

Het hele waarom van het pleidooi is evenals duidelijk verwoord: games hebben zich bewezen voordelig uit te kunnen pakken voor sociale vaardigheden, concentratievermogen en meer. Tegenover Univers gaf Buijvoets zijn redenen helder door:

We willen gamers samenbrengen. We hopen dat vrouwelijke, internationale en sociaal-geďsoleerde gamers ook hun plekje in de gameroom vinden.

Het maakt ook niet uit of je competitief op hoog niveau of laagdrempelig met vrienden speelt. Iedereen is welkom.

Voor Link draait het dus vooral om het sociale aspect van gezamenlijk spelen. Gamers en studenten bijeenbrengen op universiteitsterrein, middels een vaste plek voor al het gewenste game-vertier.

eSportsvereniging Link bracht diens motie voort in samenwerking met Fractie Front, de grootste vertegenwoordigingsfractie van Tilburg University. Janne Wijdeven van Front vulde Buijvoets dan ook aan in zijn statement:

Gamen is goed voor je concentratievermogen en je leert samenwerken, coachen en zelfkritisch denken.

Het grote wachten op de reactie van het universiteitsbestuur is hiermee aangevangen. Wie weet neemt Tilburg het voortouw en hebben we volgend studiejaar Neerlands (en Europa's) eerste universiteits-gamekamer.

» Reacties [4]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juni 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie