Game nieuws van woensdag 12 juli 2017

Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 12 juli 2017 om 11:47:40

Up2Date: PlayStation Network - Injustice 2, Final Fantasy XII en Serial Cleaner


Een nieuwe week, een nieuwe vulling voor de PlayStation Store. Dit is de Up2Date voor de PlayStation 4, PlayStation 3 en PlayStation Vita. Deze week geen PlayStation Plus-content, maar wel zijn games te koop als Black the Fall, IRON CRYPTICLE, Serial Cleaner, Final Fantasy XII: The Zodiac Age Exclusive Digital Edition en Deadcore.

Ook is er DLC voor welgeteld één game, namelijk Sub-Zero voor Injustice 2.

Tot slot, kijk verder voor 'Big in Japan' in de PlayStation Store. Wat ga je binnenhalen?


Speelbare Content

PlayStation 4

Volledige spellen
 • Transport Giant (€29,99)
 • Black the Fall (€14,99)
 • IRON CRYPTICLE (€8,99)
 • Serial Cleaner (€14,99)
 • Serial Cleaner + Official Soundtrack Bundle (€19,99)
 • Minecraft: Story Mode Season Two - Season Pass (€28,99)
 • Minecraft: Story Mode Season Two - Episode 1 (€5,99)
 • Final Fantasy XII: The Zodiac Age Exclusive Digital Edition (€49,99)
 • YamaYama (€8,99)
 • Day D Tower Rush
 • ACA NEOGEO FATAL FURY SPECIAL
 • Deadcore

  PlayStation VR

  Volledige spellen
 • Fantastic Contraption (€21,99)

 • Extra Content - PlayStation 4

  Injustice 2
 • Sub-Zero
 • » Reacties [0]

  Auteur: Rik Schoonhoven op woensdag 12 juli 2017 om 13:48:54

  Half-Life krijgt negentien jaar na release een update

  Bron: VG24/7
  De allereerste Half-Life-game, die ouder is dan de schrijver van dit nieuwsbericht, krijgt 19 jaar na dato nog een kleine patch. De update is sinds vannacht te downloaden via Steam.

  De verbeteringen lijken vooral invloed te hebben op de werking van bepaalde mods. Voor de nog fanatieke spelers zijn dit de aangebrachte verbeteringen.

 • Fixed crash when entering certain malformed strings into the game console. Thanks to Marshal Webb from BackConnect, Inc for reporting this.
 • Fixed crash when loading a specially crafted malformed BSP file. Thanks to Grant Hernandez (@Digital_Cold) for reporting this.
 • Fixed malformed SAV files allowing arbitrary files to be written into the game folder. Thanks to Vsevolod Saj for reporting this.
 • Fixed a crash when quickly changing weapons that are consumable. Thanks to Sam Vanheer for reporting this.
 • Fixed crash when setting custom decals
 • Hoewel de geruchtenmolen over een aankomend vervolg op Half-Life en Half-Life 2 regelmatig wordt aangezwengeld, lijkt deze patch niets te maken te hebben met noch prequels noch vervolgen. Toch is het natuurlijk mooi om te zien dat games na zo'n lange tijd nog worden bijgeschaafd.

  » Reacties [2]

  Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 12 juli 2017 om 09:48:02

  Twitch onderneemt actie voor de dag van netneutraliteit

  Vandaag, 12 juli, kenmerkt de internationale dag der netneutraliteit. Een datum waarop (vooral in de Verenigde Staten) gevocht wordt voor elke byte op het internet. Internetproviders hebben er namelijk wel eens een handje van om voorrang te geven aan bepaalde services, website streams of andere, specfiekes stukjes interwebs, terwijl een neutraal web voor velen toch het consumentvriendelijkst zou zijn.

  In de hoop netneutraliteit te voorzien van wat meer (internationale) kennisgeving zal Twitch vandaag ook op ludieke wijze actie ondernemen. Om de strijd van meer kennisgeving te voorzien, zal Twitch gedurende 24 uur iets anders ogen. De streams blijven ongeroerd, maar de website heeft een uniek staartje gekregen.

  Naast een handvol banieren over netneutraliteit worden alle geliefde emoticons in de chat tijdelijk vervangen met een laadicoontje.  Twitch heeft als 's werelds grootste streamingplatform van games zeker baat bij netneutraliteit. De website betaalde meerdere malen geldbedragen aan internetproviders om ervoor te zorgen dat hun service niet 'vertraagd' of gehinderd zou worden.

  Mocht de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) het idee achter netneutraliteit honoreren, dan zouden websites als deze nooit de borgsom voor een goede verbinding hoeven betalen. Ieder pakketje data zou dan immers bij wet gelijkgesteld worden.

  Zelf ook actie ondernemen voor netneutraliteit? Twitch verwijst zelf graag door naar de officiële website van de Internet Association, alwaar men richting de FCC steun kan betuigen voor het 'open internet'.

  » Reacties [1]

  Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 12 juli 2017 om 14:04:03

  Mogelijke glitch in PlayStation 4 firmware 4.72 toont accounts offline

  Gisteren verscheen firmware update 4.72 voor de PlayStation 4, die het systeem zou verbeteren en stabiliseren. Nu lijkt het erop dat de update een glitch bevat die spelers offline toont, terwijl ze wel online zijn.

  Meerdere PlayStation 4-bezitters melden het probleem via Reddit en het zou vooral een visuele glitch zijn, aangezien de gedupeerden wel veel andere vrienden online zien, kunnen zien wat ze gamen, en actieve parties. De PlayStation 4 lijkt veel accounts echter te forceren naar de 'appear offline'-staat.


  Ook zijn er spelers die een rood kruisje bij hun naam hebben staan, wat betekent dat ze niet online kunnen spelen of anderen kunnen uitnodigen. De servers van het PlayStation Network zijn niet down, dus er moet iets intern fout zitten. We zullen op een oplossing vanuit Sony moeten wachten.

  Heb jij hier ook last van?

  » Reacties [5]

  Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 12 juli 2017 om 14:52:43

  Nieuwe trailer: Mafia III - Sign of the Times Trailer

  » Reacties [1]

  Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 12 juli 2017 om 14:53:11

  Nieuwe trailer: Killing Floor 2 - Summer Sideshow Trailer

  » Reacties [0]

  Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 12 juli 2017 om 15:25:23

  Derde uitbreiding Mafia 3 verschijnt deze maand en heet 'Sign of the Times'

  Bron: Mafia
  Mafia III krijgt deze maand zijn derde story uitbreiding, genaamd 'Sign of the Times', zo laten ontwikkelaar Hangar 13 en uitgever 2K Games weten. In deze DLC ga je wederom met Lincoln aan de slag in New Bordeaux om tegen de cult The Ensanglante te strijden. Deze organisatie houdt wel van een beetje gewelddadige rituelen, uitvoerend met hallucinerende drug om leden te manipuleren.

  The late 1960s was a time of social and civil unrest – which we cover extensively in the game – but also of hallucinogenic experimentation and crazed cults, the horrible memory of the Manson Family being the most infamous. We were inspired to tell a story that represented that element of the time period, which led to The Ensanglante you tangle with in New Bordeaux.

  Deze leden zitten na de drug in een waan om moorden te plegen en gebruiken Sammy's bar. Lincoln vindt dit uiteraard niet tof en besluit The Ensanglante plat te gaan leggen. Naast nieuwe missies bevat de DLC ook een bullettime-functie tijdens shootouts, je kunt gebruikmaken van werpmessen en je zult Sammy's bar weer moeten opbouwen.

  De Sign of the Times DLC voor Mafia III verschijnt op 25 juli. Hieronder kun je de introductietrailer zien.

  » Reacties [0]

  Auteur: Mike Gevers op woensdag 12 juli 2017 om 16:30:49

  Pokémon GO houdt op 12 augustus Safari Zone-evenement in Amstelveen

  Veel Pokémon GO-spelers vinden het jammer dat je voor bepaalde Pokémon de hele wereld af moet reizen om ze te vangen: Kangaskhan is alleen in Australië te vangen, Tauros alleen in Noord-Amerika en Farfetch'd alleen in Azië. Wellicht komt daar binnenkort (heel erg tijdelijk) verandering in, want Niantic heeft zojuist aangekondigd dat het in Europa zogenaamde Safari Zone-evenementen gaat houden in samenwerking met verscheidene winkelcentra van Unibail-Rodamco.

  Spelers van de hoofdgames kennen de Safari Zone natuurlijk al als een plek waar je unieke Pokémon kunt vangen en ook in Pokémon GO lijkt dat het geval te worden. Niantic heeft namelijk onderstaande afbeelding vrijgegeven, waarop duidelijk te zien is hoe een Kangaskhan zich ophoudt in Spanje.  Als deze afbeelding nog niet genoeg is, is er ook nog de beschrijving van de Safari Zone-evenementen:

  All seven Pokémon GO Safari Zone events will give Trainers the opportunity to catch a wide variety of Pokémon in special zones featuring Pokémon originally encountered in the Kanto and Johto regions, including some Pokémon never before encountered in Europe! Additionally, Trainers in attendance will join forces to take on unique and powerful Raid Bosses that will be making appearances at these events.

  Naast Pokémon die normaal niet in Europa te vangen zijn, zullen er dus ook unieke Raid Bosses hun intrede doen bij deze evenementen. Zullen dit eindelijk de Legendary Pokémon zijn?

  Maar wat wellicht voor ons nog wel het beste nieuws is, is dat één van deze events in Nederland plaatsvindt: op zaterdag 12 augustus doet de Safari Zone Amstelveen aan. Om precies te zijn: winkelcentrum Stadshart Amstelveen wordt omgetoverd tot een virtuele Safari Zone. Mocht je op die datum al plannen hebben, kun je later ook terecht bij onze oosterburen, want op 16 september vindt er een Safari Zone-evenement plaats in Oberhausen, wat redelijk dicht bij de Nederlandse grens ligt.

  Ga jij naar de Safari Zone in Pokémon GO? Laat het ons weten in de reacties!

  » Reacties [7]

  Auteur: Ricardo Kindt op woensdag 12 juli 2017 om 17:12:00

  Nieuwe trailer: Serial Cleaner Launch trailer

  » Reacties [0]

  Auteur: Wester Wagenaar op woensdag 12 juli 2017 om 20:31:11

  Gratis kerstoutfits voor Persona 5

  Het is bijna hartje zomer, maar desondanks heeft Atlus besloten om juist nu gratis kerstoutfits beschikbaar te stellen. Het stukje DLC is sinds gisteren te downloaden en bevat voor elk van de speelbare personages een pakje gerelateerd aan Kerstmis.

  Als je de game nog niet in je verzameling hebt, dan zijn deze gratis outfits niet hetgeen je nu wel over de streep zal trekken, maar wellicht dat onze review dat wel doet. De game is namelijk de beste JRPG van deze generatie en verdient het dan ook absoluut om gespeeld te worden.

  » Reacties [0]

  Auteur: Akeo Kuipers op woensdag 12 juli 2017 om 20:20:30

  Win een ASUS Monitor of Moederbord + Ryzen Processor | Bottlenekt

  » Reacties [25]

  Inloggen
  Zoeken

  Zoek resultaten:

  Advertentie
  GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
  GN Kalender: Juni 2018
  Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
  Advertentie