Game nieuws van woensdag 9 augustus 2017

Auteur: Amador Prado op woensdag 9 augustus 2017 om 10:50:02

Geen soepele release voor LawBreakers op PlayStation 4

Bron: Eurogamer
Recentelijk is de nieuwste creatie van Cliff Bleszinski, de grondlegger van Gears of War, uitgekomen. Lawbreakers was in de beta van afgelopen maand een bijzonder vermakelijke game op de PlayStation 4, maar helaas zijn er op hetzelfde platform een nu wél aantal problemen aangetroffen tijdens de release. Aanhangers van het 'pc master race' hebben meer geluk, want daar lijkt alles normaal te functioneren.

Op de PlayStation 4 heeft de game last van stotterend beeld, waardoor de game niet prettig te spelen is. Vooral in kritieke één-op-één situaties kan dit flink nadelig zijn. Ontwikkelstudio Boss Key Production is op de hoogte van de prestatieproblemen en heeft in het menu van LawBreakers al een prominente waarschuwing geplaatst.

We are currently aware and investigating a hitching issue on PS4 when joining/leaving a match or changing roles. Thanks for your understanding while we work to resolve the issue.

Hoewel Boss Key beweert dat het vooral komt door mensen die een potje verlaten, lijkt het stotteren volgens velen op totaal willekeurige momenten plaats te vinden. Buiten het die nare verschijnselen om, haalt LawBreakers wel gewoon een stabiele framerate van tegen de zestig frames per seconde.

Het probleem dient dezer dagen opgelost te worden. Mochten er noemenswaardige vorderingen zijn in de stand van zaken bij LawBreakers, dan lees je het uiteraard op GamersNET.

» Reacties [0]

Auteur: Amador Prado op woensdag 9 augustus 2017 om 10:34:24

Nintendo toont New Nintendo 3DS XL Samus Edition

Bron: Kotaku
Volgende maand keert een van de stoerste vrouwen van de game-industrie terug op de Nintendo 3DS. Na een uitgebreide speelsessie van Metroid: Samus Returns waren wij behoudend positief, maar Nintendo lijkt volledig overtuigd. Om de aankomende release te vieren, brengt het Japanse bedrijf zelfs een speciale editie van de New Nintendo 3DS XL uit.


De zogenaamde 'Samus Edition' verschijnt op 15 september, gelijktijdig met de game. De rode handheld met een afbeelding van de schone Samus ziet er al behoorlijk imposant uit, al is het nog niet helemaal duidelijk bij welke retailers we deze speciale editie op de kop kunnen tikken.

Opvallend is ook dat Nintendo juist voor de New 3DS XL gaat, en niet de recent gelanceerde New 2DS XL, die de afgelopen maanden overduidelijk in de spotlight van Nintendo's marketing stond.

» Reacties [1]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 9 augustus 2017 om 00:11:27

Spotify nu dan toch ook te downloaden op Xbox One

Bron: Xbox Wire
Eind vorige week dook het nog op als hardnekkig gerucht, maar nu is de applicatie dan toch live: Spotify is (eindelijk) te gebruiken op Xbox One.

Zoals de geruchten ons al vertelden, werd deze week de muziekapplicatie voor Microsofts console onthuld. Zo goed als wereldwijd; de beschikbaarheid moet 34 verschillende landen per direct dekken. Zo kunnen Nederlandse en Belgische Xbox One-gebruikers de streamdienst meteen binnenhalen op hun console.


De Spotify applicatie op Xbox One is uiteraard voorzien van een unieke en metro-achtige gebruikersinterface, maar werkt verder in harmonie met andere Spotify apps, zoals die op je smartphone, via het zogenaamde 'Spotify Connect'. En ja, dat werkt allemaal natuurlijk terwijl je de muziek naar de achtergrond drukt en de game(s) je grote scherm weer overnemen. Het is 2017, mensen. The future is now.

Spotify is op Xbox One vanzelfsprekend gratis te downloaden, maar een betaald Spotify-abonnement is nog altijd benodigd om (ongestoord) naar je favoriete muziek te luisteren tijdens je game-sessies.

Haal jij de muziekdienst binnen op je Xbox One, of ben je al twee jaar lang tevreden met de Spotify op PlayStation 4 of PlayStation 3? Mocht je nog een goede afspeellijst voor onze game-sessies willen delen, dan horen we dat uiteraard maar ook al te graag...

» Reacties [9]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 9 augustus 2017 om 10:15:32

Valve onthult Dota kaartspel 'Artifact'; lang niet iedereen tevreden

Wat het precies is en hoe we het dienen te spelen, dat weten we in de verste vertes niet. Maar één ding is zeker: ook Valve wil inspringen op het immense succes van online kaartspellen. Na Hearthstone, Fable Fortune en Gwent komt Valve anno 2018 met Artifact, een trading card game in de wereld van Dota.

Een officiële (doch nietszeggende) Artifact teaser trailer werd uit de doeken gedaan op The International 2017 te Seattle, wat doorgaans geldt als één van de grootste Dota 2-toernooien op de aardbol.


Op YouTube bleken de meningen — als altijd — bijzonder verdeeld. Veel gamers geven aan niet tevreden te zijn met Valve, die duidelijk andere prioriteiten heeft dan veelal gehoopt werd. Er wordt weliswaar aan drie HTC Vive-titels van Valve gewerkt, het volledig onverwachte Artifact blijkt nu onderweg, maar Half-Life 3 blijft nog altijd uit.

Valve is en blijft nog altijd heer en meester van het digitale verkoop van games aan de hand van hun eigen Steam. Het ongekende succes van datzelfde platform heeft mogelijk Valve's visie weten te verleggen. Waarom flinke financiën in de productie van een ambitieuze nieuwe Half-Life steken, als je een paar miljoenenpensioenen kunt vergaren met de simpele verkoop van games en micro-transacties in Dota?

Is de ophef rondom Valve terecht, of staat het Amerikaanse bedrijf er juist beter voor dan ooit? De open markt van online kaartspellen is aardig verzadigd, maar tegelijkertijd kent Dota 2 ook een aardige populariteit, waarop Artifact wellicht mee kan liften...

» Reacties [3]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 9 augustus 2017 om 09:56:00

Nieuwe teaser: Artifact - Teaser

» Reacties [0]

Auteur: Leon Stougie op woensdag 9 augustus 2017 om 10:46:00

Nieuwe trailer: Destiny 2 Official Competitive Multiplayer Trailer

» Reacties [1]

Auteur: Leon Stougie op woensdag 9 augustus 2017 om 10:44:14

Gearbox onthult nieuwe game met codenaam Project 1v1

Bron: Gearbox
Hoewel de Amerikaanse ontwikkelaar Gearbox vooral naam heeft gemaakt met de Brothers in Arms- en Borderlands-franchises, is de studio de laatste jaren voornamelijk bezig met andere projecten. Zo verscheen vorig jaar het behoorlijk geflopte Battleborn en nu heeft de studio een nieuwe game met de codenaam 'Project 1v1' onthuld.

Project 1v1 is een competitieve first-person shooter waarin je het, zoals de naam al doet vermoeden, slechts tegen één enkele opponent opneemt. Buiten deze 'fast-paced actie' zal Project 1v1 ook nog een overkoepelende laag van strategie bevatten, zo laat Gearbox weten. In Project 1v1 zitten namelijk ook componenten van 'collectible card games' verwerkt.Nog deze zomer zal Gearbox een korte, gesloten technical test van Project 1v1 lanceren om zo met een beperkt aantal spelers de online infrastructuur van de game te testen. Ook wil Gearbox middels deze test graag te weten komen hoe spelers de game ervaren. Inschrijven voor deze test is nu al mogelijk via de website van Project 1v1.

» Reacties [5]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 9 augustus 2017 om 12:01:52

DOOM nagemaakt in animatie van klei | Lunchtip


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GamersNET Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip over gaming- of geek-cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

Wie is er niet vies van een goed potje knallen? Wij gamers weten inmiddels dat we voor een bloederig vertoeven altijd terecht kunnen bij DOOM. Animatie-held en acteur Lee 'Claycat' Hardcastle weet dat ook, maar besloot de brute gameplay toch om te zetten naar een milder medium, namelijk dat van klei.

Doom Clay Version

Zoals de naam het doet vermoeden, is Claycats specialiteit het maken van bewegende beelden met het kneedbare materiaal. À la Wallace and Gromit zien we hier dan ook hoe Doomguy voorzien is van koddige claymation bewegingen, zij het dan wel met enorm gewelddadige resultaten...


Heb jij een leuke tip voor ons? Stuur hem dan op naar tom@gamersnet.nl en vergeet niet je GamersNET-gebruikersnaam te vermelden. Daarnaast kun op onze gezellige Discord-server ook je eigen tip achterlaten in het #lunchtip kanaal.

Eet smakelijk!

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 9 augustus 2017 om 12:39:04

Ubisoft Stockholm is nieuwste aanwinst voor Franse uitgever

Ubisoft breidt wederom uit! Naast recent geopende kantoorpanden in Berlijn en Bordeaux, gaat de Franse uitgeverij nu diens greep op Scandinavië versterken. Ditmaal betreft het immers een nieuwe ontwikkelstudio in Zweden, ten midden van het bruisende Stockholm. De aanvoerende kracht die daar aan is gesteld, is niemand minder dan Patrick Bach.

Bach kunnen we kennen van zijn prominente werken onder EA DICE. De Zweed stond onder meer aan het roer bij Battlefield 3, Star Wars: Battlefront en, recentelijk nog, Battlefield 1.


Nu Ubisoft Stockholm officieel geopend is, zijn Bach en zijn team vooral op zoek naar nieuwe collega's om aan (met name) AAA-games te werken. De ervaring van ex-EA DICE topman verklapt ons mogelijk een losbandige denkrichting over het eerste project van het Zweedse team, maar daarover blijven de lippen uiteraard nog stijf.

Naast potentieel nieuw talent, zal het Zweedse kantoor ook veel samen werken met bestaande krachten, zoals die van Massive Entertainment, bekend van Tom Clancy's The Division.

Massive werkt nog altijd vanaf de vaste locatie in Mälmo, maar kan bij diens eerder aangekondigde Avatar Project versterking verwachten vanuit Ubisoft Stockholm.

Bachs hoop voor Ubisoft Stockholm is om binnen twee jaar een sterk team van zeker honderd medewerkers te vergaren. Wat hij daar vervolgens mee van plan is om te fabriceren, dat blijft nog even speculatiemateriaal...

» Reacties [3]

Auteur: Wester Wagenaar op woensdag 9 augustus 2017 om 19:57:30

Apollo Justice: Ace Attorney komt in opgesmukte vorm naar Nintendo 3DS

Capcom heeft aangekondigd dat Apollo Justice: Ace Attorney zijn opwachting zal maken op de eShop van de Nintendo 3DS. Nog beter nieuws is dat de game in opgepoetste vorm naar de handheld van Nintendo zal komen, aangezien de beelden zijn verscherpt en we nu voor de eerste keer ook tussen de Japanse en de Engelse versie van het spel kunnen wisselen. Daardoor is het mogelijk om de kleine en grotere lokaliseringsverschillen waar te nemen.

De game, die oorspronkelijk hier in 2007 op de Nintendo DS verscheen, moet in november verschijnen. Apollo Justice zal in Amerika voor $19.99 te koop zijn, maar een prijs voor ons continent is nog onbekend. Met het verschijnen van deze remaster, het eerder verschenen Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy en delen 5 en 6, zal vanaf november de gehele serie - spin-offs daargelaten - op de Nintendo 3DS zijn uitgebracht. Je hoort dus van onze kant zeker geen OBJECTION!

Bekijk de screenshots.

» Reacties [1]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 9 augustus 2017 om 14:31:30

Welke spetter wint ons prachtige Splatoon 2 prijzenpakket? | Prijsvraagwinnaar


Mocht je het gemist hebben: Splatoon 2 is een aardig vermakelijk spelletje voor de Nintendo Switch. En ja, dezer dagen was GamersNET vereerd om niet alleen de game zelf weg te mogen geven, maar een compleet prijzenpakket samen te stellen, incluis bijbehorende amiibo én een exclusieve sleutelhanger. De vraag is alleen, wie van onze kanshebbers is de roemrijke winnaar geworden?

Een kleurrijk schietspel met een kleurrijke winactie. Dat kan natuurlijk maar één ding betekenen; interessante inzendingen in overvloed. Sommige zelfs met de omstreden verfsessie van onze studio in het achterhoofd. Netjes ingespeeld, dames en heren.

We hebben kunnen lachen om de bizarre (meta-)reacties van kanshebbers, maar hebben op de redactie ook oprecht verbaasd gestaan van sommige creatieve inzendingen die we ontvingen. Chapeau voor al die inzet!

Aan de hand van onderstaande prijsvraagvideo vroegen wij jullie interesse te tonen voor dat prachtige prijzenpakket of iets creatiefs in te sturen om je punt écht duidelijk te maken. En dat gebeurde...


Met meer dan honderd kanshebbers in het verschiet, is het lastig niemand teleur te stellen met de uiteindelijke winnaar. We willen graag iedereen bedanken voor hun enthousiasme en interesse, maar er kan er helaas maar één de winnaar zijn.

Het betreft hier echter wel een ontzettend toffe inzending, die we niet ongerept aan ons voorbij konden laten gaan. De winnende inzending kwam namelijk van niemand minder dan...


fantasyfreak

Allereerst, gefeliciteerd! Onze lieftallige winnaar sprong ertussenuit met onderstaande tekening, die getuigt van niet alleen een aardige smak talent, maar ook een fantastische toespitsing op zowel Splatoon en de prijs in kwestie, als GamersNET zelf. En daar kunnen wij gewoon geen 'nee' tegen zeggen. Sorry...


Aan eenieder die niet gewonnen heeft: niet getreurd! In de tussentijd kun je nog altijd kans maken op (onder meer) een verlichte muismat, een gigantische computerupgrade van ASUS én een lieftallige Pikmin-knuffel. Het wemelt van de prijsvragen op GamersNET, dus sla je slagje en spreid die kansen...

» Reacties [14]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juli 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie