Game nieuws van donderdag 10 augustus 2017

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 10 augustus 2017 om 12:12:51

Nieuwe trailer: Fire Emblem Warriors - Cordelia Gameplay Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Michiel Brunsveld op donderdag 10 augustus 2017 om 11:50:57

Animo op Steam voor LawBreakers valt behoorlijk tegen

Bron: VG24/7
Het is geen fijne week voor Cliff Bleszinski en zijn mede-ontwikkelaars. De lancering van de snelle shooter LawBreakers kende al geen soepele release op de PlayStation 4. Vandaag komt het nieuws naar buiten dat ook de animo voor de game op Steam behoorlijk tegenvalt.

LawBreakers is pas twee dagen geleden formeel gelanceerd, dus er kan nog van alles gebeuren. Toch is het opvallend dat het verschil tussen de eerdere testversies en de formele release enorm is. De eerste bèta had 7500 spelers en ten tijde van de tweede bèta waren dat er nog 4500. Het is niet heel apart dat gamers een spel proberen en bij een betaalde release afhaken, maar LawBreakers moet het momenteel doen met amper drieduizend spelers. Een aantal dat momenteel al gestaag aan het dalen is.

Deze cijfers zorgen ervoor dat LawBreakers niet eens genoeg spelers heeft om de top 100 van Steam te behalen. Rond de lancering zou de hype vaak het hoogst moeten zijn, dus dat belooft niet heel veel goeds voor de toekomst van LawBreakers. Misschien dat de consoleversie straks betere resultaten weet te behalen, maar dat valt nog te bezien.

» Reacties [3]

Auteur: Michiel Brunsveld op donderdag 10 augustus 2017 om 12:06:16

Organisatie Olympische Spelen Parijs 2024 bekijkt opties om eSports toe te voegen

Bron: VG24/7
Droom je van successen tijdens de Olympische Spelen, maar dan wel zonder al te veel fysieke inspanningen? Goed nieuws! De organisatie die zich bezighoudt met de Olympische Spelen van 2024 in Parijs is momenteel aan het bekijken of ze eSports in het evenement kunnen verwerken.

Momenteel spreekt men met vertegenwoordigers binnen de eSports-wereld en het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Volgens Tony Estanguet, co-president van de Spelen in Parijs, is het momenteel zoeken naar mogelijkheden om de gebruikelijke olympische sporten en eSports te verenigen binnen het grootste evenement ter wereld:

We have to look at it because we can’t say, ‘It’s not us. It’s not about Olympics.’ The youth, yes they are interested in esport and this kind of thing. Let’s look at it. Let’s meet them. Let’s try if we can find some bridges.

I don’t want to say ‘no’ from the beginning. I think it’s interesting to interact with the IOC, with them, the esports family, to better understand what the process is and why it is such a success.

Tijdens de Spelen in Rio vorig jaar werd eSports als een soort nevenactiviteit gehouden, naast de officiële "full medal events". Het zal nog wat voeten in de aarde hebben voor het IOC besluit of eSports echt een onderdeel uit mag maken van het Olympische toernooi in 2024. Naar verwachting zal men pas echt een knoop doorhakken na de Spelen van 2020 in Tokio.

Overigens wordt volgende maand pas formeel bekendgemaakt welke stad de Spelen in 2024 mag organiseren, maar het lijkt bijna zeker dat Parijs de gelukkige is en dat concullega Los Angeles in 2028 het evenement mag verwelkomen.


eSports op de Spelen? Ik ben blij man!

» Reacties [4]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 10 augustus 2017 om 17:19:00

Nieuwe trailer: Pokkén Tournament DX - Pokémon Introduction: Empoleon

» Reacties [0]

Auteur: Michiel Brunsveld op donderdag 10 augustus 2017 om 12:20:01

Xbox One Insider-programma open voor iedereen; test nieuwe updates als eerste

Bron: Microsoft
Het Xbox One Insider-programma is vanaf nu open voor iedereen, zo maakt Microsoft bekend. Met dit systeem kan je nieuwe systeemupdates als eerste testen, voordat ze daadwerkelijk worden uitgerold over de hele wereld. Daarbij hoopt Microsoft dat je ook actief feedback geeft naar aanleiding van updates, zodat ze verbeteringen kunnen blijven doorvoeren. Naast systeemupdates komen er ook updates voor apps en bepaalde games af en toe eerst uit via het Xbox One Insider-programma.

Een veelgehoorde, kritische noot is dat er bizar vaak een update wordt uitgebracht. Hierdoor moet je Xbox One bijna elke keer als je hem opstart weer een nieuwe update downloaden en installeren, met als gevolg dat je ongeduldig moet wachten tot je weer aan het gamen (of Netflixen) kunt.

Het Insider-programma heeft nu vier niveaus gekregen. In welk niveau je zit is afhankelijk van de tijd dat je deelneemt aan het programma en de hoeveelheid feedback die je hebt gegeven. Actieve deelnemers worden op deze manier wat meer beloond met de meest uitgebreide updates om te testen. Nieuwkomers belanden eerst in de zogeheten Omega-groep. Deze groep ontvangt vooral iets kleinere updates.Een hoger niveau betekent ook dat je meer en grotere updates per maand zult ontvangen. In de Omega-groep gaat het om ongeveer één tot maximaal acht updates per maand. De Bèta-groep ontvangt echter al 8-15 updates en de hoogste Alpha-groep mag rekenen op 15 tot 20 updates per maand. Er wordt uitgegaan van gemiddeld zo'n 4GB aan data per update, dus daarmee kan je aardig wat tijd aan het downloaden zijn.

In elk geval is het goed nieuws voor iedereen die graag actief wil meehelpen met het testen van nieuwe features en updates.

» Reacties [2]

Auteur: Michiel Brunsveld op donderdag 10 augustus 2017 om 12:27:36

Microsoft hint naar fundamentele wijzigingen voor Xbox Achievements

Een "fundamentele wijziging" is onderweg voor Xbox Achievements, zo heeft Microsoft gehint. De nieuwe manier waarop deze virtuele beloningen werken moet beter aansluiten bij de manier waarop gamers hun spellen spelen. Met andere woorden: spelers die maar één game of een klein aantal games heel intensief spelen, moeten ook blijvend uitgedaagd kunnen worden met Achievements. Deze groep fanatieke spelers heeft maar beperkte lol aan het huidige systeem van 1000 Gamerscore per titel.

Mike Ybarra, Xbox-manager bij Microsoft, vertelde dat men gamers die fanatiek en (haast) professioneel een bepaalde game spelen meer beloond moeten worden:

Somebody who only plays multiplayer in Halo 5 at a professional level, maybe they only have 2000 Gamerscore, but you want to be able to celebrate that person.

This person doesn't play a lot of games, but they're world top ten at Halo 5. We're going to go big in the area of letting people show off and represent their gaming history and the type of gamer that they are, far more than we do with Gamerscore.

De wijziging die Microsoft van plan is zal geen vervanging worden van de Gamerscore. Het is eerder iets dat we kunnen zien als een aanvulling op je Gamerscore, zo verzekerde Ybarra. Goed nieuws dus voor alle gamers die zich uren, weken, maanden, jaren toeleggen op hun favoriete game.

» Reacties [5]

Auteur: Leon Stougie op donderdag 10 augustus 2017 om 16:19:00

Nieuwe trailer: F1 2017 Make History | Lando Norris McLaren Gameplay Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 10 augustus 2017 om 16:14:00

Metroid: Samus Returns | Video Preview

» Reacties [1]

Auteur: Leon Stougie op donderdag 10 augustus 2017 om 18:32:00

Nieuwe trailer: Total War: Warhammer Norsca Launch Trailer

» Reacties [0]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juli 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie