Game nieuws van dinsdag 12 september 2017

Auteur: Wester Wagenaar op dinsdag 12 september 2017 om 14:18:14

Wordt Metroid Fusion de volgende Metroid-remake?

Zoals je hebt kunnen lezen in onze review, hebben wij genoten van Metroid: Samus Returns. Door deze remake van Metroid II heeft ontwikkelaar MercurySteam bewezen dat het goed in staat is een metroidvania neer te zetten. Het zou daarom geen straf zijn als de Spaanse studio nog een Metroid voor zijn rekening zal nemen. Dat lijkt ook te gebeuren.

De reden voor dit gerucht komt met een dikke SPOILER ALERT. Als je dus niets wilt weten over Metroid: Samus Returns, stop dan bij dezen met lezen.

Als je de game uitspeelt, wordt je getrakteerd op een kleine video in een post-credits scène. Eén van de standaardtegenstanders, een Hornoad, hopt in deze video in het rond, tot hij wordt gegrepen door een gelei-achtige, vliegende parasiet. De Hornoad transformeert dan in een blauw-paarsig monster met scherpe tanden. Hiermee wordt een directe link gelegd met de in 2002 verschenen GameBoy Advance-titel Metroid Fusion. De rondvliegende alien is duidelijk een X Parasite, zoals die ook in die game voorkomen. Nadat Samus alle Metroids op planeet SR388 heeft uitgeroeid, weten de X Parasites een terugkeer te maken. De enige tegenstanders van de parasieten zijn Metroids en nu deze zijn weggevaagd en de ecologische balans is verstoord, is het hek van de dam. In Metroid Fusion is het overigens een geinfecteerde Hornoad die ook Samus weet te besmetten.

Of we na Metroid: Samus Returns ook een remake van Metroid Fusion kunnen verwachten, dat is ook na deze video nog onzeker. Wel is het interessant om te weten dat Game Informer eerder wist te vertellen dat MercurySteam aanvankelijk een remake van Metroid Fusion wou maken, maar dat Yoshio Sakamoto, de vader van de Metroid-reeks, hen dit niet toeliet. Wel had hij hun hulp nodig voor een andere remake, namelijk Samus Returns. Wellicht dat MercurySteam zich met de 3DS-titel heeft bewezen en inderdaad aan de slag mag met Metroid Fusion? Dit verhaal krijgt nog een staartje.

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op dinsdag 12 september 2017 om 01:26:16

Nieuwe Batman Arkham-game lijkt behoorlijk onwaarschijnlijk

Bron: PC Gamer
Afgezien van de pc-versie van Batman: Arkham Knight, die zelfs enkele maanden uit de schappen werd gehaald en zelfs na grote patches nog niet verlost was van de prestatieproblemen, waren de Batman-games van Warner Bros. behoorlijk succesvol. Desondanks lijkt de uitgever nu een beetje klaar te zijn met de serie: Kevin Conroy, de stemacteur die Batman zelf vertolkte in de game, heeft gezegd dat er geen nieuw deel in de Arkham-serie gepland staat.

De beste man was aanwezig op Nashville Wizard World Comic Con, waar een fan vroeg naar een eventueel vervolgdeel. Hoewel Conroy het zelf niet kan geloven, zegt hij dat Warner Bros. geen nieuwe Arkham-game in de planning meer heeft:

You know, I can’t believe that they’re not going to do another one, but they’re not. Isn’t that amazing? It's… they made literally billions of dollars on those games. But, no, there's no plan to do another one. Sorry.

Hoewel Arkham Knight de hoofdverhaallijn van de serie netjes afrondt, liet Batman: Arkham Origins de deur voor een nieuwe game op een kiertje staan. Helaas lijkt het erop dat dit hypothetische spel er (voorlopig) niet komt, tenzij Warner Bros. plannen heeft waarbij Kevin Conroy geen stemrol vervult.

Overigens is dat laatste geen geheel ondenkbaar scenario: eerder ontstonden er geruchten dat WB Montreal werkt aan een Batman-game rondom Damian Wayne, de zoon van Bruce Wayne. Uiteraard zou een andere stemacteur die nieuwe protagonist prima kunnen vertolken, waardoor Kevin Conroy niet per definitie meer betrokken wordt bij de toekomst van de Arkham-serie.

Overigens betekent dit niet per definitie het einde voor Batman-games in het algemeen: alleen de Arkham-serie wordt waarschijnlijk niet vervolgd. Warner Brothers heeft met de Batman-licentie echter goud in handen, dus het zou dom zijn als het bedrijf daar geen gebruik van maakt. De tijd zal leren in welke hoedanigheid we de Caped Crusader terug gaan zien in games.

» Reacties [6]

Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 12 september 2017 om 00:37:30

Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom - Vervult al je koninklijke kinderdromen | PreviewOp E3 wist onze Tom al lichtelijk betoverd te raken door de tweede Ni No Kuni. Een nieuw anime-avontuur, maar nóg meer Studio Ghibli-charme. Hoe royaal wordt Revenant Kingdom? Daarvoor gingen we hands-on op Gamescom...

Lees de preview.

» Reacties [9]

Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 12 september 2017 om 07:56:23

Firewatch-ontwikkelaar wil video's van PewDiePie verbieden na racistisch schandaal

Begin dit jaar nog in opspraak wegens een antisemitistisch Disney-schandaal, nu alweer de center of attention wegens een racistische uitspraak. YouTube-legende Felix 'PewDiePie' Kjellberg neemt het ervan. Recentelijk riep hij plots de woorden "fucking nigger" tijdens een livestream van het razend populaire PlayerUnknown's Battlegrounds, die hij snel verbeterde tot "fucking asshole". Hij bedoelde het niet verkeerd.

Een foutje kan gebeuren, zou je zeggen. Maar lang niet iedereen kon de woordkeuze zo maar door de vingers zien. Het volledige internet raakte al snel in opspraak (zoals we van dit wonderbaarlijke medium gewend zijn) en meerdere grote iconen uit de game-industrie deden hun zegje over Pewds' slippertje. Co-oprichter van ontwikkelstudio Campo Santo, Sean Vanaman, besloot zelfs actie te ondernemen om de Zweedse YouTuber voortaan dwars te zitten.

Campo Santo is voornamelijk bekend van de bejubelde indie Firewatch, die ook uitgebreid gespeeld werd door PewDiePie. Vanaman geeft aan streamers en andere content creators doorgaans lief te hebben, maar wil alles doen om Kjellbergs video's van zijn games offline te halen en daardoor zijn winst te beperken.

Middels een reeks boze tweets maakte Vanaman zijn onvrede duidelijk. Daarbij geeft hij aan 'genoeg te hebben' van mensen die klakkeloos geld verdienen aan zijn harde werk en roept hij andere ontwikkelaars op eenzelfde houding tegenover PewDiePie aan te nemen.En zo geschiedde. Inmiddels is PewDiePie's Firewatch-content niet meer te vinden op zijn populaire YouTube-kanaal, hoogstwaarschijnlijk aan de hand van Campo Santo's DMCA-melding.

Vanamans tirade werd door sommige gamers en YouTubers als enigszins krom afgeschreven, aangezien dat nu eenmaal is wat de verhouding tussen game-ontwikkelaars en content creators drijft: het spelen van spellen, om daarmee meer aandacht aan de game te schenken. PewDiePie's video van Firewatch werd dan ook meer dan 5,7 miljoen keer bekeken, en zelfs Vanaman gaf toe dat Campo Santo daardoor waarschijnlijk wél wat extra kopietjes van het spel heeft kunnen verkopen.

Wat jij? Stelt de gehele industrie zich aan om één klein slippertje, of wordt het hoog tijd dat 's werelds eerste YouTube-miljonair wat meer op zijn handelingen gaat letten?

» Reacties [18]

Auteur: Michiel Brunsveld op dinsdag 12 september 2017 om 09:55:53

Extra details Star Wars Battlefront 2 beta uitgelekt

Op 4 oktober gaat de langverwachte beta van Star Wars: Battlefront 2 van start. Dankzij een gebruiker van Reddit zijn nog wat meer details naar buiten gebracht omtrent de inhoud van de beta.

In de beta kunnen spelers met hun 'favoriete helden' ten strijde trekken in een grote 40-speler spelmodus Assault op de map Theed City. Daarnaast kunnen spelers meevechten met Strike op Takodana en ruimtegevechten voor 24 spelers in Starfighter Assault op Fondor. De Skirmish-spelmodus keert ook terug in de beta, maar dan onder de naam Arcade. Deze spelmodus bevat opties om alleen te spelen, in split-screen en coöperatief voor twee spelers.

Op 4 oktober gaat de beta live voor spelers die de game in de pre-order besteld hebben. De beta gaat open voor het grote publiek op 6 oktober en sluit weer na 9 oktober.

Star Wars Battlefront 2 verschijnt 17 november voor de pc, Xbox One en PlayStation 4.

» Reacties [1]

Auteur: Michiel Brunsveld op dinsdag 12 september 2017 om 12:40:31

Enorme update PlayersUnknown’s Battlegrounds voegt veel nieuwe content toe

Bron: VG24/7
PlayerUnknown’s Battlegrounds is van een nieuwe update voorzien en deze 'September Update' is werkelijk gigantisch. De meest opvallende nieuwe zaken zijn de toevoeging van mistig weer, een 5.56mm Mini-14 wapen en een nieuw dorpje genaamd East of Stalber. De Tommy Gun is nu ook verwijderd uit care packages en zal voortaan gewoon in de wereld spawnen.

Op het gebied van de user interface zijn ook diverse aanpassingen gedaan, zoals de mogelijkheid om de houding (gehurkt, op de grond, etc) te zien van een teamgenoot en de optie om de kleur van je richtkruis aan te passen. Ook is het nu mogelijk om snel je positie op de map te markeren, zonder dat je eerst de map hoeft te openen en een marker moet plaatsen.

Bekijk de volledige lijst met nieuwe content en optimalisaties hieronder:

Client optimisation

Optimised shadows
Improved performance on low-end PCs by optimizing buildings
Optimised client and server performance when there are multiple vehicles in a close vicinity
Optimised UI

World

Added Foggy weather
o The foggy weather effect will hinder player sight on the map. This weather effect has a low probability to occur
o In order to test the weather effect, the foggy weather will have a higher chance to occur during test server gameplay, but will be reduced for Live servers
Enhanced graphics of the sky in pre-existing weather effects
Added a new town, East of Stalber

UI/UX

Added new Option to change Cross-hair color
Added new Double Tap feature in control options for leaning (Default keys set to Q and E)
Added new option to improve the visual effect of going from free look back to character’s line of sight
Added new key binds when using Consumables
Teammates’ names are now representative of their current postures (IE Standing, Crouching, Prone, etc)
Added new key bind to mark your current position on the map (Default key set to Insert)
Added a new key bind to center the map around the character’s current position (Default key set to Space)
Added a new key bind to use the Consumables in the order of Med Kit, First Aid Kit, and Bandage (Default key set to “-“)
Added a new feature to reset the zeroing distance using Mouse wheel click
Adjusted the position of the Report window

New item

Added a new weapon, the Mini-14. The Mini-14 is a lightweight and compact 5.56 semi-automatic marksman rifle
The weapon uses sniper rifle attachments for both the muzzle and magazine slots, and can take any type of optic sight
This weapon has lower damage stats than other DMR’s, which is compensated by very high muzzle velocity and low bullet drop

Gameplay

Distance at which shadows are rendered are now synchronized across all graphics settings to ensure fair play
Characters who are knocked out while underwater will now have a breath gauge as well as take additional damage over time
Adjusted the balance of several weapons:
Increased the Crossbow reload speed by 35%
Tommy gun has been removed from Care Packages and become a world spawn. It now supports attachments such as the Silencer, Vertical Foregrip, and Magazines
Horizontal recoil scale has been clamped for greater consistency for weapons with high horizontal recoils
You may now holster grenades by switching to another weapon or unarmed state unless the grenades have already been cooked
The firing mode of weapons will now remain consistent with the firing mode that was selected, after dropping a weapon and picking it back up again
Adjusted the collision damage of Motorcycles

Actions

Recoil animations are updated for all weapons
Adjusted animations and balance of throwables
Decreased fuse time of the Flash Grenade to 2.5 seconds
Increased the lethal and injury ranges of the Frag Grenade
oImproved the animation for throwing grenades to allow for increased speeds and more accurate trajectories, but decreased visual trajectory distance of throwables
Cooking of grenades is now manual (Default key set to R)
You may now toggle the throwing mode between overhead and roll (Default key set to Right Mouse Click)
The movement speed of a character affects the trajectory of throwables
Improved leaning animation; leaning on the left side to expose less of the body
Sprinting will no longer prevent regeneration of breath gauge and will stop leaning state automatically
You may change your stance while reloading without cancelling the reload

Sounds

Added new sounds when using Consumables
Adjusted the audible ranges of reloading and window breaking
Added a new sound for collisions between vehicles and characters
Added new sound for the animation of removing the grenade safety pin

Bug fixes

Characters that fall or glitch underneath the map will now be reset to the ground automatically
Fixed a bug where FOV slider value would be improperly set inside of vehicles in FPP mode, regardless of FOV slider setting
Fixed a bug resulting in clients freezing when changing controls in the options
Corrected the descriptions of certain weapon attachments
Fixed animation bugs of other characters after reconnecting to a game
Fixed several bugs related to the Spectator mode
Fixed a bug of the breath gauge appearing at zero at the start of the game
Reloading will now cancel if a character loots an item with Right Click during reload
Fixed a bug with the honking sound remaining persistent when opening the map or performing other actions while honking
You may no longer set different features on a single key bind in the Options
Fixed a graphic bug of the Magazine position on the weapon in the Inventory screen when switching to a different weapon

Others

Revised the BP methodology to prevent BP farming and idle users from gaining BP
Added FPP Leaderboard for all regions with FPP
NVIDIA ShadowPlay Highlights now works on Window 7 and Window 8 (However, if Windows Aero is disabled it may not work)

» Reacties [2]

Auteur: Michiel Brunsveld op dinsdag 12 september 2017 om 12:48:30

Nintendo gaat NES Classic Mini opnieuw in productie nemen

Bron: Eurogamer
Nintendo heeft bevestigd dat de zeer gewilde NES Classic Mini opnieuw in productie genomen wordt. De compacte versie van de klassieke NES-console was zo populair, dat het apparaatje in korte tijd al nergens meer te koop was. Inmiddels wordt er met gemak het dubbele van de oorspronkelijke prijs betaald voor de NES Classic Mini op sites als Marktplaats en via sommige webshops. We moeten nog wel even geduld hebben, want de nieuwe lading NES Classic Mini's wordt pas tegen de zomer van 2018 verwacht.


Tevens zal Nintendo ervoor zorgen dat de productie van de SNES Mini flink wordt opgeschroefd, zodat de kleine console tussen de feestdagen en tot ver in 2018 goed verkrijgbaar is. Nintendo vertelde:

We're happy to confirm that we'll continue to ship stock of the Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System to Europe in 2018. In addition, next summer we'll also bring the Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System back to Europe. More information will be shared in the future.

Goed nieuws dus voor alle liefhebbers die nog geen compacte console hebben weten te bemachtigen. En voor iedereen die niet van plan is om 150 euro of meer neer te tikken, terwijl de originele prijs rond de 65-70 euro lag.

» Reacties [9]

Auteur: Michiel Brunsveld op dinsdag 12 september 2017 om 13:18:19

Destiny 2 raid vereist Power van 260-280

Bron: VG24/7
De raid van Destiny 2 is in aantocht en vermoedelijk ook het paradepaardje van de game. Een grote vraag van gamers is welk niveau je nodig hebt om een beetje kans te maken om de raid te overleven. Volgens game director Luke Smith kent de raid een vereiste Power van 260 tot 280.

Met een Power-level van 260 kan je aan de raid deelnemen, maar voor het volbrengen van de raid heb je zeker spelers met 280 Power nodig. Kleine kans dus dat je met 260 Power bij een groep mee mag doen in het begin, dus je doet er goed aan om eerst te zorgen dat je Power 280 is voordat je je in de wereld van de raid gaat storten.

De raid van Destiny 2 gaat morgenavond om 19:00 uur live, dus je hebt nog even om flink te levelen vooraf.

» Reacties [2]

Auteur: Mike Gevers op dinsdag 12 september 2017 om 13:59:25

Komt Injustice 2 binnenkort naar de pc?

Bron: PC Gamer
In mei kwam Injustice 2 voor de consoles uit, maar nu lijkt het erop dat de game eindelijk naar de pc komt: twee Europese retailers, waaronder onze eigen Game Mania, noemen namelijk een pc-versie van de fighting-game.

Het lijkt niet ondenkbaar dat Injustice 2 enkele maanden na de console-release ook naar de pc komt. Voorganger Injustice: Gods Among Us kwam ook pas naar de pc toen het spel al enkele maanden speelbaar waren op PlayStation 3 en Xbox 360.

Game Mania noemde kortstondig een release in november 2017, maar die is inmiddels verwijderd van de website. De pagina staat echter nog wél online, hoewel de eventuele pc-versie van Injustice 2 vooralsnog niet te bestellen is.

» Reacties [1]

Auteur: Wester Wagenaar op dinsdag 12 september 2017 om 14:15:40

Metroid: Samus Returns - Samus is terug, maar niet zoals we hoopten | ReviewHet heeft dertien jaar geduurd, maar Samus is eindelijk terug in haar tweedimensionale glorie met Metroid: Samus Returns! Is het echter de terugkeer geworden waar we op hadden gehoopt?

Lees de review.

» Reacties [2]

Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 12 september 2017 om 16:34:38

Nieuwe trailer: Middle-earth: Shadow of War Feral Tribes trailer

» Reacties [0]

Auteur: Leon Stougie op dinsdag 12 september 2017 om 18:36:38

Season pass Star Wars: Battlefront is sinds vandaag gratis

Bron: Origin
Ben je toe aan een nieuwe Star Wars-fix, maar kan je de films inmiddels wel dromen en heb je de (vanilla) maps in Star Wars: Battlefront al helemaal kaal gespeeld? Dan wordt het wachten op Episode 8 en Star Wars: Battlefront 2 nu even voor je verzacht. EA heeft de season pass van Star Wars: Battlefront namelijk sinds vandaag gratis gemaakt.

Deze actie geldt zowel voor de PlayStation 4- als Xbox One-versie en ook op EA's Origin is de season pass gratis te vinden. De season pass van Star Wars: Battlefront biedt in totaal maar liefst 16 nieuwe maps aan en laat je onder andere strijden op de iconische Death Star.

Helemaal uniek is deze actie van EA overigens niet. In het verleden gaf de Amerikaanse uitgever ook de downloadable content van Battlefield 4 en Battlefield: Hardline al weg als presentje.

» Reacties [7]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juni 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie