Game nieuws van woensdag 11 oktober 2017

Auteur: Wester Wagenaar op woensdag 11 oktober 2017 om 13:23:29

Nieuwe trailer: League of Legends - Evelynn Champion Spotlight

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op woensdag 11 oktober 2017 om 10:57:00

Nieuwe trailer: Middle-earth: Shadow of War Official Launch Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 11 oktober 2017 om 00:13:24

Forza Motorsport 7 - Kilometers voorwaarts, maar ook een paar stappen terug | ReviewMet alweer de zevende telg van Forza Motorsport lijkt de piek van de franchise bereikt. Nu ook direct op pc, bovendien. Maar waar flinke kilometers gescoord worden, moet de serie wellicht ook een paar stapjes terug...

Lees de review.

» Reacties [5]

Auteur: Mike Gevers op woensdag 11 oktober 2017 om 10:33:14

Ook AMD lanceert nieuwe drivers voor onder andere Shadow of War

Bron: PC Gamer
Gisteren lanceerde NVIDIA al GeForce-drivers voor zijn grafische kaarten, die bedoeld waren om onder meer de prestaties van Shadow of War en Forza Motorsport 7 te verbeteren. Nu komt concurrent AMD ook met nieuwe drivers om nieuwe games vloeiender te laten draaien.

Het gaat met name om The Evil Within 2 en Middle-Earth: Shadow of War. De prestaties van Forza Motorsport 7 werden al door de vorige driver-versie verbeterd. De nieuwste versie van AMD's Crimson ReLive-drivers gaat door het leven als 17.10.1.

Deze drivers bieden ook speciale Radeon Chill-profielen voor The Evil Within 2 en Shadow of War, waarmee de framerate wordt beperkt om stroomverbruik en temperaturen binnen te perken te houden tijdens het spelen van deze games.

Overigens zegt AMD zelf dat de nieuwste drivers niet zonder problemen zijn. Het upgraden naar versie 17.10.1 kan er onder Windows 7 bijvoorbeeld voor zorgen dat je systeem vastloopt. Daarnaast heeft de GPU-fabrikant de volgende lijst met bugs gepubliceerd:

 • Corruption may be experienced in Forza Motorsport 7 on some HDR displays with HDR enabled in game.
 • Unstable Radeon WattMan profiles may not be restored to default after a system hang. A workaround is to launch Radeon WattMan after reboot and restore settings to default.
 • Wattman may fail to apply user adjusted voltage values on certain configurations.
 • Radeon Settings may not populate game profiles after Radeon Software's initial install.
 • Overwatch may experience a random or intermittent hang on some system configurations.
 • GPU Scaling may fail to work on some DirectX11 applications.
 • Secondary displays may show corruption or green screen when the display/system enters sleep or hibernate with content playing.
 • When recording with Radeon ReLive on Radeon RX Vega Series graphics products GPU usage and clocks may remain in high states. A workaround is to disable and then re-enable Radeon ReLive.
 • Versie 17.10.1 van AMD Crimson ReLive is te downloaden via AMD's officiële website.

  » Reacties [4]

  Auteur: Leon Stougie op woensdag 11 oktober 2017 om 10:32:32

  Fortnite Battle Royale heeft dagelijks circa 3,7 miljoen verschillende spelers

  Bron: Twitter
  Na een jarenlang ontwikkelproces verscheen Fortnite dan toch eindelijk dit jaar op een 'Early Access'-achtige wijze. Hoeveel je momenteel nog moet betalen om met Fortnite aan de slag te kunnen gaan, geldt dit niet voor Fortnite Battle Royale. Dit component van Fortnite, dat ontwikkelaar Epic zo'n twee weken geleden lanceerde, is namelijk gewoon gratis speelbaar op de PlayStation 4, Xbox One en pc.

  Niet zonder succes, zo blijkt inmiddels wel. Waar Epic Games eerder al liet weten dat Fortnite al door zeven miljoen spelers is gespeeld, heeft de studio nu wat nieuwe statistieken naar buiten gebracht. Epic laat namelijk weten dat Fortnite Battle Royale circa 525.000 gelijktijdige spelers heeft, verspreid over de PlayStation 4, Xbox One en pc, en dat de game dagelijks 3,7 miljoen verschillende spelers weet te trekken.


  » Reacties [2]

  Auteur: Mike Gevers op woensdag 11 oktober 2017 om 10:55:39

  Werkt Blizzard aan nieuw Overwatch-project?

  Bron: PC Gamer
  Overwatch is nog altijd immens populair, dus het is niet vreemd dat ontwikkelaar Blizzard blijft werken aan uitbreiding van deze game. Het bedrijf lijkt nu te werken aan een nieuw project met betrekking tot het spel, als we een vacature binnen Blizzard mogen geloven. Het bedrijf is op zoek naar een "generalist artist intern" die bij voorkeur bekend is met Overwatch.

  An unannounced project at Blizzard is seeking an intern to help create a wide range of assets to help bring our game to life. You will work closely with our concept, environment and character teams to create hard surface and organic props, weapons and possibly characters that are both detail-oriented and consistent with the art style we’ve defined.

  Naast een artistiek talent en ervaring met programma's als 3dsmax en Photoshop heeft de ideale kandidaat kennis van het Overwatch-universum. Dit is de enige game die in de vacature wordt genoemd, dus het is waarschijnlijk dat Blizzard zoekt naar een nieuwe werknemer voor een project met betrekking tot Overwatch.

  Eerdere vacatures verwezen al naar onder meer een "robuuste first-person engine voor een onaangekondigd project". Aangezien Overwatch het enige spel met een first-person-perspectief is dat Blizzard heeft ontwikkeld, lijkt het waarschijnlijk dat ook deze vacature naar deze game verwees.

  Waarschijnlijk krijgen we echter geen enkele informatie over wat de vacatures van de laatste tijd te betekenen hebben. Echter, BlizzCon vindt volgende maand plaats, dus wellicht krijgen we dan meer details.

  » Reacties [3]

  Auteur: Mike Gevers op woensdag 11 oktober 2017 om 10:58:00

  Nieuwe trailer: Super Mario Odyssey Jump Up, Super Star!

  » Reacties [0]

  Auteur: Peter Bouwman op woensdag 11 oktober 2017 om 11:30:26

  Buckingham Pyro nu beschikbaar in GTA Online

  Vanaf deze week is er weer een nieuw voertuig beschikbaar in GTA Online! De Buckingham Pyro is beschikbaar bij Warstock Cache & Carry en dit is een nieuwe vliegtuig met twee machinegeweren. Je kunt het natuurlijk ook upgraden met doelzoekende raketten, bepantsering en andere opties.

  Tot 16 oktober kun je ook extra geld en reputatie verdienen met Stockpile, de laatste Adversary modus. Dit is ook het geval bij Motor Wars. Ook zullen je Bunker Research and Manufacturing en Biker Business Production 25 % sneller. Daarnaast zijn de volgende kortingen beschikbaar.

  Ultralight – 25% off (both Buy it Now and Trade Price)
  Rocket Voltic – 25% off (both Buy it Now and Trade Price)
  Lampadati Tropos Rallye – 25% off
  Armored Kuruma (both Buy it Now and Trade Price) – 25% off
  Benny's Upgrades – 25% off

  Hebben jullie zin in deze nieuwe vliegmachine? Laat het weten in de reacties!

  » Reacties [0]

  Auteur: Leon Stougie op woensdag 11 oktober 2017 om 14:54:00

  Nieuwe trailer: Overwatch Halloween Terror 2017 Seasonal Event

  » Reacties [3]

  Auteur: Amador Prado op woensdag 11 oktober 2017 om 14:16:04

  EA voegt functie toe aan FIFA 18 na grote druk van community

  Bron: Eurogamer
  Eind september verscheen zoals ieder jaar weer een nieuwe FIFA-game. Hoewel FIFA 18 een prima game is en boordevol opties zit, was er één functie die ontbrak. Guest Play werd zonder aankondiging niet in FIFA 18 gestopt, terwijl dit een hele populaire functie is bij FUT-spelers. Fans van de game gingen dan ook flink in protest en dat heeft baat gehad.


  Met Guest Play konden twee spelers samen spelen in FUT Seasons en FUT Online Draft. Dit was zo ongekend populair de laatste jaren, dat heel veel fans zelfs beweren dat Guest Play de grootste reden is geweest om FIFA 18 te halen. Ze waren dan ook behoorlijk boos dat deze functie uit de laatste FIFA is gehaald, zonder enige waarschuwing van Electronic Arts zelf.

  Na smeekbedes, video's en zelfs fans die geld terug wilden, is EA teruggekomen op de beslissing. Per direct is Guest Play weer beschikbaar in alle modi die FUT te bieden heeft.

  » Reacties [2]

  Auteur: Niels Decker op woensdag 11 oktober 2017 om 15:19:00

  Win Middle-earth: Shadow of War én dikke goodie-pakketten! | Prijsvraag

  » Reacties [57]

  Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 11 oktober 2017 om 16:43:25

  Corsair T1 Race - Een stevige en subtiele stoel voor de gamer? | Review  De wereld der 'gaming chairs' is geëxplodeerd. Vrijwel elk merk zetelt zich in de markt met een eigen stoel. Zo ook Corsair, die het direct over de premium boeg gooit. Kan diens T1 Race zich meten met de gevestigde orde?

  Lees de review.

  » Reacties [2]

  Auteur: Rik Schoonhoven op woensdag 11 oktober 2017 om 19:55:49

  Battlefield 1 komt in november met nieuwe gamemodus

  Bron: VG24/7
  Hoewel de volgende officiële uitbreiding voor Battlefield 1 pas in december verschijnt, kunnen we in november al nieuwe content verwachten.

  Een nieuwe gamemodus genaamd Operation Campaigns, verschijnt aankomende maand. Dit is een variant op de al bekende modus Operations. Deze speelmogelijkheid zal volgens EA de "clashes van de frontlinies tussen de aanvallers en verdedigers verbreden", door het samenvoegen van verschillende Operations met ‘unieke beloningen’. Operation Campaigns zou oorspronkelijk in oktober verschijnen, maar de release is uitgesteld naar november. Volgens DICE was dit nodig om de speelervaring te optimaliseren.


  Na succesvol slagen in het strijdfront, ontvang je een speciale Battlepack. Na de eerste Campaign voltooid te hebben, kun je een Operation Campaigns Codex ontvangen. Spelers kunnen de spelmodus zo vaak opnieuw spelen als ze willen tot deze verlopen is en er een nieuwe wordt ontgrendeld. Spelers moeten de actieve Operation Campaign voltooien door genoeg punten te verzamelen, voor deze vervalt.

  De eerste Operation Campaign, getiteld Eastern Storm, combineert de twee Operations van de In the Name of the Tsar-uitbreiding: Brusilov Offensive en Red Tide. Later in november wordt Fall of Empires toegevoegd. Deze map combineert Iron Walls en Conquer Hell uit de basisgame. Aan twee andere maps wordt nog gewerkt.

  De eerste map, Eastern Storm, zal alleen beschikbaar zijn voor spelers die de Premium Pass van Battlefield 1 hebben of de Battlefield 1 In the Name of the Tsar standalone-versie bezitten.

  » Reacties [1]

  Auteur: Rik Schoonhoven op woensdag 11 oktober 2017 om 19:59:21

  EA voegt nieuwe titels toe aan Origin en EA Access

  Bron: EA
  EA heeft heel wat in petto voor leden van haar abonnementsdiensten Origin Access en EA Access. Het komende gameseizoen, van oktober tot en met december, komt de uitgever met heel wat mooie titels op de proppen.

  Zo kan je aan de slag met, de in het voorjaar verschenen Mass Effect: Andromeda. Daarnaast zijn er Play First Trials beschikbaar van enkele aankomende toptitels, zoals Star Wars Battlefront II en Need for Speed: Payback.

  Verder wordt aan de zogenoemde Vault van EA Access, de dienst voor Xbox One-bezitters, een Play First Trial van de Sims 4 toegevoegd, dit in verband met het verschijnen van de console-variant van het simulatiespel in november. Voor Origin Access-abonnees, de pc-variant van EA’s dienst, is de Deluxe Edition van The Sims 4 reeds in de Vault verschenen. Ook kunnen Xbox-spelers aan de slag met Dead Space 3, een andere game die ook al een tijdje beschikbaar is in de bibliotheek van Origin Access leden.

  Voor Origin Access (pc) of EA Access (Xbox One) betaal je een maandelijks bedrag van 4 euro of een jaarlijks bedrag van 25 euro en krijg je toegang tot meer dan 75 titels, waaronder Battlefield 1 en Star Wars Battlefront. Prima deal toch?

  » Reacties [5]

  Auteur: Rik Schoonhoven op woensdag 11 oktober 2017 om 19:41:45

  Turning Tides-uitbreiding verscheept Battlefield 1 naar de zee

  Bron: VG24/7
  Trossen los, want de nieuwste uitbreiding van Battlefield 1, Turning Tides, zal zich gaan focussen op oorlog op zee. Vanaf december kunnen we aan de slag met een rijtje intensieve zeeslagen, door de nieuwste DLC van EA's epische shooter.


  De nieuwe DLC brengt je nabij het Ottomaanse Gallipoli en het Belgische Brugge. Ook kun je voor het eerst kennismaken met de Britse Royal Navy. Daarnaast worden er flink wat nieuwe maps, wapens en voertuigen toegevoegd aan Battlefield 1.

  Meer is er vrijwel nog niet bekend over de uitbreiding, maar het belooft een verfrissend, nieuwe toevoeging van de game te worden. Geen zee blijkt te hoog voor DICE en we mogen hopen dat deze nieuwe DLC goed ontvangen wordt. De uitbreiding zal in december verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Volgende maand krijgt het spel ook al een nieuwe update, die een verrassende, nieuwe gamemodus toevoegt.

  » Reacties [3]

  Inloggen
  Zoeken

  Zoek resultaten:

  Advertentie
  GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
  GN Kalender: Juli 2018
  Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
  Advertentie