Game nieuws van donderdag 12 oktober 2017

Auteur: Amador Prado op donderdag 12 oktober 2017 om 09:28:35

Nieuwe trailer: The Evil Within 2 - Launch Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Rik Schoonhoven op donderdag 12 oktober 2017 om 08:59:59

De geschiedenis achter Assassin's Creed Origins | ColumnHet nieuwste Assassin's Creed-avontuur belooft een groot geschiedenisverhaal te vertellen. Rik neemt je mee in een reis door de tijd en geeft historische context bij de game.

Lees de column.

» Reacties [5]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 12 oktober 2017 om 09:28:03

Consoleversie Tekken 7 meer dan 2 miljoen keer verkocht

Katsuhiro Harada, producer van de Tekken-reeks, wist via Twitter mee te delen dat Tekken 7 het wel erg lekker doet. De consoleversie van het vechtspel is naar zijn zeggen namelijk al 2 miljoen keer over de (digitale) toonbanken gevlogen. Een hele prestatie, vooral aangezien fighting games normaliter dergelijke mijlpalen onmogelijk bereiken.

Tekken 7 heeft de 2 miljoen verkochte consoleversie-exemplaren bereikt tussen zijn release in juni en de maand september. Dat is opmerkelijk, aangezien de teller in augustus nog stond op 1,66 miljoen. De game blijft dus ook nu nog goed verkopen. En dan wordt de pc-versie nog niet eens meegerekend.

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 12 oktober 2017 om 09:28:53

Nieuwe trailer: League of Legends - Stop Dying While Typing: Emotes Spotlight Video

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 12 oktober 2017 om 09:39:37

Nieuwe teaser: Life is Strange: Before the Storm - Episode 2 Teaser

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 12 oktober 2017 om 10:02:05

Phil Spencer ziet crossplay tussen Xbox One en PlayStation 4 niet binnenkort gebeuren

Bron: GameSpot
Af en toe is er weer hoop dat we nu toch echt cross-platform online multiplayer gaan krijgen en PlayStation 4-eigenaren het kunnen opnemen tegen bezitters van een Xbox One. Phil Spencer, hoofd van Xbox, haalt ons uit de droom en wijst daarbij vooral naar zijn concurrenten. Op de Brazil Game Show zei hij tegen Gamespot het volgende:

I have a real struggle making comments about their motivation or timelines. I know there is a certain view that says if my friends have this console, they can't play with people who buy another console. That's a reason they go buy my console. That reason is not going to go away. So we're putting Minecraft out there as one of the biggest games on any platform and allowing people to play together regardless of what device they bought. I don't think everybody is taking that same approach to the ecosystem. So I'm never going to call anything a lost cause but I think some of the fundamental reasons and certain scenarios, they're not really going away. So I don't know what would change.

Spencer wil niet voor Sony praten, maar het is wel duidelijk dat het hoofd van Xbox moeite heeft met het begrijpen van het PlayStation-team. Ondertussen lijkt er dus niet veel te veranderen. Ook omdat Sony de lippen stijf op elkaar houdt als het gaat om cross-play.

Tegelijkertijd hoeft het allemaal niet heel lastig te zijn, zo bleek vorige maand nog. Toen bevatte Fortnite per ongeluk ineens cross-play, waardoor spelers van de Xbox One-, pc- en PlayStation 4-editie samen konden spelen. Het duurde niet lang voordat dit werd gestopt.

» Reacties [3]

Auteur: Rik Schoonhoven op donderdag 12 oktober 2017 om 14:12:23

Battlefield 1 oktober-update verschijnt vandaag

Bron: VG24/7
Gisteren meldden we nog dat EA de komende maanden met heel wat nieuwe content voor Battlefield 1 op de proppen komt, waarvan we volgende maand een nieuwe gamemodus kunnen verwachten en in december een nieuwe uitbreiding. Daar blijft het echter niet bij, want ook vandaag worden er in de patch voor oktober, nieuwe snufjes toegevoegd.

Zo is het vanaf nu mogelijk om de Operations-modus in de server browser te vinden en werkt de interactie binnen de server nu naar behoren.


Om de verbeteringen in te voeren, worden de servers voor twee uur stilgelegd. Hieronder vind je het tijdstip waarop jouw platform wordt getroffen. Voor de complete waslijst aan verbeteringen moeten we echter traditiegetrouw, wachten tot na het onderhoud.

• PC: offline for two hours starting 9am CEST
• PS4: offline for two hours starting 10am CEST
• Xbox One: offline for two hours starting 11am CEST


» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 12 oktober 2017 om 11:14:04

Mario & Luigi Superstar Saga + Bowser's Minions - Echte klassiekers verjaren niet | ReviewIn 2003 begonnen Mario en Luigi met Superstar Saga aan een glansrijke RPG-carrière. Dit eerste deel in de Mario & Luigi-reeks is voorzien van een remake. Overbodig of broodnodig?

Lees de review.

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op donderdag 12 oktober 2017 om 14:17:12

Volgende game van Stardew Valley-maker is geen direct vervolg

Bron: PC Gamer
Stardew Valley is nog altijd immens populair, mede dankzij de recent verschenen Switch-versie. Toch wordt het voor ontwikkelaar Eric ‘ConcernedApe’ Barone om vooruit te kijken naar zijn volgende project, waarvan hij eerder al aangaf dat ook dat spel een soloproject wordt. Op Reddit geeft de beste man nu iets meer informatie over zijn toekomstplannen.

Barone zegt dat hij werkt aan een game die zich afspeelt op dezelfde planeet als Stardew Valley, maar dat betekent geenszins dat het om een vervolg of uitbreiding gaat. Ook wil dit niet zeggen dat Barone's volgende game net zo'n vredige landbouw-setting kent als zijn eerste creatie. Pelican Town is namelijk zó rustiek dat het eigenlijk niet representatief kan zijn voor de hele planeet. Ook kan de game zich in een compleet andere tijd afspelen dan Stardew Valley.

Om te voorkomen dat er te veel hype wordt opgebouwd rondom zijn volgende game, houdt Barone grotendeels zijn mond wat betreft de gameplay. Wel zegt hij echter dat hij wil voortborduren op een genre dat naar zijn mening de volle potentie nog niet heeft bereikt. In dat opzicht wil hij dus met een ander genre doen als wat Stardew Valley met de Harvest Moon-achtige games deed.

I am thinking of approaching my next game with a similar mindset to Stardew Valley—take a style of game that was never fully realized (or that changed trajectories, leaving unexplored possibilities), and carry on the tradition in my own weird way.

Aan ambitie ontbreekt het 'ConcernedApe' dus niet, maar het lijkt erop dat we nog wel even moeten wachten tot we aan de slag kunnen met zijn nieuwe geesteskindje.

Ten slotte werd Barone gevraagd naar een eventueel Stardew Valley 2, waarop hij antwoordde dat hij het uiteindelijk zou overwegen, maar dat we een direct vervolg voorlopig nog niet hoeven te verwachten.

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op donderdag 12 oktober 2017 om 15:03:14

Prijs van Oculus Rift-bundel met controllers permanent verlaagd naar 399 dollar

Bron: PC Gamer
Voor velen is de prijs de voornaamste reden om geen Virtual Reality-headset aan te schaffen, maar dat wil niet zeggen dat mensen er geen geld aan willen uitgeven: PlayStation VR kost 399 euro, maar ging in iets meer dan een half jaar al een miljoen keer over de toonbank. Oculus VR ziet dit ook in en kondigt nu aan dat de Oculus Rift een prijsverlaging krijgt.

De headset waar het allemaal mee begon, is vanaf nu te koop voor 399 dollar. Voor die prijs krijg je de headset én de Touch Controllers. Daarmee komt de Oculus Rift dus 200 dollar goedkoper uit dan de HTC Vive. De PlayStation VR is zijn prijsvoordeel nu grotendeels kwijt.

Grotendeels, want voor de Oculus Rift moet je nog altijd een redelijke pc (of een behoorlijk dure laptop) in huis hebben. Dit zijn de systeemeisen waar je pc minimaal aan moet voldoen:

 • Intel Core i3-6100 / AMD Ryzen 3 1200 or AMD FX4350
 • GeForce GTX 1050 Ti of GeForce GTX 960 / AMD Radeon RX 470 of R9 290
 • 8GB RAM of meer
 • HDMI 1.3 video-uitgang
 • 1x USB 3.0- en 2x USB 2.0-poorten
 • Windows 8.1 of nieuwer
 • Als je direct via de website van Oculus VR bestelt, is de prijsverlaging direct van kracht. Andere winkels passen waarschijnlijk binnenkort hun prijzen aan.

  » Reacties [2]

  Auteur: Peter Bouwman op donderdag 12 oktober 2017 om 14:32:51

  Alles over de The Last Jedi-trailer | Podracecast #5


  Het internet ontplofte deze week na het verschijnen van de nieuwe trailer van Star Wars: Episode 8 - The Last Jedi. Coen en Peter zitten klaar om de trailer in aller diepte te analyseren en we speculeren erop los!


  Natuurlijk kan deze speculatie spoilers bevatten en wil je straks "schoon" de film zien dan raden we je aan deze podcast niet te beluisteren. Misschien klopt één van onze theorieën namelijk wel, maar waarschijnlijk totaal niet. Genoeg te bespreken in ieder geval!  Wil je alles volgen van de Podracecast? Volg ons op iTunes, Soundcloud, Facebook en Twitter. Je kunt ons ook altijd mailen via radio@gamersnet.nl.

  De volgende aflevering zullen we onder andere spreken over het eerste seizoen van Star Wars: Rebels en over de Darth Vader-comics.

  » Reacties [1]

  Auteur: Mike Gevers op donderdag 12 oktober 2017 om 21:18:00

  Nieuwe trailer: Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands Free Weekend Trailer

  » Reacties [0]

  Inloggen
  Zoeken

  Zoek resultaten:

  Advertentie
  GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
  GN Kalender: Juli 2018
  Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
  Advertentie