Game nieuws van donderdag 9 november 2017

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 9 november 2017 om 10:30:00

Hoe goed pakt Gido's gendertransformatie (en Daniëls doorbraak) uit? | XCOMderdag #2

» Reacties [3]

Auteur: Gaele Roberts op donderdag 9 november 2017 om 19:06:00

Razer Wolverine Ultimate | Unboxing

» Reacties [5]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 9 november 2017 om 15:45:37

Ongepatchte versie van The Witcher 3 kan 60 FPS halen op Xbox One X

Bron: NX Gamer
Mocht je heel toevallig nog een Xbox One-versie van The Witcher 3: Wild Hunt zónder patches hebben liggen, dan kun je met de komst van de Xbox One X die game ook op 60 frames per seconde spelen. De extra rekenkracht van de 'halve generatie' console draait de game vele malen beter, maar dan wél de allereerste editie van die game.

Latere patches van The Witcher 3 beperkte de game tot een maximaal van 30 frames per seconde, terwijl de Xbox One X schijnbaar ver daarboven zou kunnen presteren. Weliswaar nog altijd op de 900p-resolutie die ontwikkelstudio CD Projekt Red als maximum inbakte, maar toch een flinke toename in prestaties.

De mogelijkheid tot 60 Hz-gameplay werd ontdekt door YouTuber NX Gamer, die daarvoor wel door een flink aantal hoepels moest springen.

Onderstaande video toont hoe NX Gamer de open wereld RPG op een hogere framerate liet draaien met de Xbox One X:


In Novigrad lijkt de framerate wel degelijk in te zakken, maar her en der lijkt de stabiele, gulden standaard van 60 frames per seconde bereikt. De vraag is nu vooral of CD Projekt de release van de Xbox One X nog aan wil doen met een nieuwe patch voor The Witcher 3, die wellicht ook een mogelijkheid tot hogere resoluties ondersteund...

» Reacties [7]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 9 november 2017 om 16:15:55

Stardew Valley-multiplayer nu volop in testfase

Nu het koddige Stardew Valley na initieel succes ook op Nintendo Switch draait, wordt het voor ontwikkelaar Eric 'ConcernedApe' Barone en zijn team toch de hoogste tijd om door te streven naar de beloofde multiplayer voor de boerengame. Deze kreeg afgelopen zomer al meer vorm, maar vanaf daar bleef het even stil.

Inmiddels lijkt de multiplayer van Stardew Valley wel degelijk stappen te maken. Barone tweette gisteravond een nieuw screenshot van de meerspelermodus, waarin ook het gastenverblijf voor boeren in beeld is:


Nog altijd blijft een releasedatum voor de multiplayer patch uit, maar hiermee blijkt wel dát er werk is verricht en de eerste tests zijn begonnen.

Hoewel de multiplayer voorheen tijdelijk exclusief had moeten zijn voor Nintendo Switch, heeft ConcernedApe de prioriteiten inmiddels verschoven. De Steam-versie zal allereerst voorzien worden van de coöperatieve modus, gevolgd door de Switch en de andere console-ports.

Meer weten over de beoogde roadmap voor Stardew Valley multiplayer? Wend je dan vooral tot de informatie die afgelopen zomer geoogst werd.

» Reacties [1]

Auteur: Niels Decker op donderdag 9 november 2017 om 18:50:00

Tom speelt Sonic, op de Switch in een achtbaan! | GamersNET On Tour

» Reacties [4]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 9 november 2017 om 18:22:42

Nieuwe trailer: L.A. Noire - Nintendo Switch Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Peter Bouwman op donderdag 9 november 2017 om 18:27:54

Nieuwe vliegmachine P-45 Nokota beschikbaar in GTA Online

Rockstar heeft een nieuwe vliegmachine toegevoegd aan GTA Online, alsmede een nieuwe Dogfight modus. De P-45 Nokota is een echt retro-vliegtuig die verkrijgbaar is via Warstock Cache & Carry. Je kunt hem direct uittesten met de nieuwe Dogfight-modus, waarin je 1 tegen 1 of met groepen in de lucht tegen elkaar kunt strijden. Tot 13 november is er dubbel geld en RP te verdienen in deze modus.


Ook zijn er weer een aantal nieuwe kortingen van toepassing:

DYNASTY 8

25% off Executive Office Renovations
25% off Executive Garage Renovations
25% off Executive Custom Auto Shop Renovations

AMMU-NATION

25% off Body Armor
25% off Ammo

VEHICLE & CUSTOMIZATION SAVINGS

25% off the Pegassi Torero (Sports Classic)
25% off the Dune FAV (Weaponized Vehicle - both Buy It Now & Trade Price)
25% off Liveries (all vehicles)
25% off Bullet proof tires
25% off Vehicle armor (land vehicles & aircraft)

Veel plezier in GTA Online!

» Reacties [2]

Auteur: Michiel Brunsveld op donderdag 9 november 2017 om 19:48:21

Sledgehammer wilde Call of Duty: Advanced Warfare 2 maken; Activision wilde WO2-setting

Bron: VG24/7
Als de keuze alleen aan ontwikkelaar Sledgehammer Games was geweest, hadden we nu Call of Duty: Advanced Warfare 2 in de winkelrekken gezien. De eerste Advanced Warfare-game in de Call of Duty-serie was tevens de eerste game die Sledgehammer Games bijna geheel zelfstandig had gemaakt. Het ontwikkelteam zou daarom graag een vervolg hebben gemaakt, maar daar staken enkele mensen van uitgever Activision een stokje voor.

Volgens Activisions directeur Eric Hirshberg heeft men de ontwikkelstudio overgehaald om met de Tweede Wereldoorlog als setting te gaan werken. Activision had er vertrouwen in dat Sledgehammer er iets bijzonders van zou maken:

We knew they would become historians, that they would tackle it with authenticity, give it tremendous care and we also knew they would capture the unspeakable scale of World War 2. What I love about this game is that anyone’s who’s looking forward to going back to the roots, the gritty, human-scale, boots-on-the-ground, militaristic, authentic experience that Call Of Duty is known for, this game delivers it in a big way.

Volgend jaar is het weer de beurt aan ontwikkelaar Treyarch om de nieuwe Call of Duty te verzorgen. Uiteraard is men al geruime tijd met de ontwikkeling van dit deel bezig, maar Hirshberg wilde niet geheel verrassend nog niet ingaan op de setting van die game. Hij liet alleen weten dat er inmiddels "bewezen tijdperken en gebieden" zijn als setting voor games. Kortom, het blijft afwachten wat Treyarch voor ons in petto heeft.

» Reacties [4]

Auteur: Michiel Brunsveld op donderdag 9 november 2017 om 20:06:11

The Witcher 4 zal er nooit komen; game in hetzelfde universum wel mogelijk

Bron: VG24/7
Ontwikkelaar CD Projekt heeft geen intenties om nog een nieuwe game te maken rondom onze bekende Witcher Geralt. De uitbreiding Blood and Wine van The Witcher 3: Wild Hunt wordt dan ook echt gezien als het einde van de Witcher-serie. Toch schrijft men het hele universum nog niet af...

De ontwikkelaar acht de kans groot dat fans heel graag ooit nog een keer terugkeren naar de wereld van The Witcher. Dat zal dan sowieso niet met Geralt of Rivia zijn, maar op zijn minst met een geheel nieuwe insteek. Daarnaast bezit CD Projekt de rechten op The Witcher en het laatste deel is zeker een mooi succes geworden.

Voorlopig heeft de ontwikkelaar in elk geval zijn handen vol aan Cyberpunk 2077. Deze game moet naar verluidt nog veel groter worden dan de wereld van The Witcher 3. Toch laat de concrete inhoud en echte gameplay nog altijd op zich wachten. Medio 2015 werd nog gesproken over een release eind 2016, maar momenteel ligt de game meer op koers om pas in de loop van 2018 te verschijnen. De geruchten doen wel de ronde dat de ontwikkeling inmiddels dusdanig ver is, dat men spoedig de game uitgebreider wil gaan tonen aan de hele wereld. Hoe en wanneer, dat is momenteel nog een groot vraagteken. Misschien dat de traditionele Video Game Awards volgende maand een mooi moment zijn?

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 9 november 2017 om 20:40:39

Overwatch van 17 tot 20 november gratis te spelen op alle platformen

Mocht je Blizzards populaire shooter Overwatch gemist hebben in het afgelopen anderhalf jaar, weet dan dat de game binnenkort weer gratis uit te proberen is. Tussen 17 en 20 november is het kleurrijke schietspel kosteloos te downloaden (en te bespelen) op zowel PlayStation 4 en Xbox One als pc.

In centraal Europe zal dit free weekend aanvangen rond 20:00 op de vrijdagavond. Vanaf dat moment is de game geheel gratis binnen te halen en vrijuit te ontdekken. Gamers die het spel uit willen proberen, worden nergens benadeeld. Ook zij hebben toegang tot de vier verschillende spelmodi en alle verschillende Heroes. Momenteel zijn dat 26 unieke helden, met de gloednieuwe en illustere Moira nog op komst.


Wil je meer weten over de voorwaarden rondom de gratis periode van Overwatch? Begeef je dan naar de officiële blogpost die Blizzard eraan wijdde.

Of Blizzard weer met een (kleine) korting op het spel uitrolt, is vooralsnog niet bekend, al ligt het wel binnen de lijn der verwachting. Overwatch kan gedurende dit weekend uiteraard rekenen op een tijdelijke toegenomen spelersbasis, dan is het natuurlijk ook geen gek idee om die lekker te maken met een kortstondige prijsverlaging op de permanente aankoop van het spel.

Tot dusver heeft Overwatch al ruim 35 miljoen spelers bereikt. De vraag is of Blizzard die groeiende spelersbasis verder op kan pakken aan de hand van volgende weekeinde...

» Reacties [0]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juli 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie