Game nieuws van dinsdag 14 november 2017

Auteur: Leon Stougie op dinsdag 14 november 2017 om 20:31:00

Nieuwe trailer: For Honor Season 4 Launch Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Leon Stougie op dinsdag 14 november 2017 om 20:31:00

Nieuwe trailer: Horizon: Zero Dawn The Frozen Wilds - Accolades Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 14 november 2017 om 10:47:10

EA scoort meest gehate Reddit-comment met ophef rondom microtransacties

Hoewel sommige gamers staan te popelen om aan de slag te mogen in Star Wars: Battlefront 2, wordt de hype daaromheen enigszins ingeperkt door discussies rondom micro-transacties. Al in de beta-fase toonde uitgever Electronic Arts flink uit te willen pakken met betalingen voor cosmetische en gameplay-technische upgrades, en dat schiet niet bij lang niet iedereen in het juiste keelgat.

Inmiddels heeft EA laten weten het hele systeem rondom blind boxes op de schop gegooid te hebben, maar op Reddit konden de microtransacties rekenen op meer ophef. Redditor MBMMaverick uitte op het subforum voor de game zijn onvrede over het niet meteen beschikbaar stellen van Sith-legende Darth Vader, waarop Electronic Arts van zich liet horen met een verklaring:

The intent is to provide players with a sense of pride and accomplishment for unlocking different heroes.
As for cost, we selected initial values based upon data from the Open Beta and other adjustments made to milestone rewards before launch. Among other things, we're looking at average per-player credit earn rates on a daily basis, and we'll be making constant adjustments to ensure that players have challenges that are compelling, rewarding, and of course attainable via gameplay.
We appreciate the candid feedback, and the passion the community has put forth around the current topics here on Reddit, our forums and across numerous social media outlets.
Our team will continue to make changes and monitor community feedback and update everyone as soon and as often as we can.

Aldus het EA Community Team via Reddit. Een nobele poging de discussie om te draaien, maar eentje die helaas al helemaal afgebrand werd. In slechts een dag kreeg de reactie ruim 635.000 downvotes, goed voor een ultiem dieptepunt (en een record) op Reddit.

Reddit-gebruikers die hierop van zich lieten horen, verkondigden hun mening maar al te duidelijk. Het gevoel van trots en prestatie overwinnen waar EA over schrijft, staat immers haaks op een aantal tientjes neerleggen om hetzelfde resultaat te verkrijgen. Ergens urenlang voor knokken in de game en er vluchtig geld voor gooien, komen voor velen niet overeen.

Inmiddels is de gehele post gesloten, gezien de 'discussie' op veel plekken uit de hand liep. Electronic Arts (en in zekere zin ook ontwikkelaar DICE) kregen de volle laag, incluis de bijbehorende pesterijen en loze dreigementen. Naar het schijnt zijn naar aanleiding van deze ophef ook legio pre-orders van Star Wars: Battlefront 2 geannuleerd.

Wat jij? Is de ophef rondom de microtransacties van Star Wars: Battlefront 2 gegrond, of wordt het nu wel ernstig overtrokken? Wij zijn benieuwd naar jouw mening over de keuzes van Electronic Arts en DICE over dit nu erg discutabele gebruik van microtransacties.

» Reacties [20]

Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 14 november 2017 om 11:37:15

Twitch voegt advertenties aan gearchiveerde livestreams toe

In de hoop Twitch Partners van wat extra verdiensten te voorzien, worden nu ook advertenties toegevoegd aan reeds uitgezonden livestreams. De zogenaamde VOD-opnames van uitzendingen kunnen nu verrijkt worden met reclames tot maximaal dertig seconden.

Hoewel de geadverteerde toevoeging per direct voor alle Partners op actief wordt gezet, krijgen de aaneengesloten uitzenders later wel meer vrijheid in het instellen van de reclameblokjes. Naar verwachting zal dit overeenkomen met de mogelijkheden die ook gelden voor livestreams zelf, waarbij Partners on-demand zelf (de lengte van) reclameblokken in kunnen starten.

Het Partnerships-team van Twitch verzekert dat de nieuwe advertenties de ervaring voor kijkers minimaal zal beοnvloeden. Zo wordt de video ook netjes stopgezet tijdens het afspelen van een reclame, om na afloop naadloos door te gaan waar de kijker gebleven was.

Mocht je de nieuwe functies uit willen proberen, vergeet dan niet dat ook GamersNET een eigen Twitch-kanaal heeft vol (reeds uitgezonden) livestreams. En ja, ook wij zijn sinds een jaar officieel Twitch Partner. Gewoon, een vriendelijk tip. No pressure.

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op dinsdag 14 november 2017 om 13:42:59

Releasedatum Mario Party: The Top 100 naar voren gehaald

Bron: Twitter
Wat is het fijnste gevoel dat een gamer kan ervaren? Het uitvoeren van een no scope op een kritiek moment? Het winnen van een cruciale team fight die het tij van een potje volledig doet keren? Wat het ook is, in ieder geval komt het naar voren halen van releasedata bijzonder dicht in de buurt. Ditmaal is de beurt aan de Europese tak van Nintendo die middels een tweet heeft aangegeven dat Mario Party: The Top 100 niet langer op 5 januari 2018 verschijnt, maar al vanaf 22 december van dit jaar te koop is. Nog net op tijd om op je verlanglijstje voor Kerstmis te zetten dus.

In Mario Party: The Top 100 kun je aan de slag met honderd minigames uit de tien op de thuisconsoles verschenen Mario Party-delen. Voor een nieuwkomer een leuke mix aan minispellen, voor de oudgedienden een nostalgische trip. Het spel verschijnt exclusief op de Nintendo 2DS- en 3DS-systemen.

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op dinsdag 14 november 2017 om 14:22:17

CD Projekt RED bevestigt online component voor Cyberpunk 2077

De ontwikkeling van Cyberpunk 2077 is in nevelen gehuld: we weten wie de muziek componeert en dat ontwikkelaar CD Projekt RED zegt dat de game groter wordt dan The Witcher 3. Nu krijgen we echter eindelijk een beetje ietwat concrete informatie over het spel: het krijgt een online component.

Dit maakt directeur Adam Kicinski bekend in een interview met de Poolse marktanalist Strefa Inwestorσw. Ook benadrukt Kicinski de ambitie die CD Projekt RED in Cyberpunk 2077 steekt. Hij werd gevraagd naar de aspecten waarin de nieuwe game The Witcher 3 kan overtreffen en de beste man antwoordde als volgt:

Everything. Every time we make a game we want to make a better one than before. We want to experiment in new fields which weren’t yet explored in The Witcher. I can't say much about Cyberpunk, but our ambitions are set really high because that's our style of work. We want to go even higher, and especially seeing how we're having a business chat, we're interested in Cyberpunk being even more commercially significant.

The Witcher is an unquestionably very good game; a great success in commercial terms. We are very happy but it's still far from the world records. Individual games can sell much much better. With this in mind, creating the phenomenal Cyberpunk 2077 we hope to do even better with this title than we already did with The Witcher 3. Of course everything is ahead of us. It's no forecast. These are just our dreams. Investments in Cyberpunk will, of course, be much bigger than those in The Witcher. We don't reveal the budget but our sales goals are much bigger.

Over de online modus van Cyberpunk 2077 liet Kicinski traditiegetrouw maar weinig los, behalve dan het bestaan ervan:

Online is necessary, or very recommended if you wish to achieve a long-term success. At some point, we have mentioned that there will be a certain online element related to Cyberpunk.

Heel concreet is dit dus nog niet, maar het gerucht gaat dat de game een online hub krijgt van waaruit spelers hun quests kunnen beginnen. Maar zolang we niet meer informatie over de daadwerkelijke gameplay hebben, is en blijft het natuurlijk gissen hoe een eventuele online component όberhaupt vorm kan krijgen.

Cyberpunk 2077 is vooralsnog alleen bevestigd voor pc. Een releasedatum is nog niet bekend.

» Reacties [2]

Auteur: Rik Schoonhoven op dinsdag 14 november 2017 om 14:40:59

Alle details over de eerste pc-patch van Call of Duty: WWII

Bron: VG24/7
Sledgehammer, de ontwikkelstudio achter de allernieuwste Call of Duty, heeft haar eerste patch voor de pc gelanceerd. Deze moet de game weer op dezelfde lijn zetten als de console-varianten. Op de vrijdag na de release kwam de eerste patch al naar de PlayStation 4 en de Xbox One, maar een patch voor de pc-versie liet op zich wachten.

Nu is dan toch eindelijk het moment hier dat ook pc-spelers de eerste verbeteringen kunnen ontvangen. De patch omvangt 115MB en verbetert, naast alles wat de console-patch ook bood, een aantal pc-specifieke problemen. Hieronder is een overzicht te bekijken met alle verbeteringen die de update met zich mee brengt.

General updates
• Fixed an issue where the FOV was being reset to 65 every time the user starts Multiplayer
• Resolved an issue where FPS is locked to 60 fps when using HDR on 60hz monitors in Windowed (No Border) mode
• Fixed a hitching issue when using 144hz monitor in Windowed (Not Border) with Vsync & Freesync enabled
• Ranked Play support added for the upcoming Ranked Season in December
• Support added for Discord

Multiplayer updates
• Connectivity improvements and optimizations
• Leaderboard stability improvements and bug fixes
• General UI improvements
• Various issues with when the party leader disbands the party
• Fixed various issues with parties following the party leader to the HQ
• Fixed a rare issue where players are being booted from public lobbies
• Fixed a host migration issue when the party leader exits the game via exit to desktop
• Fixed issue with kill feed improperly displaying a user has changed their name
• Addressed animation issue with Laughing Emote
• Addressed glare issues with various Weapon Kits while SSR is set to High
• Resolved issue with After Action Report not appearing after Gridiron and Capture the Flag matches
• Addressed uncommon issue where HUD would only display for a single player in Hardcore DOM
• Espionage Basic Training – reduced painted time from ten seconds to six. Made it so only bullet damage paints you
• Addressed issue with Mastery challenges were number of challenges was displaying incorrectly making Challenges impossible to complete
• Fixed tank inversion and sensitivity setting for War tank controls
• Sniper class – fixed a bug with all Sniper Rifles zooming to exact centre when aiming down the sights.

Weapon buffs
• Walther Toggle Action Shotgun – damage increased at extremely close range
• Bren LMG – increased damage per shot
• LMG Bipod – sped up ADS time when in bipod stance

Weapon nerfs
• BAR Rifle – decreased fire rate and widened hip fire spread
• STG44 Rifle – widened hip fire spread
• FG42 Rifle – increased recoil and widened hip fire spread
• Machine Pistol – decreased damage ranges

Zombies updates
• Fixed a crash with host migration while in a public zombies match
• Addressed lighting/glare issues with Tesla gun in Zombies when SSR is enabled.
• Fixed Klaus pathing

Met een beetje geluk brengt deze verbetering ook stabielere servers, een hekelpunt waar tot dusver veel Call of Duty-spelers over struikelen tijdens hun multiplayer-ervaringen...

» Reacties [0]

Auteur: Amador Prado op dinsdag 14 november 2017 om 14:47:11

DOOM Switch - Demonen mobiel vermorzelen | ReviewDOOM is gearriveerd op de Nintendo Switch en het is ook meteen de eerste game van Bethesda op de hybride van Nintendo. Amador is met de port aan de gang gegaan en heeft daar een stukje over geschreven.

Lees de review.

» Reacties [2]

Auteur: Rik Schoonhoven op dinsdag 14 november 2017 om 14:53:25

PUBG deed afgelopen weekend 100.000 spelers in de ban

Bron: VG24/7
Amper een maand geleden berichtten we nog dat het razend populaire PlayerUnknown's Battlegrounds
tussen de 6.000 en 13.000 spelers per dag van haar servers knikkerde. Inmiddels is dat aantal alweer flink gegroeid en lijkt er een flinke verbanningsoorlog te zijn ontstaan tussen BattlEye en cheaters. Zo heeft de anti-cheat software afgelopen weekend ruim 100.000 accounts verbannen. Het totaal rust nu op 700.000, wat, ondanks voor een game die al ruim 20 miljoen keer verscheept is, een flink aantal is. Twee maanden geleden waren er nog maar 150.000 valsspelers uit het veld geruimd.
Ontwikkelaar Bluehole Games had vorige week beloofd nieuwe anti-cheat-maatregelen te treffen, waarbij het een stuk makkelijker zou worden om valsspelers op te sporen. Als we een blik werpen op de cijfers van afgelopen weekeinde, lijkt dat flink zijn vruchten af te werpen.

De verkoopaantallen van het fanatiek gespeelde PUBG lijken, na 20 miljoen verkochte exemplaren, nog steeds te stijgen. In december zal het aantal wellicht nog verder gaan stijgen, want dan verschijnt het spel ook voor de Xbox One.

» Reacties [0]

Auteur: Gaele Roberts op dinsdag 14 november 2017 om 16:59:48

WIN LEGO Marvel Super Heroes 2 inclusief LEGO-sets! | Prijsvraag

» Reacties [49]

Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 14 november 2017 om 16:26:24

L.A. Noire nu te verkrijgen op nieuwe consoles ιn Switch; screenshots vrijgegeven

Daar is hij weer, uit zonnig Californiλ. Niets minder dan het bejubelde L.A. Noire, die met ingang van vandaag ook te verkrijgen is op PlayStation 4, Xbox One en nota bene zelfs op Nintendo Switch. Een nieuw era voor een game die anno 2011 al hoge ogen gooide.

Vooral de release op Nintendo Switch is een unicum. Niet alleen kenmerkt dit de eerste Rockstar-titel op Nintendo's hybride console, het is ook nog eens de eerste mobiele uitgave van de Noire-detective. Onderstaande Switch trailer toont alvast hoe dat zoal oogt op de draagbare spelmachine van Nintendo:


Naast de verschijning van de drie nieuwe versies pakt Rockstar ook nog eens uit met verse screenshots om ons lekker te maken. De tien onderstaande kiekjes tonen wederom hoe de kwaliteit van de game zal schitteren op de Nintendo Switch:

Bekijk de screenshots.

Ondertussen wachten we nog wel op het evenals recente aangekondigde L.A. Noire: The VR Case Files. Deze unieke spin-off stelt je in staat om in virtual reality een aantal criminele wandaden op te lossen. Hoewel dat erg interessant klonk, heeft die unieke uitgave wel kennis moeten maken met minder virtueel uitstel. Deze zal pas ergens in december verschijnen voor de HTC Vive.

Pak jij L.A. Noire (nogmaals) op voor een van de nieuwere platformen? We horen het graag, aangezien ook wij binnenkort terug naar Los Angeles afreizen voor wat verse misdaad...

» Reacties [5]

Auteur: Mike Gevers op dinsdag 14 november 2017 om 18:48:57

Guild Wars 2 krijgt deze maand vierde Living World-seizoen

Recent verscheen de Path of Fire-uitbreiding voor Guild Wars 2, maar wie dacht dat we daardoor voorlopig geen nieuwe Living World-content zouden krijgen, had het mis. Op 28 november gaat het vierde seizoen van deze verhalende reeks namelijk van start. Dat is middels de trailer onder dit nieuwsbericht bekendgemaakt.

Over de nieuwe content weten we slechts ιιn ding: het speelt zich direct af na de gebeurtenissen uit Path of Fire. Verder zien we in de trailer onder meer Balthazar en een draak of twee, waarvan de beelden af en toe worden onderbroken door een soort Illuminati-logo. Vooralsnog blijft het echter wachten tot het vierde Living World-seizoen van start gaat op 28 november.

Check hieronder de aankondigingstrailer.

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op dinsdag 14 november 2017 om 18:49:00

Nieuwe trailer: Guild Wars 2 Living World Season 4 Teaser Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Gaele Roberts op dinsdag 14 november 2017 om 00:25:02

Is de Corsair ST100 RGB headset stand de dikke prijs waard? | GamersNET Gear

» Reacties [4]

Auteur: Daniλl de Zwart op dinsdag 14 november 2017 om 14:39:53

Up2Date: PlayStation Network - Star Wars: Battlefront 2, De Sims 4 en L.A. Noire


Een nieuwe week, een nieuwe vulling voor de PlayStation Store. Dit is de Up2Date voor de PlayStation 4, PlayStation 3 en PlayStation Vita. Deze week geen PlayStation Plus-games, maar wel zijn games te koop als Star Wars: Battlefront 2, De Sims 4, L.A. Noire, LEGO Marvel Super Heroes 2 en The Elder Scrolls V: Skyrim VR.

Ook is er DLC voor titels als Star Wars: Battlefront 2, WWE 2K18, Final Fantasy XV, Ghost Recon: Wildlands en Payday 2: Crimewave Edition.

Tot slot, kijk verder voor 'PlayStation Plus Dubbele Kortingen' in de PlayStation Store. Wat ga je binnenhalen?


Speelbare Content

PlayStation 4

Volledige spellen
 • Star Wars Battlefront II (€69,99)
 • Star Wars Battlefront II: Elite Trooper Deluxe Edition (€89,99)
 • L.A. Noire (€39,99)
 • The Sims 4 (€49,99)
 • The Sims 4 Deluxe Party Edition (€59,99)
 • LEGO Marvel Super Heroes 2 (€59,99)
 • LEGO Marvel Super Heroes 2 Deluxe Edition (€74,99)
 • Farming Simulator 17 - Platinum Edition (€49,99)
 • de Blob (€19,99)
 • Outcast: Second Contact Launch Edition (€44,99)
 • EA Sports FIFA 18 & Need for Speed: Payback Bundle (€119,99)
 • Road Rage (€29,99)
 • Agents of Mayhem - Total Mayhem Bundle
 • Warframe: Obsidian Platinum Bundle II
 • Summon Night 6: Lost Borders
 • Ashes Cricket
 • Pro Evolution Soccer 2018 Lite
 • Far from Noise
 • Tokyo 42 + Smaceshi’s Castles
 • Overwatch: Game of the Year Edition
 • Demon Gaze II
 • School Girl/Zombie Hunter

  PlayStation VR

  Volledige spellen
 • The Elder Scrolls V: Skyrim VR (€69,99)

  PlayStation Vita

  Volledige spellen
 • Summon Night 6: Lost Borders (€44,99)
 • Demon Gaze II
 • Tokyo Tattoo Girls

 • Extra Content - PlayStation 4

  Star Wars: Battlefront II
 • 500 Crystals
 • 1000 Crystals
 • 2100 Crystals
 • 4400 Crystals
 • 12000 Crystals
 • Starter Pack (€14,99)
 • Deluxe - Upgrade

  The Sims 4
 • Bundle (€49,99)
 • City Living (€39,99)
 • Vampires (€19,99)
 • Glamour Stuff (€9,99)

  Final Fantasy XV
 • Comrades Multiplayer Expansion

  Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands
 • Ghost War Pass

  LEGO Marvel Super Heroes 2
 • Season Pass

  Madden NFL
 • Ultimate Team Starter Pack (€7,99)
 • G.O.A.T. Holiday Upgrade (€20,00)

  WWE 2K18
 • Cena (Nuff) Pack (€7,99)
 • Kurt Angle Pack (€4,99)

  Trove
 • Infinium Chef Pack (€23,99)
 • Super Starter Pack (€5,99)

  Farming Simulator 17
 • Platinum Expansion (€19,99)

  Payday 2: Crimewave Edition
 • The Master Plan

  Tokyo 42
 • Smaceshi’s Castles
 • » Reacties [0]

  Inloggen
  Zoeken

  Zoek resultaten:

  Advertentie
  GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
  GN Kalender: Juli 2018
  Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
  Advertentie