Game nieuws van donderdag 30 november 2017

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 30 november 2017 om 02:06:00

Nieuwe teamleden, nieuwe teleurstellingen... | XCOMderdag #5

» Reacties [4]

Auteur: Gaele Roberts op donderdag 30 november 2017 om 16:36:00

Cooler Master MasterKeys MK750 | Unboxing

» Reacties [3]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 30 november 2017 om 10:33:00

Nieuwe trailer: Kirby: Battle Royale Muntenjacht

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 30 november 2017 om 10:35:00

Nieuwe trailer: Star Ocean: The Last Hope 4k and Full HD Remaster Launch Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op donderdag 30 november 2017 om 00:12:55

EA: Cosmetische loot boxes niet in Star Wars: Battlefront 2 vanwege de canon

Bron: VG24/7
Dat gamers niet blij waren met de inmiddels verwijderde loot boxes in Star Wars: Battlefront 2, is geen geheim. Maar wat veel mensen zich afvragen, is waarom EA en DICE niet gewoon cosmetische items in loot boxes stopten, zoals bijvoorbeeld Overwatch dat doet, in plaats van het invoeren van een pay-to-win-model.

Het antwoord zit hem volgens EA in de Star Wars-canon: volgens EA's CFO Blake Jorgensen zou een ander uiterlijk voor personages afbreuk doen aan de vele jaren die Star Wars al meegaat.

It’s an amazing brand that’s been built over many, many years, and so if you did a bunch of cosmetic things, you might start to violate the canon.

Dit is natuurlijk ietwat vreemd om te zeggen, aangezien Star Wars: Battlefront 2 ook personages uit verschillende tijdperken in één en dezelfde veldslag stopt. Daarnaast is de Star Wars-canon sowieso wat chaotisch, dus zou het behoorlijk lastig zijn om aan te duiden wat de canon wel en niet schendt. Ook geeft Jorgensen toe dat er mogelijkheden zijn voor cosmetische aanpassingen, zoals de kleur van de light sabres.

Het blijft afwachten wat EA met de microtransacties doet als ze eenmaal terugkomen. Zodra we daar meer informatie over krijgen, lees je dat uiteraard op GamersNET!

» Reacties [9]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 30 november 2017 om 10:50:18

Kerstfestiviteiten nu vrij te spelen in Animal Crossing: Pocket Camp

Het recent op smartphone verschenen Animal Crossing: Pocket Camp is kort na launch alweer toe aan diens eerste seasonal event. De decembermaand staat natuurlijk voor de deur, en dat betekent koddige kerstsferen voor het zomerkamp op je mobiel.


Gedurende de gehele maand december kunnen spelers in Pocket Camp niet alleen allerhande kerstvoorwerpen bij elkaar knutselen, er zijn ook legio nieuwe 'Timed Goals' om naartoe te werken. Voldoe bijvoorbeeld aan zeventig verzoekjes om een kerstmanpak voor jezelf te scoren, of zet een winterse kerstboom neer voor wat extra toestroom van Leaf Tickets en andere craft-materialen.

De kerstupdate is met ingang van vandaag geïmplementeerd op zowel de iPhone- als Android-versie van Pocket Camp. Waarschijnlijk kenmerkt deze een van de vele seizoensgebonden evenementen die in het komende jaar nog richting de smartphone-adaptatie van Animal Crossing zullen komen.

Meer weten over deze gratis en ultiem mobiele versie van Nintendo's koddige franchise? Lees onze volledige Animal Crossing: Pocket Camp review of kijk mee met ons uiterst uitgebreide gameplay commentaar.

» Reacties [4]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 30 november 2017 om 12:01:49

ARMS verwelkomt vanaf vandaag nieuw personage Springtron

Nintendo's olijke vechtgame ARMS wordt nog altijd volop ondersteund. In augustus werd de clownachtige Lola Pop aan het roster toegevoegd, met versie 3.0 kregen we de mogelijkheid de besturing naar wens aan te passen en met patch 3.2 werden Badges toegevoegd, oftewel in-game achievements. In de trailer van deze update werd ons een eerste blik geboden op een nieuw personage dat nu aan ARMS is toegevoegd: Springtron.


Versie 4.1 brengt Springtron naar onze Nintendo Switches. Met deze figuur stapt Nintendo in de traditie van vechtspellen: in feite is Springtron niet een geheel nieuw personage, maar een robotversie van de groenharige Springman. Speel je armen vrij voor Springman? Dan kan ook Springtron die gebruiken.

De update is vanaf vandaag te downloaden en bevat - naast de introductie van Springtron - nieuwe badges, ondersteuning voor de Chinese taal en een aantal aanpassingen aan de balans. De patch notes zijn hieronder in hun volledigheid te lezen.

The mysterious new fighter “Springtron” can now be selected.
• His initial ARMS are the same as Spring Man.
• When Spring Man unlocks new ARMS Springtron will also have access to them.

New badges added.
• Added badges that are unlocked via specific fighter/ARM combinations.
• Added badges that are unlocked by fulfilling certain conditions on stages with environmental gimmicks.
• And more!

Added support for traditional and simplified Chinese. You can switch your language in system settings.

Fixed issue in online play where immediately after time runs out guarding would be cancelled not allowing players to defend post-time attacks.

Fixed issue in Ranked Match where certain fighters’ voices could be heard prior to the start of the match.

Adjusted abilities for some fighters and Arms:
• Misango: Duration of immobility when masking up reduced (The Misanga is pleased).
• Scorpio: Increased curving, increased expansion rate of charge attacks, shortened wait time prior to scorpion jumping, decreased extension speed, decreased flotation during jump attacks, decreased speed of charge attacks, decreased homing during jumping attacks.
• Skully: Increased curving, increased homing, decreased flotation during jump attacks.
• Glusher: Increased retraction speed, fixed issue where retraction speed would be greatly slowed at times.
• Homie: Increased rush damage.
• Megaton: Increased retraction speed.
• Whammer: Increased retraction speed, increased homing.
• Hydra: Decreased retraction speed. Speed of charge attacks is unaffected.
• Clapback: Decreased speed of direction changes during rush attacks.
• Revolver Retorcher: Fixed issue where under certain conditions projectiles would freeze in mid-air.

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 30 november 2017 om 13:56:18

Final Fantasy XV laat je personages wisselen vanaf december; nog drie DLC Episodes op komst

Het eind 2016 uitgebrachte Final Fantasy XV staat nog altijd hoog op de radar van Square Enix. Sterker nog: de game wordt regelmatig van grote updates en betaalde DLC voorzien. Tijdens de Active Time Report livestream liet Square Enix blijken dat ze hier voorlopig nog mee doorgaan. In december kunnen we namelijk een grote update verwachten en liggen er ook volgend jaar nog een reeks betaalde episodes in het verschiet.

Allereerst is daar de grootse update die een feature brengt waar veel fans rijkhalzend naar hebben uitgekeken, te weten de mogelijkheid om tussen je party members te wisselen in gevechten. Op het moment is het alleen mogelijk om protagonist Noctis onder de knoppen te nemen, maar binnenkort zullen we dus ook met Ignis, Prompto en Gladio ten strijde kunnen trekken. De update heeft een releasedatum meegekregen van 12 december en verschijnt daarmee dus een dag voordat Episode Ignis gekocht kan worden.


Over Episode Ignis gesproken: er komen meer van dit soort afleveringen aan. Na Episode Gladiolus, Episode Prompto en Episode Ignis, zullen er nog minstens drie DLC afleveringen moeten verschijnen, zo heeft Square Enix aangekondigd. Ze staan op het moment alle drie gepland voor een release in 2018, maar director Hajime Tabata gaf aan dat de stukken DLC alleen zullen verschijnen als de kwaliteit hen tevreden stemt. De vierde episode zal draaien om Ardyn en poogt meer over de wereld van Eos te delen.

» Reacties [4]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 30 november 2017 om 15:23:00

Nieuwe trailer: Nioh: Complete Edition - Dual Swords Highlight

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 30 november 2017 om 19:37:07

Nintendo partnert met Kellogg's voor Super Mario Cereal; werkt als unieke amiibo

Bron: Nintendo
Altijd al willen ontbijten met een besnorde, Italiaanse loodgieter? Nintendo en Kellogg's maken het mogelijk, met het officiële Super Mario Cereal; ontbijtgranen met marshmallows en een bessenmix die ook nog eens functioneert als een amiibo.

Jawel, u hoort het goed: met het voedzame ontbijt kun je ook nog eens (gouden) munten of hartjes verdienen ín het nieuwe Super Mario Odyssey. Ongekend voor zowel Nintendo als Kellogg's natuurlijk, maar desalniettemin een interessante nieuwe samenwerking.


Nintendo's man achter de partnerinitiatieven is vanzelfsprekend in zijn nopjes over het ineenslaan van de handen met ontbijtgigant Kellogg's. Tom Prata, Nintendo of America's vice-voorzitter op dat vakgebied, sprak zich er uitbundig over uit in de officiële aankondiging:

This powered-up partnership with Kellogg’s is another exciting way for us to expand the Nintendo brand in unique and creative ways. We are always looking for new opportunities to bring smiles to people of all ages, and this is a fun way to kick off the day.

Opmerkelijk is het zeker, maar exclusief des te meer. Vanaf 11 december zal Super Mario Cereal in de supermarktschappen komen te liggen in de Verenigde Staten, maar over een 'powered-up' doorbraak in Europa blijft het voorlopig nog stil.

Een vaste verschijning zullen de Mario-ontbijtgranen voorlopig niet worden. Nintendo onderstreept immers dat het hier om een 'Limited Edition cereal' zal gaan. Dat doet ons echter wel afvragen wat voor gekke (en amiibo-gestuurde) ideeën Nintendo verder nog in de pijpleiding heeft zitten. Mueslirepen van Luigi? Peach yoghurtdrink? De mogelijkheden voor Nintendo-samenwerkingen met ontbijtrituelen zijn eindeloos...

» Reacties [0]

Auteur: Michiel Brunsveld op donderdag 30 november 2017 om 19:57:36

NBA 2K18 - Geen slamdunk, maar wel een fraaie alley oop | ReviewNBA 2K staat al heel wat jaren onbedreigd aan de top van de basketbalgames. Het gebrek aan concurrentie kan ontwikkelaars lui maken, al weet de serie nog steeds veel fans te boeien. Lukt dat NBA 2K18 ook?

Lees de review.

» Reacties [1]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juli 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie