Game nieuws van zondag 3 december 2017

Auteur: Niels Decker op zondag 3 december 2017 om 14:42:00

Corsair HS50 | Unboxing

» Reacties [3]

Auteur: Mike Gevers op zondag 3 december 2017 om 00:12:12

Update voor SteamVR verhelpt crashes DOOM VFR bij Oculus Rift-headset

Bron: VG24/7
DOOM doet het goed de afgelopen tijd: de Switch-versie lanceerde onder lovende kritieken en nog recentelijker is DOOM VFR verschenen, waarmee we in de virtuele werkelijkheid demonen kunnen afslachten. Helaas voor Oculus Rift-bezitters bleek de VR-behandeling op deze headset al bij het opstarten te crashen.

DOOM VFR werd alleen officieel aangekondigd voor de HTC Vive en PlayStation VR, maar Oculus VR is historisch gezien eigenlijk de enige partij die aan VR-exclusieve titels doet (Valve-baas en HTC Vive-initiatiefnemer Gabe Newell sprak zich zelfs tegen dit principe uit), dus bezitters van Oculus-headsets verwachtten dat het uitblijven van een officiële Rift-versie geen probleem zou zijn. Toch wilde DOOM VFR onder geen beding opstarten op de Oculus Rift. Gelukkig is er nu een patch voor dit probleem verschenen.

Volgens UploadVR zat het probleem hem niet in de Rift zelf, maar in een software-bug in SteamVR. In de beta van dit programma is nu een omweg geďmplementeerd en volgens UploadVR werkt DOOM VFR nu probleemloos met de Rift.

DOOM VFR is op 1 december verschenen voor pc en PlayStation 4.

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op zondag 3 december 2017 om 00:23:45

Nieuwe map PlayerUnknown's Battlegrounds bij volgende testronde speelbaar

Bron: VG24/7
Eerder al gevonden door een dataminer en recentelijk aangekondigd voor een debuut op de Game Awards: de nieuwe Desert-map voor PlayerUnknown's Battlegrounds. Maar niet alleen bij de Game Awards zal de Desert speelbaar zijn: bij de volgende testronde is de map speelbaar voor de gewone mens.

Ook zal deze map een exclusief wapen bevatten: het afgezaagde dubbelloopshagelgeweer, ook wel bekend als de double-barrel sawed-off shotgun. Ook dit wapen werd eerder gevonden tijdens het doorzoeken van de spelbestanden van PUBG.

Wanneer de volgende testronde van PlayerUnknown's Battlegrounds plaats zal vinden, is niet bekend. Wel kunnen we gerust aannemen dat dit niet voor de Game Awards zal zijn. Deze vinden plaats vanaf 7 december.

» Reacties [1]

Auteur: Mike Gevers op zondag 3 december 2017 om 01:09:04

Gevangenisgame A Way Out verschijnt in 2019

Bron: VG24/7
Op de afgelopen E3 kondigde EA een nieuwe game aan: A Way Out. Het was de bedoeling dat dit spel begin 2018 zou uitkomen, maar als we een recent lek mogen geloven, verschijnt A Way Out pas in 2019. Reddit-gebruiker OldSoul2 beweer namelijk dat hij (of zij) marketingmails van EA heeft ontvangen waarin bekend wordt gemaakt dat A Way Out pas na volgend jaar zal verschijnen.

Het gaat natuurlijk om een Reddit-gebruiker waarvan de identiteit maar moeilijk te bevestigen is. Ook zou het noemen van het jaar 2019 kunnen duiden op het fiscale jaar 2019, wat voor EA al in april volgend jaar begint. Er zitten dus de nodige haken en ogen aan de theorie van OldSoul2, maar met de Game Awards én de PlayStation Experience op het punt van beginnen kunnen we ons mogelijk vast voorbereiden op wat teleurstellend nieuws.

Vooralsnog blijft het gissen, maar het lijkt een zekerheidje dat A Way Out de komende dagen zijn opwachting zal maken in het game-nieuws.

» Reacties [3]

Auteur: Leon Stougie op zondag 3 december 2017 om 11:56:00

Nieuwe trailer: Steep Road To The Olympics - Launch Trailer

» Reacties [2]

Auteur: Mike Gevers op zondag 3 december 2017 om 14:11:54

Guillermo Del Toro is als presentator aanwezig bij de Game Awards

Bron: PC Gamer
Nog altijd is er weinig bekend over Death Stranding, behalve dat er flink wat grote namen aan meewerken, waaronder Norman Reedus, Mads Mikkelsen. Op de afgelopen E3 was Death Stranding niet te zien, maar volgende week krijgen we wellicht eindelijk concrete informatie: Guillermo Del Toro, een andere grootheid die betrokken is bij de game, is als presentator aanwezig bij de Game Awards.

Wat Del Toro precies gaat presenteren, is niet bekendgemaakt. Wel gaan er geruchten dat er bij het prijzenfestijn eindelijk gameplay wordt getoond van de nieuwe game van Hideo Kojima. Als dit inderdaad op de planning staat, hoeven we gelukkig niet lang te wachten, want de Game Awards gaan van start op 7 december.

» Reacties [3]

Auteur: Mike Gevers op zondag 3 december 2017 om 20:32:16

Ook Hideo Kojima is presentator op de Game Awards

Eerder maakte de organisatie van de Game Awards al bekend dat Guillermo Del Toro als presentator aanwezig is bij de show, waardoor het vermoeden ontstond dat we eindelijk meer informatie gaan krijgen over Death Stranding, de nieuwe game van Hideo Kojima. Maar daar blijft het niet bij: de legendarische game-designer presenteert zélf ook een gedeelte van de award-show.

Net als bij Del Toro is niet bekendgemaakt wat hij precies gaat presenteren, aangezien het Twitter-account van de Game Awards zich nog altijd lijkt te houden aan de inmiddels afgeschafte limiet van 140 tekens. Eén ding kunnen we echter wel zeggen: we krijgen komende donderdag bijna zeker nieuwe informatie over Death Stranding.

De Game Awards vinden plaats op 7 december.

» Reacties [0]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juli 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie