Game nieuws van maandag 8 januari 2018

Auteur: Akeo Kuipers op maandag 8 januari 2018 om 16:29:09

Waar kijken wij naar uit in 2018? | Goeie Frag

» Reacties [7]

Auteur: Rik Schoonhoven op maandag 8 januari 2018 om 11:31:01

Steam bereikt nieuwe piek van ruim 18 miljoen online gebruikers

Bron: VG24/7
De gebruikersaantallen van Steam blijven stijgen, mede door de populariteit van PlayerUnknown's Battlegrounds. Afgelopen zondag bereikte het platform een piek van 18,5 miljoen gelijktijdige online gebruikers. Het merendeel van dit aantal was slechts ingelogd, ruim 7 miljoen van deze gebruikers bevonden zich actief in een game. Op het piekmoment zaten maar liefst 3 miljoen spelers in een PUBG-sessie.

Hoewel het digitale gameplatform al geruime tijd bestaat en enige populariteit kent, zijn er nog constant vele nieuwe gebruikers die zich voor het eerst aanmelden. Zo zijn er het afgelopen jaar ruim 4 miljoen nieuwe spelers bijgekomen.

• January 2012: 5 million
• January 2013: 6.6 million
• December 2013: 7 million
• June 2014: 8 million
• March 2015: 9 million
• June 2015: 10 million
• November 2015: 13.4 million
• January 2017: 14 million
• January 2018: 18 million


» Reacties [1]

Auteur: Rik Schoonhoven op maandag 8 januari 2018 om 11:44:07

Glow-in-the-dark-controller met DLC op komst voor Sea of Thieves

Bron: VG24/7
Zelfs controllers blijken nu met DLC te komen, nu Microsoft een glow-in-the-dark-variant op de Xbox One-controller introduceert voor piratensimulator Sea of Thieves. Naast het 'deep purple translucent design' en het 'glowing skull'-icoon op de voorzijde van de controller, komt de controller ook met een Ferryman Clothing DLC-set én een proefversie van 14 dagen voor Xbox Live Gold en Xbox Game Pass.

Het doodshoofd op de voorzijde, het kompas bij de linker analoge stick en de gouden trigger dopen deze controller om tot een waardig piratenkunstwerk.

Opvallend is wel dat de controller ruim een maand voor de release van de bijbehorende game verschijnt. Waar deze gear al in begin februari wordt verscheept, kunnen we pas op 20 maart met de game Sea of Thieves de zee in.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [1]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 8 januari 2018 om 12:03:25

Nintendo Switch heeft totale verkopen Wii U in Japan ingehaald

Volgens de verkoopdata van Japans gamesblad Famitsu, heeft de Nintendo Switch deze maand de totale consoleverkoop van de Nintendo Wii U in Japan ingehaald. In de tien maanden dat Nintendo’s nieuwe hybride console op de markt is, is deze volgens Famitsu 3,4 miljoen keer in Japan over de toonbank gegaan. De Nintendo Wii U is daar in totaal niet meer dan 3,3 miljoen maal verkocht.

De Nintendo Switch lijkt niet te stoppen. Begin december meldden we dat de Nintendo Switch de mijlpaal van 10 miljoen wereldwijd verkochte exemplaren bereikte. Eind oktober verhoogde Nintendo zijn verkoopprognoses: het bedrijf verwacht voor maart 2018 zeker 16,7 miljoen exemplaren te verkopen.

» Reacties [2]

Auteur: Daniël de Zwart op maandag 8 januari 2018 om 14:19:23

Call of Duty: WWII teaser toont mogelijk The Resistance DLC

Bron: Twitter
Ontwikkelaar Sledgehammer Games heeft onderstaande teaser van Call of Duty: WWII geplaatst op Twitter. De tekst 'soon' is.. zeer duidelijk en verder zien we een afbeelding van wat waarschijnlijk een huis is, met fotolijstjes aan de muur. Het zou een teaser kunnen zijn voor de aankomende The Resistance DLC, die eind deze maand tijdelijk exclusief verschijnt voor de PlayStation 4-versie.

De DLC voegt drie nieuwe maps toe, een map voor de War-modus en extra's voor de Nazi Zombie-modus. Naast onderstaande video over de The Resistance DLC Pack 1 Preview weten we nog weinig over de content die toegevoegd gaat worden.

De afbeelding in de tweet zou een stukje binnenlocatie kunnen zijn van een van de maps, of de remake van Call of Duty: Modern Warfare 3's Resistance map. Tot slot kan het ook een nieuwe chapter voor Nazi Zombies zijn.

Speculaties genoeg, dus we zullen maar op nieuwe berichtgeving van Sledghammer moeten wachten. Call of Duty: WWII is op 3 november verschenen voor PlayStation 4, Xbox One en pc.


» Reacties [0]

Auteur: Daniël de Zwart op maandag 8 januari 2018 om 14:23:00

Nieuwe trailer: Call of Duty: WWII - The Resistance DLC Pack 1 Preview

» Reacties [0]

Auteur: Daniël de Zwart op maandag 8 januari 2018 om 14:52:11

Nieuwe trailer: MX vs. ATV All Out - Gameplay Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Daniël de Zwart op maandag 8 januari 2018 om 14:46:30

MX vs. ATV All Out heeft een releasedatum ontvangen

De nieuwste installatie in de MX vs. ATV-franchise, MX vs. ATV All Out, heeft van uitgever THQ Nordic een releasedatum ontvangen. Vanaf 27 maart mogen we met de offroad racegame aan de slag op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Mocht je de game al willen pre-orderen, dan kun je zelfs al op 23 maart van start met de modderige game, maar je krijgt ook nog eens een bonus bij je pre-order. Deze pre-order bonus wordt de 'Champion's Pass' genoemd en je krijgt daarmee extra voertuigen, onderdelen, gear en upgrades voor je voertuigen.

Bekijk hieronder ook de korte gameplay trailer om een indruk te krijgen van MX vs. ATV All Out, en een stapeltje screenshots.Bekijk de screenshots.

» Reacties [1]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 8 januari 2018 om 15:54:12

Final Fantasy XV Royal Edition duikt op bij ESRB

Bron: ESRB
Amerikaanse leeftijdsclassificeerder ESRB heeft Final Fantasy XV Royal Edition opgenomen op hun website. Daarmee onthulde de Entertainment Software Rating Board een versie van de JRPG waar we nog niet eerder van hebben gehoord. Wat de Royal Edition precies bevat en of wij in Europa deze editie ook in de schappen kunnen verwachten, dat is onduidelijk.

Final Fantasy XV Royal Edition krijgt van ESRB, net als het oorspronkelijke Final Fantasy XV, weer een Teen-stempel op de hoes. Dit komt grofweg overeen met de 12+- beoordeling van PEGI, de Europese organisatie die games van leeftijdsaanbevelingen voorziet. Mocht je meer willen weten dan de nogal droge informatie die deze classificeerders verschaffen, dan is de website Wat Speelt Mijn Kind allicht de moeite waard.

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 8 januari 2018 om 15:57:00

Nieuwe trailer: Life is Strange: Before the Storm - Rhianna DeVries: Recording Chloe's lines

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 8 januari 2018 om 16:14:00

Nieuwe trailer: Fire Emblem Warriors Oboro Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 8 januari 2018 om 16:17:00

Nieuwe trailer: Dynasty Warriors 9 - Zhou Yu Character Highlight

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 8 januari 2018 om 16:18:00

Nieuwe trailer: Dynasty Warriors 9 - Xingcai Character Highlight

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 8 januari 2018 om 16:18:00

Nieuwe trailer: Dynasty Warriors 9 - Xiahou Dun Character Highlight

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 8 januari 2018 om 16:19:00

Nieuwe trailer: Dynasty Warriors 9 - Xiahou Ba Character Highlight

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 8 januari 2018 om 16:48:19

Enchantress voegt zich 16 januari bij Injustice 2

Met de vorige maand verschenen Atom, is het in januari tijd voor het tweede personage van het derde Fighter Pack, Enchantress. Zij zal vanaf 16 januari als los personage te koop zijn voor €5,99. Als je in het bezit bent van Fighter Pack #3, de Ultimate Pack of Injustice 2 Ultimate Edition, dan kun je haar magische krachten al vanaf 9 januari inzetten.

Enchantress is een bezeten June Moone. De krachten van de Enchantress stellen haar in staat projectielen af te vuren, te teleporteren, wezens op te roepen om voor haar te vechten en tijdelijke vallen te plaatsen. In onderstaande video laat ze dit uitvoerig zien.

De eerstvolgende DLC-toevoeging aan Injustice 2 zijn de Teenage Mutant Ninja Turtles. Cowabunga!

» Reacties [0]

Auteur: Peter Bouwman op maandag 8 januari 2018 om 18:54:26

GamersNET RADIO Marathon 2018: Uur 1 en uur 2We hebben het lang volgehouden maar aan al het goede komt een eind. GNR stopt en dat hebben we gevierd met de laatste GamersNET RADIO Marathon!

Vandaag kun je de eerste twee uren van de 12-uur lange show! Tom en Peter heten jullie welkom, waarna Soraya aanschuift om haar voor te stellen aan haar nieuwe publiek!

Luister hier naar uur 1 en uur 2 van de GamersNET RADIO Marathon 2018!


Word u alvast lid van de opvolger van GN Radio, de GN Podcast via iTunes of Soundcloud

Jullie mening is belangrijk en die draagt zeker bij aan de show, dus laat vooral je reactie achter of mail naar podcast@gamersnet.nl of stuur ons een gezellige tweet via @GamersNET! Wij behandelen jullie verhalen, vragen en anekdotes maar al te graag!

De eerste aflevering van de GamersNET Podcast is vanaf aanstaande vrijdag te beluisteren.

» Reacties [1]

Auteur: Mike Gevers op maandag 8 januari 2018 om 21:50:25

Ubisoft-servers voor verschillende games gaan morgen uren offline voor onderhoud

Bron: VG24/7
Steeds meer games kennen tegenwoordig online gameplay, wat natuurlijk ook onderhoud aan de servers vereist. Zo ook de games van Ubisoft. Morgen gaan de servers van deze game-gigant enkele uren offline.

Hoewel de online functionaliteiten behoorlijk lang offline zullen zijn en er ook redelijk veel games getroffen worden, gaat het niet om de meest gespeelde titels van Ubisoft. Games als Rainbow Six Siege, The Division, For Honor en Assassin’s Creed: Origins zijn morgen nog wél online speelbaar.

Overigens vallen de tijden voor veel Nederlanders onder werk- of schooltijd: Ubisoft maakt bekend dat zijn servers op 9 januari vanaf 6 uur 's ochtends worden uitgeschakeld en rond de klok van 13:00 uur weer online zullen gaan. Dit zijn alle games die in die periode niet online kunnen worden gespeeld:

 • Anno 1404
 • Assassin’s Creed 2
 • Assassin’s Creed 3
 • Assassin’s Creed 3 Liberation
 • Assassin’s Creed Brotherhood
 • Assassin’s Creed Rogue
 • Assassin’s Creed Syndicate
 • Assassin’s Creed Unity
 • Bloody Good Time
 • Call of Juarez 3
 • CSI 6
 • Draw Race 3
 • Driver: San Francisco
 • Far Cry 2
 • Far Cry 3
 • Far Cry 3: Blood Dragon
 • Far Cry 4
 • Flashback Origins
 • Hawx 2
 • Heroes of Might and Magic 5 – Clash of Heroes
 • Heroes of Might and Magic 6
 • I Am Alive
 • Just Dance 2014
 • Just Dance 2015
 • Just Dance 2017
 • Just Dance 3
 • Just Dance 4
 • Know Your Friends
 • Marvel Avengers
 • Might & Magic X – Legacy
 • Might and Magic Heroes 7
 • NCIS The Video Game
 • Prince of Persia: Forgotten Sands
 • R.U.S.E.
 • Raving Rabbids 2
 • Rayman Legends
 • Rayman Origins
 • Rocksmith
 • Rocksmith 2014
 • Shape Playtime
 • Shaun White Skate
 • Smurfs 2
 • South Park
 • Splinter Cell 6
 • Splinter Cell: Conviction
 • Sports Connection
 • The Settlers 7
 • Trials Blood Dragon
 • Uno
 • Watchdogs 2
 • Zombie U
 • » Reacties [1]

  Inloggen
  Zoeken

  Zoek resultaten:

  Advertentie
  GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
  GN Kalender: Juli 2018
  Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
  Advertentie