Game nieuws van dinsdag 9 januari 2018

Auteur: Akeo Kuipers op dinsdag 9 januari 2018 om 14:27:43

Win een Game of Thrones-pakket met Blu-Ray, Cluedo en Snow Globe | Giveaway

» Reacties [34]

Auteur: Mike Gevers op dinsdag 9 januari 2018 om 00:53:39

HTC kondigt Vive Pro aan; hogere resolutie en ingebouwde koptelefoon

De CES-beurs is in volle gang, wat betekent dat we heel wat tech-gerelateerd nieuws krijgen. Zo ook uit de wereld van virtual reality: HTC heeft de Vive Pro aangekondigd. De opvolger van de HTC Vive biedt een resolutie van 2880 bij 1600 pixels, wat zo'n 78% meer is dan de huidige HTC Vive te bieden heeft. Daarnaast heeft de HTC Vive Pro een ingebouwde koptelefoon geďntegreerde versterker.

Ook verbetert de Vive Pro op het gebied van communicatie: hij is voorzien van twee microfoons, alsook twee front facing camera's die bedoeld zijn om "de creativiteit van ontwikkelaars te stimuleren". Ongetwijfeld zijn deze features gericht op de augmented reality-markt.

Naast deze nieuwe hardware heeft HTC ook de Vive Wireless Adapter getoond, die gebruik maakt van Intels WiGig-technologie. Tot slot heeft de VR-gigant Viveport VR aangekondigd, een aanvulling op zijn abonnementsdienst waar ook previews van games en andere VR-applicaties bij worden gevoegd.

De Vive Wireless Adapter verschijnt eind 2018, waar we "binnenkort" al meer informatie kunnen verwachten over de prijzen en verkrijgbaarheid van Viveport VR.

Check hieronder de trailer voor de Viveport VR en de Vive Pro-headset.» Reacties [8]

Auteur: Mike Gevers op dinsdag 9 januari 2018 om 01:00:00

Nieuwe trailer: HTC Vive Announces the Vive Pro

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op dinsdag 9 januari 2018 om 01:03:00

Nieuwe trailer: HTC Vive Announces Viveport VR - CES 2018

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op dinsdag 9 januari 2018 om 01:21:28

GOG begint zijn New Year's Resolution Sale

Bron: PC Gamer
De feestdagen zijn misschien voorbij, maar dat wil nog niet zeggen dat de game-aanbiedingen ten einde komen. GOG, het game-distributieplatform dat wordt gerund door CD Projekt RED, is zijn New Year's Resolution Sale begonnen. Hierbij zijn meer dan honderd games met korting verkrijgbaar, waarbij GOG zelf elke dag games in de schijnwerper zet. Om meteen goed te beginnen zet de Steam-concurrent een dozijn RPG's in het zonnetje:

Torment: Tides of Numenera - €26,99 (40 procent korting)
Pillars of Eternity Definitive Edition - €27,79 (25% korting)
Tyranny Commander's Edition - €16,79 (60% korting)
Divinity: Original Sin Enhanced Edition - €13,69 (66% korting)
Divinity: Original Sin 2 - €40,59 (10% korting)
Divine Divinity – €0,49 (90% korting)
Torchlight - €2,59 (80% korting)
Torchlight 2 - €3,79 (80% korting)
The Witcher 2: Assassins of Kings - €2,59 (85% korting)
The Witcher 3: Wild Hunt - €19,95 (60% korting)
Legend of Grimrock - €5,09 (60% korting)
Legend of Grimrock 2 - €8,19 (60% korting)

Hoewel GOG elke dag nieuwe aanbiedingen in de spotlight zet, zijn alle deals tot en met 15 januari te scoren. Houd het onafhankelijke distributieplatform komende week dus goed in de gaten, want wie weet vind je nog wel een pareltje voor slechts een fractie van de normale prijs!

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op dinsdag 9 januari 2018 om 11:19:00

Nieuwe trailer: Fire Emblem Warriors - Niles Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op dinsdag 9 januari 2018 om 11:34:00

Nieuwe trailer: Dragon Ball FighterZ - Goku Black (Character Intro Video)

» Reacties [0]

Auteur: Amador Prado op dinsdag 9 januari 2018 om 11:50:38

Eerste uitbreiding Assassin's Creed Origins verschijnt deze maand

Bron: Eurogamer
Afgelopen oktober maakte de Assassins Creed-franchise een sterke comeback na twee jaar afwezigheid. Assassins Creed Origins is goed ontvangen en Ubisoft blijft de game de komende maanden ondersteunen met (gratis) DLC.


In januari verschijnt het eerste, grote DLC-pakket die in de Season Pass is inbegrepen. The Hidden Ones speelt zich af na de gebeurtenissen van de basisgame, in een nieuw gebied die word beheerst door de Romeinen. Ubisoft belooft een flink stuk verhaal en het maximale level van Bayek gaat van 40 naar 45. Om het verhaal van The Hidden Ones in te leiden, verschijnt er ook gratis DLC.

Er wordt een extra missie toegevoegd, die meer informatie loslaat over het preciese verhaal van The Hidden Ones. Ook krijgen alle spelers het Warden-outfit uit de game For Honor en The Trials of the Gods komen terug. Vanaf vandaag is Anubis weer een week lang te verslaan en in de week van 23 januari verschijnt Sobek weer om men het leven zuur te maken. Voor The Hidden Ones DLC is nog geen datum bekend, maar gelukkig duurt januari nog maar drie weken.

» Reacties [2]

Auteur: Wester Wagenaar op dinsdag 9 januari 2018 om 11:55:56

Een kip, alligator, pinguďn en eekhoorn bezoeken Animal Crossing: Pocket Camp

Nintendo voegt in rap tempo content toe aan de succesvolle tijddoder Animal Crossing: Pocket Camp. Eind december stapte een zevental nieuwe diertjes het gratis smartphone-spel binnen, nu zijn er vier nieuwe beestjes die je kunt tegenkomen. Het gaat hier om Ava de kip, Boots de alligator, Sprinkle de pinguďn en Static de eekhoorn.


Elk van de vier diertjes houdt van een ander thema, heeft speciale verzoeken en biedt eigen rewards:

• Ava: houdt van het Rustic-thema. Je hebt een vriendschapsniveau van drie met haar nodig, evenals paella, een cabin chair, wood-plank table, smoker en log fence voor ze je komt opzoeken. Op niveau vijftien krijg je van haar een recept voor een groot ei.
• Boots: houdt van het Natural-thema. Je hebt een vriendschapsniveau van drie met hem nodig, evenals een plain tree stump, sleigh, bamboo fence, bamboo bench en outdoor bath voor hij je komt opzoeken. Op niveau vijftien krijg je van haar een recept voor een potbelly stove.
• Sprinkles: houdt van het Cute-thema. Je hebt een vriendschapsniveau van vijf met haar nodig, evenals een snowman lamp, alpine rug, snowman wardrobe, snowman table en snowman sofa voor ze je komt opzoeken. Op niveau vijftien krijg je van haar een recept voor een snow machine.
• Static: houdt van het Cool-thema. Je hebt een vriendschapsniveau van vijf met hem nodig, evenals een modern chair, modern end table, silver mic, metal guitar en modern bed voor hij je komt opzoeken. Op niveau vijftien krijg je van hem een recept voor een robot hero.

De vier nieuwe diertjes gaan overigens gepaard met een nieuw event, het zogeheten Host the Most Initiative. Tot 12 januari 2018 is de mate waarin je vriendschapsniveau hoger wordt een tikje versneld.

» Reacties [3]

Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 9 januari 2018 om 13:53:00

Is de Mionix Castor naast kleurrijk ook kwalitatief? | GamersNET Gear

» Reacties [5]

Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 9 januari 2018 om 13:14:51

GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 3 en uur 4We hebben het lang volgehouden maar aan al het goede komt een eind. GNR stopt en dat hebben we gevierd met de laatste GamersNET RADIO Marathon!

Vandaag kun je uur 3 en uur 4 van de 12-uur lange show terugluisteren! Michiel en Peter spreken over de series van 2017 en 2018, we bellen met een aantal luisteraars, Amador en Peter spreken over de meest over- en ondergewaardeerde games van 2017 en Tom en Leon 2.0 spreken over Lootboxes!

Luister hier naar uur 3 en uur 4 van de GamersNET RADIO Marathon 2018!


Word u alvast lid van de opvolger van GN Radio, de GN Podcast via iTunes of Soundcloud

Jullie mening is belangrijk en die draagt zeker bij aan de show, dus laat vooral je reactie achter of mail naar podcast@gamersnet.nl of stuur ons een gezellige tweet via @GamersNET! Wij behandelen jullie verhalen, vragen en anekdotes maar al te graag!

De eerste aflevering van de GamersNET Podcast is vanaf aanstaande vrijdag te beluisteren.

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 9 januari 2018 om 15:25:52

Maak van je Razer Phone een veelzijdige laptop met Project Linda

Een editie van de jaarlijkse technologiebeurs CES is niet compleet zonder een out-of-the-box idee van Razer. Dit jaar betreft het Project Linda. Nee, niet het tijdschrift; wederom een apart prototype van de Amerikaanse game-apparatuurboer. Linda vormt namelijk een directe voortzetting van de Razer Phone, die met deze uitbreiding omgetoverd kan worden in een productieve laptop.

Dit conceptproduct oogt als een middenweg tussen een Razer Blade-laptop, de nieuwe smartphone en een productieve tablet. Door de Razer Phone te plaatsen waar normaliter een touchpad zou zitten, verandert dit laptopomhulsel in een draagbare computer, aangedreven door het mobieltje.

Eenmaal geconfigureerd, werkt het scherm van de Razer Phone als een vrij te tweaken touchpad en een optioneel tweede display. Zodoende stelt Project Linda je niet alleen in staat productiever te zijn met de smartphone, maar ook om te genieten van games en applicaties op een groter scherm, met een fijner (mechanisch) toetsenbord.

En ja, natuurlijk worden de toetsen stuk voor stuk aangedreven met kleurrijke Chroma-verlichting. Alsof het bizarre concept nog niet genoeg Razer uitstraalde.


Respectievelijk een USB-A en USB-C poort stellen de gebruiker in staat zowel de laptop als het mobiel op te laden, terwijl de spel- of werkervaring voorzien kan worden van bijvoorbeeld een USB-muis.

Project Linda zou in totaal slechts 15 millimeter dik moeten zijn, met een gewicht van 1,25 kilogram (inclusief gedockte Razer Phone). Dat terwijl het scherm wel een aardig ferm 13,3 inch Quad HD-display heeft en de interne opslag nog eens 200 gigabyte bedraagt.

Wederom schittert Razer dus weer in een uniek concept, maar de vraag blijft wederom of we Project Linda ooit op de consumentenmarkt zullen vinden. Voorgaande prototypes als de Razer Project Valerie-laptop (met drie 4K-schermen), zagen zelden het daadwerkelijk daglicht.

Ondertussen doet Project Linda ons ergens ook weer denken aan andere hybride smartphone-systemen. Zo bleek de Microsoft Display Dock een iets haalbaarder concept, waarbij een Windows Phone uit te breiden was tot een productieve pc.

» Reacties [4]

Auteur: Mike Gevers op dinsdag 9 januari 2018 om 16:12:45

PlayStation 4 tijdens de feestdagen zes miljoen keer verkocht

Bron: VG24/7
Traditiegetrouw is ook Sony aanwezig op de CES-beurs, onder andere om indrukwekkende cijfers bekend te maken met betrekking tot zijn PlayStation 4. Vorige maand werd al bekend dat Sony de verschillende versies van dat apparaat al ruim 70 miljoen keer had verkocht, maar dat de verkoopspurt die de feestdagen steevast teweegbrengen, nog moest komen. Nu is die gekomen en op de tech-beurs in Las Vegas heeft Sony bekendgemaakt dat de PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro samen in totaal zo'n zes miljoen keer over de toonbank zijn gegaan tussen eind november en 31 december.

Het totaalaantal verkochte PlayStation 4-consoles staat nu op 73,6 miljoen, wat dus betekent dat er sinds half december ongeveer 3,6 miljoen exemplaren zijn verkocht. Wel is het zo dat Sony vorig jaar rond de feest nét iets meer consoles verkocht: 6,2 miljoen stuks.

Ook qua game-verkoopcijfers kan Sony indrukwekkende resultaten overleggen: in december zijn er in totaal 55,9 miljoen games voor de PlayStation 4 verkocht, wat een nieuw record is ten opzichte van vorig jaar. Toen werden in dezelfde periode 50,4 miljoen spellen gekocht. Deze cijfers zijn gebaseerd op verkopen in de PlayStation Store en fysieke winkels. Tot slot maakt Sony bekend dat er momenteel 31,5 miljoen PlayStation Plus-abonnementen actief zijn.

Sony maakt deze cijfers vaak bekend op CES, maar ook Nintendo heeft recent zijn verkoopcijfers van de Switch openbaar gemaakt. Microsoft heeft het overigens al enkele jaren niet meer over het aantal verscheepte Xbox One-consoles. Tenzij de Xbox One X overweldigende cijfers behaalt, lijkt het onwaarschijnlijk dat hier binnen afzienbare tijd verandering in komt.

» Reacties [2]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juli 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie