Game nieuws van woensdag 10 januari 2018

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 10 januari 2018 om 00:00:51

Cooler Master MasterKeys MK750 - Een luxueus en flexibel vlaggenschip? | ReviewCooler Master begeeft zich op de vaarwateren van onder meer Corsair. Van de Taiwanese fabrikant verschijnen alsmaar meer mechanische toetsenborden op interessante prijspunten. Is de nieuwe MK750 zo hét nieuwe vlagschip?

Lees de review.

» Reacties [2]

Auteur: Peter Bouwman op woensdag 10 januari 2018 om 11:03:09

Lampadati Viseris nu beschikbaar in GTA Online

Vanaf vandaag is er een nieuwe bolide beschikbaar in GTA Online. Het betreft de Lampadati Viseris die verkrijgbaar is in Legendary Motorsport. Hij heeft een V8-motor en dat is niet alleen te merken in de besturing, maar ook te horen aan het geluid. Ook is het mogelijk om machinegeweren achter de koplampen te laten plaatsen.


Om de komst van deze wagen te vieren is er dubbele RP en dubbel geld te verdienen in alle Lester Contact-missies. Dit zal duren tot 15 januari. Ook zijn er tot die die datum kortingen voor de volgende grond- en luchtvoertuigen:

Nagasaki Ultralight (Plane)
Aircraft Weapons
Vehicle Armor
Headlights & Neons
Skirts
Spoilers
Suspension
Turbos

Wat vinden jullie van de Lampadati Viseris? En is dit voor jullie reden om weer terug te keren in GTA Online? Laat het ons weten in de reacties!

» Reacties [1]

Auteur: Peter Bouwman op woensdag 10 januari 2018 om 11:34:22

GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 5 en uur 6We hebben het lang volgehouden maar aan al het goede komt een eind. GNR stopt en dat hebben we gevierd met de laatste GamersNET RADIO Marathon!

Uur 5 en 6 staan voor je klaar, met Amador en Daniel die het uitgebreid hebben over het komende jaar van PlayStation, Marcel en Peter bespreken de GamersNET Rebels en Tom en Peter vragen zich af waarom XCOM niet groter is? Ze breken een lans voor deze game van 2K!

Luister hier naar uur 5 en uur 6 van de GamersNET RADIO Marathon 2018!


Word u alvast lid van de opvolger van GN Radio, de GN Podcast via iTunes of Soundcloud

Jullie mening is belangrijk en die draagt zeker bij aan de show, dus laat vooral je reactie achter of mail naar podcast@gamersnet.nl of stuur ons een gezellige tweet via @GamersNET! Wij behandelen jullie verhalen, vragen en anekdotes maar al te graag!

De eerste aflevering van de GamersNET Podcast is vanaf aanstaande vrijdag te beluisteren.

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op woensdag 10 januari 2018 om 14:10:02

Nieuwe trailer: Sword Art Online: Fatal Bullet - Opening Movie

» Reacties [1]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 10 januari 2018 om 12:03:49

Nommo is nieuwe reeks geluidssystemen van Razer; deze maand nog verkrijgbaar

De jaarlijkse Consumer Electronics Show te Las Vegas is van oudsher interessant terrein voor Razer, die daar recentelijk nog hun bizarre smartphone-laptop-concept onthulde. Maar nee, daar blijft het natuurlijk niet bij. Ook voor de doodnormale sterveling op zoek naar bruikbare technologie lag er een nieuw product in het verschiet: de Razer Nommo audio-reeks. Een drietal nieuwe geluidssystemen, waarvan de eerste twee nu al verkrijgbaar zijn.


Het betreft in het specifiek de Razer Nommo (109,99 euro) en de Razer Nommo Chroma (169,99 euro); een tweetal 2.0-audiosystemen bestaande uit 3" grote drivers, geschapen naar iets wat overkomt als een vliegtuigmotor. Beide uitvoeringen ontvangen hun geluidssignaal simpelweg over een 3,5 mm jack, terwijl respectievelijk de Chroma-editie ook een USB-poort in beslag neemt voor de kenmerkende LED-verlichting van Razers eigen makelij.

Alle versies van de Nommo-lijn maken naar verluidt het volledige frequentiespectrum hoorbaar, aan de hand van geweven glasvezelmembraan in de luidsprekers. Saillant detail daarbij is dat de baspoorten zich tot de achterzijde keren, waardoor het totale geluidsplaatje minder snel kan vertroebelen. Naar Razers eigen zeggen helpt dit de positionele audio voor gamers te verbeteren.

Een derde uitvoering van dezelfde speakerreeks, de Razer Nommo Pro (579,99 euro), is van een andere orde. Deze pakt alle gemakken, functies en de huisstijl van diens kleinere broertjes, maar klapt daar nog twee bovenliggende 0,8" tweeters en en 6" downfiring subwoofer bovenop. Dat alles kan aangesloten worden met — naast USB en 3,5 mm jack — een optische audiokabel én Bluetooth, om vervolgens bediend te worden met een los bedieningspaneel.


Met zijden tweetermembranen, Dupont Kevlar speakercoating en audiocertificaten van onder meer (Razers eigen) THX en Dolby Virtual Speaker, lijkt de Nommo Pro absoluut niet niks voor te stellen. Het klinkt in ieder geval goed, maar klinkt het ook goed? Wij houden de oren gespitst.

Terwijl de nog enigszins betaalbare Nommo en Nommo Chroma deze maand nog te verkrijgen zijn op de officiële Razer webshop, laat het Amerikaanse game-merk de verschijning van de Razer Nommo Pro nog even in het ongewisse. Een specifieke datum van verschijning moet nog volgen, of er moet wellicht eerst animo getoond worden voor de prijzigste audioproducent in het aanbod.

» Reacties [1]

Auteur: Mike Gevers op woensdag 10 januari 2018 om 12:28:13

Pokémon GO vereist binnenkort iOS 11; geen invloed op vereiste Android-versie

Ondanks de koude wintermaanden (die eigenlijk helemaal niet zo koud zijn), blijft Pokémon GO updates ontvangen. Vanaf begin december wordt de derde generatie stapsgewijs ingevoerd, er is een dynamisch weersysteem en eind december werd de mobiele hit van 2016 voorzien van de AR+ modus op iOS 11. Helaas voor gebruikers van oudere versies van het besturingssysteem van Apple, worden die door deze updates binnenkort niet meer ondersteund.

Een aankomende versie van de app zal geen iPhones meer ondersteunen die niet kunnen upgraden naar iOS 11. Volgens ontwikkelaar Niantic heeft Pokémon GO vanaf die update behoefte aan de features van het nieuwste besturingssysteem van Apple, dat slechts draait op iPhones vanaf de iPhone 6.

Overigens blijft Niantic vaag over wat er gebeurt als je tóch probeert om met de nieuwe update te spelen op bijvoorbeeld je iPhone 5. Volgens het officiële persbericht kan het zijn dat je helemaal niet meer kunt inloggen, maar als dit nog wél mogelijk is, kun je waarschijnlijk geen Pokécoins of andere items meer gebruiken.

Android wordt niet genoemd in het persbericht, dus het lijkt waarschijnlijk dat alle momenteel ondersteunde apparaten op dit besturingssysteem voorlopig nog blijven werken met Pokémon GO.

Wil je weten of jouw iPhone of iPad binnenkort nog Pokémon GO kan draaien, check dan de volledige lijst met apparaten die binnenkort support verliezen. Het is niet precies bekend wanneer dit moet gebeuren.

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 10 januari 2018 om 13:28:12

Razer Phone ondersteunt als eerste HDR en Dolby Digital met Netflix

Een beetje draagbaar apparaat ondersteunt vandaag de dag Netflix, maar de mate waarin dat vertoond wordt, dat kan nog aardig verschillen. Razer wil het voortouw nemen met diens eigen Razer Phone, waarop binnenkort ook in High Dynamic Range (HDR) van Netflix genoten kan worden, terwijl Dolby Digital Plus 5.1 audio uitgespuwd wordt.


Terwijl de term van Dolby's certificaat insinueert dat er vijf speakers en een subwoofer aanwezig zijn, is dit in het geval van de Razer Phone natuurlijk niet zo. Wel beschikt de telefoon over twee aardig luide speakers aan weerszijde van het scherm, die sowieso al konden rekenen op een audiocertificaat van THX, tegenwoordig onderdeel van Razer.

Hoewel meer smartphones voorzien zijn van aardige (virtuele surround) speakers, geldt vooral het scherm van de Razer Phone als een unicum. Dit Quad HD-display met een verversingssnelheid van 120 Hertz is volgens Razer al aardig luxe voor mobiele games, maar wordt nu ook ingezet om een natuurlijker kleurenspectrum voor Netflix-video's te vertonen.

Ondertussen maakt de Razer Phone zich klaar voor wellicht nog meer functionaliteiten. Vooral het door Razer op CES onthulde Project Linda biedt wellicht een interessante toekomst voor het mobieltje. Door de smartphone uit te breiden tot een soort hybride tablet-laptop wordt de functionaliteit flink vergroot, al is nog maar de vraag of dit conceptproduct ooit daadwerkelijk op de markt zal verschijnen.

» Reacties [3]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 10 januari 2018 om 13:49:00

Kast- en koelingfabrikant NZXT verbreedt catalogus met strakke N7 Z370-moederborden

Bron: NZXT
Na twaalf jaar vooral gefocust te hebben op behuizing, verlichting en koeling, is het tijd voor nieuwigheid binnen NZXT. Op de Consumer Electronics Show (CES) te Las Vegas onthulde de fabrikant plots een eigen reeks moederborden, die op unieke wijze uitgedost kunnen worden. De N7 Z370 moederborden zijn gebouwd voor de eigenzinnige gamer, die zijn systeem écht in een kleur of stijl uit wil dossen.

Draaiend op — uiteraard — de Intel Z370-chipset en bovendien voorzien van veel extra's op het gebied van koeling en verlichting, heeft de N7-reeks een interessant portfolio. Ingebouwde HUE+- en GRID+-controllers geven de gebruiker meer flexibiliteit in het synchroniseren en aanpassen van andere NZXT-producten.


Daarbovenop ondersteunt de N7 Z370 zowel NVIDIA's SLI-mogelijkheden als AMD's CrossFireX-technologie, zodat ook rijke stinkerds met dubbele videokaarten goed uit de voeten kunnen.

Geheel kenmerkend voor deze specifieke fabrikant is het complete moederbord te versimpelen. Aan de hand van kleurrijke (of juist bijzonder kleurloze) cover plates kan het moederbord van een eigen likje verf worden voorzien. Hiermee kleur zelfs de binnenzijde van je kast mee met het geheel, iets wat in veel gevallen niet bepaald haalbaar is.


Van top tot teen matzwart of juist voorzien van een leuk accentje, de N7 Z370 gaat binnenkort op de kop in vijf verschillende kleurenthema's. Momenteel zijn echter alleen matzwarte en witte edities beschikbaar. En dat voor de (al dan niet wat stevige) prijs van 299,99 dollar. Daarbij worden dan wél weer twee HUE+-verlichtingsstrips, verlengsnoeren en NZXT's eigen SLI-brug geleverd.

Meer weten over de mogelijkheden of de precieze specs van deze reeks aparte moederborden? Klik rustig door naar de officiële NZXT webpagina over de eigenzinnige producten.

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 10 januari 2018 om 14:12:46

Closed beta van Sea of Thieves gaat deze maand van start; streamen toegestaan

Na talloze Technical Alpha-sessies en meerdere demonstraties op allerhande beurzen, wordt het dan toch echt tijd voor een heuse beta-fase voor Sea of Thieves. Het online piratenspel van Rare staat alweer in maart te verschijnen, dus enige haast in het productieproces lijkt op zijn plek. En ja, Rare geeft graag: vanaf 24 januari draait de eerste closed beta voor de game.

Vanaf 13:00 's middags op woensdag 24 januari kunnen wij Europeanen los in de gesloten beta-sessie, die tot 9:00 's ochtends op van 29 januari zal standhouden.


Of je toegang zal krijgen, ligt enigszins aan je mate van interesse in de game. Zij die het Sea of Thieves Insider-programma binnenkwamen vóór 1 december 2017, zullen automatisch toegang ontvangen. Bovendien wordt diezelfde entree ook verleend aan eenieder die de game alvast pre-orderde.

Saillant detail aan deze specifieke testfase is dat er voor het eerst openlijk gestreamd mag worden in Sea of Thieves. Sterker nog, Rare ziet het nu juist met liefde gebeuren. Bleef de Technical Alpha nog altijd onder een streng embargo, wordt die visie nu volledig omgekeerd. Verwacht later deze maand ook absoluut een test-uitzending van Sea of Thieves op (onder meer) het GamersNET Twitch-kanaal.

Op zoek naar meer vragen en antwoorden over de aanstormende beta-fase voor Sea of Thieves? Bezoek dan vooral Rare's eigen Closed Beta FAQ voor meer informatie betreffende een mogelijk piratenavontuur voor jou, je Xbox One of pc.

» Reacties [7]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 10 januari 2018 om 17:10:47

Philips en Razer slaan handen ineen om je lampen met randapparatuur te verbinden

Nog meer goed nieuws van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Na jarenlang enkel eigen apparatuur te ondersteunen met software, werken Razer en Philips nu samen om je huiskamer verlichting mee te nemen in je game-omgeving. Razer Chroma ondersteunt vanaf heden ook de Philips Hue-verlichting, waar een aantal interessante mogelijkheden voor blijken.

Een blijk van mogelijk nut komt voort uit een vrijgegeven trailer, waarin alles rondom de game samenwerkt aan één chaotische lichtshow.


Een bijzonder ritmische reclame, dat zeker. Maar het toont ook fraai hoe Hue-lampen nu ook meegenomen kunnen worden in je games. Aan de hand van ondersteuning die Razer eerder vond, zoals bijvoorbeeld die in Overwatch en Deus Ex: Mankind Divided, kunnen gamers straks hun volledige kamer in de stijl van een game laten gloeien.

De precieze aansturing voor de Hue-lampen is exclusief voor Razer Synapse 3, de nog relatief jonge software van Razer. Hoewel deze nog lang niet alle (recente) apparatuur ondersteunt, kunnen daar binnenkort ook de lampen in je kamer of complete woning geprogrammeerd worden. Denk aan statische kleuren, zelf gecomponeerde lichtshows of juist interactieve elementen uit games, die samenwerken met bijvoorbeeld je toetsenbord, muis of Hardware Development Kit.

Deze opvallende samenwerking tussen Razer en Philips was geen onverwachte. Al rond de CES van vorig jaar liet Razer weten de reeks Chroma-verlichting uit te willen breiden met onder meer een conceptuele gaming beamer, maar ook Philips' populaire programmeerbare lampenreeks.

» Reacties [1]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juli 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie