Game nieuws van donderdag 11 januari 2018

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 11 januari 2018 om 11:11:39

Nieuwe trailer: Rocksmith 2014 Edition - Paramore DLC

» Reacties [0]

Auteur: Akeo Kuipers op donderdag 11 januari 2018 om 18:31:02

De gloriedagen van strategische spellen zijn voorbij! | Hot Koffie Show

» Reacties [5]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 11 januari 2018 om 11:31:08

Nintendo vraagt trademark 1080° Snowboarding aan in Groot-Brittannië

Bron: Twitter
Nintendo heeft in Groot-Brittannië een nieuw handelsmerk aangevraagd voor zijn snowboard-IP 1080°, zo heeft Pixelpar ontdekt en op Twitter gedeeld. Of we een nieuwe 1080° Snowboarding kunnen verwachten is uiteraard nog onduidelijk, maar wellicht dat deze tijdens de haast onvermijdelijke Nintendo Direct van deze maand wordt bevestigd.


Het zou weer eens tijd worden. Het eerste deel van de serie verscheen in 1998 op de Nintendo 64 en werd later als Virtual Console-titel beschikbaar gesteld op de Nintendo Wii. Het vervolg, 1080° Avalanche, verscheen in 2003 op de Nintendo GameCube. Wie weet kunnen we binnenkort een reboot aan dat lijstje toevoegen.

» Reacties [1]

Auteur: Mike Gevers op donderdag 11 januari 2018 om 14:17:54

Total War gaat naar de Chinese geschiedenis met Three Kingdoms

Bron: VG24/7
Veel mensen betreuren het dat de Total War-serie zich niet meer exclusief richt op de geschiedenis, met bijvoorbeeld een licentie op Warhammer. Hoewel deze games ook prima zijn, hunkeren behoorlijk veel mensen naar een nieuw Total War-spel met een historische achtergrond. Voor die mensen is er goed nieuws: Sega heeft Total War: Three Kingdoms aangekondigd, waarmee de serie de Chinese geschiedenis betreedt.


De nieuwe game speelt zich af rond 190 na Christus, de tijd van het verval van de Han-dynastie. Die staat nu onder het bewind van een kind-keizer, maar eigenlijk heeft de tiran Dong Zhuo alle touwtjes in handen. De drie koninkrijken uit de titel sluiten een verbond om China te redden, maar al snel staat persoonlijke ambitie de samenwerking in de weg, wat natuurlijk leidt tot de epische veldslagen die we van de Total War-serie kennen.

Total War: Three Kingdoms moet in de herfst van dit jaar verschijnen voor pc. Op Steam stond kortstondig de datum van 6 september vermeld, maar deze is inmiddels weer verwijderd. Check hieronder het artwork dat Sega en Creative Assembly hebben vrijgegeven.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [1]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 11 januari 2018 om 14:13:00

Ook Razer komt met draadloos opladende muis en muismat

Bron: Razer
Zo om en nabij dé nieuwe trend op het gebied van muizentechnologie; draadloze stroomvoorziening. Even geleden toonde het uit de dood herrezen Mad Catz een soortgelijk concept, maar nu is het Razer die op de CES in Las Vegas een eigen 'HyperFlux'-technologie uit de doeken doet. Draadloze krachtvoorziening op een magnetisch veld; in dit geval een bijbehorende HyperFlux-muismat.


De eerste twee producten die in de HyperFlux-reeks onthuld zijn, blijken de Razer Mamba HyperFlux en de Razer Firefly HyperFlux; later dit kwartaal als bundel te koop voor 279.99 euro. Flink aan de prijs, maar daarvoor krijg je dan wel een draadloze versie van Razers optische 5G-sensor (16.000 DPI) in een van de meest geliefde ontwerpen van de fabrikant. En nee, leeglopen doet die niet, in ieder geval niet boven het oppervlak van de kleurrijke en tweezijdige Firefly-muismat.

Opvallend is wel dat de HyperFlux-reeks nu vooral een voortzetting lijkt te zijn van al bestaande concepten. De langlopende Mamba-muis wordt nu geüpdatet met ontwerpsvormen die we eerder zagen bij bijvoorbeeld de Razer Basilisk, terwijl de herziene Firefly-mat nu ook uitgerust wordt met zowel een harde als gestoffeerd oppervlak; iets waar voorheen twee verschillende producten voor bestonden.

Draadloze stroomvoorziening klinkt als een gevalletje "the future is now", maar tegelijkertijd dient de HyperFlux-muismat natuurlijk ten alle tijden aangesloten te zijn met een USB-kabel. Optioneel kan de Mamba-muis zelf ook van een 2,1 meter kabel voorzien worden, om bijvoorbeeld zonder muismat en HyperFlux-technologie gebruikt te worden.

Meer weten over de eerste twee Razer Hyperflux-producten? Reis af naar de officiële Razer webpagina voor gedetailleerde specificaties of om op de hoogte gesteld te worden van wanneer deze bundel in de (digitale) schappen ligt.

» Reacties [5]

Auteur: Mike Gevers op donderdag 11 januari 2018 om 15:02:30

Gerucht: remaster van Dark Souls op komst voor alle current-gen consoles

Bron: VG24/7
De eerste Dark Souls verscheen als spirituele opvolger van Demon's Souls in 2011. In 2016 verscheen Dark Souls 3, wat waarschijnlijk het laatste deel is in de serie. Echter, ook de eerste Dark Souls-game heeft nog altijd een trouwe schare fans die vinden dat dit de beste Souls ooit is. Voor hen is er mogelijk goed nieuws: het gerucht gaat dat dit spel binnenkort een remaster krijgt voor alle current-gen consoles.

Volgens de geruchten komt er vandaag nog een korte Nintendo Direct waarin de Switch-versie van Dark Souls wordt getoond. Enkele uren later moet de remaster ook worden aangekondigd voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Die zou worden ontwikkeld door een andere ontwikkelaar dan de port voor de Nintendo Switch.

Naast de aankondiging is er ook wat vermeende informatie gelekt. Zo gaat bijvoorbeeld het gerucht dat de belichting en geluidseffecten gebaseerd zouden zijn op de technologie die ook gebruikt werd voor Dark Souls 3. Ook zou de PvP en co-op een upgrade krijgen naar zes gelijktijdige spelers. Ten slotte stellen de geruchten dat ook de andere twee Dark Souls-games naar de Nintendo Switch moeten komen, die al voor de current-gen consoles beschikbaar zijn.

De remaster van de eerste Dark Souls zou moeten verschijnen in mei.

» Reacties [2]

Auteur: Mike Gevers op donderdag 11 januari 2018 om 15:53:45

Demo's beschikbaar voor Kirby: Battle Royale en Dragon Quest: Builders

In een Nintendo Direct Mini heeft Nintendo aangekondigd dat er vanaf nu een demo te downloaden is voor Kirby: Battle Royale, die in november is verschenen voor de Nintendo 3DS.

In dezelfde video is een demo getoond voor Dragon Quest: Builders, een game die volgende maand moet verschijnen voor Nintendo's uiterst succesvolle nieuwe console.

Mocht je dus wat games willen uitproberen op je Switch, dan is de Nintendo eShop de place to be!

» Reacties [1]

Auteur: Mike Gevers op donderdag 11 januari 2018 om 15:22:34

Dark Souls Remastered komt inderdaad naar Nintendo Switch en andere platformen

In een bomvolle Nintendo Direct heeft de Japanse game-gigant goed nieuws verkondigd voor Dark Souls-fans: de eerste game in deze franchise komt naar de Switch. Behalve een cinematische trailer is er niet veel getoond, behalve dat het om een remaster van het origineel gaat.

Hiermee is een deel van de geruchten van eerder vandaag bevestigd: dat er een Dark Souls-remaster voor de Switch verschijnt. Volgens diezelfde geruchten kunnen we over enkele uren verwachten nieuws te krijgen over eenzelfde behandeling voor de PlayStation 4-, Xbox One- en pc-versie van de game.

Een uur na de Nintendo Direct Mini hebben ook de andere platformen bevestigd dat Dark Souls Remastered gaat verschijnen. Op 25 mei komt de game dus uit voor Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en pc. De aankondigingstrailer zie je hieronder.

» Reacties [3]

Auteur: Mike Gevers op donderdag 11 januari 2018 om 15:27:44

Nintendo DS-game The World Ends With You komt naar Switch

Op de Nintendo Direct Mini van vandaag was een opvallende verschijning aanwezig: The World Ends With You. Deze game verscheen tien jaar geleden voor de eerste Nintendo DS, maar krijgt nu een remaster voor de Nintendo Switch.

In deze game moet de hoofdpersoon Neku binnen een bepaalde tijd allerlei taken uitvoeren en gevechten winnen om niet te worden gewist uit het bestaan. De nieuwe versie van de actie-RPG is ook voorzien van een extra missie die het hart van het verhaal omvat.

The World Ends With You verschijnt later dit jaar voor de Nintendo Switch.

» Reacties [1]

Auteur: Mike Gevers op donderdag 11 januari 2018 om 15:33:23

Kirby: Star Allies verschijnt op 16 maart

Aangekondigd op de E3, voorzien van een release window van "lente 2018" in september: Kirby: Star Allies. Op de afgelopen Nintendo Direct Mini is eindelijk de definitieve releasedatum voor deze game bekendgemaakt, namelijk 16 maart.

In Kirby: Star Allies wordt Dream Land wederom bedreigd door krachten uit het universum, die moeten worden bestreden door allerlei copy abilities en andere samenwerkingen tussen Kirby en al zijn vrienden (en bondgenoten).

Kirby: Star Allies verschijnt exclusief voor de Nintendo Switch.

» Reacties [3]

Auteur: Mike Gevers op donderdag 11 januari 2018 om 15:39:36

Hyrule Warriors krijgt Definitive Edition voor Nintendo Switch

Hyrule Warriors leed aan hetzelfde syndroom als veel andere spellen voor de Wii U: mensen hadden veelal dat apparaat niet in huis, dus verkocht de game ook niet zo goed als hij wellicht verdient. Daar komt binnenkort verandering in, want op de Nintendo Direct Mini van vandaag is aangekondigd dat Hyrule Warriors naar de Nintendo Switch komt in de vorm van een Definitive Edition.

Fans van de game weten wellicht ook dat Hyrule Warriors later ook voor de Nintendo 3DS is verschenen. Nintendo zegt dat de Definitive Edition elementen uit beide versies van Hyrule Warriors combineert om zo de ultieme speelervaring te creëren. Aangezien de Switch een combinatie van thuisconsole en handheld is, kunnen we er inderdaad het volle vertrouwen in hebben dat Nintendo dit goed aan zal pakken.

De Definitive Edition van Hyrule Warriors biedt co-op met de alom geprezen Joy-con-controllers, alsook uiteraard mooiere graphics tot een resolutie van 1080p als je de Switch in het bijbehorende dock zet. De game bevat 29 speelbare karakters, en ten slotte zijn er outfits verkrijgbaar met een Breath of the Wild-thema.

Hyrule Warriors: Definitive Edition verschijnt deze lente voor de Nintendo Switch.

» Reacties [2]

Auteur: Mike Gevers op donderdag 11 januari 2018 om 15:48:41

Nieuwe DLC aangekondigd voor Pokkén Tournament DX

Pokkén Tournament DX wordt binnenkort voorzien van nieuwe Pokémon-vechtersbazen, en wel in twee verschillende golven. Op 31 januari verschijnt de Pokémon Aegislash in twee vormen voor de mobiele fighter, waarbij Mega Rayquaza en Mimkyu als support-duo worden toegevoegd.

Op 23 maart verschijnt de tweede golf nieuwe content, die draait om de klassieker Blastoise. Deze Pokémon zal dienen als hoofdvechter en brengt Mew en Celebi mee als support-Pokémon.

Let wel: het gaat hier om betaalde DLC die onderdeel is van het Pokkén Tournament DX: Battle Pack, dat vanaf nu te koop is in de Nintendo eShop. Bij het Battle Pack krijg je ook nieuwe items om je avatar mee te customisen.

» Reacties [0]

Auteur: Amador Prado op donderdag 11 januari 2018 om 16:03:03

Het betoverende Fe verschijnt op 16 februari

Tijdens de Nintendo Direct heeft Nintendo een hele hoop goedheid losgelaten en één van die aankondigingen is een releasedatum van Fe. De quasi-indie van Electronic Arts en ontwikkelaar Zoink, verschijnt op 16 februari op de Nintendo Switch alsmede de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Vlak na de Nintendo Direct Mini van vandaag heeft EA officieel de datum bevestigd op haar website. Ook vat de uitgever samen wat we kunnen verwachten in de prachtige wereld van Fe.

Fe is a new type of platform adventure where the story is up to you to discover as you play. At the heart of the game is a tactile song mechanic that allows you to communicate with each living thing in the dark Nordic forest you inhabit. Have birds guide you, bears fight for you, or even have plants grow berries to help you overcome the Silent Ones.

De Nintendo Switch heeft extra features door de Joy-Cons en HD Rumble. Deze gebruik je in Fe om in harmonie te zingen met de natuur.

» Reacties [2]

Auteur: Amador Prado op donderdag 11 januari 2018 om 16:28:51

Donkey Kong Country: Tropical Freeze verschijnt in mei op Nintendo Switch

Nintendo begint 2018 lekker met een bomvolle Nintendo Direct Mini en het nieuws dat Donkey Kong zijn debuut gaat maken op de hybride uit Japan, is misschien nog wel de tofste. Donkey Kong Country: Tropical Freeze verschijnt 4 mei op Nintendo Switch en heeft wat extra's in petto.


Wederom zijn Donkey Kong, Diddy Kong, Dixie Kong en Cranky Kong van de partij, maar in de Switch-versie van Tropical Freeze is ook Funky Kong speelbaar. De coole dude met zijn surfboard krijgt een aparte gamemodus, die vooral geschikt is voor de beginnende gamer. Funky is een beetje overpowered en kan onder andere dubbel springen, in scherpe objecten vallen en eindeloos rollen. Deze sloopkogel is dus perfect voor gamers die net om de hoek komen kijken.

» Reacties [3]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 11 januari 2018 om 16:24:00

Nieuwe trailer: Payday 2 - Nintendo Switch Trailer

» Reacties [1]

Auteur: Amador Prado op donderdag 11 januari 2018 om 16:43:03

Donkey Kong gaat het team van Mario + Rabbids Kingdom Battle versterken

Het strategische Mario + Rabbids Kingdom Battle krijgt bezoek van een oude bekende. In de Nintendo Direct Mini van vandaag is bekendgemaakt dat Donkey Kong een plekje krijgt in het knotsgekke team van konijnen, draakjes en Italianen.


In een nieuw DLC-pakket, die ergens in het voorjaar moet uitkomen, zit dus Donkey Kong. Dit pakket brengt ook een nieuwe wereld met zich mee en dat is natuurlijk een jungle. Voelt Donkey zich in ieder geval thuis tussen al dat gespuis.

Mario + Rabbids Kingdom Battle kwam eind augustus uit en ook wij waren erg te spreken over deze strategische game. Overigens is de Donkey Kong op de afbeelding een dubbelganger. De real deal aanschouw je in de trailer hieronder.

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 11 januari 2018 om 16:31:00

Nieuwe trailer: Mario + Rabbids Kingdom Battle - Introducing Donkey Kong

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op donderdag 11 januari 2018 om 16:35:39

Gratis update voor Super Mario Odyssey verschijnt in februari

Alsof het originele Super Mario Odyssey nog niet kleurrijk genoeg was, binnenkort kun je jouw Mario uitrusten met nóg meer kostuums en nóg meer gameplay. Een nieuwe modus genaamd 'Ballonnenjacht' zal kosteloos richting het spel komen, waarbij een soort multiplayer tot stand komt.


Door verstopte ballonnen van andere spelers te vinden en op jouw beurt je eigen ballonnen goed te verstoppen, kun je als speler een nieuwe score opbouwen. Een soort zoektocht naar paaseieren, maar dan aangestuurd door jou en je medespeler.

Naast de nieuwe modus verschijnen er ook een drietal unieke, nieuwe outfits en meerdere filters om mee te experimenteren in de fotomodus. Onderstaande screenshot tonen daarvan alvast een voorproefje:

Bekijk de screenshots.

» Reacties [2]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 11 januari 2018 om 16:33:00

Nieuwe trailer: Dark Souls Remastered - Announcement Trailer

» Reacties [1]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 11 januari 2018 om 16:34:00

Nieuwe trailer: Dragon Ball FighterZ Hit (Character Intro Video)

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op donderdag 11 januari 2018 om 16:53:58

Mario Tennis: Aces brengt in de lente een potje tennis naar de Switch

Bron: Nintendo
Tijdens de Nintendo Direct Mini van vandaag, kondigde Nintendo een volledig nieuw deel in de Mario Tennis-serie aan voor de Switch. Mario Tennis: Aces zal tactischer gameplay moeten bevatten, waarbij het zaak is goed te kijken naar de slagen en positie van je tegenstander om het perfecte counterslag te maken. Ook bevat het spel een reeks mini-games, diverse missies en - voor de eerste keer sinds Mario Tennis: Power Tour op de Game Boy Advance - een heuse verhaalmodus.

Na het dramatische Mario Tennis: Ultra Smash, dat in 2015 verscheen op de Wii U, heeft Nintendo wat te bewijzen. Gelukkig zijn de eerste tekenen goed, want Aces lijkt nu al meer om het lijf te hebben dan zijn voorganger. Mario Tennis: Aces moet in de lente van 2018 op de Nintendo Switch uitkomen, dus we hoeven niet heel lang te wachten.

» Reacties [0]

Auteur: Amador Prado op donderdag 11 januari 2018 om 17:05:06

Payday 2 verschijnt volgende maand op Nintendo Switch

Derde partijen zijn weer massaal van de partij sinds de release van de Nintendo Switch en wederom sluit een studio zich aan. Uitgever 505 Games brengt 27 februari Payday 2 naar de Nintendo Switch. Voor deze versie is er ook een gloednieuw personage gemaakt.


Het personage Joy wordt beschreven als een Japanse computergenie en is kort in onderstaande trailer te zien. Voor de rest blijft de game hetzelfde en is het jou taak om met je groep overvallers, zoveel mogelijk geld te bemachtigen door overvallen te plegen. Ook is er een online multiplayer en is de touchscreen van de Switch te gebruiken in Payday 2.

Overigens is Joy niet exclusief voor de Nintendo Switch. Op een later tijdstip zal ze ook verschijnen op de andere platformen.

» Reacties [1]

Auteur: Amador Prado op donderdag 11 januari 2018 om 19:00:57

Assassin's Creed Rogue verschijnt in maart op PlayStation 4 en Xbox One

Bron: Ubisoft
Een Assassin's Creed-game die niet uitkomt in het najaar? Inderdaad, want Ubisoft heeft zojuist bekendgemaakt dat Assassin's Creed Rogue Remastered gaat verschijnen op 20 maart op PlayStation 4 en Xbox One.


Assassin's Creed Rogue kwam in 2014 uit op de Xbox 360 en PlayStation 3, tegelijkertijd met Assassins Creed Unity die op de huidige generatie consoles verscheen. Drieënhalf jaar later maakt Templar Shay zijn opwachting in een opgepoetste versie van de game. De resolutie wordt opgeschroefd naar 4K voor de PS4Pro en Xbox One X en verder zijn er een aantal grafische verbeteringen.

Ook bevat Assassin's Creed Rogue alle bonusmissies en bonusvoorwerpen die na de release zijn verschenen. Het origineel werd redelijk positief ontvangen door ons ten tijden van de eerste release.

» Reacties [5]

Auteur: Amador Prado op donderdag 11 januari 2018 om 18:58:36

Nieuwe trailer: Assassin's Creed Rogue - Remastered Announcement Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Daniël de Zwart op donderdag 11 januari 2018 om 13:06:30

Up2Date: PlayStation Network - De Sims 4, Injustice 2 en Dissidia Final Fantasy NT


Een nieuwe week, een nieuwe vulling voor de PlayStation Store. Dit is de Up2Date voor de PlayStation 4, PlayStation 3 en PlayStation Vita. Deze week geen PlayStation Plus-games, maar wel is er een beta van Dissidia Final Fantasy NT, een demo van RiftStar Raiders en zijn games te koop als Plox Neon, Little Red Lie, 2064: Read Only Memories en The Count Lucanor.

Ook is er DLC voor titels als De Sims 4, Injustice 2 en Euro Fishing.

Tot slot, kijk verder voor 'Januari Uitverkoop' in de PlayStation Store. Wat ga je binnenhalen?


Speelbare Content

PlayStation 4

Beta's
 • Dissidia Final Fantasy NT

  Demo's
 • RiftStar Raiders

  Volledige spellen
 • Plox Neon (€7,99)
 • Little Red Lie (€11,25)
 • Atari Flashback Classics Vol. 3
 • 2064: Read Only Memories (€21,99)
 • Energy Invasion
 • ACA NeoGeo The King of Fighters ’98
 • RiftStar Raiders

  PlayStation Vita

  Volledige spellen
 • The Count Lucanor (€14,99)
 • Little Red Lie (€11,25)

 • Extra Content - PlayStation 4

  De Sims 4
 • Dine Out (€19,99)

  Injustice 2
 • Enchantress
 • 325,000 Source Crystals

  Euro Fishing
 • Waldsee (€10,99)
 • » Reacties [0]

  Inloggen
  Zoeken

  Zoek resultaten:

  Advertentie
  GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
  GN Kalender: Juli 2018
  Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
  Advertentie