Game nieuws van maandag 12 februari 2018

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 12 februari 2018 om 00:03:04

Ubisoft reageert op verbannen van screenshot-held in The Division

Enkele dagen terug berichtten we al over de omstreden screenshot tool voor The Division, die mod-maker Matti Hietanen zijn toegang tot het spel kostte. Permanent, nota bene. De Finse natuurkundestudent hield zich nooit bezig met vals spelen, maar wilde simpelweg gamers mooie(re) kiekjes van Ubisofts postpandemische schietspel laten maken. Nu, zeker vijf dagen na dat geautomatiseerde verdict, reageert Ubisoft dan toch persoonlijker op de heikele kwestie.

De Zweedse creative director bij Ubisoft, Julian Gerighty, heeft op persoonlijk account gereageerd op Hietanens originele tweet van zijn permaban. Ook hij geeft aan een liefhebber te zijn van Hietanens creaties (waaronder de hulpapplicatie én de kiekjes die daaruit voortvloeien) geef daarbij aan zijn best te doen om vanbinnen uit iets te kunnen veranderen wat betreft de gang van zaken.


Toen verderop in hetzelfde Twitter-draadje door internetpassanten werd geclaimd dat mod-makers zoals Matti Hietanen nooit actief bezig zijn met het verzieken van dit soort games, gaf Gerighty ook eerlijk toe daar helemaal achter te staan. Reden tot vreugde is er vooralsnog niet, maar de publieke houding van Gerighty toont in ieder geval dat Ubisoft niet zo maar creatieve liefhebbers van hun spellen de rug toe wil keren.

Met een gebrek aan The Division in zijn leven, is Hietanen momenteel weer druk in Battlefield 1. Zijn breed inzetbare Cinematic Tools mod werkt in zeker 22 verschillende spellen, maar uiteindelijk was het DICE's grimmige shooter die hem deze creatieve kant indreef. De vraag is of Hietanen een dezer dagen daadwerkelijk terug mag keren in The Division, de game die pas recentelijk ondersteund werd door zijn fotografische modificatie.

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 12 februari 2018 om 00:03:14

Ontwikkelstudio verheldert: Metal Gear Solid HD Collection komt niet naar PlayStation 4

Bron: Armature
Gedurende een korte tijd vermoedden game-media en Reddit-gebruikers dat een heuse re-release (van de re-release) die we kennen als Metal Gear Solid HD Collection onderweg was naar PlayStation 4. De oorspronkelijke ontwikkelaar achter de PlayStation Vita-port hiervan, Armature, voorzag namelijk in een "PS4" afkorting in hun portfolio, maar dit bleek uiteindelijk een typografisch foutje te zijn.


In gesprek met DualShockers verklaart Armature's studiobaas Jonathan Zamkoff dat het definitief ging om een tikfout, en niet een volledig nieuwe heruitgave van de remaster-bundel:

Unfortunately this was simply a typo by one of our web developers and is neither a leak nor indication that the MGS HD collection is coming to PS4. Or that Armature is working on any new MGS games.

Geen re-re-release dus, en überhaupt geen nieuwe Metal Gear Solid van Armature, als we Zamkoff mogen geloven.

Begin 2012 alweer verscheen de Metal Gear Solid HD Collection op Xbox 360 en PlayStation 3, gevolgd door Armature's Vita-versie in de zomer van dat jaar. De game bestaat zelf al uit een opgepoetste bundeling van de eerste drie Metal Gear Solid-games, maar wordt nog altijd in andere vormen opnieuw uitgegeven. Zo zagen we Konami in het afgelopen jaar de bundel weer door drieën delen, om deze los te verkopen op krachtige Android-apparaten zoals de NVIDIA SHIELD TV.

Nog geen twee maanden geleden werd dan ook Metal Gear Solid 3: Snake Eater HD uitgerold op NVIDIA's compacte game-kastje. In wezen dus een Android-heruitgave van een PlayStation 2-remaster die al eerder werd uitgegeven als onderdeel van een HD-bundel. Zullen we anders de oude Metal Gear-franchise even met rust laten, eer we die nóg een keer uit de dood doen herrijzen?

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 12 februari 2018 om 00:02:00

Nieuwe trailer: Celeste - Launch Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 12 februari 2018 om 02:12:54

Lenovo Legion Y720 - Dunner, draagbaarder en dertien-in-een-dozijner | ReviewOok Lenovo boort de game-markt aan, en doet dat wel onder het Legion-vaandel. De Y720 is daarin het nieuwste draagbare powerhouse, maar presteert deze ook naar behoren? De review doet een boekje (en de laptop) open.

Lees de review.

» Reacties [9]

Auteur: Salim Harinck op maandag 12 februari 2018 om 17:11:06

Dit is de Hearthstone-speler van de Rebels! | GamersNET Rebels

» Reacties [6]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 12 februari 2018 om 14:59:58

Kingdom Come: Deliverance heeft 23GB grote day one patch

Bron: ResetEra
Met een productieproces van ruim vier jaar en een releasedatum die morgen al voor de deur staat, is Kingdom Come: Deliverance dan eindelijk nabij. Dat wil echter niet zeggen dat iedereen per direct aan de slag kan met de game na het installeren van het middeleeuwse avontuur, in tegendeel. Gebruikers op de fora van ResetEra brachten namelijk recentelijk aan het licht dat een day one patch op PlayStation 4 niet te vermijden is, en dat dat de gemiddelde gebruiker aan een download van ruim 23GB bindt.


Kort na het verspreiden van de aanwezigheid van de ferme vroege patch stond Martin Klima, executive producer van ontwikkelaar Warhorse, al klaar met een statement rondomde flinke download:

The production realities of game development mean that a ‘release’ version has to be finalized some time before the actual release date. We could have used this time to get some rest, or we could use it to create some additional content and sell it to you as DLC, but we went back to the version-to-be-released and worked on it. The results are obvious: quests are more balanced, RPG progression is smoother, the game runs faster and every facet of the game got more polish.

The drawback of course is that most of the data in the old build was replaced and has to be downloaded as a patch. At a hefty size, it’s going to take some time to download and it’s a shame. Still, we strongly believe that after four years wait it will pay off to wait a little bit longer while the Day 1 patch is downloading. Trust me, it will deliver the awesome experience YOU deserve!

In plaats van extra's en verbeteringen te verpatsen als losse, aan te kopen content, heeft Warhorse dus besloten de game kort voor release nog even een laatste lik verf te geven. Dat resulteert dan weliswaar in een flinke download, maar volgens Klima is dat juist hetgeen waar belangstellende gamers baat bij hebben.

Wat er precies verbeterd wordt met dat flinke pakket aan data, steekt Warhorse dan ook niet onder stoelen of banken. De zogenaamde patch notes van versie 1.01 van Kingdom Come: Deliverance zijn dan ook als volgt:
  • Addition of multiple new events to the open world
  • Massive improvement in dialogue animations
  • Gaining money and experience is rebalanced
  • Weapon and armour stats are rebalanced
  • General combat improvements
  • Improved NPC reaction time
  • Sound propagation adjusted
  • Archery is now possible in stealth mode
  • Improved Persuasion UI
  • Plus numerous other bug fixes and improvements
Volgens Will Powers, marketing- en PR-manager bij uitgeverij Deep Silver, zijn deze verbeteringen inderdaad het extra werk van Warhorse dat in de afgelopen tijd plaats heeft gevonden. Na het inleveren van een 'uiteindelijke versie' van het ambitieuze spel, zat de ontwikkelstudio schijnbaar nog zes weken lang in post-productie om de laatste puntje op de i te zetten.

De grootte van de patch is dus ook niet zo zeer afkomstig van enkel wat verbeteringen, maar moet eigenlijk gezien worden als een compleet herschreven datapakket voor het spel. In plaats van de on-disc data met kleine ingrepen te verbeteren, moeten grote delen van die bestanden gewoon compleet vervangen worden.

Powers was zo vrij verder te verklaren over het vervangen van speldata, in plaats van deze simpelweg te verbeteren:

The way that I’ve been told that the engine works, is it takes the entire game and separates the PKG or ISO into 2GB archives. If during a patch you so much as alter a 1KB text file within any of these 2GB archives, then you need to reupload the ENTIRE 2GB portion.

That beings [sic] said, this is a major patch that improves overarching mechanics throughout the game, so it touches almost all of these 2GB archives in the entire game build. Essentially you are having to redownload the game to replace the existing files. It shouldn’t stack them and inflate on your hard drive, but rather replace the previously downloaded build files.

Een flinke ingreep desalniettemin, zij het eentje waarna gamers wél de ultieme middeleeuwensimulator mogen verwachten.

Binnen de redactie van GamersNET zijn we ook al flink tekeer aan het gaan in Kingdom Come: Deliverance. Verwacht van ons, na de aanvankelijke release van morgen, zeker een tijdige recensie over de stand van zaken in dit veelbelovende project. Kan je echt niet wachten? Weet dan ook dat wij een hoopvolle Kingdom Come: Deliverance preview schreven over de beloftes en verwachtingen van het ridderspel.

» Reacties [3]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 12 februari 2018 om 20:22:00

Nieuwe gameplay: Moss - PlayStation Access Gameplay

» Reacties [6]

Auteur: Amador Prado op maandag 12 februari 2018 om 19:53:05

Overwatch dit weekend gratis te spelen op alle platformen

Bron: Blizzard
Overwatch is nu bijna twee jaar uit en het is een understatement om te zeggen dat het een daverend succes is voor Blizzard. Mocht je echter nog niet toe zijn gekomen aan deze game of ondanks de goede recensies toch nog twijfelen, dan is er goed nieuws. Vanaf 16 februari is Overwatch gratis te spelen op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Vanaf 20:00 gaan de servers voor iedereen open tot en met 19 februari 23:59. De volledige game is dan te spelen, wat inhoudt dat je met alle 26 Heroes op alle 16 maps kan spelen in alle speelmodi. Ook zijn er gewoon lootboxes te verdienen door te levelen. Deze progressie wordt opgeslagen als je besluit om in dat weekend de game aan te schaffen. Enige wat je wel nodig hebt om mee te mogen doen met het gratis Overwatch-weekend, is PlayStation Plus, Xbox Live Gold of een Battle.net-account.

Overigens is momenteel het Lunar New Year-event aan de gang, waarin je nieuwe skins voor een aantal Heroes kan vrijspelen. Duik je dit weekend voor het eerst de wereld van Overwatch in of laat je deze mogelijkheid aan je voorbij gaan? We horen het graag van je in de comments.

» Reacties [1]

Auteur: Amador Prado op maandag 12 februari 2018 om 20:11:17

Blizzard is niet bezig met Hearthstone voor Nintendo Switch

Bron: IGN
Hoewel Nintendo met de Switch bijna elke ontwikkelaar heeft overgehaald om games op de hybride uit te brengen, lijkt het erop dat Blizzard zich nog niet aansluit tot deze groep. In een gesprek met een website laat game designer Dean Ayala weten, dat er niet gewerkt wordt aan Hearthstone voor de Nintendo Switch.

Dit is toch een flinke teleurstelling, want het leek er in 2016 op dat Blizzard hier wel oren naar had. Op Twitter werd er namelijk nadrukkelijk geflirt met Nintendo, via het officiële Heartstone-account. Dit was nog voordat de Switch officieel onthuld werd en nog door het leven ging als de Nintendo NX.


De Nintendo Switch lijkt toch de perfecte console om Hearthstrone op uit te brengen, door onder andere de mobiliteit en touchscreen van het apparaat. De game is ook op de smartphone uitgekomen en dit lijkt momenteel het enige platform, om onderweg Hearthstone te kunnen spelen.

» Reacties [1]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 12 februari 2018 om 20:27:09

Toegangskaarten voor E3 2018 in verkoop getreden; kosten je zeker 249 dollar

Zin om in het juni van dit jaar naar een van de grootste en belangrijkste gamebeurzen van de wereld af te reizen? Sinds vorig jaar kan ook de normale sterveling het, al kost het je wel een flinke duit. Jawel, toegang tot de Electronic Entertainment Expo (E3) kost je anno 2018 maar liefst 249 dollar.

Vanaf heden zijn de zogenaamde Gamer Passes te koop op de officiële website van E3. Het eerste duizendtal tickets dat onder 'early bird' korting werd verkocht, is helaas al vervlogen. Hoeveel tickets er precies voor gamers verkocht zullen worden, is ook nog niet bekend. In 2017 opende de E3 immers voor het eerst diens deuren richting publieksbezoekers, waarvoor destijds 15.000 tickets beschikbaar werden gesteld.


Naast reguliere consumenten is de E3 als altijd nog een zakelijke expo. Ingewijden van de game-industrie, groothandelaren en perspartijen kunnen nog altijd gratis toegang aanvragen, waarvoor de deadline dit jaar pas op 26 april ligt. Mocht je dus een poging willen wagen om met je blog, website of YouTube-kanaal jezelf voor nop binnen te lullen, dan is daar nog geruime tijd de mogelijkheid toe.

Iets exclusiever blijken de Business Passes, die met tal van extra luxe geleverd worden. Een speciale, rustige ingang bijvoorbeeld, vervroegde entree en zelfs toegang tot een heuse VIP Lounge in het Amerikaanse beursgebouw. Klinkt natuurlijk bijzonder prettig, zo boven het gepeupel uittorenen, maar het kost je voor die drie beursdagen een ferme 995 dollar. Wel zo zakelijk.

De E3 2018 vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 juni, als altijd weer in het Los Angeles Convention Center. Meer weten over de Electronic Entertainment Expo in het algemeen? Bekijk dan vooral ons volledige E3 2017 overzicht met beursimpressies, dagelijkse vlogs en tal van (video)previews over de daar getoonde games. En ja, uiteraard zit je ook deze zomer weer goed bij GamersNET voor bakken coverage over de eerstvolgende E3 en alle persconferenties daaromheen...

» Reacties [1]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Mei 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie