Game nieuws van vrijdag 6 april 2018

Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 6 april 2018 om 00:00:00

Nieuwe trailer: Elea - Teaser Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Salim Harinck op vrijdag 6 april 2018 om 10:40:36

Nieuwe Rebels op The Party 2018 | Aftermovie

» Reacties [6]

Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 6 april 2018 om 00:00:51

Episodisch Early Access-avontuur Elea verschijnt deze maand op Steam; Xbox One volgt

Bron: SOEDESCO
Van de Bulgaarse ontwikkelstudio Kyodai verschijnt, in samenwerking met het Nederlandse SOEDESCO, deze maand een vrij aparte titel op het Early Access-programma van Steam. Het mysterieuze Project Elea zal daar, nu omgedoopt tot simpelweg Elea, verschijnen als een episodische walking simulator in sci-fi sferen. Vanaf 24 april is de eerste aflevering van het epos te verkrijgen (tegen gereduceerde prijs), om later ook Xbox One aan te doen.

Elea werd door Kyodai al enige tijd geleden onthuld, maar kreeg onder het vaandel van SOEDESCO een versimpelde naam en een sneller release-schema. De game was dan ook al een poos in ontwikkeling vanuit de Unreal Engine 4, maar Kyodai lijkt nu ietwat meer peper in het achterwerk te hebben om ook tot een speelbaar eindproduct te komen.


De keuze voor episodisch ťn Early Access is een opvallende, al zijn beide verantwoordelijke partijen ervan overtuigd dat het spelersgemak en -plezier tegemoet komt. Vroege vogels betalen immers minder, en kunnen in ruil daarvoor een handje helpen de game te verbeteren voor het grotere publiek.

Hoeveel delen Elea precies zal kennen, blijft nog even in het ongewisse. De Xbox One-varianten moeten tot drie maanden later verschijnen dan op pc, en de mogelijkheid tot ťťn grote (fysieke) bundel van afleveringen staat ook nog altijd.

Verder laat Elea zich hullen in mysterie, iets wat we ook zagen bij soortgelijke op narratief gedreven ruimtespellen, zoals Tacoma. De grafische stijl en het concept van de game, schittert echter al goed door in de bijbehorende Teaser Trailer, ook hierboven te vinden.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 6 april 2018 om 00:02:27

LawBreakers-team wil floppend spel nog ondersteunen, maar werkt ook aan nieuw project

Het vorig jaar gelanceerde over-the-top schietspel LawBreakers kon er overduidelijk niet in slagen een vaste spelersbasis aan te leggen, en dat wordt gevoeld bij het ontwikkelteam van Boss Key Productions.

De studio die ooit hoopvol werd opgericht door Gears of War-bedenker Cliff Bleszinski onderstreept nu zelf ook het falen van hun shooter in een nieuw statement op diens eigen website, "which may not come as a surprise."

The fact is LawBreakers failed to find enough of an audience to generate the funds necessary to keep it sustained in the manner we had originally planned for and anticipated. And while a pivot to free-to-play may seem like easiest change to make, a change of this magnitude takes publishing planning and resources to do it.

Aldus het woord vanuit Boss Key, waar men zelf niet veel heil ziet in een omdraai tot free-to-play verdienmodellen. Te veel werk, te veel gedoe. Lang niet zo simpel als men denkt, zo verwoordt de ontwikkelaar.

Boss Key is eropuit om LawBreakers in diens huidige vorm te blijven ondersteunen, maar daar laten ze het niet bij. In tegendeel; lekker gaat het niet, maar er wordt gewerkt aan een weg om misschien uit dat dalletje te komen:

The team here has worked hard on this game over the past three and a half years and our studio is determined to give this game the second life it deserves. However, between now and then, we cannot sit idle. We will continue to support the game in its current state, but we also need to focus on other projects with fresh creative leaders. We have been working on something new and we canít wait to share more about it! Itís a passion project that weíre in complete control of.

Ondertussen schijnt Boss Key Productions dus te werken aan een eigen passieproject, waarover het team schijnbaar 'volledige controle' heeft. Een opmerkelijk statement, gezien LawBreakers ook niet bepaald gebonden was aan veel eisen van buitenaf. Uitgever Nexon zou zelf naar verluidt free-to-play mogelijkheden aangeboden hebben, die Bleszinski destijds vriendelijk afwees.

Wat Boss Key's passieproject precies inhoudt, daarover blijft het voorlopig nog even stil. In ieder geval blijft het machtig om te zien dat de ontwikkelstudio zich niet makkelijk gewonnen geeft. LawBreakers blijft in de komende tijd nog updates en verbeteringen ontvangen, terwijl we ons ondertussen klaarmaken voor wellicht iets compleet anders van de studio.

» Reacties [5]

Auteur: DaniŽl de Zwart op vrijdag 6 april 2018 om 11:35:38

Nieuwe trailer: Onrush - Race, Wreck, Repeat Trailer

» Reacties [3]

Auteur: Salim Harinck op vrijdag 6 april 2018 om 14:47:00

Speedlink Maxter | Unboxing + Give-away aankondiging

» Reacties [4]

Auteur: DaniŽl de Zwart op vrijdag 6 april 2018 om 15:56:55

Nieuwe trailer: Call of Duty: WWII - Map Briefings: Egypt Trailer

» Reacties [0]

Auteur: DaniŽl de Zwart op vrijdag 6 april 2018 om 16:10:42

Nieuwe trailer: Gravel - Multiplayer Trailer

» Reacties [0]

Auteur: DaniŽl de Zwart op vrijdag 6 april 2018 om 15:56:20

Ubisoft maakt details nieuwe Far Cry 5 patch bekend

Far Cry 5 is onlangs verschenen en doet het bijzonder goed, zelfs zo goed dat het de bestverkopende game uit de franchise is. Echter, een game is nooit foutloos en Ubisoft maakt dan ook vast de details bekend van de nieuwe patch die eraan zit te komen.

We kunnen patch 4 aankomende maandag verwachten, die onder andere bugs, AI issues en de co-op connectie aanpakt. Bekijk hieronder de lijst aan verbeteringen.

Stability & Performance

 • Fixed low occurrence crashes and walkthrough breaks
 • Additional quality bug fixes
 • Fixed low occurrence save corruption

  Companion, Enemy, & Animal AI

 • Fixed low repro AI issues

  Design & Mission Progression

 • Fixed issues preventing silver bar purchase
 • Fixed minor bugs

  Gameplay & UI

 • Fixed minor bugs

  Coop and Online

 • Improved coop connectivity
 • Fixed low occurrence COOP specific walkthrough breaks
 • Fixed voice communication issue where players could be permanently muted
 • Hurk was blowing up the client player when in a helicopter, fixed that

  Far Cry Arcade

 • Improved map download efficiency
 • Fixed various Arcade gameplay issues
 • Fixed issue where map textures would be extremely low
 • Improved PVP matchmaking
 • Fixed lobby loadout selection and map selection issues

  Map Editor

 • Fixed issue with Arcade Editor crashes

  PC Patch Only

 • Fixed issues that were causing incorrect spawn if the game was minimized during loading
 • Far Cry 5 is op 27 maart verschenen voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

  » Reacties [1]

  Auteur: DaniŽl de Zwart op vrijdag 6 april 2018 om 16:20:02

  Verwachte verkoopcijfers Far Cry 5 na een week op vijf miljoen exemplaren

  Bron: VG247
  Dat Far Cry 5 het goed doet in de verkopen, dat is geen geheim. En hoewel Ubisoft nog geen harde cijfers bekend heeft gemaakt rondom de shooter, liggen de verwachte verkoopcijfers na een week op vijf miljoen exemplaren. Dit zegt investeerdersbedrijf Jeffries Group.

  Volgens Tim O'Shea is Far Cry 5 de eerste grote launch in 2018, sinds Fortnite vele miljoenen gamers in de ban houdt. Investeerders waren bang dat een titel als Far Cry 5 overschaduwd werd door Fortnite, maar als de vijf miljoen verkochte exemplaren binnen een week kloppen, dan hoeft niemand zich zorgen te maken. Ter vergelijking: Far Cry 4 verkocht acht miljoen exemplaren in het eerste jaar na release.

  Ook wij geloven in het succes van Far Cry 5, zoals je in de review kunt lezen. De game is op 27 maart verschenen voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

  » Reacties [2]

  Auteur: Peter Bouwman op vrijdag 6 april 2018 om 17:02:10

  Spider-Man is onderweg en hoe staat het met Sea of Thieves? | GamersNET Podcast #11

  Inmiddels vaste kost voor je vrijdag; de GamersNET Podcast! In aflevering 11 zitten Peter, Tom en Salim klaar om de hoogtepunten van de week te bespreken...

  Want wat waren we blij met de releasedatum van Spider-Man op 7 september aanstaande! Maar, gaat die game eigenlijk wel zo goed worden als iedereen denkt? Onze Salim was afgelopen weekend voor het eerst op The Party, een van de grootste LAN-party's van Nederland. Hoe beviel hem dat?

  Luisteraar Lars heeft een mail gestuurd met een mooie vraag over handhelds en Tom geeft een update over Sea of Thieves. Heeft die game twee weken na launch genoeg content gekregen?

  Dat alles en meer hoor je in een nieuwe GamersNET Podcast! Uiteraard maken we ook ruimte om te reageren op de ingezonden respons (podcast@gamersnet.nl) en bespreken onze presentatoren wat hun persoonlijke game-leven deze week vervulde.

  Luister mee met deze enerverende aflevering (ook via iTunes of SoundCloud zelf) en vertel ons vooral hoe jij in zou haken in onze zinloze discussies:


  Volg de GamersNET Podcast ook op iTunes of SoundCloud om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen!

  Meepraten en vragen stellen moedigen we evenals aan. Zeg je zegje dan wel met een berichtje richting podcast@gamersnet.nl of bijvoorbeeld Twitter en wie weet, schuiven we volgende week aan voor jouw onderwerp of interessante vraag!

  » Reacties [7]

  Inloggen
  Zoeken

  Zoek resultaten:

  Advertentie
  GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
  GN Kalender: Juli 2018
  Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
  Advertentie