Game nieuws van maandag 9 april 2018

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 9 april 2018 om 06:30:04

Community van Sea of Thieves stemt zelf op nieuwe content; Rare kijkt mee

Piraatje spelen in Sea of Thieves is een leuk gegeven, maar ťťn ding blijft een pijnlijk heikel: de hoeveelheid content. Ruim twee weken na release van Rare's ooit zo ambitieuze zeewereld blijven spelers nog altijd met een gevoel van leegte zitten. Dat schuurt blijkbaar dermate ernstig, dat de community van het spel het heft deels in eigen handen neemt. Op het officiŽle forum kreeg een simpele poll zo ontzettend veel respons, dat ook Rare aangeeft serieus mee te kijken met de resultaten.

Forumbezoeker 'ShootHere4EXP' was zo vrij een alfabet aan mogelijke nieuwe elementen in Sea of Thieves op te stellen. Door een drietal van de daar voorgestelde letters te reageren, kunnen spelers hun animo voor het een boven het ander uiten. Tot dusver deze ruim drieduizend piraten dat, met nog meer om te komen.


Hoewel het stem- en registratiewerk handmatig gaat, houdt de bedenker van de poll wel een bijzonder handige grafiek bij. Eentje die Rare wel kan waarderen, puur vanwege het makkelijk meten van animo. Of er ook daadwerkelijk gewerkt zal worden aan de populairste inzendingen, dat blijft echter in het ongewisse.

Wij van GamersNET waren, net als vele andere zeelieden, te spreken over de fundering van Rare's nieuwste titel. In onze Sea of Thieves review complimenteren we het spel op diens avontuurlijke charme, maar ook daar konden we niet ontsnappen aan de 'waterige eenheidsworst' die het spel op den duur voorschotelt.

Mocht je zelf geÔnteresseerd zijn in Sea of Thieves ťn nieuwe ingevingen zoeken over wat wellicht nog kan komen in deze fluÔde fundering, bekijk dan ook vooral onze video over 5 verbeteringen voor Sea of Thieves, ook hieronder te vinden. Frustratie over waarom aan dit soort zaken nog niet publiekelijk gesleuteld wordt, is te horen in de laatste aflevering van de GamersNET Podcast.

» Reacties [5]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 9 april 2018 om 06:43:08

Square Enix belooft vier DLC-pakketten voor Final Fantasy XV in 2019

Bron: ResetEra
Eind 2016 alweer verschenen, maar nog altijd levendig als het aankomt op ontwikkeling: Final Fantasy XV. De gigantische JRPG krijgt volgens Square Enix over het verloop van 2019 nog eens vier dikke DLC-pakketten, incluis een alternatief einde voor het verhaal. Dat maakte Square Enix dit weekend zelf bekend middels een panel op PAX East te Boston.


Op de fora van ResetEra werden de beloftes uiteengezet en van details voorzien. Hoewel de titels van de partjes content nog niet vaststaan, is wel al verzekerd dat de DLC een eigen verhaal zal vertellen, verspreid over losse aktes. Zo zijn er (sub)aktes over respectievelijk Ardyn, Aranea, Lunafreya en Noctis. De laatste zal een alternatieve wending voor het oorspronkelijke narratief bevatten.

De uitfasering van de afleveringen wordt uitgezet over de winter en lente van 2019, nog een klein jaar van ons verwijderd. Square Enix belooft daarbij in de tussentijd wel de zogenaamde 'Comrades' coŲperatieve modus voor het originele spel, alsmede een stand-alone versie van die multiplayer-nieuwigheden.

In afgelopen jaar is het sowieso niet stil geweest rondom Final Fantasy XV. De aardig populaire RPG ontving legio eigen updates en extra content, een losstaande mobiele versie en, nog bijzonder recentelijk, een langverwachte pc-port op Steam, Origin en de Microsoft Store.

» Reacties [4]

Auteur: DaniŽl de Zwart op maandag 9 april 2018 om 17:06:34

Resident Evil 7: Biohazard passeert grens van vijf miljoen verkochte exemplaren

Bron: Capcom
Resident Evil 7: Biohazard is inmiddels vijf miljoen keer verkocht, zo laat Capcom weten. In oktober vorig jaar was de horrorgame vier miljoen keer verkocht, dus het spel wist binnen een half jaar nog een miljoen exemplaren extra te verkopen. Een fijne mijlpaal voor Capcom, een jaar na release.

In order to provide an overwhelming, deeply immersive horror experience, the game's system underwent a dramatic shift from its previous third-person camera to a new first-person perspective, helping to drive sales of the title to 5.1 million units worldwide.

Of Resident Evil 7 het vorige deel achterna gaat is nog maar de vraag, want Resident Evil 6 verkocht in totaal meer dan tien miljoen exemplaren. Twee keer zoveel dus, maar wie weet maakt de game nog een verkoopspurt.

Resident Evil 7: Biohazard is op 24 januari 2017 verschenen voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

» Reacties [0]

Auteur: DaniŽl de Zwart op maandag 9 april 2018 om 20:58:19

Nieuwe trailer: God of War - The DNA of the New God of War Score

» Reacties [0]

Auteur: DaniŽl de Zwart op maandag 9 april 2018 om 20:57:45

Nieuwe trailer: Detroit: Become Human - Cast Interview Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Amador Prado op maandag 9 april 2018 om 21:49:32

Radical Heights is het nieuwe project van de studio achter LawBreakers

Bron: Polygon
De studio Boss Key Productions van Cliff 'Cliffy B' Bleszinski kent geen goede start met het enorm geflopte LawBreakers. Een paar dagen geleden gaf de studio ook aan de de shooter op een zijspoor is gezet en geen nieuwe content meer krijgt. Tegelijkertijd werd ook bevestigt dat er aan een nieuwe game wordt gewerkt en nu weten wat het is. Boss Key gaat battle royale met Radical Heights.


Radical Heights is een Battle Royale shooter die zich afspeelt in een jaren 80 spelshow en is vanaf morgen al te spelen in Steam Early Access. Het voelt een beetje als een gehaaste release, aangezien de studio de eerste versie van de game gekscherend "X-Treme Early Access" noemt. Radical Heights is free-to-play en moet dus de strijd aangaan met grootmacht Fortnite, die records blijft verbreken en grondlegger PUBG achter zich laat.

Boss Key Production heeft een setje screenshots vrijgegeven, waarin de jaren 80-sfeer van Radical Heights goed wordt weergegeven.
Bekijk de screenshots.

» Reacties [4]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juli 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie