Game nieuws van woensdag 11 april 2018

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 11 april 2018 om 12:44:01

Multiplayermodus Stardew Valley schiet op; mogelijk over een maand klaar

Met je medeboeren spelen, dat is iets wat culthit Stardew Valley nu al lange tijd niet ondersteunt. De multiplayer-modus voor het koddige spelletje kende tot dusver veel ups en downs, maar lijkt nu dan eindelijk in zicht. Ontwikkelaar ConcernedApe kondigde zelf aan mogelijk in een maand tijd op de proppen te komen met de uiteindelijk (gratis) update.

Het heugelijke nieuws werd gedeeld op ConcernedApe's Twitter. Echt vast staat het daarmee nog niet echt, maar slechts een maandje wachten blijft het best case scenario.Begint jouw boereninstinct alweer op te borrelen? Wij van GamersNET gaan met de komst van de update in ieder geval weer uitgebreid aan de slag met de schattige indie, nota bene een game die we al roemrijk aanschreven in onze Stardew Valley review van een ruim jaar terug.

» Reacties [4]

Auteur: Michiel Brunsveld op woensdag 11 april 2018 om 12:55:58

Nieuwe ransomware geeft bestanden pas vrij na het spelen van PUBG

Bron: VG24/7
Slachtoffer worden van ransomware is geen pretje. Je bestanden zijn ineens niet meer toegankelijk en soms kan je vrijwel niets meer met je pc. Slachtoffers zouden pas na het overmaken van een bepaald geldbedrag weer toegang krijgen tot hun data, al is het betalen van een hacker uiteraard geen garantie op succes. Kortom, flink balen. Momenteel doet een nieuw type ransomware de ronde, al is deze iets minder extreem qua oplossing.

Allicht bedacht als een soort geintje is er nu "PUBG Ransomware". Mocht je pc 'besmet' raken, dan kan je pas weer over je bestanden beschikken nadat je een uur lang PlayerUnknown's Battlegrounds hebt gespeeld. Mocht je hier geen zin in hebben: je kunt ook vriendelijk een 'unlock key' krijgen. Daarnaast hebben de mensen van Bleeping Computer al ontdekt dat je al na drie seconden PUBG spelen weer over je bestanden kunt beschikken.

Een flauwe grap van mogelijk een fanatieke PUBG-speler. Wellicht om de strijd met Fortnite nog wat aan te slingeren? Hoe dan ook, het blijft aan te raden om je pc goed te beschermen tegen ransomware.

» Reacties [2]

Auteur: Michiel Brunsveld op woensdag 11 april 2018 om 13:19:36

PlayStation 5 verschijnt mogelijk pas in 2020

Volgens recente berichten verschijnt de PlayStation 5 niet eerder dan 2020. Onlangs deed het gerucht de ronde dat de PS5 mogelijk dit jaar al zou verschijnen en dev kits zouden al enige tijd bij ontwikkelaars liggen. Diverse bronnen uit de ontwikkelindustrie laten echter weten dat het zelfs zeer onwaarschijnlijk is dat we de nieuwe console van Sony in 2019 kunnen verwachten.

Uiteraard gebeurt het vaker dat lanceringen van hardware verschoven worden, zowel naar achter als naar voren. Een bron meldt dat dit gebruikelijk is bij projecten die zich over meerdere jaren uitstrekken. Toch begonnen vrijwel alle bronnen te lachen toen hen gevraagd werd wat ze dachten van een release in 2018. Zelfs first-party ontwikkelaars van Sony zien dit zeker niet gebeuren. De PlayStation 5 zou dan al in productie moeten zijn op dit moment.

Er was een tijd dat Sony nieuwe hardware elke vijf jaar uitbracht, al zat er tussen de PS3 en PS4 alweer zeven jaar. Concurrent Microsoft had zelfs acht jaar zitten tussen de Xbox 360 en Xbox One. Ondanks de vele geruchten lijkt de kans dus bijzonder klein dat we voor 2020 al de PlayStation 5 kunnen verwachten.

» Reacties [9]

Auteur: Michiel Brunsveld op woensdag 11 april 2018 om 13:37:42

Bungie rekent af met inactieve Strike-spelers in Destiny 2

Een belangrijk deel van de end-game content in Destiny 2 is het spelen van Strikes: redelijk uitgebreide missies met een fanatieke eindbaas aan het einde van de rit. Sinds een tijdje stroomden de diverse online fora vol met klachten van spelers. Het bleek namelijk mogelijk om als speler een volledige Strike inactief te blijven, om vervolgens alleen op het einde je beloning op te pakken. Erg storend uiteraard voor de spelers die wl gewoon fanatiek aan het strijden zijn geweest om de Strike te volbrengen.

Ontwikkelaar Bungie heeft laten weten dat men een Destiny 2 update zal uitbrengen die bovenstaande 'exploit' moet verhelpen. Dit zal gebeuren door spelers na drie minuten van inactiviteit uit een sessie te gooien. Uiteraard kan je dan alsnog activiteit faken door gewoon wat te bewegen en alsnog niets bij te dragen aan het gevecht in de Strike. Als dat je gelukkig maakt... Het is in elk geval een stap richting meer speelplezier voor spelers van de Strikes.

Destiny 2 werd eind vorig jaar uitgebreid met de DLC Curse of Osiris, wat niet echt de gedroomde uitbreiding bleek voor de fanatieke Destiny 2-spelers. Volgens recente geruchten kunnen we ergens in mei de tweede grote DLC verwachten, die vermoedelijk door het leven gaat als The Fallen Warmind.

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op woensdag 11 april 2018 om 13:59:49

Ninja Theory doneert aan goed doel als Hellblade: Senua's Sacrifice goed verkoopt op Xbox

Bron: VG24/7
Vorig jaar verscheen Hellblade: Senua's Sacrifice voor PlayStation 4 en pc, een game met psychische ziekte als een van de centrale thema's. Het spel goed ontvangen en wist zelfs een prijs voor het geluidsontwerp in de wacht te slepen op de Game Awards. Vanaf morgen kunnen ook Xbox One-bezitters aan de slag met het spel, zoals eerder al werd aangekondigd.

Op 10 oktober vorig jaar, World Mental Health Day, schonk ontwikkelaar Ninja Theory alle opbrengsten van Hellblade: Senua's Sacrifice aan Rethink, een Britse organisatie voor hulp bij psychische problemen. Ook de Xbox One-versie wordt voorzien van een soortgelijke actie: als de game 100.000 keer over de (digitale) toonbank gaat binnen de eerste week na release, doneert het bedrijf 50.000 dollar aan Mental Health America. Mocht dat ambitieuze doel niet worden gehaald, maar wordt Hellblade 'slechts' 50.000 keer verkocht, dan doneert Ninja Theory de helft van dat bedrag.

Vorig jaar doneerde Ninja Theory al aan een Britse organisatie en daarom is nu gekozen voor een Amerikaanse stichting. Hoe dan ook, dit is natuurlijk een mooi en actueel gebaar.

» Reacties [0]

Auteur: Michiel Brunsveld op woensdag 11 april 2018 om 13:45:14

Microsoft maakt lading nieuwe Xbox Originals beschikbaar voor Xbox One

Bron: Eurogamer
Microsoft heeft een nieuwe lading games onthuld, die op de Xbox One speelbaar worden via de Backwards Compatibility-optie. In totaal komen er deze keer 19 Original Xbox-games richting de Xbox One, verdeeld over twee groepen.

Op 17 april verschijnen eerst Blinx: The Time Sweeper, Breakdown, Conker: Live & Reloaded, The Elder Scrolls III: Morrowind, Hunter: The Reckoning, Jade Empire, Panzer Dragoon Orta en SSX 3. Op 26 is de tweede groep aan de beurt, die bestaat uit Destroy All Humans!, Full Spectrum Warrior, Mercenaries: Playground of Destruction, MX Unleashed, Panzer Elite Action: Fields of Glory, Star Wars Battlefront, Star Wars Battlefront II, Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy, Star Wars Jedi Starfighter, Star Wars Knights of the Old Republic II en Star Wars Republic Commando.

Volgens Microsoft hebben al deze Original Xbox-games verbeterde visuals. Op de Xbox One en Xbox One S kunnen ze tot wel vier keer zoveel pixels weergeven in vergelijking met het origineel. Op de Xbox One X kan dit zelfs oplopen tot 16 keer het aantal pixels.

Zoals gebruikelijk zijn ook deze titels straks beschikbaar voor een digitale aankoop in de Xbox Store. Of stop de originele disc in je Xbox One, mocht je het klassieke schijfje nog hebben liggen.

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op woensdag 11 april 2018 om 14:20:32

PlayStation 4 Pro-patch voor The Witcher 3 is live

Bron: VG24/7
Eind vorige maand maakte CD Projekt RED een einde aan de radiostilte omtrent onder meer de HDR-ondersteuning voor The Witcher 3 op de PlayStation 4 Pro: deze was nog altijd in ontwikkeling, maar introduceerde nieuwe bugs die gerepareerd moesten worden voordat de patch kon worden uitgerold. Nu is het moment daar: PlayStation 4-bezitters kunnen nu hun spel updaten.

Vorig jaar kreeg The Witcher 3 al ondersteuning voor het HDR-kleurenbereik op de Xbox One, maar op PlayStation 4 duurde het ontwikkelen van deze update klaarblijkelijk wat langer. Waarschijnlijk is dit de laatste grote update voor The Witcher 3, want de informatie over Cyberpunk 2077 komt steeds sneller naar buiten, dus de focus lijkt nu cht te verschuiven naar de volgende game van CD Projekt RED.

Check hieronder de volledige patch notes voor de patch.

 • HDR support
 • Various performance optimizations
 • Stability improvements
 • Localization bugfixing
 • Minor visual improvements
 • » Reacties [0]

  Auteur: Mike Gevers op woensdag 11 april 2018 om 15:07:05

  Systeemeisen Vampyr bekendgemaakt

  Bron: VG24/7
  Na Life is Strange komt ontwikkelaar Dontnod in juni met Vampyr. Aangezien de release bijna hier is, is nu bekendgemaakt wat pc-gamers in hun systeem moeten hebben om de game te draaien.

  Vampyr PC minimum specs
 • Besturingssysteem: Windows 7 of nieuwer (64 bits)
 • CPU: Intel Core i3-2130 (3.4 GHz) of AMD FX-4100 (3.6 GHz)
 • Geheugen: 8GB RAM
 • GPU: 2GB videogeheugen, GeForce GTX 660 of Radeon R7 370
 • Opslag: 20GB beschikbare ruimte

  Vampyr PC recommended specs
 • Besturingssysteem: Windows 7/8/10 (64 bits)
 • CPU: Intel Core i7-3930K (3.2 GHz)/AMD Ryzen 5 1600 (3.2 GHz)
 • Geheugen: 16GB RAM
 • GPU: 4GB videogeheugen, GeForce GTX 970 of Radeon R9 390
 • Opslag: 20GB beschikbare ruimte
 • De hoeveelheid werkgeheugen springt in deze lijst het meeste uit het oog, aangezien menig pc-forum vol staat met de mening dat 8 GB aan RAM genoeg is als je alleen maar spelletjes speelt op je pc. Steeds vaker zien we die hoeveelheid echter onder minimale systeemeisen staan, waar 16 GB wordt aangeraden door ontwikkelaars.

  Vampyr verschijnt op 5 juni voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

  » Reacties [0]

  Auteur: Salim Harinck op woensdag 11 april 2018 om 19:47:57

  NETGEAR Nighthawk Pro Gaming XR500 | Unboxing

  » Reacties [2]

  Inloggen
  Zoeken

  Zoek resultaten:

  Advertentie
  GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
  GN Kalender: Juli 2018
  Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
  Advertentie