Game nieuws van maandag 14 mei 2018

Auteur: Menno van Vliet op maandag 14 mei 2018 om 15:21:46

Evert ten Napel bevestigt FIFA-primeur

Eind April maakte Konami bekend dat zij niet meer beschikken over de rechten van de Champions League en de Europa League voor de nieuwe Pro Evolution Soccer-game. Volgens FIFA-commentator Evert ten Napel beschikt EA en dus de FIFA-franchise nu over deze licentie voor de nieuwe FIFA-game.Dit maakte Ten Napel bekend tijdens de live-uitzending van de eDivisie, waarin de finale om het landskampioenschap tussen PSV en Ajax gespeeld werd. Tevens maakte de beroemde FIFA-commentator bekend dat hij samen met Youri Mulder opnieuw de Nederlandse commentatoren zijn voor de nieuwe FIFA-game.

Ik ben nu bijna klaar met de versie van 2019. Dan wordt het spel weer nóg mooier, omdat de UEFA Champions League en de UEFA Europa League erbij zijn gekomen.

Officieel is er nog niets bevestigd door EA, maar dat zal na deze uitspraak niet lang meer duren. Wanneer FIFA 19 zal verschijnen is nog niet bekend, maar dit zal waarschijnlijk eind september zijn.

» Reacties [4]

Auteur: Amador Prado op maandag 14 mei 2018 om 12:56:04

Nintendo Classic Mini gaat 29 juni opnieuw in de verkoop

Bron: Twitter
Aankomende zomer krijgen gamers een herkansing om de Nintendo Classic Mini aan te schaffen. De heruitvoering van de originele Nintendo krijgt namelijk in tweede batch die vanaf 29 juni in de winkels ligt. Dit maakte Nintendo vandaag middels onderstaande tweet bekend.

Twee jaar geleden verscheen de Mini NES al, maar de vraag was toen zo hoog dat Nintendo de verkoop na enkele maanden staakte. De Japanners konden de grote vraag niet aan en dit zorgde voor veel teleurgestelde gamers. Rond de release van de Nintendo Mini SNES vorig najaar, is al bekendgemaakt dat de Mini NES in de zomer van dit jaar weer zou terugkeren.

Nintendo belooft dat zowel de SNES als de NES, verkrijgbaar zullen blijven tot en met het einde van dit jaar.

» Reacties [6]

Auteur: Daniël de Zwart op maandag 14 mei 2018 om 15:24:16

Nieuwe trailer: Jurassic World Evolution - Welcome to Jurassic World Trailer

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 14 mei 2018 om 14:37:14

Ook Bethesda's onthulling van RAGE 2 lekt vroegtijdig uit

Bron: Twitter
Met de Walmart lek van vorige week leken veel E3-onthullingen al vroeg gelekt, maar Bethesda besloot het heft in eigen handen te nemen. Kort na die geruchtenbom startte de uitgever een campagne op sociale media om 14 mei aan te kondigen als de dag dat RAGE 2 onthuld zou worden, maar ook daar werd door het internet een stokje voor gestoken.

De onthullingsteaser van RAGE 2 werd op verschillende onofficiële accounts al vluchtig gedeeld, maar wordt door Bethesda actief opgespoord. Verschillende mirrors van de video worden snel van het net geplukt, ook al zou het filmpje vandaag officieel moeten verschijnen.

Op Twitter lijken sommige (al dan niet korte) versies van de teaser wél langer te blijven hangen, waarvan akte:De gelekte beelden lijken qua stijl parallel te lopen aan Bethesda's hints op onder meer hun eigen Twitter-account. Het neonroze accent is een vaste verschijning, die ongetwijfeld verder gebruikt zal worden in de promotie rondom RAGE 2.

Hoe laat vandaag de officiële versie van de teaser het internet op wordt geslingerd, blijft vooralsnog onbekend. Wél weten we haast zeker dat we op Bethesda's E3 2018-persconferentie ongetwijfeld méér zal laten zien van het vervolg op RAGE.

» Reacties [4]

Auteur: Peter Bouwman op maandag 14 mei 2018 om 16:25:15

Nieuwe trailer: RAGE 2 - Announce Trailer

» Reacties [1]

Auteur: Peter Bouwman op maandag 14 mei 2018 om 16:14:29

Amazon UK lekt Ride 3

Het houdt maar niet op met lekken deze dagen. Na de massale blunder van Walmart is het nu de beurt aan Amazon UK. Zij wisten op hun site te vermelden dat Ride 3 te reserveren valt. De releasedatum staat op 9 november aanstaande. De volgende eigenschappen worden omschreven:

Unique volume based career experience
Extensive motorcycle encyclopedia - 230+ bike models across 7 categories
Bikes from 30 manufacturers - 9 brand new
Endurance, Naked, Cafe Racer, Superbike, Sportbike, Supermoto and Maxi Enduro

Ben je vergeten wat voor een game Ride was? Lees gerust onze Ride 2 review om je geheugen op te frissen.

» Reacties [3]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 14 mei 2018 om 16:41:24

Bethesda onthult morgen RAGE 2 gameplay, lek of niet

Bron: @RAGEgame
Lek na lek, om uiteindelijk te resulteren in een kleurrijke Announce Trailer voor RAGE 2. Het zit Bethesda niet mee als het aankomt op zélf de klappen maken rondom de promotie van de shooter.

Maar Bethesda topte die teaser meteen af met de aankondiging van een nieuw stuk videomateriaal. Volgens het officiële Twitter-account van RAGE moet morgen alweer een officiële gameplay trailer onthuld worden, of het nou lekt of niet. Bijgestaan door een mild ironische GIF-afbeelding wordt duidelijk dat Bethesda het wel weer gezien heeft met al die lekkage.Smacht jij al naar de échte beelden van RAGE 2, of moeten we nog even bijkomen van de teaser trailer van vandaag?

» Reacties [3]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 14 mei 2018 om 20:09:14

Stardew Valley verschijnt 22 mei (eindelijk) op PlayStation Vita; ondersteunt Cross Buy

Die zagen we even niet aankomen; een parel van een indie-titel die retrospectief alsnog de PlayStation Vita aandoet. Jawel, het alom geprezen Stardew Valley verschijnt 22 mei aanstaande dan eindelijk op Sony's draagbaar vernuft. En alsof dat nog niet genoeg verwondering oplevert, ondersteunt het spel ook nog eens Sony's eigen Cross Buy-aanbod.

Wie Stardew Valley al eerder aangeschaft heeft op PlayStation 4, ontvangt direct toegang tot de game op PlayStation Vita, en vice versa.


De verantwoordelijke eenmansontwikkelaar Eric 'ConcernedApe' Barone maakte het heugelijke nieuws zelf bekend middels een onverwachtse blogpost, al bleek die bijzonder kortaf. Of deze versie van Stardew Valley bijvoorbeeld ook Cross Save met PlayStation 4 ondersteunt, is bijvoorbeeld nog niet bekendgemaakt.

Ook over de multiplayer-mogelijkheden zijn nog geen woord gerept. Deze draaien voor pc-gamers momenteel in beta-fase, maar moeten daarna ook onderweg zijn naar de verschillende consoles waarop Stardew Valley het daglicht zag.

Wat jij? Mosterd na de maaltijd voor de PlayStation Vita, of juist een ultieme tegemoetkoming voor de verslavingsgezinde gamer onderweg?

» Reacties [9]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 14 mei 2018 om 21:55:01

Nieuwe trailer: Tom Clancy's Rainbow Six Siege: Operation Para Bellum - Alibi

» Reacties [1]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 14 mei 2018 om 21:14:24

LawBreakers-studio Boss Key Productions sluit deuren; Cliff Bleszinski tijdelijk buitenspel

Boss Key Productions, de ontwikkelstudio die game-legende Cliff Bleszinski vier jaar geleden hoopvol opende, houdt vandaag op te bestaan. Via Twitter gaf Bleszinski hemzelf een statement af over het sluiten van zijn geesteskindje en zijn besluit daartoe.

In de afgelopen jaren werkte Bleszinski en zijn Boss Key Productions-team hoofdzakelijk aan LawBreakers, dat vorig jaar augustus verscheen. De competitieve hero shooter had wellicht aardig wat bestaansrecht, maar kon geen momentum vinden tussen knallers als Overwatch. En dat resulteerde al snel in minimale verkoopcijfers en pijnlijk gebrekkige spelersaantallen.

Toen Boss Key Productions diens fouten erkende en het zelfbenoemde passieproject Radical Heights lanceerde in de hoop op meer succes, bleek dat too little, too late. Radical Heights kon in Early Access rekenen op enig enthousiasme, maar sloeg er klaarblijkelijk niet in de studio drijvende te houden.


Kortgeleden communiceerde Bleszinski ook al enige ergernis jegens zijn oud-werkgever Epic, die blijkbaar trachtte Boss Key Productions leeg te laten lopen door werknemers over te halen. Een opmerkelijke zet, aangezien Epic Games' grootste titel op het moment, Fortnite: Battle Royale, een directe concurrent vormde voor Radical Heights.

Ondanks het plotselinge sluiten van Boss Key Productions, zullen de servers van Radical Heights voor de nabije toekomst nog online blijven. Het lot van LawBreakers, daarover laat Bleszinski vooralsnog niets los.

Met het opheffen van Bleszinski's eigen studio, neemt de beste man ook even afstand van de gehele game-industrie. Het grote gezicht van onder meer franchises als Unreal en Gears of War wil zich voorlopig focussen op zijn gezin en zijn hond, die ernstig ziek blijkt te zijn.

Namens GamersNET wensen we Cliff Bleszinski en alle getroffen werknemers van Boss Key Productions veel sterkte in deze moeilijke dagen, opdat zij die het zoeken snel weer aan de bak kunnen met het maken van mooie spellen.

» Reacties [6]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juli 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie