Game nieuws van dinsdag 15 mei 2018

Auteur: Danil de Zwart op dinsdag 15 mei 2018 om 11:59:33

Up2Date: PlayStation Network - Cities: Skylines, Dragon's Crown Pro en GoNNER


Een nieuwe week, een nieuwe vulling voor de PlayStation Store. Dit is de Up2Date voor de PlayStation 4, PlayStation 3 en PlayStation Vita. Deze week geen PlayStation Plus-games, maar wel zijn games te koop als Dragon's Crown Pro, GoNNER, Welcome to Hanwell, Omensight en Monster Slayers.

Ook is er DLC voor titels als Cities: Skylines, TERA en Dynasty Warriors 9.

Tot slot, kijk verder voor 'Totally Digital'-deals in de PlayStation Store. Wat ga je binnenhalen?


Speelbare Content

PlayStation 4

Demo's
 • Little Witch Academia: Chamber of Time

  Volledige spellen
 • Dragons Crown Pro (49,99)
 • GoNNER (9,99)
 • GoNNER Digital Bundle
 • Forgotton Anne
 • Welcome to Hanwell (21,99)
 • Omensight (23,99)
 • Wizard of Legend (15,99)
 • Azure Reflections (24,99)
 • Asemblance: Oversight (11,99)
 • World of Tanks: Freedom Edition
 • Monster Slayers (39,99)
 • Little Witch Academia: Chamber of Time (49,99)
 • The Council Episode 2: Hide and Seek
 • Project Nimbus: Code Mirai
 • Animal Super Squad
 • Antiquia Lost
 • Khara The Game
 • Horizon Chase Turbo
 • Reverie
 • Subaeria
 • FOX n FORESTS
 • Asemblance Collection

 • Extra Content - PlayStation 4

  Cities: Skylines
 • Natural Distasters

  Dynasty Warriors 9
 • Additional Weapons Pack

  TERA
 • PS Plus Pack (Gratis)
 • » Reacties [0]

  Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 15 mei 2018 om 10:47:15

  Werkt Retro Studios in het geheim aan Star Fox: Grand Prix voor Nintendo Switch?

  Bron: Reddit
  Zien we dit jaar een onverwachte franchise alsnog terugkomen in Nintendo's line-up voor E3 2018? De kans lijkt toe te nemen, nu geruchten het doen lijken alsof Retro Studios zich ontfermt over een nieuwe telg in de Star Fox-reeks. En dan niet zo maar een ruimteavontuur, maar in het specifiek een racegame in dat universum. Een anonieme 4chan-gebruiker sterkte dat plots aan door het logo met "all true" te verkondigen.

  Het concept van racen in Star Fox' ruimteschepen is niet zo maar uit dunne lucht gegrepen. In het alternatieve narratief van de 'The Curse of Pigma' uit Star Fox: Command, is het Falco die voorstelt met pensioen te gaan en hun gevechtsmachines om te bouwen tot snelheidsmonsters.

  Voor Star Fox: Grand Prix zou dat betekenen dat er voor een Diddy Kong Racing-esque spin-off gekozen is, gemengd met de snelheid van bijvoorbeeld een F-Zero.


  Een nieuwe titel van Retro Studios zat sowieso al even in het verschiet. Na Donkey Kong Country: Tropical Freeze en diens uitgebreidere Nintendo Switch-port is het immers alweer bijna vier lang stil rondom de in-house ontwikkelstudio van Nintendo. Dat terwijl Retro's CEO Michael Kelbaugh wel ooit toegaf dat het team enkele maanden Tropical Freeze een nieuw project aan had gegrepen.

  Ondertussen wordt Retro Studios' andere grote titel, het vorig jaar onthulde Metroid Prime 4, voor de verandering opgepakt door Namco Bandai Singapore. Een opvallende wissel in ontwikkelaars, maar desalniettemin n zorg minder voor Retro.

  Het vorige deel in de Star Fox-serie, Star Fox Zero, bleek overigens geen denderend succes voor Nintendo en de Wii U. De game werd met gematigd enthousiasme ontvangen door critici en fans, met enkel een retrospectieve verschijning van Star Fox 2 op de SNES Classic Mini om die milde misser op te volgen.

  Wat jij? Kunnen we deze E3 al een onthulling rondom Star Fox op de Nintendo Switch ontvangen? Het hoge woord mag er waarschijnlijk dinsdag 12 juni, vanaf 18:00 uur (Nederlandse tijd) uit, wanneer Nintendo Treehouse: Live diens E3-uitzending het internet op slingert...

  » Reacties [2]

  Auteur: Michiel Brunsveld op dinsdag 15 mei 2018 om 10:25:31

  Fortnite krijgt vandaag burst assault rifle; wekelijkse patch vertraagd

  Bron: VG24/7
  Fortnite wordt weer eens uitgebreid met een nieuw wapen. Deze keer is het de beurt aan een burst assault rifle. Qua uiterlijk heeft deze blaffer wel wat weg van de FAMAS, een wapen dat in het echt gebruikt wordt door de Franse politie en militairen.

  De virtuele FAMAS kwam al vaker in shooters naar voren. In Call of Duty: Black Ops was het een vol-automatisch geweer en in Modern Warfare 2 was het een burst assault rifle. In Fortnite zal het wapen dus meer lijken op de FAMAS uit Modern Warfare, waarbij de salvo's met schoten vooral op de middellange afstand zeer krachtig zijn. Hier staat mogelijk tegenover dat het wat langer duurt om het wapen te herladen.

  De wekelijkse update van Fortnite is echter vertraagd door onvoorziene omstandigheden, zo meldt men via Twitter. Hierdoor kunnen sommige quests niet goed functioneren.

  » Reacties [4]

  Auteur: Michiel Brunsveld op dinsdag 15 mei 2018 om 10:34:41

  Microsoft werkt aan platte Xbox-controller voor mensen met een beperking

  Bron: GameSpot
  In een periode vol uitgelekt nieuws, vlak voor de E3, lijkt ook een nieuwe controller voor de Xbox te zijn opgedoken. Op Twitter is namelijk een afbeelding opgedoken van een zeer platte Xbox-controller.


  De opvallende controller zal niet voor de gemiddelde gamer bedoeld zijn. De verwachting is dat Microsoft deze speciaal heeft ontwikkeld om mensen met een beperking een betere game-ervaring te kunnen bieden. Hoe de controller werkt is nog niet bekend, maar het lijkt erop dat de twee grote knoppen de A- en B-knop vormen, die mogelijk programmeerbaar zijn.

  Naar verwachting zal Microsoft nog voor de E3 deze speciale controller formeel onthullen.

  » Reacties [7]

  Auteur: Danil de Zwart op dinsdag 15 mei 2018 om 12:46:26

  Nieuwe trailer: The Banner Saga 3 - Horseborn, the Race of Legend Trailer

  » Reacties [0]

  Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 15 mei 2018 om 12:38:14

  Salim en Peter bouwen de Labo motor! | Labo Tutorial #4

  De vierde tutorial van Nintendo Labo staat in het eteken van de motor. Hoe complex is dit bouwwerk?  Binnenkort gaan we verder met het huis van Labo! Laat ons vooral weten wat je van deze video's vindt!

  » Reacties [0]

  Auteur: Michiel Brunsveld op dinsdag 15 mei 2018 om 13:57:15

  Gran Turismo meer dan 80 miljoen keer verkocht

  Gran Turismo, de serie racegames exclusief voor PlayStation-platformen, heeft een fraaie mijlpaal behaald. Sony Interactive Entertainment laat namelijk weten dat de serie inmiddels voor 80,4 miljoen verkochte games heeft gezorgd. Dit enorme aantal bereikte men in een periode van ruim 20 jaar tijd.

  De franchise ging in 1997 van start op de PlayStation in Japan. Het laatste deel, Gran Turismo Sport, verscheen in oktober 2017. Het meest succesvolle deel uit de serie, wat betreft verkochte games, is tot dusver Gran Turismo 3: A-Spec voor de PlayStation 2. Deze editie wist bijna 15 miljoen keer over de toonbank te gaan. Sinds Gran Turismo 6 in 2013 voor de PlayStation 3 verscheen, zijn de verkoopcijfers per nieuwe editie echter wat omlaag gegaan.

  Het totale aantal van ruim 80 miljoen blijft echter indrukwekkend. Naar alle waarschijnlijkheid is het nu wachten op de onthulling van Gran Turismo 7.

  » Reacties [2]

  Auteur: Michiel Brunsveld op dinsdag 15 mei 2018 om 14:04:45

  Twitch voegt speciale filters toe voor PUBG streams

  Bron: Eurogamer
  Twitch heeft bekendgemaakt dat er nieuwe filteropties zijn toegevoegd, speciaal ontwikkeld voor PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG). Het is nu mogelijk om streams te filteren op basis van het aantal overgebleven spelers. De opties zijn meer dan 50, 25-50 of minder dan 25. Ideaal dus om meteen potjes te bekijken die behoorlijk spannend beginnen te worden.

  Ook is de optie toegevoegd om streams te filteren op basis van team games, duo's of solo-spelers. Mocht je een voorkeur hebben voor n van deze varianten.

  Bekijk jij wel eens potjes PUBG via Twitch? Laat het weten in de reacties!

  » Reacties [0]

  Auteur: Michiel Brunsveld op dinsdag 15 mei 2018 om 14:12:19

  Top-clan volbrengt nieuwste Destiny 2 raid Spire of Stars in ruim 6 uur

  Bron: VG24/7
  De onder Destiny-spelers wel bekende clan Redeem heeft weer een nieuwe primeur. Na diverse successen heeft de groep nu als eerste clan de nieuwste raid van de Destiny 2 DLC Warmind uitgespeeld. De raid, getiteld Spire of Stars, kostte Redeem meer dan 6 uur.

  Het niveau van Spire of Stars ligt sowieso vrij hoog, want je moet level 370 zijn om deel te kunnen nemen. Daarmee ligt het 30 levels boven de 'soft cap' van 340 uit de rest van de game.

  Na het controleren van alle data erkende Bungie de primeur van clan Redeem. Ze hebben de raid voltooid zonder een exploit te gebruiken. Het voltooien deed de groep in ruim 6,5 uur. Om precies te zijn hadden ze er 394 minuten voor nodig. Gezamenlijk gingen ze 598 keer dood en behaalden ze 11.864 kills.

  » Reacties [1]

  Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 15 mei 2018 om 15:12:40

  WIN PureFarming 2018 voor platform naar keuze | Prijsvraag


  We hebben de zomer in de bol, want wat is er lekkerder dan in dit weer een prachtige boerderij te verbouwen. Wij geven je die kans met PureFarming 2018!

  Laat ons weten waarom jij denkt kans te moeten maken op deze game en wie weet maken wij je blij met een exemplaar. Geef ook aan of je de game wilt winnen voor PlayStation 4, Xbox One of pc!

  Heel veel succes!

  » Reacties [20]

  Auteur: Salim Harinck op dinsdag 15 mei 2018 om 16:10:00

  Nieuwe trailer: RAGE 2 - Gameplay Reveal Trailer

  » Reacties [4]

  Auteur: Mike Gevers op dinsdag 15 mei 2018 om 17:06:43

  Nintendo houdt gratis Mario Tennis Aces-demotoernooi van 1 tot 4 juni

  Tijdens een eerdere Nintendo Direct werd veel informatie onthuld over Mario Tennis Aces, waaronder het feit dat Nintendo vr de release op 22 juni een online demotoernooi houdt waarbij Switch-bezitters het spel vast kunnen uitproberen. Nu heeft Nintendo de datum van dit evenement bekendgemaakt: 1 juni om 16:00 uur (Nederlandse tijd).

  Daarnaast is aangekondigd dat iedereen die deelneemt aan het pre-launch-toernooi, de klassieke Mario-outfit vrijspeelt als hij of zij de game daadwerkelijk aanschaft. Het toernooi eindigt op 4 juni om 00:59 uur (Nederlandse tijd), dus heb je even de tijd om deze bonus in de wacht te slepen.

  Mario Tennis Aces verschijnt op 22 juni exclusief voor de Nintendo Switch. Check hieronder de aankondigingstrailer voor het demotoernooi.

  » Reacties [0]

  Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 15 mei 2018 om 17:20:00

  Een dikke LAN-party in huis met de NETGEAR SX10 Gaming Switch? | GamersNET Gear

  » Reacties [0]

  Auteur: Mike Gevers op dinsdag 15 mei 2018 om 19:03:00

  Nieuwe trailer: Mario Tennis Aces Pre-launch-onlinetoernooi

  » Reacties [0]

  Auteur: Mike Gevers op dinsdag 15 mei 2018 om 17:18:26

  Jotun: Valhalla Edition (Nintendo Switch) - Belichaming van het indie-syndroom | Review  Jotun: Valhalla Edition belooft een episch avontuur op de Nintendo Switch. Mike dook de game in om te onderzoeken of de game alle lof voor eerdere versies verdient n of hij ook lekker speelt op Nintendo's console.

  Lees de review.

  » Reacties [0]

  Auteur: Mike Gevers op dinsdag 15 mei 2018 om 19:03:00

  Nieuwe trailer: Mario Tennis Aces Adventure Mode Trailer

  » Reacties [0]

  Inloggen
  Zoeken

  Zoek resultaten:

  Advertentie
  GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
  GN Kalender: Juli 2018
  Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
  Advertentie