Game nieuws van woensdag 16 mei 2018

Auteur: Salim Harinck op woensdag 16 mei 2018 om 14:47:30

Vandaag in... 2010 (16 mei)

» Reacties [2]

Auteur: Michiel Brunsveld op woensdag 16 mei 2018 om 10:55:49

S.T.A.L.K.E.R. 2 bevestigd; release gepland voor 2021

Bron: VG24/7
Eind 2014 kwam er voor fans van de S.T.A.L.K.E.R. franchise goed nieuws met de heropening van GSC Game World. De ontwikkelstudio was weer in leven en ging weer vol goede moed aan het werk. Lang bleef het stil, maar inmiddels heeft GSC Game World leuk nieuws met de wereld gedeeld: S.T.A.L.K.E.R. 2 is in ontwikkeling!

Het lijkt allemaal nog heel pril, want de officiële website vermeldt alleen een logo en een vermoedelijke releaseperiode van 2021. We moeten er dus nog wel even wachten en het is dus echt een vroege onthulling. Qua details weten we dus nog vrij weinig. Het lijkt aannemelijk dat GSC een licentie heeft genomen op de Unreal Engine 4.

Lang geleden probeerde men al eens een nieuwe S.T.A.L.K.E.R. te realiseren, gebaseerd op een eigen game engine. Dat project ging echter ten onder, samen met de ontwikkelstudio. Nu is er dus weer goede hoop voor alle fans. Ondanks veel uitstel en een moeizaam vervolg heeft de franchise nog steeds behoorlijk wat liefhebbers over de hele wereld.

» Reacties [4]

Auteur: Michiel Brunsveld op woensdag 16 mei 2018 om 11:39:04

Metro Exodus uitgesteld tot begin 2019

Bron: VG24/7
Vorig jaar was er goed nieuws voor fans van de shootergames uit de Metro-serie, want THQ Nordic en 4A Games onthulden Metro Exodus. Dit nieuwe deel stond gepland voor dit jaar. Stond, inderdaad, want vandaag maakt THQ Nordic bekend dat Metro Exodus is uitgesteld tot 2019.

Volgens de nieuwste planning komt Metro Exodus in het eerste kwartaal uit. Deep Silver, onderdeel van THQ Nordic, zal de uitgever van de game zijn. In een gezamenlijke verklaring laten Deep Silver en 4A Games het volgende weten:

The development of Metro Exodus is progressing well; we are all really excited by what we are seeing. We have been constantly reviewing the games progress to ensure that we deliver a product that gamers and fans of the Metro series want and deserve, as well as keeping an eye on announcements from our competitor products. We want everyone to be able to experience what is the most ambitious Metro game to date at its absolute best and therefore we have taken the decision to move the release date to Q1 2019.

"We know that this will be disappointing news for fans that had hoped to play the game this year, but also know that you will appreciate the results that this additional development time and new release date will bring. We would also like to take this opportunity to confirm that at E3 in June we will be revealing some brand new gameplay from a never before seen game environment for you to enjoy.

Tijdens de E3 kunnen we dus in elk geval uitkijken naar gloednieuwe gameplaybeelden.

» Reacties [9]

Auteur: Mike Gevers op woensdag 16 mei 2018 om 14:53:08

Nintendo registreert domeinnaam voor Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee

Op de E3 van vorig jaar werd bekendgemaakt dat er een Pokémon-game voor de Switch in ontwikkeling is, waar later aan werd toegevoegd dat deze op zijn vroegst in 2018 zou verschijnen. Sindsdien hebben we niets meer van het spel vernomen, maar sinds gisteren gaan de geruchten als een malle over het internet. Het eerste daarvan komt van de onderstaande afbeelding:


Het zou gaan om een logo voor een game genaamd Pokémon Let's Go Pikachu, waarbij er traditiegetrouw ook een tweede editie zou verschijnen, die vernoemd is naar Eevee. Dit zou best kunnen, aangezien het schattige diertje sinds januari een tweede officiële mascotte is, naast Pikachu. Bij deze afbeelding is echter een flinke korrel zout op zijn plaats, aangezien hij zijn weg naar het internet vond via 4chan.

Hoewel er steeds meer geruchten verschijnen van steeds meer bronnen, zijn er nog altijd een boel sceptici, vooral vanwege de titel die wel erg lijkt te verwijzen naar Pokémon GO. Nu lijkt er echter wel degelijk op zijn minst een kern van waarheid te zitten in de geruchten: Nintendo heeft domeinnamen geregistreerd voor Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee.

Domeindatabase WhoIs noemt PokemonLetsGoPikachu.com en PokemonLetsGoEevee.com, die zijn geregistreerd door CSC Corporate Domains. Dat is natuurlijk niet Nintendo zelf, maar hetzelfde bedrijf is verantwoordelijk voor onder andere de domeinnamen Nintendo.com en NintendoSwitch.com. Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat de domeinnamen voor Pokémon Let's Go voor iemand anders dan Nintendo zijn aangemaakt.

We weten nu dus dat er iets in de wereld bestaat dat Pokémon Let's Go heet en dat er twee varianten van zullen verschijnen. Om wat voor materiaal het gaat, is natuurlijk nog gissen. Ook is het nog altijd onzeker of het hier daadwerkelijk om de Switch-game gaat. Wel zijn er geruchten dat het een remake van Pokémon Yellow betreft.

Volgens een insider krijgen we voor het einde van de maand meer te weten. Mocht dat niet gebeuren, staat de E3 om de hoek. Nintendo houdt zijn presentatie op 12 juni, dus naar alle waarschijnlijkheid hoeven we nog slechts een kleine maand te wachten.

» Reacties [1]

Auteur: Michiel Brunsveld op woensdag 16 mei 2018 om 14:26:58

Nieuwe content Sea of Thieves offline gehaald na problemen met servers

Bron: Twitter
Sea of Thieves werd onlangs voorzien van een uitgebreide update met diverse nieuwe features. Helaas bleek de update niet geheel stabiel, want de game werd ineens geteisterd door een hele lading problemen met de servers. Inmiddels heeft ontwikkelaar Rare laten weten dat de beruchte patch 1.07 inmiddels offline is gehaald.

Via Twitter laat men weten:


Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe features weer terug zullen keren op de virtuele scheepsdekken.

» Reacties [2]

Auteur: Peter Bouwman op woensdag 16 mei 2018 om 14:52:36

Salim en Peter bouwen een woning! | Labo Tutorial #5

De vijfde en laatste tutorial van het Nintendo Labo Variety Kit is het huis! Peter is fan en Salim vraagt zich af waarom.Kom binnenkort terug naar GamersNET, want dan gaan we aan de slag met de Robot!

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op woensdag 16 mei 2018 om 15:11:17

Mysterieuze gouden kisten gevonden in nieuwe map PlayerUnknown's Battlegrounds

Bron: PC Gamer
Vorige week werd bekend dat de aankomende map voor PlayerUnknown's Battlegrounds Sanhok gaat heten en dat er een beta zou komen voor de spelwereld. Die is inmiddels begonnen en toont een opvallende nieuwe ontwikkeling: gouden kisten die verspreid zijn over het landschap.

Op Reddit verschijnen steeds meer berichten van spelers die de kisten hebben gevonden. Er lijkt geen manier te zijn om ze te openen of er andere interactie mee aan te gaan, wat natuurlijk de geruchten- en speculatiemolen flink opstookt.

De meest geloofwaardige conclusie is dat het gaat om een knipoog naar concurrent Fortnite Battle Royale, waar je gouden kisten met goeie uitrusting kunt vinden. Dit zou best kunnen, aangezien Sanhok een stuk kleiner is dan Erangel en Miramar, waardoor de map een stuk meer chaos ŕ la Fortnite biedt. Echter, eerder zei PUBG Corp. dat het best wel ontstemd was over Fortnite Battle Royale. Het kan natuurlijk zo zijn dat deze mening is veranderd, maar toch lijkt het ietwat vreemd om een ode aan de concurrent te verwerken in PlayerUnknown's Battlegrounds.

De Sanhok-map is nog altijd in ontwikkeling, dus wellicht wordt er nog functionaliteit aan de kisten toegevoegd. Alleen de toekomst zal het leren.

» Reacties [0]

Auteur: Peter Bouwman op woensdag 16 mei 2018 om 15:19:21

Nieuwe trailer: LEGO The Incredibles Hub World Trailer

» Reacties [2]

Auteur: Mike Gevers op woensdag 16 mei 2018 om 15:30:24

Sony zet productie van fysieke Gamecards voor PlayStation Vita stil

Bron: VG24/7
Dat de PlayStation Vita zijn ambitie niet heeft waargemaakt, mag geen verrassing heten. In 2016 verdween de handheld van Sony zelfs uit de Nederlandse schappen. Nu is bekend geworden dat Sony de productie van fysieke Gamecards voor de Vita gaat stopzetten aan het einde van fiscaal 2018, oftewel uiterlijk op 31 maart 2019.

Ontwikkelaars kunnen nog tot 28 juni productcodes aanvragen en tot 15 februari volgend jaar kunnen aankopen van de kaartjes definitief maken. Vanaf 31 maart zullen er geen fysieke gamekaartjes voor de PlayStation Vita meer op de markt verschijnen.

Wel geeft Sony te kennen dat digitale verkopen vooralsnog gewoon doorgaan. Dat is maar goed ook, want binnenkort verschijnt Stardew Valley voor de console. De PlayStation Vita wordt dus nog wel ondersteund, maar het einde lijkt wel in zicht. Dat is ook niet heel gek, aangezien de Vita in 2011 verscheen en dus al zeven jaar meegaat. Hiermee lijkt een eind te komen aan Sony's handheld-avontuur, want in 2015 gaf het bedrijf al aan geen interesse te hebben in een opvolger.

» Reacties [2]

Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 16 mei 2018 om 16:49:36

Nieuwe trailer: Hitman: Definitive Edition - Launch Trailer

» Reacties [1]

Auteur: Akeo Kuipers op woensdag 16 mei 2018 om 16:39:00

Metro Exodus is uitgesteld! Wat nu? | Nieuws Update

» Reacties [4]

Auteur: Peter Bouwman op woensdag 16 mei 2018 om 17:07:00

Nieuwe trailer: MotoGP 18 Gameplay Trailer

» Reacties [1]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 16 mei 2018 om 18:51:00

ASUS ROG Gladius II | Unboxing + Aankondiging Bottlenekt

» Reacties [6]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juli 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie