Game nieuws van vrijdag 6 juli 2018

Auteur: Mike Gevers op vrijdag 6 juli 2018 om 02:34:28

Pokťmon GO viert tweede verjaardag met zomerse Pikachu; Celebi op komst

Juli 2016 zal voor altijd te boek staan als de maand van Pokťmon GO. Inmiddels zijn we twee jaar verder, dus is het weer tijd voor een feestje. Net als vorig jaar wordt de tweede verjaardag gevierd met een speciale vorm van Pikachu: de gele muis is deze maand in een strohoed en zonnebril gedost.


Pikachu zal vanaf vandaag (vermoedelijk vanaf 22:00 uur) zijn feestkleding aantrekken en vaker voorkomen. Ook baby-vorm Pichu komt vaker uit eieren. Het is onduidelijk of ook deze Pokťmon de nieuwe stijl aanneemt.

Tegelijkertijd met deze feestelijke aankondiging dropt ontwikkelaar Niantic een veel grotere aankondiging: de mythische Pokťmon Celebi komt binnenkort naar de mobiele game via Special Research, oftewel een serie quests waarmee Mew in maart werd geÔntroduceerd. Wanneer Celebi precies naar Pokťmon GO komt, is nog niet bekend.

» Reacties [1]

Auteur: Mike Gevers op vrijdag 6 juli 2018 om 11:15:27

Nieuwe trailer: Kingdom Come: Deliverance - From The Ashes Introduction

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op vrijdag 6 juli 2018 om 03:57:05

Franse gokautoriteit: loot boxes zijn geen vorm van gokken

Bron: VG24/7
In april besloot de Nederlandse Kansspelautoriteit dat loot boxes in games de wet overtreden, en ook BelgiŽ heeft besloten dat dit fenomeen een vorm van gokken is. Verder naar het zuiden is men het daarmee echter oneens: Frankrijk oordeelt dat loot boxes niet onder kansspelen vallen.

De Franse kansspelautoriteit, de ARJEL, zegt dat microtransacties wel 'tegen beleidsdoelen ingaan', maar dat ze niet onder de kansspelwetgeving vallen. Het is dus niet zo dat Frankrijk helemaal geen kritiek heeft op het populaire verdienmodel. Ook is het niet uitgesloten dat de Franse autoriteiten alsnog actie gaan ondernemen tegen bepaalde games met loot boxes: net als in Nederland is Frankrijk vooral bezorgd om de geldelijke waarde van de inhoud van dergelijke pakketjes.


Als items uit loot boxes inderdaad verkocht kunnen worden, dient dit te worden gereguleerd door de uitgever in kwestie. Als voorwerpen buiten officiŽle marktplaatsen om kunnen worden verkocht, gaan uitgever wťl tegen de Franse wet in. Er lopen nog onderzoeken naar verscheidene games, dus ongetwijfeld krijgt de zaak in Frankrijk nog een staartje.

Hoe dan ook, steeds meer landen houden (waaronder de Amerikaanse staat HawaÔ) zich bezig met de loot box-kwestie. Hoezeer uitgevers volhouden dat loot boxes geen kansspelwetten overtreden, het lijkt waarschijnlijk dat de druk op het fenomeen steeds meer onder druk komen te staan.

» Reacties [4]

Auteur: DaniŽl de Zwart op vrijdag 6 juli 2018 om 10:51:53

Dead Island 2 nog steeds in ontwikkeling

Dead Island 2 is nog steeds in ontwikkeling, zo laat Deep Silver weten. Met de komst van de mobiele game Dead Island: Survivors zijn gamers zich toch gaan afvragen hoe het er met het officiŽle tweede deel van Dead Island voor staat, maar we kunnen de game dus nog steeds verwachten.

Het spel werd in 2014 aangekondigd en vorig jaar nog meldde Deep Silver dat Dead Island 2 nog altijd in de maak is. En ook nu weer krijgen we dit te horen, met als aanvulling dat we later meer te horen krijgen, aldus het Twitter-account van Dead Island.


De ontwikkeling van de zombiegame is al jaren een rommeltje. Ontwikkelaar Techland zag af om het tweede deel te maken en in plaats daarvan ontstond Dying Light. De ontwikkeling werd overgedragen aan Yager, die op den duur ook van de game werd afgehaald en inmiddels heeft Sumo Digital het project in huis.

Dead Island 2 staat gepland voor een release op PlayStation 4, Xbox One en pc.


» Reacties [5]

Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 6 juli 2018 om 11:07:14

Philips Momentum is op gaming gerichte 4K-televisie voor je console

Bron: Philips
Heb je een mooie console met ondersteuning voor 4K-resolutie en HDR, maar mis je nog een mooie televisie? Dan biedt het van origine Nederlandse Philips mogelijk een interessante optie voor je: de Philips Momentum (officieel onder de noemer van "Philips Momentum 436M6VBPAB"). Deze ruim 42 inch grote joekel van een televisie heeft Ultra HD-beeldvertoning, ondersteuning voor high dynamic range en brengt de iconische Ambiglow-verlichting (terug) naar je woonkamer.


Doordat de televisie een lagere responstijd kent dan andere entertainmenttoestellen (ŗ 4 milliseconde), wordt de Momentum in de marketing voornamelijk ingezet als een goede partner van je console. Tel daarbij Quantum Dot-technologie en 4.000:1 contrastratio in een VA-paneel op, en je snapt dat de kleuren aardig van het scherm dienen te spatten.

Om de gamer verder tegemoet te komen zien we bovendien de implementatie van een DisplayPort (zodat ook je pc gemakkelijker aangesloten kan worden), een ingebouwde USB 3.0-hub en ondersteuning voor USB-C. Daarnaast is DTS Sound-geluidskwaliteit ingebouwd, zodat games ook zonder losse speakerset nog zuiver hoorbaar zullen zijn.

Vanaf aanstaande 18 juni moet de game-gerichte televisie te verkrijgen zijn bij verscheidene retailers. Een definitieve richtprijs blijft vooralsnog even uit, al nemen we aan dat dit aardig forse vehikel geen goedkope grap zal zijn.

Op de redactie van GamersNET zijn we al langer bekend met de gigantische 4K-prestaties van Philips. In het verleden behandelden we zo al een breed georiŽnteerde 4K-monitor van de fabrikant (zonder HDR of Ambiglow), die met 40 inch grootte ook zeker niet de minste was. Meer over hoe die presteerde tegen zijn prijs is na te lezen in onze Philips BDM4037UW review.

UPDATE: Nadat de redactie specifiek naar een richtprijs vanuit Philips heeft gevraagd, bevestigde een PR-woordvoerder dat de marktprijs voor de nieuwe Philips Momentum op 799 euro zal komen te liggen.

» Reacties [3]

Auteur: DaniŽl de Zwart op vrijdag 6 juli 2018 om 11:16:18

Bouw je eigen dorp in Kingdom Come: Deliverance met nieuwe DLC

Bron: YouTube
Je kunt nu je eigen dorp bouwen in Kingdom Come: Deliverance met de komst van de eerste DLC, genaamd From The Ashes. De content is nu beschikbaar voor alle platformen en naast nieuwe quests in de game, heb je ook de mogelijkheid een dorpje te bouwen en managen.

Er ontstaat een nieuwe nederzetting en jij bent verantwoordelijk voor de bouw van nieuwe huizen, andere gebouwen en het zorgen van goede relaties met en tussen de inwoners. Je moet kiezen welk soort gebouwen je plaatst en upgradet, zoals combat arena's, kroegen en meer. Ook moet je voor de materialen zorgen en met de kosten omgaan in het dorp. Er zijn wel NPC's uit het verhaal in te huren die je bijstaan bij de ontwikkeling van het dorp.


Deze nieuwe content zorgt voor een extra laagje gameplay, zodat je naast quests ook rustig een dorp kunt managen, waaronder het hebben en rijden van paarden die in je stal staan, vechten in de arena of spellen spelen in de kroeg. Hieronder zie je een overzicht van screenshots uit de From The Ashes DLC en de trailer.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [3]

Auteur: DaniŽl de Zwart op vrijdag 6 juli 2018 om 11:28:57

Hollow Knight meer dan een miljoen keer verkocht

Bron: VG247
Hollow Knight is meer dan een miljoen keer verkocht op pc, zo zegt ontwikkelaar Team Cherry. De indiegame verscheen begin vorig jaar op het platform en de mijlpaal is onlangs bereikt. Hollow Knight is in eerste instantie uitgekomen voor Windows, Mac en Linux, waarna vorige maand op de E3 de Nintendo Switch-versie verscheen.


Een dag voor release op de Switch wist de game een miljoen keer te verkopen en ook op Nintendo's meest recente console doet het spel het goed. Er zijn namelijk ruim 250.000 exemplaren van verkocht binnen twee weken.

Weíve never publicly mentioned hitting the million mark on PC, so that is another big milestone! We hit that 3 weeks ago and it kinda flew under our radar because of the madness around E3/Switch launch.

Door de E3-gekte en de release op de Switch vorige maand is het bij de ontwikkelaar een beetje onder de radar gebleven. Dan maar een aantal weken later, toch?

Hollow Knight begon als een Kickstarter en is een succes gebleken. Het is aannemelijk dat de game ook naar PlayStation 4 en Xbox One komt, maar dat is niet bevestigd.

» Reacties [1]

Auteur: DaniŽl de Zwart op vrijdag 6 juli 2018 om 11:41:56

Conan Exiles is de bestverkochte game in 25 jaar van Funcom

Bron: Funcom
In de 25 jaar dat Funcom bestaat, is Conan Exiles nu de bestverkochte game van het bedrijf. De ontwikkelaar meldt namelijk dat de survivalgame inmiddels meer dan 1,4 miljoen exemplaren heeft verkocht, verdeeld over alle platformen.


Het record van Funcom stond op naam van het in 2008 verschenen Age of Conan: Hyborian Adventures, die drie jaar na release de 1,4 miljoen verkochte exemplaren behaalde. Conan Exiles heeft dit in minder dan de helft van de tijd bereikt.

Conan Exiles heeft lang in early access gezeten, maar is op 8 mei officieel uitgekomen op PlayStation 4, Xbox One en pc.

» Reacties [0]

Auteur: DaniŽl de Zwart op vrijdag 6 juli 2018 om 11:46:00

Nieuwe trailer: Conan Exiles - Accolades Trailer

» Reacties [0]

Auteur: DaniŽl de Zwart op vrijdag 6 juli 2018 om 12:01:22

Conan Exiles DLC Jewel of the West aangekondigd

Bron: Funcom
Er is een tweede DLC voor Conan Exiles aangekondigd genaamd Jewel of the West. Deze content bevat nieuwe wapens, armor, meubilair, bouwstukken in het nieuwe Aquilonia-thema. In de game is Aquilonia het centrum van de geciviliseerde wereld en alles, van gebouwen tot kleding, is geÔnspireerd van het Romeinse Rijk.

Een specifieke releasedatum is nog onbekend, maar Jewel of the West moet begin augustus al beschikbaar zijn. Dit is wat de DLC bevat.

 • 39 new Aquilonian building pieces: A full set of building pieces with the same stats as existing tier three.

 • 15 new armor pieces in three sets, such as the Black Dragon armor: Light, medium and heavy sets with an epic end-game version of each.

 • 9 new weapons in one Aquilonian weapon set: Same power as iron weapons with an epic end-game version of each weapon.

 • 5 new Aquilonian warpaints: Decorative warpaints symbolizing, for example, rule and bravery.

 • 25 new placeables, such as the harp and councilor chair, craftable in the Aquilonian Artisan station.

 • Naast deze downloadable content, is Funcom ook bezig met gratis updates waarbij de eerste huisdieren zal toevoegen en de mogelijkheid tot het temmen van dieren. Later dit kwartaal zal de update uitkomen, die het temmen van kamelen, panters, spinnen en meer mogelijk maakt. Je kunt ze onder andere jouw basis laten beschermen en resources laten dragen. De update is gratis en zal beschikbaar zijn op alle platformen.

  Launching later this quarter, this update will introduce pets and taming to Conan Exiles, allowing players to find and tame anything from camels to panthers and even spiders and then use them to guard their base, carry resources, and more.

  Bekijk hieronder de eerste screenshots van de nieuwe DLC, Jewel of the West.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [0]

  Auteur: DaniŽl de Zwart op vrijdag 6 juli 2018 om 12:20:55

  Releasedatum This is the Police 2 bekendgemaakt

  De releasedatum van This is the Police 2 is bekendgemaakt; de game verschijnt op 2 augustus voor de pc. Het wordt voor PlayStation 4-, Xbox One- en Nintendo Switch-bezitters iets langer wachten, want voor hen komt het spel uit in de herfst.

  In januari werd This is the Police 2 aangekondigd, waarna de release dus vrij snel volgt. Ook kijkend naar het eerste deel, zit er niet zoveel tijd tussen. This is the Police kwam namelijk in maart 2017 uit, waarna de ontwikkeling van het tweede deel direct begon. Het tweede deel verschijnt ergens in de laatste maanden van 2018 voor de consoles.


  Je speelt in de sequel met Lilly Reed, die in het politiebureau meer de controle heeft en jij als speler kunt aan de slag met een nieuw turn-based systeem. Een visuele presentatie hiervan zie je hieronder in de gameplay trailer van de game, die een paar maanden geleden werd uitgebracht.

  This is the Police 2 verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

  » Reacties [0]

  Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 6 juli 2018 om 12:09:30

  Nieuwe V2-serie monitoren van AOC levert betaalbaar beeld voor de gamer

  Bron: AOC
  Het Taiwanese AOC doet een "tweede poging" om de casual gamer tegemoet te komen met een betaalbare monitor. De nieuwe reeks V2-monitoren van AOC bestaat uit een drietal 1080p-monitoren die budgetvriendelijk overkomen, maar alsnog beschikken over wat toespitsing op games. En dat in een wel erg slank design, zonder enige vorm van overdreven uiterlijk.

  De 22V2Q, 24V2Q en 27V2Q laten zich onderscheiden in hun drie beeldgroottes (grofweg gelijk aan hun verschillende modelnummer in inches) en kosten respectievelijk 139 euro, 149 euro en 209 euro. Elk van de modellen beschikt over een DisplayPort en HDMI-kabel, wordt aangedreven door een 60 Hertz IPS-paneel en valt onder drie jaar garantie.


  Voor de gamer is met name de aanwezigheid van AMD FreeSync interessant. Deze synchroniseert de beeldverversing van de monitor met die van je (AMD-)videokaart, zodat screen tearing en andere nare beeldproblemen uitgesloten worden. Daartegenover staat wťl weer een responstijd van 5 milliseconde; aanzienlijk trager dan die van de duurdere gaming monitoren van AOC.

  AOC's nieuwe V2-lijn aan monitoren moet in juli alweer lanceren, waarna de schermen verkrijgbaar zullen zijn bij verscheidene (online) retailers.

  Meer weten over hoe AOC-monitoren zoal presteren voor de gamer? Op de redactie van GamersNET waren we prima te spreken over de kwaliteiten van AOC's game-gerichte AGON-lijn, waarvan akte in onze AOC AGON AG251FZ review en AOC AGON AG21QX.

  » Reacties [0]

  Auteur: DaniŽl de Zwart op vrijdag 6 juli 2018 om 12:48:14

  Bloodborne 2 verschijnt op Amazon ItaliŽ

  Bron: Dailystar
  Een aantal dagen geleden verscheen Bloodborne 2 opeens op Amazon ItaliŽ. We hoeven er echter niet teveel van te verwachten, want de productpagina is snel weer verwijderd en ook op ResetEra zijn meerdere threads over dit 'lek' gesloten. De officiŽle melding is dat de Italiaanse shop van Amazon niet bekendstaat om zijn betrouwbaarheid.

  Thereís been at least two threads on this previously locked. Amazon Italy has a bad reputation for fabricated listings.

  Fans kunnen waarschijnlijk nog lang wachten op Bloodborne 2, of hoeven wellicht helemaal niet op de sequel te wachten. Het blijft, ook al krijgen we zo nu en dan geruchten om onze oren geslingerd, onduidelijk of ontwikkelaar From Software Łberhaupt wel een tweede deel van Bloodborne overweegt.


  Momenteel is de developer druk zat met de games Sekiro: Shadows Die Twice voor PlayStation 4, Xbox One en pc en Dťracinť voor PlayStation VR. Ook denkt het bedrijf na over de terugkeer naar Armored Core. Of er dan (voorlopig) ruimte is voor Bloodborne 2, waarschijnlijk niet.

  » Reacties [3]

  Auteur: DaniŽl de Zwart op vrijdag 6 juli 2018 om 13:06:39

  Zes locaties beschikbaar bij release Hitman 2

  Bron: Wccftech
  Hitman 2 zal bij release zes locaties beschikbaar stellen. Dit laat ontwikkelaar IO Interactive weten in een interview, die na Miami nu dus de totale hoeveelheid locaties vrijgeeft. De eerste beelden en screenshots speelden zich namelijk af in de stad in Florida, maar gamers willen meer!

  We have six confirmed locations that will be immediately playable when Hitman 2 launches on 13 November 2018, and there will be multiple missions available within each location.

  In Miami zul je een missies moeten voltooien bij een autorace en uiteraard gaat Agent 47 op reis naar diverse andere gebieden om verschillende missies aan te gaan. Hieronder vallen missies voor de campaign, maar ook - net als in de vorige (episodische) Hitman - weer Elusive Targets en Escalation Contracts.


  Exacte plaatsen die Agent 47 zal bezoeken heeft de ontwikkelaar niet gemeld, maar door een lek van de website van Hitman 2 wordt verwacht dat we tevens afreizen naar nog een plek in de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, ergens rond de Noord-Atlantische Oceaan, Mumbai en Colombia.

  Hitman 2 verschijnt op 13 november voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Meer weten over Hitman 2? Check dan onze video preview.

  » Reacties [5]

  Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 6 juli 2018 om 12:58:41

  Meer details over Lorelei en Mariana amiibo voor Splatoon 2

  Eerder al onthuld als nieuwe amiibo, maar nu ook voorzien van een duidelijke functie. De amiibo van Lorelei en Mariana (in het Engels bekend als Pearl en Marina) zullen, net als andere bestaande Splatoon 2-amiibo, wat exclusieve gear kennen. Daarnaast zullen ook deze vinylfiguurtjes dienen als opslag van je eigen uitrusting en als interactieve in-game fotomogelijkheid met de respectievelijke karakters.

  Van de exclusieve in-game gear die met de amiibo geleverd wordt, is inmiddels wat beeldmateriaal verschenen. Welke effecten standaard op de uitrusting zal staan, is vooralsnog onbekend.


  Het nieuws en beeldmateriaal werd uit de doeken gedaan door het Japanse Twitter-account van Splatoon, alwaar ook twee nieuwe modi voor Squid Beatz 2 getoond werden. Onderstaande video laat zien hoe de Pearl- en Marina-modus zoal werken, en hoe je naadloos tussen beide kan schakelen in het spel-in-een-spel.


  Heb je de nieuwe amiibo nog niet (goed) gezien of wil je jezelf nog een keer lekker maken? Kijk dan gerust nog eens naar de onthullingstrailer die een aantal maanden geleden de wereld in werd geslingerd:


  De amiibo van Splatoon 2's Lorelei en Mariana verschijnen op 13 juli wereldwijd en zullen standaard verkocht als bundeltje met elkander.

  Sowieso is de komst van de twee presentatices als amiibo niet de enige (fysieke) uitbreiding op Nintendo's kleurrijke schietspelletje. Vorige maand lanceerde immers ook de stevige Octo Expansion voor de populaire Switch-game. Met die komst werden ook nog eens drie unieke Octoling-amiibo aangekondigd, die ook dit jaar nog moeten verschijnen.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [0]

  Auteur: DaniŽl de Zwart op vrijdag 6 juli 2018 om 16:17:56

  Nieuwe trailer: SoulCalibur 6 - Talim Character Reveal Trailer

  » Reacties [0]

  Auteur: DaniŽl de Zwart op vrijdag 6 juli 2018 om 13:58:47

  Guild Wars 2 schrijvers ontslagen na Twitter 'fittie'

  Bron: PC Gamer
  Guild Wars 2 is twee van haar schrijvers kwijt na een ontslag. Ontwikkelaar ArenaNet heeft Jessica Price en Peter Fries ontslagen, omdat ze een Twitter 'fittie' hielden op het sociale platform. Ze mengden zich in een hevige discussie met YouTuber en Twitch-streamer Deroir, die tevens partner is van Guild Wars 2 als content creator.


  Schrijver Jessica Price startte een thread op Twitter over het schrijven van characters in MMO's versus singleplayer games. Ze zegt daarover dat het makkelijker is om personages te schrijven voor singleplayer spellen, vanwege de vaste structuur van zo'n personage, in tegenstelling tot het maken van eigen gepersonaliseerde characters in MMO's. Deroir reageerde dat de toevoeging van dialoogopties een mogelijkheid is om spelers hun personage op een betekenisvolle manier te laten uiten.


  Price stelde dit niet geheel op prijs en zei: ďThanks for trying to tell me what we do internally, my dude.Ē Nadien retweette ze zijn reactie met als antwoord dat zijn feedback niet gewild was, vanwege zijn gebrek aan kennis over haar werk en omdat ze zich hierin bedreigd voelt als vrouwelijke gameontwikkelaar.

  YouTuber Deroir verontschuldigde zich meerdere malen, zeker nadat Price suggereerde dat het in deze kwestie om sekse ging. Reacties van Twitteraars hadden kritiek op haar uitspraak over 'vrouwelijke gameontwikkelaar'. Ook medeauteur Peter Fries mengde zich met een tweet dat ze nooit om zijn feedback heeft gevraagd.

  Na deze discussie en uitval richting Deroir heeft de baas van ArenaNet, Mike O'Brien, besloten de twee werknemers te ontslaan. Dit was zijn statement.

  Recently two of our employees failed to uphold our standards of communicating with players. Their attacks on the community were unacceptable. As a result, theyíre no longer with the company.

  I want to be clear that the statements they made do not reflect the views of ArenaNet at all. As a company we always strive to have a collaborative relationship with the Guild Wars community. We value your input. We make this game for you.

  O'Brien vindt het niet kunnen hoe werknemers van hem op deze manier communiceren met hun gamers, fans en partners. Dit past niet binnen het beleid van ArenaNet, waardoor het ontslag onontkoombaar was.

  Wat vind jij? Is het ontslag overdreven of gingen de twee te ver?

  » Reacties [2]

  Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 6 juli 2018 om 15:11:00

  Tom en Peter praten over Forza Horizon 4 | Gameplay Commentaar

  » Reacties [5]

  Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 6 juli 2018 om 16:18:09

  Win een beta key voor World of Warcraft: Battle for Azeroth! | Beta Key Extravaganza

  » Reacties [19]

  Auteur: Mike Gevers op vrijdag 6 juli 2018 om 16:42:29

  Activision biedt From Software 'broodnodige hulp' bij tutorial Sekiro: Shadows Die Twice

  Bron: PC Gamer
  From Software is groot geworden met ontiegelijk moeilijke games, zoals Bloodborne (en een vervolg?) en de Dark Souls-franchise. Deze games staan natuurlijk bekend om hun gebrek aan uitleg, maar met het recent onthulde Sekiro: Shadows Die Twice gooit de ontwikkelaar het over een (iets) andere boeg. In plaats van gaandeweg te leren, krijgen we in Sekiro wťl een tutorial die het een en ander uitlegt.

  Zoals je je wel kunt voorstellen, heeft From Software bar weinig ervaring met tutorials en dit is precies waar de samenwerking met uitgever Activision goed uitkomt: dit bedrijf biedt volgens regisseur Hidetaka Miyazaki 'broodnodige hulp' bij het ontwikkelen van de uitlegsecties.

  It also depends on that level of comfort and playability that comes with the rest of the game. These things generally aren't our forte, but we do need some support, and Activision is providing that. One reason we're working with Activision is they hold our creative vision in the highest regard. From has editorial and directive control over the game and the game's contents; after you press the start button, it's all up to the From team.

  That said, we do need help with some things and we are getting advice from Activision, but they do 100 percent respect our vision and they do not want to mess with that core fanbase and that core gameplay concept.

  Overigens betekent het toevoegen van een tutorial niet per se dat je constant bij het handje wordt genomen. Het verhaal wordt in Sekiro gedreven door het (vooralsnog) naamloze hoofdpersonage, maar dat wil niet zeggen dat het gaat om een verhaalgedreven game. Veel verhaalelementen moet je alsnog zelf uitvogelen en bij elkaar sprokkelen. In dat opzicht is Sekiro: Shadows Die Twice dus wel degelijk een game zoals we die van From Software kennen.

  Sekiro: Shadows Die Twice verschijnt volgend jaar voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

  » Reacties [0]

  Auteur: DaniŽl de Zwart op vrijdag 6 juli 2018 om 17:00:44

  Castlevania seizoen 2 in oktober op Netflix te zien

  Het tweede seizoen van de animatieserie van Castlevania is dit najaar op Netflix te zien en wel vanaf 26 oktober. Dit nieuwe seizoen bevat acht afleveringen. De animatieserie die al even in de maak en vorig jaar het eerste seizoen mocht verwelkomen op de streamingdienst, stoomt lekker door en het is tevens al even bekend dat er een derde seizoen van komt.


  Het Twitter-account van Castlevania meldt dat dit seizoen een 'bloody nightmare' wordt. Ook ditmaal is Castlevania geregisseerd door Sam Deats, geschreven door Warren Ellis en geproduceerd door Adi Shanker.

  De voice actors zijn Richard Armitage als Trevor Belmont, James Callis als Alucard, Graham McTavish als Dracula en Emily Swallow als Lisa, Dracula's vrouw.


  » Reacties [0]

  Auteur: DaniŽl de Zwart op vrijdag 6 juli 2018 om 18:22:12

  Destiny 2: Forsaken-uitbreiding krijgt deze pre-order en Deluxe bonussen

  Bron: VG247
  De Destiny 2: Forsaken-uitbreiding krijgt zowel bonussen bij pre-orders als bij de Deluxe Edition van de expansion. De nieuwe DLC, die op 4 september verschijnt, luidt Year 2 in van de game en deze wordt bovendien door ontwikkelaar Bungie behandeld alsof het een volledige game release is.

  Er zijn bij de launch drie digitale edities beschikbaar via de stores van Microsoft, PlayStation en Battle.net, zo laat de developer weten. De pre-order bonus geeft toegang tot "Cayde's Exotic Stash", die het volgende bevat.

 • Ace of Spades Last Hand Exotic Ornament
 • Queen of Hearts Exotic Ship
 • Standoff Exotic Emote
 • Shades of Cayde-6 Armor Shaders

 • De drie edities bevatten allemaal hun eigen content. Natuurlijk is er de standaard editie die alleen Forsaken omvat, de Forsaken + Annual Pass-versie en de Digital Deluxe Edition. Hieronder vind je alle extra's en content per editie.

  Destiny 2: Forsaken - Standard Edition (Ä39,99)

 • Forsaken expansion

  Destiny 2: Forsaken + Annual Pass (Ä69,99)

 • Forsaken expansion
 • Cayde's Exotic Stash
 • Bonus Rewards (unnamed)
 • 3 Content Releases (scheduled for Winter 2018, Spring 2019, and Summer 2019)

  Destiny 2: Forsaken - Digital Deluxe Edition (Ä79,99)

 • All Forsaken + Annual Pass content
 • Wrath Majestic Legendary Bow Ornament
 • Dirge Paladin Emblem
 • Vestian Ghost Shell
 • Deze Year 2-content is echter wel alleen beschikbaar als je ook de Curse of Osiris- en Warmind-uitbreidingen uit Year 1 in bezit hebt.

  Forsaken voor Destiny 2 verschijnt op 4 september voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

  » Reacties [0]

  Auteur: DaniŽl de Zwart op vrijdag 6 juli 2018 om 18:37:25

  Jurassic World Evolution nu al een bestseller op Steam

  Jurassic World Evolution is nu al een bestseller op Steam en heeft deze status dan ook al gekregen van Valve. De game is opgenomen in de Steam Top Seller-lijst en heeft de Platinum-lijst zelfs al bereikt, en dat al binnen een maand na release. Alleen Kingdom Come: Deliverance en Far Cry 5 staan hoger geranked op de lijst van 2018. De rankings onder Platinum zijn Gold, Silver en Bronze.

  Het is niet bekend hoeveel een game heeft verkocht bij deze ranking, maar dat Jurassic World Evolution het nu al goed doet is wel een feit. Of het spel net zo goed verkoopt op de PlayStation 4 en Xbox One is niet bekend.


  Jurassic World Evolution is een game die het concept van Planet Coaster heeft doorgevoerd. Jij moet een dinosauruspark creŽren, onderhouden winstgevend maken, net als een pretpark. Ook is het jouw taak om het dinopark veilig te maken voor bezoekers, want een T-Rex (of andere gevaarlijke dinosaurus) die ontsnapt en blootgesteld wordt aan het publiek is niet heel fijn. Wel leuk, want dan speel je zelf de films van Jurassic Park na, en je bent dan lekker sadistisch bezig.

  Jurassic World Evolution is op 12 juni verschenen voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

  » Reacties [2]

  Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 6 juli 2018 om 20:36:19

  Over PlayStation in de penarie en heil zien in handhelds... | GamersNET Podcast #24

  Wederom een GamersNET Podcast waarin enkel Peter en Tom aanschuiven. In aflevering #24 van onze auditieve show bespreekt het tweetal de wondere wereld der games, die ook deze week absoluut niet heeft stilgestaan. Bereid je voor op een uurtje discussie en speculatie!

  Zo is zonder meer de cross-platform druk op PlayStation het onderwerp van de week. Meer en meer partijen stellen voor de online barriŤres voor bepaalde spellen te doorbreken, maar Sony zet de hakken in het zand. Gaat dat nog wel goed aflopen voor hun imago als er zo alsmaar meer oproer ontstaat?

  Ondertussen is het Nintendo die gretig zoekt naar de opvolger van de Nintendo 3DS. Maar, meer handhelds? Zit daar nog wel een markt in, vooral nu smartphones zo ontiegelijk sterk worden? Peter en Tom komen met een hybride alternatief voor de Japanse spellengigant...

  Luister mee met deze enerverende aflevering (ook via iTunes of SoundCloud zelf) en vertel ons vooral hoe jij in zou haken in onze zinloze discussies:


  Volg de GamersNET Podcast ook op iTunes of SoundCloud om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen!

  Meepraten en vragen stellen moedigen we evenals aan. Zeg je zegje dan wel met een berichtje richting podcast@gamersnet.nl of bijvoorbeeld Twitter en wie weet, schuiven we volgende week aan voor jouw onderwerp of interessante vraag!

  » Reacties [5]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 6 juli 2018 om 00:00:02

  Win tickets voor het spectaculaire Summer Camp van Ubisoft! | Prijsvraagvrijdag


  Het is weer vrijdag en dus is het tijd voor een nieuwe Prijsvraagvrijdag! Meedoen is zoals altijd extreem makkelijk: laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht en je maakt meteen kans op de prijs. Vaker reageren mag uiteraard, al vergroot dit niet je kansen. Reageer wel op tijd, want deelnemen kan alleen op de vrijdag!

  Dit jaar organiseert Ubisoft Nederland voor de derde keer op rij het Ubi Summer Camp. Tijdens deze speciale community-avond nodigt Ubisoft een select groepje fans uit op zijn kantoor in De Meern voor een avondje gamen, drinken en goodies. Wil jij hier met een vriend(in) naartoe, reageer dan hieronder om kans te maken op twee kaarten!

  » Reacties [7]

  Inloggen
  Zoeken

  Zoek resultaten:

  Advertentie
  GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
  GN Kalender: Juli 2018
  Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
  Advertentie