Game nieuws van maandag 9 juli 2018

Auteur: Menno van Vliet op maandag 9 juli 2018 om 11:20:07

Mobiele versie van Fortnite verdient beter dan de mobiele versie van PUBG

Bron: Bloomberg
De mobiele versie van Fortnite levert vijf keer zoveel omzet op als de mobiele versie van PlayerUnknown's Battlegrounds. Dit is vrij opmerkelijk omdat PUBG beschikbaar is voor zowel iOS als Android apparaten, terwijl Fortnite alleen beschikbaar is voor iOS-apparaten.

Deze informatie is afkomstig van de financiële analyse-website Bloomberg die de data ontvangen heeft van SensorTower. Volgens de website heeft Fortnite voor de smartphone 92 miljoen dollar opgeleverd. Bloomberg maakt geen exacte cijfers bekend voor PlayerUnknown's Battlegrounds, maar toch lijkt het erop dat Fornite-spelers meer aankopen doen.

Fortnite levert het meeste geld op in Noord-Amerika. Maar liefst 60 procent van de gehele omzet is afkomstig van dat continent. In de Aziatische landen Japan en Zuid-Korea heeft PUBG het meeste succes. Japan levert zeventien procent van de opbrengsten op en in Zuid-Korea elf procent. Onderstaande grafiek laat het verschil in opbrengsten zien.

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 9 juli 2018 om 11:39:23

Gratis te spelen co-op game Warframe binnenkort ook naar Nintendo Switch

Ondersteunende ontwikkelstudio Panic Button gaat hard als het aankomt op de Nintendo Switch. Nadat men een handje hielp met de ports van onder meer Wolfenstein 2: The New Colossus en Rocket League, zal de studio binnenkort ook een Switch-port voor Warframe uitrollen. Jawel, de gratis te spelen coöperatieve culthit komt ook naar Nintendo's draagbare console.


Het heugelijke nieuws werd uit de doeken gedaan tijdens een publiekelijk panel op Tennocon 2018, Warframes geheel eigen conferentie in Londen. Specifieke data blijven tot dusver weliswaar uit, maar aldaar werd wél meteen een stijlvolle Announcement Trailer getoond.

Saillant detail van de trailer is dat deze enkel in 720p-resolutie weergegeven wordt, wat mogelijk al iets doet vermoeden over de concessies die Panic Button zal moeten maken op de formule van Warframe. De Nintendo Switch staat weliswaar zijn mannetje als het aankomt op specificaties, maar hoogstwaarschijnlijk niet genoeg om Warframe te vertonen zoals andere consoles (en pc) dat tot dusver wél hebben gedaan. Een beetje water bij de wijn, dus.


Warframe is sinds begin 2013 al een feit voor pc, maar kreeg een jaar later ook console-ports voor PlayStation 4 en Xbox One. Ondanks het feit dat de game daarmee soms overkomt als een 'oud beestje', blijft de formule nog een vaste verslaving voor duizenden gamers. De Canadese ontwikkelstudio Digital Extremes wordt nog altijd bejubeld voor diens snelle service en goede ondersteuning richting zowel het spel als de spelers.

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op maandag 9 juli 2018 om 11:36:00

Nieuwe trailer: Warframe - Nintendo Switch Announcement Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Peter Bouwman op maandag 9 juli 2018 om 11:31:18

Pokémon GO bracht al 1.8 miljard dollar op

Pokémon GO doet het fantastisch. Hoewel de extreme hype al een tijdje voorbij is, heeft de mobiele game nog steeds een gigantische spelersbasis. Naast de cijfers voor Fortnite en PUBG, heeft het bedrijf Sensor Towers ook een analyse gemaakt van de opbrengsten van Pokémon GO. Zij schatten in dat de game meer dan 1.8 miljard dollar heeft opgeleverd. In januari 2017 stond de teller nog op 1 miljard.


Volgens het onderzoeksbureau stroomt er ongeveer 2 miljoen dollar per dag binnen, waarbij het meeste geld komt uit de Verenigde Staten (607m), Japan (500m), Duitsland, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk. De verdeling tussen Android en iOS zou liggen op 58% tegenover 42%.

Pokémon GO legt de Pokémon Company en Nintendo dus geen windeieren en daar gaan ze snel op voortborduren. Aan het eind van het jaar verschijnen Pokémon: Let's Go Pikachu en Pokémon: Let's Go Eevee op de Nintendo Switch. Deze game combineert Pokémon GO met een remake van Pokémon Yellow. Onze Peter mocht met deze game aan de slag en bekijk vooral ook de Pokémon: Let's Go Pikachu preview.

» Reacties [0]

Auteur: Amador Prado op maandag 9 juli 2018 om 12:46:25

Mario + Rabbids Kingdom Battle - Donkey Kong Adventure DLC | ReviewMario + Rabbids Kingdom Battle was vorig jaar een verrassende hit op de Switch, maar daar stopt de Ubi-Tendo samenwerking nog niet. Donkey Kong Adventure brengt een portie DLC, en Amador slingerde daarvoor uit...

Lees de review.

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op maandag 9 juli 2018 om 14:30:36

Funcom geeft hotfix vrij voor crashes in pc-versie Conan Exiles

Bron: PC Gamer
Afgelopen donderdag verscheen er een nieuwe patch voor Conan Exiles, maar deze werd niet bepaald goed ontvangen door de spelers: patch 102943/18618 introduceerde de nodige nieuwe bugs en crashes, waardoor veel gamers het spel onspeelbaar vonden. Gelukkig heeft ontwikkelaar Funcom nu een hotfix uitgegeven die de grootste problemen moet oplossen.


Ondertussen gaat het Conan Exiles behoorlijjk voor de wind: in mei keerden de spelersaantallen terug naar de Early Access-piek en inmiddels is de game zelfs de bestverkochte game ooit van Funcom. De ontwikkelaar hoopt de spelers vast te houden middels zeven grote uitbreidingen, waarvan er volgende maand een verschijnt: Jewels of the West.

Conan Exiles verscheen op 8 mei voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op maandag 9 juli 2018 om 16:31:36

'Walmart-lek zorgde dat RAGE 2 meer aandacht kreeg'

Bron: PC Gamer
Een maand voor de afgelopen E3 vond het beruchte Walmart-lek plaats, waarbij onder meer bekend werd dat RAGE 2 (dat overigens enkele dagen later werd onthuld) zou worden aangekondigd op de beurs. Nu het stof wat is gedaald, lijkt de schade redelijk mee te vallen. Sterker nog, Tim Willits van id Software denkt achteraf dat het RAGE 2 juist ten goede is gekomen: als het bestaan van het spel niet uitgelekt was, was het waarschijnlijk ondergesneeuwd door Fallout 76.

Willits zei dat het sowieso al de bedoeling was om RAGE 2 voor de E3 te onthullen. Desondanks zegt hij dat het Walmart-lek niet gepland was, hoewel sommige mensen die wellicht wel denken. Daarnaast zegt Willits dat dit ook de reden is dat RAGE 2 zo kleurrijk is, zoals in de eerste teasers op Twitter al duidelijk werd.

From the story and the different biomes we've created, we tried to evolve the game past the 50 shades of brown we had in Rage and [Rage 2 developer] Avalanche had in Mad Max.

So we really embraced the colors, the vibrancy of the personalities, the characters, the story, and of course the marketing, which has done really well for us. You have to be at the top of the scale, otherwise you're just at that bottom. You're ballast.

Op deze manier hoopt id Software de game te onderscheiden van andere post-apocalyptische games, die meestal toch meer donkere kleuren en omgevingen kennen, waaronder Fallout 76 en de eerste RAGE.


Al met al denkt Willits dan ook dat RAGE 2 behoorlijk was ondergesneeuwd als deze game werd aangekondigd op de E3 zelf, aangezien uitgever Bethesda al de nodige parels had om op zijn persconferentie te tonen, waaronder het eerdergenoemde nieuwe deel in de Fallout-serie en uiteraard The Elder Scrolls 6.

RAGE 2 verschijnt in de lente van 2019 voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

» Reacties [1]

Auteur: Mike Gevers op maandag 9 juli 2018 om 16:29:44

The Awesome Adventures of Captain Spirit - Smaakt naar Life is Strange 2... | ReviewThe Awesome Adventures of Captain Spirit werd onverwachts aangekondigd op de E3, maar is de spin-off van Life is Strange die naam waard? Mike zocht het uit.

Lees de review.

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op maandag 9 juli 2018 om 18:37:42

Monster Hunter World verschijnt op 9 augustus voor pc

Bron: PC Gamer
Vorige week werd al aangekondigd dat we vandaag meer informatie konden verwachten over de pc-versie van Monster Hunter World en nu is het moment daar: ontwikkelaar Capcom kondigt aan dat de game op 9 augustus al naar de pc komt.

Eerdere verwachtingen waren dat de pc-port van Monster Hunter World pas in de herfst of zelfs winter van dit jaar zou verschijnen, maar nu blijkt de release dus naar voren te zijn gehaald. Visueel zal de pc-versie van de succesvolle game in eerste instantie gelijk staan aan de versies die al voor Xbox One en PlayStation 4 is verschenen, maar wellicht komt hier na de release nog verandering in met de introductie van gratis updates.


Qua content is de pc-versie bij de launch gelijk aan de lancering van Monster Hunter World op consoles; later zal alle extra content die voor de game is verschenen, gratis zijn weg naar de pc-port vinden.

Check hieronder de pc-trailer voor Monster Hunter World.

» Reacties [1]

Auteur: Mike Gevers op maandag 9 juli 2018 om 19:09:00

Nieuwe trailer: Monster Hunter World PC Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Mike Gevers op maandag 9 juli 2018 om 19:09:00

Nieuwe trailer: Prey Mooncrash - Full Moon update trailer

» Reacties [2]

Auteur: Peter Bouwman op maandag 9 juli 2018 om 19:11:06

Darksiders 3 verschijnt op 27 november

Veel gamers waren erg gecharmeerd van Darksiders en Darksiders 2, maar na het faillissement van THQ leek er geen derde deel meet te komen. Gelukkig werd er een nieuw bedrijf opgericht onder de naam THQ Nordic en al snel werd het derde deel aangekondigd. Zojuist heeft de uitgever bekend gemaakt dat Darksiders 3 op 27 november aanstaand verschijnt voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Aan het roer van de ontwikkeling staat Gunfire Games, de nieuwe studio waar veel mensen van Vigil Games werkzaam zijn, de ontwikkelaar van de eerste twee delen.


Hebben jullie zin om aan de slag te gaan met Darksiders 3? Laat het ons weten in de reacties!

» Reacties [0]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juli 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie