Game nieuws van dinsdag 10 juli 2018

Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 10 juli 2018 om 10:36:08

Teaser Fortnite Season 5 wekt meer speculatie op over tijdreisthema

De wereld van Fortnite verandert, en Epic Games steekt die vernieuwing niet onder stoelen of banken. Sinds de alternate reality game (ARG) rondom de in-game raketlancering is de speculatie rondom komende veranderingen alleen maar toegenomen. Die zoektocht naar antwoorden is dan ook weer voortgezet nu Epic een eerste teaser van het nieuwe seizoen uit de doeken heeft gedaan.

Op het officiλle Twitter-account van Fortnite werd een cryptische afbeelding gedeeld, die wederom naar iets nieuws lijkt te verwijzen. Maar is het wel iets 'nieuws', of juist iets ouds?


De gamers met een beetje kennis van Japanse folklore zullen het masker uit de teaser herkennen als een mythologische vos, of kitsune. Dit dier heeft de kracht om tijd en ruimte te verbuigen, precies iets wat nu al langer gebeurt in Fortnite.

Niet voor niets zien we in de teaser het masker dan ook bijgestaan worden door de iconische ruimtebreuken die nu ook delen van het Battle Royale-speelveld lijkt verslinden. Dit doet spelers al langer denken dat er iets aan de hand is met Fortnite's tijdruimtecontinuόm, waar Epic mogelijk groots op in zal zetten in het nieuwe seizoen.

Ook de reeds verschenen Fortnite Content Update V4.5 hielp die vermoedens al eerder in het leven. De patch introduceerde een klassieke Tommygun en een ouderwets detective-kostuum, wat mogelijk ook al verwezen naar de implementatie van meerdere verschillende tijdsperken in de Battle Royale-modus.

Het vijfde seizoen van Fortnite: Battle Royale trapt 12 juli aanstaande af, en loopt door tot 20 september. De bijbehorende Battle Pass voor dat seizoen gaat weer op de kop voor 950 V-Bucks, een klein tientje in euro's.

» Reacties [2]

Auteur: Amador Prado op dinsdag 10 juli 2018 om 10:56:35

WWE 2K19 slaat de Nintendo Switch over

Het viel een klein beetje te verwachten, maar 2K heeft besloten om het nieuwste deel van de WWE-franchise niet uit te brengen op Nintendo Switch. Wil je WWE 2K19 spelen, dan kan je dat nog wel op de Xbox One, PlayStation 4 en pc doen. De reden voor het overslaan van de Switch is het slechte vorige deel.

WWE 2K18 is over het algemeen goed ontvangen, behalve de versie op de Nintendo Switch. Onstabiele framerate, bugs en andere technische fouten maken 2K18 een hel om te spelen op de Japanse hybride. 2K heeft blijkbaar geen hoop om een WWE-game werkbaar te krijgen op de Switch en heeft het in ieder geval voor 2K19 opgegeven.

WWE 2K19 will not be available on Nintendo Switch. 2K is focused on making the best possible experience for WWE 2K fans and will continue evaluating all opportunities to deliver the franchise across additional platforms.

Op 8 oktober kan men aan de slag met WWE 2K19 op PlayStation 4, Xbox One en pc. Voormalig UFC-vechter Ronda Rousey maakt dan haar debuut in de franchise.

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 10 juli 2018 om 12:05:05

Nintendo heeft de ambitie om 20 tot 30 indies per week te lanceren op Switch

Bron: Nintendo
Hoewel gigantische titels slechts in mondjesmaat richting de Nintendo Switch stromen, heeft de Japanse spellengigant grotere plannen voor de 'kleinere' spellen. Invloedrijke indie-titels als Hollow Knight en Stardew Valley maken een belangrijk onderdeel uit van de catalogus, en dat onderstreept Nintendo nogmaals met een statement richting de aandeelhouders. De toevoer van onafhankelijke games moet groter en sneller.


In een door Nintendo gepublicereed vraag-en-antwoord met belanghebbenden laat Susumu Tanaka, senior executive officer bij Nintendo, weten maar liefst 20 tot 30 indies per week te lanceren op de Nintendo Switch:

We started working with indie developers during the Wii U generation. For Nintendo Switch, we set up a development environment that supports Unity middleware, which is used on smartphones and other platforms. We are also actively engaging with indie developers at video game-focused shows and other events in different regions.

We also had a Nintendo booth at the BitSummit indie game event held in Kyoto, where we showcased some games. Some of the indie games already released have gone on to become million sellers worldwide. In the future, we are looking to release around 20 to 30 indie games on Nintendo Switch per week, and we definitely expect to see some great games among them.

Aldus Tanaka tijdens de "78th Annual General Meeting of Shareholders". Nintendo ziet heil in de bestsellers onder de indies en wil deze in de toekomst dus een groter platform bieden.

Die strategische keuze is een interessante, gezien de Nintendo eShop op de Switch zich nog niet bepaald perfect kan noemen. Vooral wanneer het digitale platform wekelijks tientallen spellen mag verwelkomen, raakt het overzicht mogelijk compleet verloren. De vraag is dus vooral of Nintendo de eShop op korte termijn van stevige verbetering kan overzien.

Wat jij? Is de Nintendo Switch juist het dι ultieme indie-machine, of zouden wat meer 'grote titels' eerder op hun plek zijn op de hybride console?

» Reacties [3]

Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 10 juli 2018 om 12:31:19

Nintendo wil crossplay op Switch, als uitgevers dat ook willen

Bron: Nintendo
Naast een stevig statement over indies op Nintendo Switch had Susumu Tanaka, senior executive officer bij Nintendo meer te zeggen over de ideologie van de spellengigant over diens eigen console. Ook over crossplay nam de beste man een houding aan tijdens de jaarlijkse vraag-en-antwoordsessie met aandeelhouders. Een bijzonder positieve zelfs.


Nadat een collega de vraag van aandeelhouders over crossplay in games als Fortnite en Minecraft afketst, trekt Tanaka zijn mond wιl iets verder open over het onderwerp. Hij geeft aan Nintendo behulpzaam op te willen stellen, mochten uitgevers per se willen kiezen voor crossplay-mogelijkheden:

Crossplay basically comes about from conversations between publishers and platform holders. We are inclined to do what we can to help publishers incorporate crossplay when that is what they want.

Aldus Tanaka richting Nintendo's aandeelhouders. Het bedrijf staat daarmee open voor de mogelijkheid, al moet het gesprek wel gaande kunnen blijven tussen consoleboeren en spellenuitgevers.

En juist dat gesprek is de laatste tijd natuurlijk wat eenzijdig gebleken. Microsoft staat met diens Xbox One (alsmede Minecraft) evenals open voor de mogelijkheden van cross-platform vertier, maar PlayStation staat daar dan weer haaks tegenover. Sony houdt het online ecosysteem liever gesloten, wat bij bijvoorbeeld Fortnite al tot ergernis leidde. Precies dit lijkt Tanaka ook aan te halen in zijn statement:

The other parties involved also have a say in whether we are able to reach this outcome or not, so we will continue to discuss it with them.

De discussie blijft dus gaande, zolang uitgevers erop blijven staan. Voorlopig is crossplay tussen de verschillende platformen dus nog niet van de baan, in ieder geval niet als het aan Nintendo ligt.

Wat jij? Zit er nog schot in de zaak om PlayStation bij het pro-crossplay kamp te krijgen, of zijn die kansen al verschoten? Op GamersNET houden we het wikken en wegen van deze zaak nauwgezet in de gaten. Want wie weet, krijgt ook dit verhaal nog een interessant staartje...

» Reacties [1]

Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 10 juli 2018 om 13:34:00

Nieuwe trailer: Planet Coaster Vintage Pack trailer

» Reacties [0]

Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 10 juli 2018 om 13:36:33

Planet Coaster Vintage Pack nu verkrijgbaar

Vanaf nu is het Vintage Pack van Planet Coaster verkrijgbaar via Steam! In deze nieuwe uitbreiding zijn ouderwetse attracties en bouwwerken te vinden. Zo kun je prachtige steigers maken, waar zangers en acrobaten voor entertainment zorgen. In totaal zijn er twee nieuwe achtbanen te vinden in het pakket, alsmede vijf ouderwetse, zeer analoge attracties. Ook zijn er legio nieuwe gebouwen te maken.


Mocht je geen trek hebben in deze nieuwe DLC, dan wordt je alsnog getrakteerd. Alle spelers krijgen namelijk gratis de Mouse Hunt Coaster, snoepautomaten en nieuwe kleuren.

De Vintage Pack kost 10,99 en is verkrijgbaar via Steam en de Fronties Store.


» Reacties [0]

Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 10 juli 2018 om 18:19:50

Party-Ready Pink Bodysuit en veel kortingen te claimen in GTA Online

Deze week zijn er weer een aantal toffe kortingen te vonden in GTA Online. De focus ligt deze week op Smuggler's Sell Missions en er is een Party-Ready Pink Bodysuit te verkrijgen! Ben je dus een Smuggler of een fanatieke MC Rider, dan zal je extra beloond worden bij het wegbrengen van smokkelwaar. Korting zijn verkrijgbaar voor verschillende vliegtuigen.

Mensen die vaker terugkeren naar de game krijgen een geldbonus van 100.000 en een Pink Wireframe Bodysuit. Voor alles geldt dat je wel moet inloggen voor 16 juli aanstaande.

Ook zijn onderstaande kortingen geldig tot en met die datum:

Nagasaki Ultralight – 40% off
Nagasaki Havok – 40% off
LF-22 Starling – 40% off
Mammoth Mogul – 40% off
Mammoth Tula – 40% off
RM-10 Bombushka – 40% off
P-45 Nokota – 40% off
Buckingham Pyro – 40% off
Buckingham Howard NX-25 – 40% off

Coil Cyclone – 30% off
Grotti Visione – 30% off
Vapid Retinue – 30% off
Vehicle Discounts - 30% Off

Coil Cyclone (Supercar)
Grotti Visione (Supercar)
Vapid Retinue (Sports Classic)

Vehicle Upgrades & Customization

Countermeasures – 25% off
Aircraft Weapons – 25% off
Aircraft Handling – 25% off
Brakes – 25% off
Engine Upgrades – 25% off (Aircraft, Bikes & Cars)
Armor – 25% off (Aircraft, Bikes & Cars)
Liveries – 40% off (Aircraft, Bikes & Cars)

Clothing & Accessories

All Smuggler's Run Clothing – 25% off
Flight and Air Racing Suits – 25% off
Parachute Bags, Canopies & Smoke Trails – 25% off

Reden genoeg om weer terug te keren naar GTA Online!

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op dinsdag 10 juli 2018 om 21:06:00

Hoe de Razer Huntsman Elite op je portemonnee jaagt... | GamersNET Gear

» Reacties [5]

Auteur: Sander Klijn op dinsdag 10 juli 2018 om 21:28:27

Rocket League en Warhammer: Vermintide 2 verschijnen op de Xbox Game Pass

Nadat The Elder Scrolls Online en The Division ook al beschikbaar waren gemaakt voor de Game Pass, zullen onder andere Rocket League, Warhammer: Vermintide 2 en Bomber Crew zich nu ook toevoegen aan de line-up van de Xbox Game Pass.


Hoewel het nieuws over Rocket League al eerder was uitgelekt in de Microsoft Store, hebben we nu de bevestiging gekregen dat de game daadwerkelijk zal verschijnen voor de Game Pass. Tevens zal dit precies op tijd zijn voor de volgende uitbreiding, hierin zullen zij hun derde verjaardag uitbundig vieren met onder meer nieuwe cosmetics.

» Reacties [1]

Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 10 juli 2018 om 22:15:24

The Boomsday Project is de nieuwe uitbreiding voor HearthstoneHearthstone-fans kunnen 7 augustus met een dikke stift in hun agenda's omlijnen, want dan verschijnt de nieuwe uitbreiding van Hearthstone: Heroes of Warcraft. De expansion brengt 135 nieuwe kaarten naar de franchise en alles draait om The Boomsday Project. De infameuze Dr. Boom is veel te ver gegaan met zijn gekke experimenten en het resultaat hiervan is nieuwe karakters, krachten en nieuwe gameplay-meganieken.

Dr. Boom heeft een voorliefde voor robotten en bommen en veel van zijn creaties zullen dus vooral mechanisch van aard zijn. Ook magnetische krachten zijn van belang en spelers kunnen Mech Minions kunnen samensmelten om aanvallen, gezondheid en krachten te combineren.


Mensen die nu van hun stoel vallen van enthousiasme kunnen kiezen uit twee bundels om aan te schaffen. Het pakket met 50 kaarten bevat een willekeurig Golden Class Legendary en een Mecha Jaraxxus kaartvlak. Het pakket met 80 kaarten bevat dit ook, plus een nieuwe Warlock Hero genaamd Mecha-Jaraxxus. De kosten van deze pakketten liggen respectievelijk op €49,99 en €79,99 en kunnen slechts een keer per account worden aangeschaft.

» Reacties [1]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juli 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie