Borderlands 2: Tiny Tina's Assauls on Dragon Keep preview
Borderlands 2 logo

Borderlands 2: Tiny Tina's Assauls on Dragon Keep preview

Voor de ene game is DLC belangrijker dan voor de andere. Borderlands 2 is zo’n game die vanaf het begin al een focus heeft gelegd op DLC. Dat is erg prettig, want het geeft ontwikkelaar Gearbox de mogelijkheid om in te zoomen op verschillende personages die zo tof zijn, dat ze extra aandacht verdienen. En wat is veruit het tofste karakter uit Borderlands 2?! Tiny Tina natuurlijk! Deze grofgebekte, schizofrene en extreem grappige tienerchick speelt een hoofdrol in deze vierde uitbreiding, Tiny Tina’s Assault of Dragon Keep. Vanaf 25 juni is de nieuwe uitbreiding te downloaden. Wij namen alvast een klein kijkje bij 2K.

Dungeons & Dragons. Of, uuuhhh, Bunkers & Badasses
Borderlands 2 moet een heerlijke franchise zijn om aan te werken als ontwikkelaar. De game neemt zichzelf op geen enkel vlak serieus en je zet ook niet vast aan een strak gedefinieerd achtergrondverhaal. Zombies binnen Red Dead Redemption of een alternatief universum waarin Washington koning is in Assassin’s Creed III kunnen een beetje raar aanvoelen, maar bij Borderlands 2 kan alles! Sterker nog, hoe gekker, hoe beter. We beginnen in Tiny Tina’s Assault of Dragon Keep in Sanctuary, als Tiny Tina, Mordy, Lillith en Brick moeten wachten op de ondervraging van een Hyperion informant. Ze besluiten de tijd te doden met het meest epische spel op aarde, Bunkers & Badasses! Je hoeft geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben om te weten dat dit spel een hilarische parodie is op Dungeons & Dragons.

Begrijp me niet verkeerd, jij gaat niet dobbelen, want de gameplay die jij gaat beleven is gewoon de shooter die we kennen, echter, de wereld waarin je terecht komt wordt gemaakt met de fantasie van Tiny Tina. En het is hier waar deze DLC schittert. Bij aanvang wordt je namelijk in een spelwereld gedropt, terwijl je Tina de omgeving hoort omschrijven. Ze vertelt over een stinkende, donkere wereld, terwijl je een mooie lucht met een regenboog ziet. Lillith wijst Tina op dat feit en de wereld wordt direct aangepast naar een grauwe variant. Vanwege het feit dat je zelf een rol speelt in een bordspel, kan er dus van alles, opeens gebeuren. Tegenstanders worden tactisch door Tina geplaatst en je gaat dan ook meer dan eens verrast worden.

Qua gameplay ken je de basis natuurlijk wel, maar de tegenstanders zijn compleet nieuw en volledig in thema van Bunkers & Badasses (Dungeons & Dragons). Er zijn de skeletten te vinden die je bestoken met pijl en boog of zwaard, maar ook zijn meerdere draken aanwezig. De eerste tussenbaas, bijvoorbeeld, is een draak die onmogelijk te verslaan is en waarbij je ook direct sterft. Lillith wijst Tina er vervolgens op dat een onverslaanbare tegenstander niet echt handig is aan het begin van een spel, en het spel wijzigt zichzelf direct naar een omgeving met een makkelijkere tegenstander.

Voorlopige conclusie
Je begrijpt wel dat niets is wat het lijkt en dat je continu verrast gaat worden met deze vierde DLC voor Borderlands 2. Vanaf 25 juni kan iedereen aan de slag met de volledige DLC en dan zullen ook wij een uiteindelijk oordeel vellen. Overigens is het misschien tof om de nieuwe DLC te gebruiken om het zesde DLC-karakter te proberen, die zojuist verschenen is. Krieg is de meest uitdagende personage tot nu toe en wij hebben zijn krachten beschreven in ons overzicht: Borderlands 2: welke klasse is klasse.

Peter Bouwman

Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door Yobrobro op vrijdag 31 mei, 2013 om 15:31:53 quote

Pong

23 posts
ik ben erg benieuwd!
Gepost door cookymonster op vrijdag 31 mei, 2013 om 21:25:47 quote

GN "Commander"

1149 posts
ik kan eerlijk gezegd niet wachten ziet er veelbelovend uit
Beoordeling van cookymonster: 8
Gepost door ShadyXL op vrijdag 31 mei, 2013 om 23:54:40 quote

GN "Sickness"

2619 posts
Ik heb een gameplay video gezien van de nieuwe DLC en ik moet zeggen dat dit de beste Borderlands 2 DLC tot nu toe gaat worden. Vooral de spontane veranderingen zijn heel goed bedacht
Beoordeling van ShadyXL: 10
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

PC preview
Borderlands 2 packshot
Advertentie

Screenshots

  • Borderlands 2: Tiny Tina's Assauls on Dragon Keep screenshot nr. 1
  • Borderlands 2: Tiny Tina's Assauls on Dragon Keep screenshot nr. 2
  • Borderlands 2: Tiny Tina's Assauls on Dragon Keep screenshot nr. 3