Civilization 6 hands-on GC16 preview
Civilization 6 logo

Civilization 6 hands-on GC16 preview

Nadat er recent nog een zeer uitgebreide preview van Civilization 6 op GamersNET verscheen en we ook tijdens de E3 met de game aan de slag mochten, zou je denken dat er bij de Gamescom weinig nieuws meer over het strategiespel te vertellen is. Niets is echter minder waar, want ontwikkelaar Firaxis liet ons toch nog wat interessants zien!

Districten
De meest in het oog springende toevoeging in Civilization 6 is de introductie van districten. Niet langer beslaat je stad slechts één vakje. Naar mate je stad groter wordt, en de populatie toeneemt, kun je steeds meer districten in de omliggende vakjes plaatsen en zo wordt de grootte van je stad dus nog wat zichtbaarder. Deze districten hebben niet enkel een esthetisch nut, maar kunnen je ook diverse bonussen opleveren. Hiervoor moet het plaatsen van districten wel slim gebeuren. Als je de campus, het onderzoeksdistrict, naast een berg plaats, zorgt dat bijvoorbeeld voor een bonus.

Het kiezen van een gunstige locatie voor je steden is in Civilization 6 sowieso nog belangrijker dan je gewend bent. De locatie van je stad kan namelijk zorgen voor onderzoekbonussen en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Het is in Civilization immers de kunst om op technologisch vlak een voorsprong op je opponenten op te bouwen, aangezien de talloze beschikbare technologieën je op ieder vlak vooruit kunnen helpen. Indien je bijvoorbeeld een stad aan de kust hebt, zal je de zeiltechnologie sneller uit kunnen vinden en toen ik een steengroeve bouwde op een vakje met bergen, had dat een positieve impact op de onderzoekduur voor verdere mijntechnologie.


Terwijl we bij Civilization 5 tot de uitbreiding Gods & Kings moesten wachten alvorens religie überhaupt zijn entree maakte, zijn godsdiensten in Civilization 6 wel direct aanwezig. Sterker nog, religie is belangrijker dan ooit tevoren. Naast de vertrouwde mogelijkheden om een pot Civ te winnen, bijvoorbeeld door op militair vlak te domineren of op een wetenschappelijke wijze, kun je ditmaal ook voor een ‘religious victory’ gaan. Je kunt wederom een godsdienst uitbouwen en daarmee diverse bonussen ontvangen. Als je echter met behulp van priesters jouw religie verspreidt bij de overige landen en zo de grootste religie weet op te zetten, voldoe je aan de eisen van een religieuze winstpartij.

De Duitsers komen
Daarnaast werd tijdens de Gamescom-presentatie van Civilization 6 ook en passant nog even een volledige nieuwe civilization onthuld; de Duitsers onder leiding van Frederick Barbarossa. Als je voor Barbarossa kiest krijg je toegang tot een unieke U-boat en het Hansa-district, die gunstig is voor je handelsroutes. Het grootste voordeel van Barbarossa is echter het feit dat je één district meer aan je stad toe kunt voegen dan dat de populatie toelaat. Met name in het beginstadium van de game kan zo’n extra bonus een groot voordeel zijn.

Voorlopige conclusie
Zelden vlogen twintig minuten zo snel voorbij als bij mijn speelsessie in Civilization 6 en bij een game als Civ is zo’n periode eigenlijk ook te kort om überhaupt te proeven van datgene wat de game biedt. Toch is er wel degelijk een indruk geboden van datgene wat we in Civilization 6 mogen verwachten. Met toevoegingen als de ‘religious victory’ en de invloed die je kunt uitoefenen op de onderzoeksduur naar nieuwe technologieën belooft Civ 6 middels zowel grote als subtiele veranderingen een waardig opvolger van Civilization 5 te gaan worden.

Leon Stougie

Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door Coppersan op vrijdag 2 september, 2016 om 12:46:49 quote

Pong

42 posts
kan niet wachten om 156 uur durende potjes te hebben xD
Gepost door joep klinkenberg op vrijdag 2 september, 2016 om 18:50:54 quote

Pacman

58 posts
Coppersan schreef:
kan niet wachten om 156 uur durende potjes te hebben xD
ik ook niet
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

PC preview
Civilization 6 packshot
Advertentie

Screenshots

  • Civilization 6 hands-on GC16 screenshot nr. 1
  • Civilization 6 hands-on GC16 screenshot nr. 2
  • Civilization 6 hands-on GC16 screenshot nr. 3
  • Civilization 6 hands-on GC16 screenshot nr. 4
  • Civilization 6 hands-on GC16 screenshot nr. 5
  • Civilization 6 hands-on GC16 screenshot nr. 6
  • Civilization 6 hands-on GC16 screenshot nr. 7
  • Civilization 6 hands-on GC16 screenshot nr. 8