Dragon Ball Xenoverse 2 hands-on preview
Dragon Ball Xenoverse 2 logo

Dragon Ball Xenoverse 2 hands-on preview

In de loop der jaren zijn er talloze Dragon Ball-games verschenen en die waren lang niet allemaal even goed. Met Dragon Ball: Xenoverse wist ontwikkelaar Dimps begin 2015 beter te scoren dan voorgaande games en dus is men ondertussen druk bezig met een direct vervolg. Sterker nog, Dragon Ball: Xenoverse 2 zal eind oktober al in de winkels liggen.

Het perfecte vervolg?
Met Dragon Ball: Xenoverse 2 doet Dimps precies datgene wat je van een sequel verwacht: het repareert wat problemen uit het voorgaande deel en voegt vooral de broodnodige extra content toe. Hiertoe behoort onder andere de introductie van de Stamina Break, waarmee je je tegenstander minder bewegelijk maakt, en de significant grotere hub; het Cotton City van Xenoverse 2 is circa zevenmaal zo groot als het Toki Toki City uit Xenoverse. Meer details over deze veranderingen kon je eerder al lezen in Toms E3-preview. Ook op grafisch en technisch vlak heeft men Xenoverse 2 een oppoetsbeurt gegeven, want de game moet op 1080p en 60 frames per seconde draaien, in tegenstelling tot de 30 fps van de voorganger. Meer content is er ook in de vorm van extra PvP-maps. Waar je in Xenoverse op slechts n map een potje Versus kon doen, is dit aantal in de testversie waarin ik met onder andere Dodoria, Android 16 en Cooler vocht verzesvoudigd.

De Gamescom-presentatie stond vooral in het teken van een compleet nieuwe toevoeging aan Xenoverse 2: de 'expert missions'. Zoals de naam hiervan al doet vermoeden, zijn dit behoorlijk pittige missies die je zowel offline als online kunt spelen. Online kun je samen met vijf vrienden strijden, terwijl je team offline wordt aangevuld met NPC's. Met dit team strijd je tegen een flink sterke vijand die al snel het uiterste zal vergen van jou en je maten. Daar blijft het echter niet bij, want beide expert missions die getoond werden, hadden een interessante twist.


Great Ape Nappa en Turles
In de eerste missie, waarbij je Great Ape Nappa dient te verslaan, ligt het gevaar van 'brainwash' op de loer. Oftewel jij, of n van je vrienden, kan gehersenspoeld worden. Op het moment dat dit gebeurt, dien je een robbertje te vechten tegen je eigen karakter en aangezien die dus over dezelfde krachten beschikt, is dit een behoorlijke uitdaging. Ondertussen gaat de strijd tegen Great Ape Nappa gewoon door en moeten je vrienden het dus met een persoon minder stellen. Het wordt echter nog vervelender als je de strijd verliest en gehersenspoeld wordt. In de getoonde demo gebeurde dit bij n van de NPCs en die vecht in het vervolg dus tegen jou.

Bij de andere expert mission was het Turles die verslagen moest worden en wederom zat er een addertje onder het gras. Ditmaal onder de noemer 'scatter attack', waarbij jij alleen of met een ander in een andere tijdlijn terecht kunt komen. Om weer terug te keren naar je eigen dimensie, en je vrienden te ondersteunen in de strijd tegen Turles, moesten er diverse tegenstanders het lijf worden geboden. Gelukkig kun je teamgenoten die in een andere dimensie zijn beland ook een handje helpen. In het reguliere strijdtoneel zitten zij tijdens deze scatter attack namelijk in een 'dark crystal' en als je deze vernietigt, keren ze terug in de strijd. Het is echter niet zonder gevaar om je teamgenoot op die wijze de helpende hand toe te steken, want de strijd met Turles gaat natuurlijk gewoon door. Kortom, voor het succesvol voltooien van expert missions is een goede communicatie een bijzonder handig hulpmiddel om je het leven allemaal wat makkelijker te maken.

Voorlopige conclusie
Het heeft er alle schijn naar dat Dragon Ball: Xenoverse 2 precies datgene doet wat je van een degelijke sequel mag verwachten. Het verbetert de gameplay uit het origineel, biedt een grotere spelwereld en introduceert nieuwe personages. Daarnaast is er in de vorm van de expert missions, waarin je met zijn zessen tegen behoorlijk pittige tegenstanders kunt strijden, ook nog een compleet nieuwe spelonderdeel. Hoe Dragon Ball Xenoverse 2 uit gaat pakken, zal je sowieso al voor 28 oktober kunnen ervaren, want later dit jaar verschijnt er een open beta van het vechtspel.

Leon Stougie

Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door gunnarwish op zaterdag 20 augustus, 2016 om 13:38:08 quote

Pong

20 posts
Zo benieuwt naar dit spel. Ziet er zo vet uit.
Gepost door Kamelot2 op zaterdag 20 augustus, 2016 om 19:43:22 quote

GN "Die Hard"

731 posts
Heb de collectors edition al van begin af aan besteld en word door de review alleen maar gelukkiger dat ik hem heb gepreorderd! Nu al zin in!
Beoordeling van Kamelot2: 9.5
Gepost door Ferdi29 op zondag 21 augustus, 2016 om 09:15:17 quote

Pong

47 posts
Zijn de omgevingen weer zo klein als het vorige deel? Kan je nu wel de omgeving vernietigen zoals bij voorgaande delen?
Gepost door Sixty op maandag 22 augustus, 2016 om 12:15:06 quote

Sub Zero

329 posts
dat wordt insta buy, de eerste bij een vriend gespeeld en ik vond hem echt geweldig.
Beoordeling van Sixty: 9.5
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

Playstation 4 preview
Dragon Ball Xenoverse 2 packshot
Advertentie