FIFA Street 2 preview
FIFA Street 2 logo

FIFA Street 2 preview

Fifa Street was voor sommige mensen een leuke game, voor vele anderen een teleurstelling maar voor Electronic Arts vooral een verkoopsucces. Daarom poept men binnenkort een tweede deel van deze straatvoetbalreeks uit, maar ze maken het zich niet gemakkelijk. Alle tekenen wijzen erop dat Fifa Street 2 een heleboel beter wordt dan zijn voorganger.

Je eigen voetballer
Ook Fifa Street 2 begin je door een eigen voetballer te maken. De opties hiervoor zijn nog verscheidener dan in het eerste deel, met een beetje tijd en moeite kun je bijna iedereen namaken. Je begint als beginnende balkunstenaar die er nog niet zoveel van bakt. Je speelt wat tegen vijanden, vernedert ze en krijgt zodoende meer respect. Wanneer je een bepaald niveau hebt bereikt, is het tijd om een straatvoetbalteam te formeren.

Je moet drie andere spelers bij je team zoeken, omdat het voetbal in Fifa Street met z’n vieren wordt gespeeld. Daarnaast is er bijvoorbeeld geen 'uit' of 'achter', het veld wordt begrensd door muren of hekken waar je de bal dan tegenaan kan spelen en weer op kan vangen. Buitenspel is, zoals de naam al zegt, ook buiten het spel gelaten. Vrije trappen, penalties of hoekschoppen? Ik dacht het niet.

Tot zover is Fifa Street 2 behoorlijk, nee, precies hetzelfde als het eerste deel. Maar men heeft goed geluisterd naar de kritiek op het origineel. De carrièremodus zou saai en repetitief zijn en de wedstrijdjes draaiden meer om scoren dan om trucjes. In Fifa Street 2 is deze carrièremode dan ook behoorlijk op de schop genomen. Het is niet langer altijd hoofdzaak om vijf doelpunten te maken, je moet nu soms bijvoorbeeld een aantal panna’s of een aantal gamebreakers maken.

ArenA Boulevard
Door meer en meer wedstrijden te winnen begin je steeds beter te worden, door statistieken van de spelers die je traint. Op een gegeven moment kun je je eigen trapveldje maken, zoals dat bijvoorbeeld ook al in NBA Street v3 kon. Uiteraard bevat het spel ook bestaande voetballocaties, waarvan het veldje op de ArenA Boulevard naast de MediaMarkt en de Heineken Music Hall er één van is.

Naast eigen spelers kent de game ditmaal ook weer een heleboel echt bestaande, bekende voetballers. Ronaldinho, Cristiano Ronaldo, Beckham en vele anderen zitten ook weer in de game verwerkt, die je ook in je team op kunt nemen. Tenslotte, op zo’n 80% van het spel, doe je mee aan een soort wereldkampioenschap voor straatvoetballers, waar het ultieme respect en geld te verdienen is.

De bruutste panna's met de lauwste patta's
Het trucjessysteem is in het tweede deel op de schop genomen. In het origineel had je nog niet zo heel veel panna’s en andere moves om uit te voeren, in dit tweede deel is dat aantal bijna verdubbeld. Daarna moet je de rechterjoystick gebruiken om trucjes zo mooi en vloeiend mogelijk uit te voeren. Brute panna’s met lauwe patta’s zijn dus zeker aanwezig in de game. Noh man, die kill zet faya shit!

Voorlopige conclusie
Fifa Street 2 lijkt nu al een veel betere baltovergame te worden dan het eerste deel. Er zijn meer trucjes, meer spelers, meer locaties en meer muziek in de game verwerkt, maar er is meer dan alleen uitbereidingen. Het tricksytem is veranderd en moet veel soepeler en intuïtiever worden dan in het eerste deel, zodat je met het grootste gemak je tegenstanders op de coolste manier door de benen speelt. De game moet vanaf 3 maart in de winkels liggen.

Remco Molenaar

Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door Oranje op dinsdag 28 februari, 2006 om 18:19:04 quote

GN "Commander"

1015 posts
"Noh man die kill zet fajah shit"? Leuk preview.
Gepost door Ariej op dinsdag 28 februari, 2006 om 23:01:03 quote

GN "Commander"

1134 posts
hahha jah is wel leuk gebracht maar waarom is hij nou niet voor de pc
Gepost door poestie op zondag 8 juli, 2007 om 16:21:10 quote

GN "Die Hard"

542 posts
Ja, is waar, maar ik denk dat de ps2 versie toch leuker zo blijven !
Gepost door crying baby op vrijdag 29 februari, 2008 om 14:43:24 quote

Sonic

219 posts
ik vindt dat dat spel echt lelijke grafics heeft ik heb ook al veel van fifa street 3 gezien en dat is ook al zo lelijk (erg dom) , maar verder vindt ik het wel een lolig spel.
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

Playstation 2 preview
FIFA Street 2 packshot
Advertentie

Screenshots

  • FIFA Street 2 screenshot nr. 1
  • FIFA Street 2 screenshot nr. 2
  • FIFA Street 2 screenshot nr. 3
  • FIFA Street 2 screenshot nr. 4
  • FIFA Street 2 screenshot nr. 5
  • FIFA Street 2 screenshot nr. 6
  • FIFA Street 2 screenshot nr. 7