Modern Warfare 2 preview
Call of Duty: Modern Warfare 2 logo

Modern Warfare 2 preview

Call of Duty 4: Modern Warfare was een ongekend succes en wordt zelfs nu nog massaal online gespeeld. De verwachtingen van Modern Warfare 2 zijn dan ook zeer hoog en op de E3 kregen we een heerlijke demonstratie van Infinity Ward.

De volledige missie
Modern Warfare 2 gaat het zonder de bekende Call of Duty-naam doen en eigenlijk stemt me dat wel vrolijk. Infinity Ward heeft met het vorige deel overduidelijk aangegeven de mensen van Treyarch op alle fronten te overklassen en een game af te kunnen leveren van ongekende kwaliteit. Een eigen naam, een eigen 'gezicht, past prima bij Modern Warfare. Het geeft ook aan dat men de traditionele Call of Duty-gameplay wellicht wat meer laat varen en vooral voor sensationele actie en heftige momenten wil gaan. Call of Duty: World at War was een aardig tussendoortje, maar met Modern Warfare 2 gaan alle remmen los.

Tijdens de persconferentie van Microsoft kregen we al een heerlijk voorproefje van Modern Warfare 2, om precies te zijn een deel van de missie ‘Cliffhanger’. Om tijd te besparen en alle kijkers volledig in de actie onder te dompelen, waren enkele stukken uit de missie geknipt voor de persconferentie. Achter gesloten deuren bij Activision toonden Drew McCoy en Robert Bowling van Infinity Ward ons echter de volledige missie. En Hij zag dat het goed was...

Uitdagend en afwisselend
In de bewuste missie spelen we met sergeant Gary ‘Roach’ Sanderson, die wordt bijgestaan door een oude bekende: ‘Soap’ MacTavish. We hebben met Modern Warfare 2 dan ook te maken met een direct vervolg en MacTavish is inmiddels gepromoveerd tot captain. Deze missie in de besneeuwde bergen draait om het samenspel tussen de twee militairen en doet sterk denken aan het soort gameplay van de heerlijke All Ghillied Up-missie uit Call of Duty 4. Zo zal MacTavish je wijzen op vijanden in de buurt en geeft hij je orders welke vijand je mag uitschakelen, terwijl hij zelf een ander omlegt. Dit geeft je echt het gevoel dat je samen een missie uitvoert en elkaar constant ondersteunt. Het was jammer dat deze rustige stukken niet tijdens de persconferentie aan bod kwamen, want ze dragen zeker bij aan een mooi totaalplaatje van een missie en het straalt ook de klasse uit die Infinity Ward in huis heeft om een hele uitdagende en afwisselende game te ontwikkelen

Voorafgaand aan de actie zagen we echter al dat Modern Warfare 2 weer een hele sensationele en cinematische game zal worden. Zowel Roach als Soap klimmen een ijswand op, waarbij je de triggers van je controller gebruikt om stukje bij beetje omhoog te klimmen. De rust wordt ineens bruut verstuurd als enkele vliegtuigen over vliegen en een plotselinge lawine veroorzaken. Wat volgt is een spannende situatie, die uiteraard goed afloopt voor onze helden. Soap helpt je het laatste stukje naar boven en dan is het tijd om te infiltreren tijdens een zware sneeuwstorm. Een hartslagmeter op je geweer helpt je bij het onderscheppen van vijanden, hoewel het niet nodig is om werkelijk iedereen uit te schakelen. Door de zware wind en sneeuwval zien en horen vijanden lang niet alles, dus met een goede demper op je geweer en de nodige voorzichtigheid wisten Sanderson en MacTavish de basis te bereiken.

Adrenaline
Als speler krijg je vervolgens de taak iets te downloaden van een computer, terwijl MacTavish de omgeving veilig stelt. Het gaat echter niet geheel volgens plan en na wat explosies, mede mogelijk gemaakt door de plakken C4 die je eerder had geplaatst, en een heftig vuurgevecht, beland je met z’n tweeën op een sneeuwscooter voor wat nu al een legendarische scène lijkt te worden. Langs diverse bomen sturen, om je heen kijken waar vijanden zich bevinden, met een semi-automatisch wapen vijanden van hun sneeuwscooter schieten, aanvallen van helikopters en vallende brokstukken ontwijken... het is één grote adrenaline kick die je krijgt, en dat alleen al van het kijken naar de missie!

We kregen de volledige missie te zien en zodoende ook een langere achtervolging, die eigenlijk geen moment saai werd. Alles om je heen ziet er geweldig uit en dankzij een nieuwe techniek voor texture streaming heeft Infinity Ward nog meer details en grotere omgevingen kunnen maken. Call of Duty 4 zag er al mooi uit, maar Modern Warfare 2 doet er gewoon nog een schepje bovenop. We konden dan ook pas even bijkomen toen we bij onze eigen helikopter aankwamen en de demo ten einde was.

Voorlopige conclusie
Modern Warfare 2 kan eind dit jaar hele hoge ogen gooien en is een grote kanshebber om voor veel gamers hun ‘game of the year’ te worden. Hoewel we pas één missie hebben gezien, ben ik er nu al van overtuigd dat we ons kunnen opmaken voor ongekend veel actie, spektakel en memorabele momenten. Call of Duty 4 had enkele missies die je na afloop echt bij zouden blijven en Modern Warfare 2 zal die zeker ook bevatten. Grafisch ziet het er nog weer een stukje mooier uit en we zullen missies in diverse werelddelen beleven, dus met de variatie zit het ook wel goed.

Infinity Ward kon nog niets zeggen over de lengte van de singleplayer campaign, want men wil vooral een ontzettend toffe ervaring maken en niet zo zeer een lange game. Daarnaast kan Call of Duty 4 nog altijd op een geweldige multiplayer rekenen en dezelfde succesformule wordt voor Modern Warfare 2 verwacht. Helaas weten we ook hier nog weinig over, maar ik heb er vertrouwen in dat we vanaf november weer heel veel uren in deze game kunnen steken.

Michiel Brunsveld

Reacties
Ga naar pagina: 1, 2 volgende »
Gepost door Codename_black op donderdag 11 juni, 2009 om 16:14:58 quote

GN "Sickness"

2176 posts
Soap ftw! Echt dit gaat zeker in mijn koop lijstje voor 2010 ( ik ben vanplan nog maar drie spellen te gaan kopen) Ik kan echt niet wachten dit stoomt me helemaal klaar!
Gepost door Spam-Fischer op donderdag 11 juni, 2009 om 16:15:05 quote

GN "Die Hard"

751 posts
Deze game heeft nu al de game of the year awards gewonnen
Gepost door Baker502 op donderdag 11 juni, 2009 om 16:33:35 quote

Sonic

284 posts
Ik ga deze zeker kopen hebbe hebbe !!!
Gepost door NoFearz op donderdag 11 juni, 2009 om 16:42:05 quote

Admin

4815 posts
Ik moet deze hebben
Beoordeling van NoFearz: 8
Gepost door Dr. D3nVil op donderdag 11 juni, 2009 om 16:43:34 quote

GN "Commander"

1022 posts
woow vette preview kan nu al helemaal niet meer wachten doordat jullie vertellen dat de 1ste missie al helemaal geweldig was dit spel moet ik gewoon hebben
Gepost door ChielB op donderdag 11 juni, 2009 om 16:51:25 quote

Eindredacteur

11066 posts
Het was niet direct de eerste missie uit de game, maar wel de enige die Infinity Ward vooralsnog heeft onthuld. Maar op basis van deze ene missie kunnen we inderdaad al bijzonder blij worden van Modern Warfare 2.
Beoordeling van ChielB: 9.5
Gepost door Overload14 op donderdag 11 juni, 2009 om 16:51:28 quote

GN "Ultima"

1894 posts
ik wil em nu hebben !
Gepost door SN0WIE op donderdag 11 juni, 2009 om 17:24:37 quote

GN "Commander"

1363 posts
iedereen wil hem!!! heb ik ff mazzel dat hij op mijn verjaardag UITKOMT!!!!!!
Beoordeling van SN0WIE: 9
Gepost door NLkevvNL op donderdag 11 juni, 2009 om 17:41:16 quote

GN "Commander"

1217 posts
k ga em echt kope!
Gepost door obi_wan383 op donderdag 11 juni, 2009 om 18:04:09 quote

Sonic

296 posts
Ik koop hem van zodra het uit is.
Gepost door Dy-88 op donderdag 11 juni, 2009 om 18:24:30 quote

GN "Commander"

1224 posts
ssamoel schreef:
iedereen wil hem!!! heb ik ff mazzel dat hij op mijn verjaardag UITKOMT!!!!!!

lol xd zou ik ook wel willen.

ECHT DIT IS:

THE GAME OF THE YEAR

Beoordeling van Dy-88: 10
Gepost door LouisvanGaal op donderdag 11 juni, 2009 om 19:23:21 quote

GN "Ultima"

1622 posts
Dy-88 schreef:
ssamoel schreef:
iedereen wil hem!!! heb ik ff mazzel dat hij op mijn verjaardag UITKOMT!!!!!!

lol xd zou ik ook wel willen.

ECHT DIT IS:

THE GAME OF THE YEAR

Heftig spel maar ik vitn het niet game of the year zijn beteren uit in 2009
Beoordeling van LouisvanGaal: 8
Gepost door Armani op donderdag 11 juni, 2009 om 19:53:55 quote

Pacman

75 posts
idd niet game of the year. Assassin's Creed 2, Battlefield bad company 2, Operation flashpoint 2, Splinter Cell Conviction zijn allemaal goede spellen. alleen zijn ze anders dan Modern Warfare 2.
Gepost door Mattmerize op donderdag 11 juni, 2009 om 20:33:16 quote

GN "Ultima"

1525 posts
Er is niets beters te zeggen dan 'hebbe hebbe dit wort zooo cool lolz xd'? Ik ben teleurgesteld mensen.

Zelf denk ik dat mijn persoonlijke favoriet van 2009 Uncharted 2 wordt (of misschien is inFamous dat). Dan moet ik daarbij wel zeggen dat ik nog nooit Call of Duty heb gespeeld. Ik ga hem echter wel halen. Als je alleen al kijkt hoeveel mensen nog CoD4 spelen...

Gepost door joramovic op donderdag 11 juni, 2009 om 20:44:10 quote

GN "Commander"

1348 posts
Armani schreef:
idd niet game of the year. Assassin's Creed 2, Battlefield bad company 2, Operation flashpoint 2, Splinter Cell Conviction zijn allemaal goede spellen. alleen zijn ze anders dan Modern Warfare 2.

je vergeet forza3

Gepost door zENDA op donderdag 11 juni, 2009 om 20:50:38 quote

Pacman

60 posts
minstens net zo mooi als cod4
Gepost door Thachief op donderdag 11 juni, 2009 om 21:07:03 quote

Pong

29 posts
Wat is er eigenlijk met die Amerikaan gebeurd? "Paul Jackson" ofzo. die was toch in zo'n nucleaire storm terecht gekomen. En toen hoorde je niks meer van hem in CoD 4. hij was volgensmij niet doodgegaan. Ofwel?
Gepost door Verbeemen op donderdag 11 juni, 2009 om 21:14:43 quote

GN "Die Hard"

951 posts
Voor my zal het altijd Call of Duty zijn
Gepost door joramovic op donderdag 11 juni, 2009 om 21:48:47 quote

GN "Commander"

1348 posts
Thachief schreef:
Wat is er eigenlijk met die Amerikaan gebeurd? "Paul Jackson" ofzo. die was toch in zo'n nucleaire storm terecht gekomen. En toen hoorde je niks meer van hem in CoD 4. hij was volgensmij niet doodgegaan. Ofwel?

hij is volgens mij wel dood, als je er voor het laatst mee speelt kan hij nog amper op zijn benen staan en kan je kijken naar een mooie paddenstoelwolk, daarna valt hij neer en is de missie gedaan.

Gepost door obi_wan383 op donderdag 11 juni, 2009 om 22:23:43 quote

Sonic

296 posts
Hij is 100 % dood, na die missie komt er op je scherm je naam tussen allemaal ander soldaten en ernaast K.I.A. Wat betekend Killed In Action. Dus ik denk niet dat hij nog terugkomt.
Gepost door query op donderdag 11 juni, 2009 om 23:33:05 quote

Pong

20 posts
ziet er leuk uit.
Gepost door Maffia173 op vrijdag 12 juni, 2009 om 08:17:35 quote

Sonic

279 posts
Armani schreef:
idd niet game of the year. Assassin's Creed 2, Battlefield bad company 2, Operation flashpoint 2, Splinter Cell Conviction zijn allemaal goede spellen. alleen zijn ze anders dan Modern Warfare 2.

Zijn allemaal goede spellen maar modern warfare vind ik toch the game of the year

Gepost door AsoDave op vrijdag 12 juni, 2009 om 09:28:21 quote

Prince of Persia

142 posts
A must have..
Gepost door Topsor op vrijdag 12 juni, 2009 om 12:28:34 quote

Pong

41 posts
Dit is echt een geweldige game, alleen vind ik het nog steeds jammer dat ze van het WWII concept zijn afgestapt. Naja, ik bedoel eigenlijk het concept van niet automatische wapens. Als je MW MP neemt, iedereen loopt daar te 'sprayen'. Maar tegenwoordig noemen ze dat niet meer sprayen, want je hebt namelijk geen normale rifles meer...

Beoordeling van Topsor: 9
Gepost door Aftermath op vrijdag 12 juni, 2009 om 20:48:54 quote

GN "Die Hard"

610 posts
m14 en de G3 (mijn favo) maarja dat sprayen is inderdaad irritant!
Beoordeling van Aftermath: 8
Gepost door DutchFreeze op vrijdag 12 juni, 2009 om 21:32:02 quote

GN "Bad Company"

3397 posts
probleem: Sprayen.... Oplossing:niet op noob servers gaan, ik heb er namenlijk geen last van hoor

Zeer goeie preview, deze ga ik ook zeker halen, ik denk alleen niet dat mijn pc hem kan draiien dus ik zal eerst een ps3 kopen, dat ben ik toch van plan dus dat is niet zo erg

en anders kijk ik wel wat ik doe :p

Beoordeling van DutchFreeze: 9
Gepost door GameAC op zaterdag 13 juni, 2009 om 01:15:51 quote

GN "Ultima"

1844 posts
Maffia173 schreef:
Armani schreef:
idd niet game of the year. Assassin's Creed 2, Battlefield bad company 2, Operation flashpoint 2, Splinter Cell Conviction zijn allemaal goede spellen. alleen zijn ze anders dan Modern Warfare 2.

Zijn allemaal goede spellen maar modern warfare vind ik toch the game of the year

Je houdt dus van genric shooters zonder innovatie. Oké!

Beoordeling van GameAC: 7
Gepost door MODwarfare2 op zaterdag 13 juni, 2009 om 06:41:12 quote

GN "Die Hard"

549 posts
dit is een dodelijke harde game heb 4-5 ok
Gepost door godfatherCHEK op zaterdag 13 juni, 2009 om 11:27:22 quote

n00b

8 posts
Wnr Komt Ie UIT??? Ik ga em so ie so hale ;D Btw Call of duty 4 makers sijn Modern Warfare 2? of wat
Gepost door Julius op zaterdag 13 juni, 2009 om 17:40:46 quote

Sonic

222 posts
dees ga ik zoiezo halen samen met Halo 3 ODST!
Gepost door NLkevvNL op zaterdag 13 juni, 2009 om 18:09:59 quote

GN "Commander"

1217 posts
godfatherCHEK schreef:
Wnr Komt Ie UIT??? Ik ga em so ie so hale ;D Btw Call of duty 4 makers sijn Modern Warfare 2? of wat

jaaa

Gepost door Thuglife op zaterdag 13 juni, 2009 om 18:51:42 quote

n00b

2 posts
wanneer komt deze game uit hij is zeker weten zieke game en hoeveel gaat die kosten zeker wel 65 euro
Gepost door X-doos op maandag 15 juni, 2009 om 07:23:55 quote

GN "Die Hard"

508 posts
Thuglife schreef:
wanneer komt deze game uit hij is zeker weten zieke game en hoeveel gaat die kosten zeker wel 65 euro

Voor de xbox waarschijnlijk 62,99 en voor de ps3 69,99

Codename_black schreef:
Soap ftw! Echt dit gaat zeker in mijn koop lijstje voor 2010 ( ik ben vanplan nog maar drie spellen te gaan kopen) Ik kan echt niet wachten dit stoomt me helemaal klaar!

HIj komt in 2009 nog uit

Gepost door souldierssoul op maandag 15 juni, 2009 om 19:31:25 quote

n00b

13 posts
Ik ga hem echt kopen. de vorige game was al vet
Gepost door souldierssoul op maandag 15 juni, 2009 om 19:32:32 quote

n00b

13 posts
hij komt 11 oktober uit
Gepost door Maffia173 op maandag 15 juni, 2009 om 20:34:51 quote

Sonic

279 posts
souldierssoul schreef:
hij komt 11 oktober uit
Hij komt in november uit

Gepost door delta62 op maandag 15 juni, 2009 om 22:27:34 quote

GN "Sickness"

2457 posts
Zeker hard
Beoordeling van delta62: 10
Gepost door luck7aa op maandag 15 juni, 2009 om 22:40:03 quote

n00b

2 posts
Niks voor niks CALL OF DUTY kan niet wachten 3 dagen voor mijn verjaardag D elke cod in november gewoon de beste!
Gepost door kenny980 op vrijdag 19 juni, 2009 om 08:10:40 quote

Pacman

50 posts
moet hebben nu al verslaafd ik dacht dat soap op het einde dood was
Gepost door Manager game's op vrijdag 26 juni, 2009 om 09:40:32 quote

n00b

2 posts
dit woord weer een top game zeker deze koop ik al op 10 november en stop er pas volgend jaar mee
Gepost door feri200 op vrijdag 26 juni, 2009 om 17:39:56 quote

n00b

2 posts
helle maal tegek ik kan niet wachten of ik bestel het in amirika

maar hellemaal top.

Gepost door nlmartijn op woensdag 8 juli, 2009 om 15:14:09 quote

n00b

5 posts
moet me broer eg voor me kope
Gepost door basie22 op zaterdag 11 juli, 2009 om 22:08:01 quote

Pong

30 posts
hij lijkt me heel hard maar waarneer komt er weer een WOII game van CoD
Gepost door NLkevvNL op donderdag 16 juli, 2009 om 22:11:15 quote

GN "Commander"

1217 posts
nlmartijn schreef:
moet me broer eg voor me kope

k koop em zowiezo. dus dan kan je em bij mij game

Gepost door Alirocks1 op zaterdag 18 juli, 2009 om 15:07:04 quote

Pacman

92 posts
feri200 schreef:
helle maal tegek ik kan niet wachten of ik bestel het in amirika

maar hellemaal top.

Amirika bestaat niet Maar ik weet zeker dat ik deze ga kopen in Amerika ^^ Veel sneller alleen kome er extra shipping kosten bij. Iniedergeval vor mij is het alleen

Call of duty & Battlefield

Gepost door NiSh op zaterdag 18 juli, 2009 om 20:14:45 quote

Duke Nukem

406 posts
Spreekt voor zich... kijk naar CoD:4 het zegt gewoon genoeg alleen is Modern Warfare burter,mooier,beter en weer een harde MP
Beoordeling van NiSh: 0.5
Gepost door UberProSure op vrijdag 31 juli, 2009 om 01:43:39 quote

GN "Die Hard"

665 posts
Als ik naar de screenshot kijk en die van vroeger, de make up screenshots en trailers.. Nou dan is dit egt gewoon zo goed verbeterd ! En deze game word zker lijp !
Gepost door JVB93 op dinsdag 4 augustus, 2009 om 12:42:56 quote

GN "Die Hard"

571 posts
obi_wan383 schreef:
Hij is 100 % dood, na die missie komt er op je scherm je naam tussen allemaal ander soldaten en ernaast K.I.A. Wat betekend Killed In Action. Dus ik denk niet dat hij nog terugkomt.

Tenzij het staat voor Kok In Amerika. Hij kan na de game een baantje aangenomen hebben in een restaurant.

<sorry, het kind kwam even in me naar boven>

Gepost door THE-DUTCH-GUY op dinsdag 4 augustus, 2009 om 20:13:30 quote

Sub Zero

388 posts
good game
Gepost door anilcan96 op zaterdag 15 augustus, 2009 om 11:02:08 quote

Pacman

80 posts
dit spel moet ik hebben, ik kan niet wachten tot dat ik hem heb en het wordt als maar beter. javascript:emoticon('')
Ga naar pagina: 1, 2 volgende »
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

Xbox 360 preview
Call of Duty: Modern Warfare 2 packshot
Advertentie

Screenshots

  • Modern Warfare 2 screenshot nr. 1
  • Modern Warfare 2 screenshot nr. 2