Spider-Man - Fast Forward 2017 preview
Spider-Man logo

Spider-Man - Fast Forward 2017 preview

Als groot Spider-Man-fan heb ik het afgelopen decennium met lede ogen moeten aanzien hoe Activision mijn gewaardeerde superheld compleet om zeep hielp. Nadat de franchise in 2004 zijn hoogtepunt bereikte met Spider-Man 2 is het snel bergafwaarts gegaan, met het recente The Amazing Spider-Man 2 als absoluut dieptepunt. Gelukkig gloort er eindelijk weer een sprankje hoop aan de horizon, want na jaren van misère is Spider-Man eindelijk in handen van een studio die wel weet wat het doet: Insomniac.

We kennen Insomniac natuurlijk allemaal van de Ratchet & Clank-games, maar de studio heeft ook een aantal andere titels op zijn naam staan. Het bekendste uitstapje is de Resistance-franchise, die ondanks een aantal vermakelijke delen nooit echt voet aan de grond wist te krijgen. Na het enigszins teleurstellende Fuse verraste de studio ons in 2014 met Sunset Overdrive, een knotsgekke open wereld-game die precies toonde waar de kracht van de studio ligt: kleurrijke spellen die zichzelf niet te serieus nemen.

Insomniac is dus de perfecte studio voor een Spider-Man-game. Ook deze superheld neemt zichzelf immers niet te serieus en als de vorige Spider-Man-games iets hebben bewezen, is het wel dat er niets leuker is dan vijanden uitschakelen met gekke webaanvallen. Met webballen je vijanden bekogelen is vermakelijk, met een gigantische webhamer een complete groep criminelen uitschakelen is awesome. Als Insomniacs variaties ook maar half zo gek worden als de Pixelizer en Mr. Zurkon, hebben fans niets te klagen.


Bij het verzinnen van deze nieuwe aanvallen heeft de studio veel creatieve vrijheid, want de game is niet verbonden aan een film of comic. Hoewel dat voor sommige fans teleurstellend zal zijn, geeft het Insomniac de mogelijkheid om zijn creativiteit de vrije loop te laten gaan. Over het verhaal heeft de studio nog weinig vrijgegeven, behalve dat we zullen spelen als zowel Peter Parker als Spider-Man. Het gaat hier bovendien om een meer ervaren Spider-Man, dus je hoeft niet bang te zijn dat de eerste helft van de game een verkapte tutorial wordt waarin je langzaamaan Spideys krachten vrijspeelt. We worden direct in het diepe gegooid en dat is voor de Spider-Man-gameserie een verademing.

Zo vrij als een vogel
Net als in de vorige Spider-Man-games kun je weer naar hartenlust door New York slingeren. Insomniac kennende zal de stad volgepropt zitten met challenges en zijmissies, al is het te hopen dat de variatie hierbij iets groter is dan in Sunset Overdrive. Daar leken de challenges namelijk wel erg op elkaar en ze waren bovendien weinig origineel. In Spider-Man zullen ongetwijfeld aan de slag kunnen met time trials en missies van het kaliber "schakel X vijanden uit binnen 2 minuten", maar hopelijk komt Insomniac ook met wat originelere ideeën op de proppen.

Verder belooft de studio dat parkours een grote rol zal spelen. In het kader van Dying Light en Mirror's Edge zal Spider-Man dus vliegensvlug door de straten van Manhattan kunnen rennen en dat is zeer welkom, want in vorige Spider-Man delen voelde de bewegingsvrijheid toch net wat beperkt. Niets is suffer dan spelen met een superheld die dankzij zijn webben vliegensvlug door de straten slingert, maar vervolgens moet omlopen omdat hij niet over een muurtje kan springen.

Voorlopige conclusie
Eigenlijk is het wat voorbarig om al een "voorlopige conclusie" te schrijven wanneer we niet meer dan één trailer hebben gezien, maar tegelijkertijd weten we al alles wat we moeten weten: Insomniac maakt deze game. Het lijkt erop dat deze studio ons alles gaat bieden wat we willen van een Spider-Man-game: vrijelijk slingeren door New York, toffe webkrachten, een verhaal zonder origin story en de mogelijkheid om via parkours vliegensvlug door de stad te rennen. Mijn spidey sense vertelt me dat dit een topper gaat worden.Meer weten over Spider-Man? Lees al het nieuws, of bekijk de screenshots en trailers!

Leon Kempers

Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door jpbosch op donderdag 29 december, 2016 om 09:25:05 quote

Pacman

58 posts
Komt deze ook nog op de pc?
via iPhone
Gepost door Petor op donderdag 29 december, 2016 om 09:53:00 quote

Eindbaas

1926 posts
jpbosch schreef:
Komt deze ook nog op de pc?

Helaas, het wordt een PS4-exclusive

Gepost door MaTriXX op donderdag 29 december, 2016 om 10:11:56 quote

Duke Nukem

400 posts
Petor schreef:
jpbosch schreef:
Komt deze ook nog op de pc?
Helaas, het wordt een PS4-exclusive

Wilde net vragen hoe het zat met de X1 maar helaas een PS4 exclusieve game, owell dan maar op de PS4 halen.

Gepost door gamerfriend01 op donderdag 29 december, 2016 om 10:23:55 quote

GN "Commander"

1150 posts
Veel is er toch nog niet van bekend? Twijfel of hij zelf dit jaar uitkomt
Gepost door Daan op donderdag 29 december, 2016 om 14:41:43 quote

GN Designer en Databaser

4372 posts
gamerfriend01 schreef:
Veel is er toch nog niet van bekend? Twijfel of hij zelf dit jaar uitkomt

Dit jaar vast niet nee.

Gepost door Rijstekorrel op vrijdag 30 december, 2016 om 07:28:56 quote

GN "Sickness"

10928 posts
Zal dan eindelijk gaan gebeuren een goeie Spider-Man game, volgens mij waren de vorige spellen nooit echt wat. Ik heb ze wel gespeeld maar al weer lang geleden.
via iPhone
Ga naar pagina: 1
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

Playstation 4 preview
Spider-Man packshot
Advertentie