Telltale's Guardians of the Galaxy - Fast-Forward 2017 preview
Telltale's Guardians of the Galaxy logo

Telltale's Guardians of the Galaxy - Fast-Forward 2017 preview

Toen Telltale onthulde dat het zou gaan samenwerken met Marvel, kwamen gamers wereldwijd collectief klaar. Toen vervolgens bleek dat de eerste liefdesbaby van deze relatie de vorm zou aannemen van Guardians of the Galaxy, stond men al helemaal op de tafels te dansen. De emotionele storytelling van Telltale gecombineerd met de charismatische cast van Guardians of the Galaxy: op papier is het de ultieme combinatie.

Dat maakt het extra zuur dat we momenteel zo weinig van de game weten. Telltale onthulde zijn Guardians of the Galaxy-avontuur tijdens de Game Awards en hoewel de trailer de typische Guardians-sfeer had, gaf hij weinig informatie prijs. In het enige stukje officiële informatie dat tot dusver naar buiten is gekomen, vertelt Telltale dat spelers "meerdere rollen zullen aannemen in een janhagel groep aan helden." En nee, ik kende het woord "janhagel" ook niet, maar dat is toch echt hoe Google Translate "ragtag" vertaalt.

Marvel springt altijd zorgvuldig om met zijn franchises en wanneer het projecten uitbesteedt, heeft het altijd een flinke vinger in de pap. De kans is dus groot dat Marvel ook bij Guardians of the Galaxy diepgaande creatieve invloed heeft. Aan de ene kant is dat positief, want het verzekert ons ervan dat dit Guardians of the Galaxy-avontuur perfect in de lore zal passen. Aan de andere kant is het te hopen dat Telltale wel de vrijheid krijgt om het verhaal naar eigen wens vorm te geven, want het is juist het narratieve vlak waarop de ontwikkelaar blijft schitteren.


Comic of film?
Verder is de timing opvallend. Telltale's Guardians of the Galaxy moet in 2017 verschijnen en het zal geen toeval zijn dat de tweede film in deze serie ook dat jaar zijn weg naar de bioscopen vindt. De grote vraag is dus welke verhaallijn Telltale aanhangt. Springt het mee op de hypetrein van de film en volgt het de lore van Marvels Cinematic Universe, of kiest Telltale er (net als bij The Walking Dead) voor om de comics aan te hangen? Dat is vooralsnog onduidelijk.

Mocht Telltale kiezen voor de film, dan bestaat de kans dat we Chris Pratt en Vin Diesel straks op onze consoles zien schitteren. Deze acteurs zijn tegenwoordig zeer gewild en hebben een hoog prijskaartje aan hun kont hangen, dus Telltale zou een flink budget tot zijn beschikking moeten hebben. Het is echter niet ondenkbaar, want eerder deed de studio hetzelfde met Game of Thrones. Voor dit avontuur kwamen hoofdrolspelers uit de tv-serie opdagen om een compleet nieuw verhaal binnen het universum te vertolken.

Voorlopige conclusie
We weten momenteel nog vrijwel niets over Telltale's Guardians of the Galaxy, dus het is lastig om al een oordeel te vellen. De kans dat dit een hoop bagger gaat worden, is echter nihil. Telltale weet constant indruk te maken met zijn verhalen en de combinatie met Guardians of the Galaxy lijkt een match made in heaven. Toch begint zelfs bij de grootste fans langzamerhand Telltale-moeheid toe te slaan. De gameplay is inmiddels te bekend en na al die jaren hebben we ook wel door dat die invloed die jouw keuzes hebben op het verhaal, in de praktijk vaak nihil is. Het is dus te hopen dat Telltale voor dit avontuur groots uitpakt en zijn bekende formule flink op de schop gooit. Doet het dat, dan zou dit één van de beste Marvel-avonturen van 2017 kunnen worden.Meer weten over Telltale's Guardians of the Galaxy? Lees al het nieuws, of bekijk de screenshots en trailers!

Leon Kempers

Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door MisterMDW op zaterdag 7 januari, 2017 om 18:05:41 quote

GN "Die Hard"

772 posts
Kijk hier wel naar uit maar de gameplay en de grafische "pracht" van de telltale games ben ik beu. Het zou zo gaaf zijn als telltale samen zou werken met een studio zoals bioware, rocksteady of rockstar.

Die brengen naar mijn mening goede games uit met een goed verhaal, maar in combi met telltale en hun franchises zou dit nog mooiere pareltjes opleveren denk ik

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

PC preview
Telltale's Guardians of the Galaxy packshot
Advertentie