The Last of Us: Part 2 - Fast-Forward 2017 preview
The Last of Us: Part 2 logo

The Last of Us: Part 2 - Fast-Forward 2017 preview

Sony's PSX-persconferentie was dit jaar ijzersterk. Uncharted: The Lost Legacy werd officieel onthuld, publieksfavoriet Crash Bandicoot keerde eindelijk terug en PSOne-icoon Parappa rapte zich een weg naar de PlayStation 4. Toch zat de echte verrassing aan het eind. Toen kreeg Sony namelijk de complete zaal stil met de prachtige onthullingstrailer van The Last of Us: Part 2.

Je zou veel woorden kunnen gebruiken om de trailer te omschrijven. Emotioneel, mooi, verdrietig, aangrijpend en zelfs gruwelijk. Toch riep de trailer meer vragen op dan dat hij beantwoorde. Over die vragen is de afgelopen weken druk gediscussieerd en daar kwamen eerder al drie hardnekkige fantheorieën uit voort: Joel is dood, Ellie is dood en Ellie is zwanger. De eerste twee zijn enigszins vergezocht en hoewel er een kans bestaat dat ze waar zijn, zullen we dat pas weten tegen de tijd dat de game uitkomt. De derde theorie lijkt echter een stuk waarschijnlijker.

Ellie heeft in de trailer namelijk een opvallend dik buikje. Hoewel ze inmiddels wat ouder is geworden en dat ook bredere heupen met zich meebrengt, valt niet te ontkennen de buik van het meisje enigszins bol oogt. Bovendien werd in Uncharted 4 eerder al een opvallende comic gevonden (zie het screenshot recht van deze pagina). De gelijkenissen met Ellie zijn té toevallig.


Pure haat
We weten dat Ellie in dit tweede deel 19 jaar oud is. Er zijn dus flink wat jaren voorbijgegaan sinds het eerste deel en hoewel we vooralsnog onduidelijk is wat zich gedurende die tijd heeft afgespeeld, is één ding zeker: het heeft Ellie's haat alleen maar verder aangewakkerd. In de trailer geeft Ellie aan dat ze "hen allemaal wil vermoorden", al is nog niet helemaal duidelijk wie "hen" precies zijn. Het vermoeden bestaat dat Ellie refereert naar de Fireflies, die in de eerste Last of Us-game niet bepaald mild zijn geweest, maar Naughty Dog zou Naughty Dog niet zijn als het geen onverwachte vijand en plottwist achter de hand zou hebben. Reken er dus maar op dat er in de jaren tussen beide games flink wat onverwachte gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. "She's been through some shit", in de woorden van gameregisseur Neil Druckmann.

Ellie's nieuwe tattoo visualiseert dit donkerdere karakter. Je kunt je afvragen waarom (en hoe) iemand in een post-apocalyptische wereld een tattoo zou nemen, maar Druckmann en zijn schrijversteam hebben daar vast een logische verklaring voor. De tatoeage is duidelijker te zien in de concept art rechts van deze pagina en dient waarschijnlijk om Ellies bijtwond te verbergen. Voor een interessante discussie over de thematische betekenis van de tattoo, verwijs ik je graag door naar een interessant artikel van NowLoading.

Voorlopige conclusie
Voorafgaand aan de onthulling benadrukte Sony dat The Last of Us 2 nog in een zeer vroeg ontwikkelstadium verkeert. De game zal dus op z'n vroegst pas in 2018 verschijnen en een uitstel naar begin 2019 is niet ondenkbaar. Voorlopig wordt ons geduld dus nog wel even op de proef gesteld en dat is lastig na de supervette trailer die we begin december te zien kregen. Eigenlijk is er in dit vroege stadium maar één ding wat we zeker weten over The Last of Us Part 2: het gaat een ijzersterke game worden.Meer weten over The Last of Us: Part 2? Lees al het nieuws, of bekijk de screenshots en trailers!

Leon Kempers

Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door CHILLOZZ op woensdag 28 december, 2016 om 14:31:43 quote

GN "Commander"

1330 posts
the hype is real

Laat maar komen die game, Beelden zien er toch onwijs mooi uit.. Zo scherp en zo gruwelijk mooi.

naughty dog nailed het hem keer op keer. op verhaal/avontuur gebied zijn hun toch by far de beste. Laat daar maar eens goede concurrentie tegenop komen. Hoe meer hoe beter want dan krijgen wij gamers meer content

Gepost door Ryan2000 op woensdag 28 december, 2016 om 16:05:58 quote

GN "Commander"

1373 posts
Zin in!! Word een geweldige game!
Gepost door Daan op woensdag 28 december, 2016 om 16:16:22 quote

GN Designer en Databaser

4356 posts
Kijk enorm uit naar dit vervolg. Naughty Dog weet waar ze mee bezig zijn, dus het zou vast wel geen teleurstelling worden!
Gepost door Nuffsaid op woensdag 28 december, 2016 om 23:26:37 quote

Sonic

223 posts
Het gaat een ijzersteker game worden...
via iPhone
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

Playstation 4 preview
The Last of Us: Part 2 packshot
Advertentie

Screenshots

  • The Last of Us: Part 2 - Fast-Forward 2017 screenshot nr. 1
  • The Last of Us: Part 2 - Fast-Forward 2017 screenshot nr. 2
  • The Last of Us: Part 2 - Fast-Forward 2017 screenshot nr. 3