Top Spin 4 preview
Top Spin 4 logo

Top Spin 4 preview

In Top Spin 4 staat de wereld van de sport tennis wederom centraal. Het belooft een nieuwe kijk op tennis te bieden, waarmee je de intensiteit, de emoties en de spanning van een bloedstollende tenniswedstrijd zal weten te beleven. Het vierde deel in de reeks probeert dit te doen door een zinderende stadionsfeer neer te zetten, de carrières van tennisspelers na te bootsen en natuurlijk weer spelers ouderwets te laten tennissen op elke ondergrond die het stuiteren van die groene bal toelaat. De grote vraag is natuurlijk: lukt dit de game ook?

Vrijwel onbeperkte vrijheid
Laten we bij het begin beginnen, het creëren van je eigen tennisspeler. In Top Spin 4 wordt je als gamer uitgebreid de mogelijkheid gegeven om ook maar elk klein detail aan je personage te veranderen. Het is natuurlijk de bedoeling dat je vele uren in tennismatches zal gaan steken en dan wil je er ook goed uit zien. Jammer alleen dan weer dat je, met uitzondering van de cinematische herhalingen en in de menu's, vrijwel continue de rug van je tennisidool mag aanschouwen. Desalniettemin kunnen mensen met veel tijd in ieder geval hun lol op in deze Player Creator, maar kunnen personen die hun tijd liever willen steken in het spelen van wedstrijden ook een random karakter kiezen.

Goed, je swingende Rafael Nadal look-a-like huppelt op het veld, nadat je als beginneling even de fijne kneepjes van de sport door hebt gekregen in de Top Spin Academy, waar in de vorige preview onder meer aandacht aan werd geschonken. Als speler krijg je vervolgens de kans om voor de nummer één-notering van de wereld te gaan in de Carrière modus. Langzaam maar zeker werk je je door de vele levels heen, waar je op weg naar de top de coaches, die bonusvaardigheden met zich meedragen, nog sneller afwerkt dan de vrouwelijke werkers op de Wallen. Het leerproces van het stijgen in de ranglijsten en het alsmaar aanleren van nieuwe vaardigheden en beterde skills, zorgen ervoor dat je bezeten uitkijkt naar die ene droomplek, waar het allemaal om te doen is.

Uitdaging!
Gelukkig maar, want het pad naar die top is zwaar en duurt lang om af te leggen. Doorzettingsvermogen is dus vereist. Wat alle mensen in ieder geval wel goed zal bevallen, is het feit dat Top Spin 4 een zogenaamd 'Easy to learn, hard to master'-idee kent, waardoor tijdens een gezellig avondje gamen met vrienden, iedereen wel wat rake ballen zal kunnen slaan. Voor deze gezellige avondjes is zelfs een speciale modus aanwezig, genaamd King of the Court. Deze modus, die zowel online als offline door één tot vier spelers kan worden beoefend, gaat uit van het principe van snelle wedstrijdjes met een puntentelling die niet verder reikt dan zeven. Net zoals bij King of the Hill is het bedoeling dat je zolang mogelijk jouw uitdagers weet te verslaan en heer en meester blijft op de baan.

Qua modi zit het dus wel goed in Top Spin 4 en van echt wezenlijk belang is dan natuurlijk ook het tennissen. Zoals al eerder gemeld bestaat er een zeer lage instapdrempel in de game, maar kan een gevorderde speler wel zijn lol op met de vele diepe mogelijkheden die Top Spin 4 op allerlei tennisbanen biedt. De besturing voelt bij een eerste speelsessie meteen vertrouwd aan, zelfs bij nieuwkomers van de serie. En alsof dat nog niet genoeg is, weet Top Spin 4 ook een zeer realistische benadering van de wereld van de balsport neer te zetten, door via tv-stijl achtige beelden en publieksreacties je echt het gevoel te geven een ware sportheld te zijn.

Voorlopige conclusie
Ik kijk vol vertrouwen uit naar Top Spin 4. De game belooft veel, maar lijkt dat ook, in tegenstelling tot vele andere games, waar te gaan maken. Door de makkelijk te beheersen basic-besturing weet Top Spin 4 een breed publiek te bespelen, maar vergeet ze ook de doorgewinterde fan niet door genoeg mogelijkheden voor pro's te bieden. Door de interessante en behoorlijk diepgaande modi zal het aan een lange speelduur ook zeker niet ontbreken. Het lijkt er dus op dat we na bijna drie jaar van afwezigheid met Top Spin 4 een goede tennisgame in huis gaan halen.

Matthijs Bijl

Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door GBA43 op donderdag 17 februari, 2011 om 00:07:35 quote

GN "Die Hard"

942 posts
Echt jammer dat ie niet voor de PC komt
Gepost door HardCoreGamer™ op donderdag 17 februari, 2011 om 14:26:45 gewaarschuwd quote

GN "Legendary"

2529 posts
Daniel221 schreef:
Echt jammer dat ie niet voor de PC komt
Hoe wou je dat spel spelen dan? Met je toetsenbord?

Console, Wii,Kinect,Move zijn gewoon de beste dingen voor dit soort games...

Gepost door mcm21 op vrijdag 18 februari, 2011 om 10:26:25 quote

Pong

40 posts
Zo grappig die mensen die denken dat je op de pc alleen met je toetsenbord spellen kunt spelen. Je kan met xbox controllers, playstationcontrollers en zelfs pc-controllers die nagebootst zijn al jarenlang aan de gang op je pc... kost je 1 extra kabeltje voor de xbox of ps2/3 controllers maar dat is ook alles. Enige nadeel van pc vind ik de monitoren en de graphics die elk jaar heel erg veranderen. Meeste spellen zijn op een goede fullhd tv toch wel het gekst.
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

Xbox 360 preview
Top Spin 4 packshot
Advertentie

Screenshots

  • Top Spin 4 screenshot nr. 1
  • Top Spin 4 screenshot nr. 2
  • Top Spin 4 screenshot nr. 3
  • Top Spin 4 screenshot nr. 4
  • Top Spin 4 screenshot nr. 5