Watch_Dogs preview
Watch_Dogs logo

Watch_Dogs preview

Ubisoft wist tijdens de persconferentie van afgelopen maandag vriend en vijand te verbazen met Watch_Dogs, een open wereld-game die volgens mij net zo groot zou kunnen worden als Assassinís Creed nu is. Met kippenvel en open mond heb ik de presentatie mogen bekijken, mede omdat de game een belangrijk hedendaags onderwerp aansnijdt. De wereld van nu wordt namelijk grotendeels bestuurd door centrale computers (ctOS), die ons water-, stroom-, internetgebruik en onze persoonlijke gegevens registreren en bijhouden. De macht van deze systemen ligt bij grote bedrijven die baat hebben bij deze kennis. Hoe meer zij immers weten, hoe meer zij aan ons kunnen verkopen. Echter, wat gebeurd er als een individueel deze systemen kan hacken? Watch_Dogs geeft dat antwoord.

Conspiracy!
Tijdens een presentatie achter de schermen kreeg ik grotendeels hetzelfde gedeelte van Watch_Dogs te zien als we eerder zagen bij de persconferentie, maar dan met een iets ander einde en een ontwikkelaar die diepere informatie wist te geven. We zijn in het Chicago van nu en jij kruipt in de huid van Aiden Pierce, een meesterhacker die de stad naar zijn hand kan zetten en op zoek gaat naar mensen die hij (om nog onbekende reden) een kopje kleiner wilt maken. Dit alles gebeurt in een open wereld, die te vergelijken is met games als Grand Theft Auto. Autoís zijn te stelen, mensen zijn te benaderen en Chicago leeft echt. Een bioscoop lokt zijn klanten, mensen wandelen nietsvermoedend door de stad en autoís gaan hun gang. In deze setting gaat Pierce op jacht, met een wapen dat nog nooit eerder is vertoond in een game.

Hacken is namelijk het antwoord op alles in Watch_Dogs. Wil je een beveiliger weglokken? Dan verstoor je simpelweg zijn telefoon, waardoor hij wegloopt om betere ontvangst te zoeken. Het is ook mogelijk een verkeersopstopping te veroorzaken door alle verkeerslichten ineens op groen te zetten. Krijg meer informatie over mensen en hun connecties met andere door hun digitale voetafdruk te meten via mobiele telefoon; hack pinautomaten om geldtransacties te volgen; hack beveiligingscameraís om het straatbeeld te bekijken; hack politieradioís om op de hoogte te blijven van hun activiteiten. Alles wat elektronisch is, is te verstoren of te manipuleren in Watch_Dogs en dat is precies de kracht van de game.


Bijna alles is mogelijk!
Overigens zal het spel geweld niet schuwen. Pierce is bewapend met kekke wapenstok, om tegenstanders snel en effectief uit te schakelen en ook is er een groot arsenaal vuurwapens beschikbaar voor het hardere werk. Leuk is dat verschillende Ubisoft-games terug te herkennen zijn in Watch_Dogs. De bewegingen van Pierce dpen bijvoorbeeld erg denken aan de Assassinís Creed games, terwijl het hacken en geheime werk sterk lijkt op Splinter Cell. Watch_Dogs gebruikt deze sterke elementen en gooit ze in een uniek sausje. Tevens is het de eerste keer dat Ubisoft zich waagt aan een open wereld in een hedendaagse stad en daar vertrouw ik volledig in: Chicago leeft nu al tot op het bot.

Waar de presentatie tijdens de persconferentie eindigde met een vuurgevecht op straat, liet de ontwikkelaar ons tijdens onze eigen sessie zien dat het ook op andere manieren kan. De stad is namelijk ook verticaal goed te verkennen. Met een beetje klauterwerk was Pierce dan ook snel op een dak te vinden en daarna bevond hij zich alweer op een metrospoor boven de weg. Dit keer beschoten we ons doelwit van boven, om doelwit Joseph DeMarco vervolgens in koele bloede af te maken. Wat volgde was een achtervolging met de politie, maar hoe ontsnap je daaraan? Wat dacht je van het ophalen van een brug? Met een druk op de knop wist Pierce een brug te hacken waarmee hij zelf net aan kon ontsnappen, alvorens de brug te hoog was voor de achtervolgende horde politieagenten.

Voorlopige conclusie
Watch_Dogs is de eerste open wereld-game in lange tijd die daadwerkelijk iets nieuws doet. Net als alle goede ideeŽn is het eigenlijk vreemd dat niemand anders dit eerder heeft bedacht. Volgens de ontwikkelaar zal ook de speler verschillende communicatiemiddelen kunnen gebruiken om het spel te spelen. De iPad-app die ons getoond werd liet ons de stad van boven bekijken, waarna het mogelijk was verschillende mensen nog eens extra te onderzoeken via bankgegevens en videobeelden. Ook is het via de applicatie mogelijk om je vrienden te volgen in de stad. Want jawel, de game zal een grote focus leggen op coŲperatieve gameplay, waarbij verschillende hackers in dezelfde stad actief zullen zijn. Hoe dit precies zal gebeuren wilde de ontwikkelaar nog niet delen. Ook hield men de mond op de vraag waarom Pierce zo moordlustig is. Vechten we voor het goede of het kwade? We zullen het ongetwijfeld op een later tijdstip horen. Mijn game of the show is in ieder geval duidelijk: Watch_Dogs!

Peter Bouwman

Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door Yassin Karmoudi op woensdag 6 juni, 2012 om 14:08:55 quote

Sub Zero

369 posts
Mooie preview!

En ik ben het helemaal met je eens dat dit de grote winnaar is van E3! Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik de graphics zag, ben benieuwd wanneer ie dan eindelijk uitkomt!

Gepost door GamerJaime op woensdag 6 juni, 2012 om 14:20:59 quote

GN "Commander"

1143 posts
dakai-world schreef:
Mooie preview! En ik ben het helemaal met je eens dat dit de grote winnaar is van E3! Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik de graphics zag, ben benieuwd wanneer ie dan eindelijk uitkomt!
Ja precies naast AC3 is dit mijn game van de E3. Ubisoft heeft echt als een malle geknald niet normaal. Niet alleen grafisch is die game verbluffend maar waar mijn mond vooral van open viel waren de realistische bewegingen van Pierce. Hoe je over een auto heen rolt als een ware beverly hills cop,of toen hij iemand uit die auto redden. Of wat te denken van die keiharde snelle actie,het leek wel alsof ik een film aan het kijken was zo realistisch. Net als je denkt dat Rockstar met Max Payne 3 en LA Noire het hoogtepunt van realisme bereikt heeft op deze gen console doet Ubisoft daar nog een schepje bovenop. Mooie preview!Kan niet wachten totdat ik deze game in mijn bezit heb!
Gepost door Wouter op woensdag 6 juni, 2012 om 15:23:34 quote

GN "Ultima"

1720 posts
Leuke preview!

Echt een veelbelovende game.

Gepost door Yassin Karmoudi op woensdag 6 juni, 2012 om 15:54:26 quote

Sub Zero

369 posts
jaime360gamer schreef:
Ja precies naast AC3 is dit mijn game van de E3...Kan niet wachten totdat ik deze game in mijn bezit heb!
Inderdaad, ik ben benieuwd wat Rockstar nu gaat doen nu ze voor het eerst in het Sandbox geschiedenis er een spel is dat Grand Theft Auto wel eens kan doen versteld staan. Ik ben een grote fan van GTA, ik vind het zelf dichtbij komen bij het 'ultieme entertainment.' Een vrije wereld waar je kan gaan en staan en doen wat je wilt. Een reallife-simulatie als het waren. Alleen heeft Watch_Dogs laten zien hoe badass hijzelf wel niet is en we zijn het alleen eens. Grafisch gezien is dit spel een ware kunstwerk. Ik heb altijd al geroepen dat grote gamemakers te weinig tijd steken in het grafische aspect. Ik ben sinds de eerste Assassins Creed nooit verbluft geweest van de geweldige grafische aspect. Natuurlijk hebben we spellen zoals Heavy Rain en binnenkort hebben we Beyond. (Ieder ook een grafisch plaatje) Maar het was niet revolutionair gezien de voorgaande games en dat was Assassins Creed wel. We zijn benieuwd, Watch_Dogs staat iig op mijn verlanglijst. Zodra er iets meer bekend wordt en het is in lijn der verwachting dan pre-order ik hem per direct en ik pre-order niet snel, want dan moet je als game zijnde, bij wijze van spreken, Oscar waardig zijn en dat hebben we tegenwoordig veelte weinig.
Gepost door Ken2BE op woensdag 6 juni, 2012 om 16:24:32 quote

GN "Commander"

1043 posts
GTAV killer
Gepost door GamerJaime op woensdag 6 juni, 2012 om 16:27:42 quote

GN "Commander"

1143 posts
dakai-world schreef:
jaime360gamer schreef:
Ja precies naast AC3 is dit mijn game van de E3...Kan niet wachten totdat ik deze game in mijn bezit heb!
Inderdaad, ik ben benieuwd wat Rockstar nu gaat doen nu ze voor het eerst in het Sandbox geschiedenis er een spel is dat Grand Theft Auto wel eens kan doen versteld staan. Ik ben een grote fan van GTA, ik vind het zelf dichtbij komen bij het 'ultieme entertainment.' Een vrije wereld waar je kan gaan en staan en doen wat je wilt. Een reallife-simulatie als het waren. Alleen heeft Watch_Dogs laten zien hoe badass hijzelf wel niet is en we zijn het alleen eens.
Idd Rockstar heeft eindelijk een geduchte concurrent en hoewel ik ontzettend fan ben van de AC games had ik nooit gedacht dat Ubisoft dat zou gaan worden. Ik had nooit verwacht dat dit nog uit een XBOX 360 of PS3 viel te halen. En wat jij ook al zegt ik ben echt vreselijk benieuwd naar de volgende stappen van Rockstar en vooral naar wat GTA grafisch allemaal te bieden heeft. De trailer zag er al ontzettend goed uit en hoewel ik ook een Rockstar fanboy ben ben ik van Watch Dogs veel meer onder de indruk dan de 1ste GTA V beelden.
Gepost door Zash op woensdag 6 juni, 2012 om 16:54:01 quote

Pacman

79 posts
Hopen dat Watch Dogs begin volgend klaar is. Will hem nu al hebben
Gepost door lassieman op woensdag 6 juni, 2012 om 16:54:10 quote

GN "Sickness"

2275 posts
Wow, deze game ziet er aardig gaaf uit. Vet, had ik niet aan zien komen.
Gepost door cool ice op woensdag 6 juni, 2012 om 16:57:56 quote

GN "Ultima"

1796 posts
ik ben net als iedereen denk ik wel onwijs verrast door deze game, het is inderdaad gewoon een feit dat alles computergestuurd word, en dat is te hacken. heb echt heel veel zin in deze game!
Gepost door MasterChiefkk op woensdag 6 juni, 2012 om 19:28:54 quote

Pacman

57 posts
Deze game zag heel mooi uit, ik zat live te kijken en in eens kwam deze game langs en ik was gelijk sprakeloos hoe goed en mooi het uit zag.

Mooi preview.

Ik wacht ongeduldig af voor meer informatie over deze game.

Gepost door blackname op donderdag 7 juni, 2012 om 00:51:14 quote

GN "Die Hard"

666 posts
Waarom geilen jullie allemaal zo op de graphics natuurlijk is het prachtig maar als de gameplay niks is dan houd het ook op het lijkt wel of er tegenwoordig alleen nog maar naar het graphische aspect gekeken word.
Gepost door Yassin Karmoudi op donderdag 7 juni, 2012 om 01:49:36 quote

Sub Zero

369 posts
blackname schreef:
Waarom geilen jullie allemaal zo op de graphics natuurlijk is het prachtig maar als de gameplay niks is dan houd het ook op het lijkt wel of er tegenwoordig alleen nog maar naar het graphische aspect gekeken word.
Tegenwoordig is het zo, als het jasje niet goed is wordt er niet eens gekeken naar de inhoud. Om het maar serieus te houden maar je hebt gelijk, voor hetzelfde geldt ben je binnen een dag klaar met Watch_Dogs en ben je teleurgesteld nadat je weer alle lichten hebt uitgezet in de stad. Maar wees eerlijk, hoe groot acht je de kans bij zo'n game dat het inhoudelijk niet goed gaat komen, als ze al 2 jaar de tijd hebben gehad om ermee te doen wat ze wilden aangezien ze geen verplichtingen hadden om aan bepaalde eisen moesten voldoen van het publiek lijkt het me toch vrij logisch dat je ervan mag uitgaan dat het inhoudelijk wel goed moet komen. Misschien wat vroeg om te zeggen maar dit is een typische, liefde op het eerste gezicht. Iedereen houdt ervan, maar we zullen zien hoelang de vlinders in onze buik blijven. Buying a game is like gambling. At first you think it'll be mindblowing, change your life and it will be worth your money, but at last you realise there only one winner and certainly you're the one who lost his money.
Gepost door RenevdGijp op donderdag 7 juni, 2012 om 13:28:41 quote

GN "Commander"

1403 posts
Ik ben nu al helemaal gek van de game, heel vet, en zin in de review. Maar is er eigenlijk al een release?
Gepost door Hitman047 op donderdag 7 juni, 2012 om 14:38:51 quote

MvdM Januari

4508 posts
RenevdGijp schreef:
Ik ben nu al helemaal gek van de game, heel vet, en zin in de review. Maar is er eigenlijk al een release?

Ergens in 2013

Gepost door JonsoN op donderdag 7 juni, 2012 om 15:47:45 quote

GN "DruG"

4169 posts
blackname schreef:
Waarom geilen jullie allemaal zo op de graphics natuurlijk is het prachtig maar als de gameplay niks is dan houd het ook op het lijkt wel of er tegenwoordig alleen nog maar naar het graphische aspect gekeken word.

Zie jij aan de trailer dat de gameplay niet goed is dan?, deze trailer kun je enkel beoordelen op Graphics en inhoud, niet op gameplay, dat kan pas als je het zelf speelt Alles ziet er goed en vloeiend uit, dus over de gameplay zit ik niet in!

Deze hou ik zeker in de gaten!

Gepost door cookymonster op donderdag 7 juni, 2012 om 17:19:53 quote

GN "Commander"

1149 posts
ziet er veelbelovend uit
Gepost door Sem_The_Man op donderdag 7 juni, 2012 om 19:54:24 quote

Prince of Persia

189 posts
Ziet er heel vet uit. Ga er zeker over nadenken om hem te kopen!
Gepost door toqeer op donderdag 7 juni, 2012 om 20:35:29 quote

GN "Sickness"

2400 posts
deze game ziet er wel geniaal uit ga hem halen als tie uit is ubisoft is weer badass
Gepost door zombieschaap op vrijdag 8 juni, 2012 om 09:08:31 quote

Prince of Persia

178 posts
RenevdGijp schreef:
Ik ben nu al helemaal gek van de game, heel vet, en zin in de review. Maar is er eigenlijk al een release?

Hij komt waarschijnlijk op NextGen

Gepost door DeathTrap op donderdag 8 november, 2012 om 09:24:49 quote

Pacman

81 posts
Gave preview!!!

kan niet wachten tot hij uitkomt, hoop alleen dat mijn pc sterk genoeg is ervoor

Gepost door Connorkill op zondag 24 februari, 2013 om 13:55:50 quote

Sonic

271 posts
kwam deze ook op de ps4? Dan wacht ik nog ff
Gepost door FioranoJC op dinsdag 27 mei, 2014 om 11:59:03 quote

GN "Die Hard"

883 posts
Heb 'm besteld na jullie review Was eerst iets twijfelachtig omdat ik relatief gezien veel gta V speelde laatste weken. Maar toen ik las dat ze onderdelen van o.a. Assassins Creed en Splinter Cell hadden samengevoegd, dacht ik van: "he, zijn dit niet DE 2 games die ik afgelopen tijd op PC heb gespeeld?'' Dus ja. Heerlijk!! Kan niet wachten!!! Echt!
Ga naar pagina: 1
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

Xbox 360 preview
Watch_Dogs packshot
Advertentie

Screenshots

  • Watch_Dogs screenshot nr. 1
  • Watch_Dogs screenshot nr. 2
  • Watch_Dogs screenshot nr. 3