Xbox One preview
Xbox One logo

Xbox One preview

Het hoge woord is er uit… Microsoft heeft de nieuwe Xbox officieel aangekondigd en getoond. In deze preview zetten we de aankondigingen op een rijtje en nemen we alvast een klein kijkje in de toekomst.


De naam
Microsoft heeft er voor gekozen om de nieuwe Xbox de Xbox One te gaan noemen. Dus geen Xbox 720 of Xbox Infinity, maar meer de HTC achtige naamgeving ‘One’. Hoewel dit in eerste instantie niet is wat ik had verwacht ben ik eigenlijk nu al aan de naam gewend. Er zal hier en daar wat verwarring ontstaan, want dit is natuurlijk niet de eerste Xbox, maar de derde. De naam ligt echter lekker in de mond en is kort en pakkend. De meningen zijn vast verdeeld, maar ik denk dat klachten over de naam snel zullen verdwijnen. Zeker rond de release dit jaar is het wel overgewaaid.

De hardware
De Xbox One krijgt een processor met 8 cores en 8GB geheugen en is hiermee vergelijkbaar met de PlayStation 4. Het geheugen van de PS4 is DDR5 tegenover dat van de Xbox One die DDR3 is en daarmee heeft Sony een klein voordeel. Hoe de capaciteit van beide consoles daadwerkelijk verschilt hangt echter van veel meer factoren af en daarom kunnen we er nu nog geen zinnige uitspraak over doen. Wat we in ieder geval wel weten is dat de nieuwe Xbox fluisterstil zal zijn en daar ben ik extreem blij mee, want het geluid van mijn stofzuigende oude Xbox 360 ben ik toch wel zat.

Verder wordt de Xbox One geleverd met een blu-ray speler, waardoor we geen games op meerdere schijfjes hoeven te verwachten. Ook blu-ray films kijken wordt nu één van de mogelijkheden. De console ondersteunt 1080p, maar ook 4K voor in ieder geval videoweergave kan de console aan. Op het gebied van audio kunnen we 7.1 geluid verwachten en dat is waarschijnlijk meer dan de meeste mensen in huis hebben. Over opslagcapaciteit hoeft de gamer zich ook niet snel druk te maken, want Microsoft levert een harddisc van 500GB. Er lijkt verder geen keuzemogelijkheden te komen in de grote van de HDD. Verder bevat de console ook nog eens drie USB 3.0 poorten.

De look en feeling
Er is gekozen voor een glanzende zwarte en robuuste look. De Xbox is daardoor wat groter, vierkanter en logger dan zijn voorganger, maar geeft aan de andere kant wel een stoer gevoel als je er naar kijkt. Het logo van de Xbox is duidelijk aan de voorkant te zien en ik ben blij om een blu-ray speler zonder lade te zien. De console kan alleen horizontaal geplaatst worden, terwijl de Xbox 360 ook verticaal prima zijn werk deed. We vragen nou eenmaal veel van onze gaming machines en Microsoft heeft klaarblijkelijk iets meer ruimte nodig dan we gewend zijn om ons dit te bieden. Niet iedereen zal even blij zijn met het design zijn, maar echt een deal breaker zal het voor de meeste ook niet worden. De Xbox One misstaat zeker niet onder je televisie. Ach het is ook geen apparaat wat je dagelijks zal verplaatsen of mee de deur uit neemt.De controller
Het grootste deel van de gamers zal het met mij eens zijn dat de Xbox 360 controller erg fijn is en misschien wel de beste in zijn soort genoemd kan worden. De Xbox One borduurt hierop verder en komt met een iets ander design met in totaal toch meer dan 40 aanpassingen. Net zoals de look van de console zelf is de controller iets robuuster en stoerder dan zijn voorganger. Belangrijk is dat de D-pad volledig opnieuw is ontwikkeld om preciezer en gemakkelijker te werken. Ook de triggers zijn ietwat vernieuwd en zullen nu beter gevoel geven over hoe ver je ze indrukt. Last but not least heeft elke controller een infrarood sensor aan de voorkant die Kinect direct kan zien. Hierdoor wordt het volgens Microsoft makkelijker om direct en snel te spelen. Mogelijk gaat de controller meteen aan als je deze oppakt, erg makkelijk tijdens co-op natuurlijk.Kinect 2.0
Kinect zal vanaf nu direct bij de Xbox One geleverd worden. De vernieuwde Kinect bevat een 1080p camera die jou met 30 frames per seconden in de gaten houdt. De betere kwaliteit en vernieuwde infrarood functies maken het mogelijk om jouw lichaam veel duidelijker te registreren en in bijna elk soort licht omstandigheden te werken. Microsoft beweert zelfs dat het elke foton die door het lichaam wordt teruggekaatst kan opvangen. Dit klinkt natuurlijk al erg interessant, maar als het ook echt waar is blijkt hieruit dat Kinect 2.0 daadwerkelijk erg precies is. Ook de microfoon in de camera is verbeterd en kan nu beter achtergrondgeluid filteren en zal stemmen snel opvangen en herkennen. Tijdens het onthullingsevenement werd dit al getoond en werd de Xbox One met diverse korte en verschillende commando’s aangestuurd. Naast de hardware hangt het echt succes van Kinect voor mij echter af van de games. De meer familie gerichte games zijn leuk, maar weet Microsoft de camera nu ook voor hardcore gamers interessant te maken? We weten het nog niet.Televisie en console worden één
Microsoft heeft plannen om met de Xbox One ook gelijk onze televisie over te nemen. Hier is wel een ondersteunende tv-ontvanger voor nodig. Het dashboard wordt als het ware over de tv-zenders heen gelegd en biedt features als een tv-gids en populaire content. Het is echter al duidelijk dat de televisie integratie voor nu nog alleen naar Amerika komt. Later zal Microsoft opzoek gaan naar partners in andere landen. Als we naar de televisieaanbieders in Nederland kijken zal het nog wel even duren voordat ook wij van deze features gebruiken kunnen maken.

Een nieuw dashboard
Het Xbox LIVE dashboard is al een tijdje helemaal in de Windows 8 metro stijl van Microsoft, maar zal nog iets meer gelikt worden gemaakt. De tegels met informatie blijven en de verschillende pagina’s met content verdwijnen ook niet. Wel krijgen we een zelflerend home screen. Roep Xbox Home en je console gaat aan en toont de content die jij als laatst hebt gebruikt. De games die je speelt, de muziek die je draait en de films die je kijkt. Ook is er een pagina met de content die populair is in de wereld, maar ook specifiek onder jouw vrienden. Een andere handige toevoeging zijn snap views. Hiermee kun je gemakkelijk twee dingen op één scherm doen. Kijk bijvoorbeeld een film en zet Internet Explorer in een balk naast je scherm om nog wat feiten op te zoeken.

Xbox LIVE
Xbox LIVE is het platform dat alle features van de Xbox One op het wereldwijde web samen laat komen. Alles is dit keer in de cloud en je save games, muziek en video’s zijn daarom altijd en overal beschikbaar. Een zeer leuke nieuwe optie laat spelers hun eigen gameplay opnemen en delen. Ik verwacht dat vele van jullie hier gretig gebruik van gaan maken. Daarnaast zegt Microsoft spelers in online games nog beter op hun skills met elkaar te kunnen matchen en tijdens het wachten op nieuwe potjes kun je van andere content dan een laadscherm genieten. Persoonlijk ben ik heel blij dat de achievements weer terug zijn en de gamerscore die je al bij elkaar het gesprokkeld gewoon meegaat naar het nieuwe Xbox LIVE. Ook handig is het nieuwe limiet van niet honderd, maar maximaal duizend vrienden. Het Xbox LIVE Gold-abonnement blijft bestaan, maar wordt niet duurder; dus zo'n 40 tot 50 euro per jaar.

Verder...
Natuurlijk is er nog veel meer over de Xbox One te zeggen. Zo kun je het systeem via SmartGlass met je smatphone of tablet besturen en als tweede scherm gebruiken. Ook apps als YouTube, Pathe Thuis en andere varianten komen weer terug. Microsoft gaat zich daarnaast richten op ‘web for the tv’. Via Internet Explorer kun je op jouw (natuurlijk immens grote) televisie websites bezoeken en webvideo gaat hierbij belangrijk worden. Zo is er zelfs een tv-serie over Halo in aantocht waar Steven Spielberg aan meewerkt.

Eén traan wil ik laten om de afwezigheid van backwards compatibility. Het wordt namelijk niet ondersteund om Xbox 360-games op de Xbox One te spelen, zelfs niet voor Xbox LIVE Arcade-games. Vooral het feit dat zelfs de kleinere downloadbare games niet op de console werken doet een beetje pijn, maar toont wel dat het door de nieuwe architectuur echt niet mogelijk is. Het gaat er dus op neer komen dat in ieder geval de Xbox 360 bij mij nog lang niet uit de woonkamer verdwijnt, al wordt het nu wel vol onder mijn televisie. Het verlies van de backwards compatibility wordt in ieder geval weer goed gemaakt door het feit dat de Xbox One geen always-on beleid heeft, maar eerder zo nu en dan internet nodig heeft en tweedehandsgames niet geblokkeerd lijken te worden.

Binnenkort meer!
De Xbox One lijkt een solide apparaat te worden, daar zijn we zeker van. Het systeem verschijnt eind dit jaar en dat is een mooi vooruitzicht. Het is echter weer duidelijk geworden dat Sony en Microsoft wel degelijk verschillen. Waar Sony zich in hun presentatie heel erg op gameplay tonen richtte liet Microsoft vooral de nieuwe console en zijn features zien. Op de PlayStation 4 hebben we al mooie graphics kunnen zien, maar van de Xbox One weten we dan alweer hoe het systeem zelf er uitziet en wat het doet. Op de E3 zullen beide bedrijven gaan schitteren met meer informatie. Microsoft met veel games en Sony met hun console. Tot nu toe ben ik in ieder geval erg tevreden over de Xbox One. Ik ben blij met de controller, de hardware lijkt sterk, Kinect 2.0 is een stap vooruit, het dashboard is puik, Xbox LIVE neemt de volgende stap en ik heb een hoop op veel goede games. Een echte hele grote vernieuwing mis ik echter nog. Sony richt zich helemaal op prestatie, weet Microsoft dit bij te houden en met Kinect of Illumiroom een echte vernieuwing te brengen? Het is allemaal nog onduidelijk, maar wel mooie toekomstmuziek.

Richard Leurs

Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door Rijstekorrel op dinsdag 21 mei, 2013 om 23:16:17 quote

GN "Sickness"

10928 posts
Ik word er totaal niet warm van had er niks van verwacht en eerlijk vind ik het nog steeds niks, nee tot nu toe heeft sony mij meer vermaakt.
Gepost door Neolite op dinsdag 21 mei, 2013 om 23:34:36 quote

Moderator

6454 posts
Ik vindt dit nu al vele malen beter dan wat Sony heeft laten zien met haar Social media onzin. Dit is veel meer gericht op mooie features en niet op het delen delen delen principe wat Sony graag ziet. Het is een mooie console met nog steeds de beste controller en met als gigantisch groot voordeel een prachtige Kinect 2.0. Microsoft heeft een duidelijk veel beter product dan haar concurrent neergezet en daarvoor hulde!
Gepost door Tha Destiny op dinsdag 21 mei, 2013 om 23:34:58 quote

GN "Rocker"

3315 posts
MS moet mij op de E3 gaan overtuigen met een hele berg sterke games. Alle Kinect gimmicks zijn grappig maar lijkt zich vooral te richten op de USA. Daarnaast moet ik nog maar zien in hoeverre de stembesturing echt werkt, voorlopig komt dit ook nog niet naar Nederland. Veder vind ik het niet eens een nuttige feature. Ik heb namelijk al een afstandbediening.
Gepost door Tha Destiny op dinsdag 21 mei, 2013 om 23:39:31 quote

GN "Rocker"

3315 posts
Neolite schreef:
Ik vindt dit nu al vele malen beter dan wat Sony heeft laten zien met haar Social media onzin. Dit is veel meer gericht op mooie features en niet op het delen delen delen principe wat Sony graag ziet. Het is een mooie console met nog steeds de beste controller en met als gigantisch groot voordeel een prachtige Kinect 2.0. Microsoft heeft een duidelijk veel beter product dan haar concurrent neergezet en daarvoor hulde!

Hoewel de presentatie van Sony niet sterk was vind ik het wat voorbarig om te roepen welke van de consoles beter is, persoonlijk prefereer ik de PlayStation controller. De features die MS liet zien zijn vooral gericht op de staten. Daarnaast vind ik het gemis van BC en het betalen van een second hand fee schandalig. En in mijn ogen blijft Kinect een leuke gimmick, geen echte manier van gamen.

E3 lijkt in ieder geval erg interessant te worden dit jaar, als het goed is gaan we vanuit het MS kamp in ieder geval 8 nieuwe IP's zien.

Gepost door DeAdSeYe op woensdag 22 mei, 2013 om 00:11:12 quote

GN "Sickness"

4075 posts
De kinect is nu veel interessanter, beter uitgewerkt, reageert sneller en ziet een stuk beter uit. De behuizing van de Xbox One vindt ik weer erg tegenvallen, een glanzende behuizing...? Hier zie je veel stof, vingervlekken en krassen op. Deze dingen zijn zo glanzend dat stof vanzelf krassen veroorzaakt zonder dat je eraan zit, ik zag liever een matte versie.

De controller ziet wel erg mooi uit, niks op aan te merken. De PS4 controller daarin tegen vindt ik weer iets minder, wel mooi model maar ik hoef al die touchscreen niet.

Zoals Neolite al zegt, Microsoft vindt ik ook vele malen beter. Ik had het namelijk andersom verwacht dat Microsoft veel met social network ging doen, wat gelukkig niet het geval is. Ik had gedacht dat Microsoft meer op social network ging richten.

Wat ook een grote pluspunt is, alle fucties wat de Xbox One heeft is verdeelt over verschillende "systemen" hardware componenten. Dit zorgt voor minder hardware stress waardoor minder warmte wordt gecreëerd en alles snel en stabiel blijft lopen zoals we zagen in de filmpjes. Ieder PC bouwer zal dit weten, zelfde principe met werkgeheugen, altijd in duo zette werkt vele malen beter en sneller. Dit zal nongeveer hetzelfde zijn als bij de Xbox One, alleen dit keer werken verschillende "systemen" hardware componenten met elkaar van plaats 1 systeem waar alles opdraait en wordt gedeeld tussen de componenten.

Over de Xbox One ben ik positiever dan over de PS4, maar beide hebben nog niet echt overtuigd om de console buiten de PC te kiezen. Ben nog altijd aan het twijfelen of ik één van die 2 op de release ook daadwerkelijk zal halen.

Wat ik nog het grootste pluspunt vindt voor zowel Xbox One en PS4, ze zijn gebaseerd op PC hardware. Begrijp me niet verkeerd, de PC zal altijd voor blijven liggen maar het komt een stap dichter in de richting en hoeven we geen slechte ports te verwachten!

Gepost door Neolite op woensdag 22 mei, 2013 om 00:57:07 quote

Moderator

6454 posts
Tha Destiny schreef:
Hoewel de presentatie van Sony niet sterk was vind ik het wat voorbarig om te roepen welke van de consoles beter is, persoonlijk prefereer ik de PlayStation controller. De features die MS liet zien zijn vooral gericht op de staten. Daarnaast vind ik het gemis van BC en het betalen van een second hand fee schandalig. En in mijn ogen blijft Kinect een leuke gimmick, geen echte manier van gamen. E3 lijkt in ieder geval erg interessant te worden dit jaar, als het goed is gaan we vanuit het MS kamp in ieder geval 8 nieuwe IP's zien.

Voorbarig? Wat we nu weten is dat de consoles ongeveer even sterk zullen zijn. Dat Sony heel erg focust op social media. Dat Microsoft de focus bij Kinect heeft liggen. Dat Sony echt een "social media gaming device" maakt. Dat Microsoft veel meer een "multi media gaming device" maakt. Dat de controllers niet veel veranderen. Dat elke Xbox one een Kinect heeft. Dat de grote games die tot nu toe getoond zijn door Sony met name multiplatform zijn. Dat Microsoft 15 exclusieve IP's heeft waarvan 8 nieuwe franchises.

Natuurlijk is nog niet alles bekend. Maar met wat ik hier boven opgenoemd heb kan ik al wel degelijk een voorlopige balans opmaken. En voor mij slaat die enorm uit richting Microsoft. Social media is voor mij een enorme afknapper, zit hier totaal niet op te wachten. Kinect heb ik altijd al heel interessant gevonden en met Kinect 2.0 is er veel meer mogelijk dan we tot nu toe gezien hebben bij de eerste kinect.

Uiteraard draait het straks allemaal om de games en daar hebben we van beide kampen nog niet echt veel bijzonders gezien, van Sony wel al een stuk meer. Echter zaten hier eigenlijk bijna geen noemenswaardige games bij. Nee ik ben door beide nog niet weggeblazen, wel een stuk meer onder de indruk van Microsoft dan van Sony.

Gepost door Superwasbeer op woensdag 22 mei, 2013 om 04:40:48 quote

GN "Die Hard"

562 posts
WHAHAHAHHAHA moet je die controller zien! Ik lig echt in een deuk, Jezus Christus! Lijkt net zo'n rammelaar. En dan maar zeuren dat al die controllers van andere partijen zo lelijk zijn
Gepost door Bones op woensdag 22 mei, 2013 om 05:24:35 quote

Sonic

243 posts
Ik vind het zo op het eerste gezicht geen slecht apparaat, misschien dat het ooit een vervanger zou kunnen worden voor mijn HD decoder en laptop en dan geïntegreerd op 1 TV, daar zie ik wel mogelijkheden.

Maar wat al gezegd wordt in dit artikel , zullen ze eerst met Ziggo moeten gaan samenwerken om de TV functie echt te kunnen benutten, zolang dat niet het geval is, heb ik niet zoveel aan deze X_box.

Als het om gamen gaat wordt het toch de PS4, de gamepad ligt mij beter in de hand en de exclusives op de PS4 zijn meer mijn games, de exclusives voor de X-box zullen wel meer gericht zijn op kinect, maar dat gehuppel voor de TV is niets voor mij.

Kortom, als de X-box ooit mijn HD decoder kan vervangen, zie ik wel toekomst voor de X-box. Voor gamen blijf ik bij de PS4, van wat ik er van gezien heb, zal de X-box niets meer te bieden hebben voor mij.

*edit* Wat ik vind ook tegenvallen is de grote van de X-box, wat gigantisch apparaat en die Kinect is ook niet even weg te werken. Zal nog moeten blijken hoe groot de PS4 wordt, maar ik hoop toch dat die een maatje kleiner zal zijn.

Gepost door Bones op woensdag 22 mei, 2013 om 07:34:34 quote

Sonic

243 posts
Neolite schreef:
Tha Destiny schreef:
Hoewel de presentatie van Sony niet sterk was vind ik het wat voorbarig om te roepen welke van de consoles beter is, persoonlijk prefereer ik de PlayStation controller. De features die MS liet zien zijn vooral gericht op de staten. Daarnaast vind ik het gemis van BC en het betalen van een second hand fee schandalig. En in mijn ogen blijft Kinect een leuke gimmick, geen echte manier van gamen. E3 lijkt in ieder geval erg interessant te worden dit jaar, als het goed is gaan we vanuit het MS kamp in ieder geval 8 nieuwe IP's zien.
Voorbarig? Wat we nu weten is dat de consoles ongeveer even sterk zullen zijn. Dat Sony heel erg focust op social media. Dat Microsoft de focus bij Kinect heeft liggen. Dat Sony echt een "social media gaming device" maakt. Dat Microsoft veel meer een "multi media gaming device" maakt. Dat de controllers niet veel veranderen. Dat elke Xbox one een Kinect heeft. Dat de grote games die tot nu toe getoond zijn door Sony met name multiplatform zijn. Dat Microsoft 15 exclusieve IP's heeft waarvan 8 nieuwe franchises. Natuurlijk is nog niet alles bekend. Maar met wat ik hier boven opgenoemd heb kan ik al wel degelijk een voorlopige balans opmaken. En voor mij slaat die enorm uit richting Microsoft. Social media is voor mij een enorme afknapper, zit hier totaal niet op te wachten. Kinect heb ik altijd al heel interessant gevonden en met Kinect 2.0 is er veel meer mogelijk dan we tot nu toe gezien hebben bij de eerste kinect. Uiteraard draait het straks allemaal om de games en daar hebben we van beide kampen nog niet echt veel bijzonders gezien, van Sony wel al een stuk meer. Echter zaten hier eigenlijk bijna geen noemenswaardige games bij. Nee ik ben door beide nog niet weggeblazen, wel een stuk meer onder de indruk van Microsoft dan van Sony.

De kloksnelheid van de PS4 ligt toch wel een stukje hoger, hoe dat in de praktijk uitpakt is nog even afwachten.

De X-box1 is een multimedia apparaat de PS4 een gameconsole, Microsoft zoekt andere concurrenten op, gamen lijkt bij de nieuwe X-box meer een optie, dan de kern van het apparaat. Sony is met een aantal games gekomen die er veel belovend uitzien, zoals KZ shadow fall, Infamous second son. Microsoft komt met een paar sport spelletjes, ja je moet er van houden. Als gamer raak je daar toch teleurgesteld van, als gezin zou de X-box een uitkomst kunnen bieden, maar dan moet het wel allerlei apparaten kunnen vervangen en dat doet het niet, zeker hier in Nederland niet.

Misschien moet het even wat tijd hebben, maar ik denk dat tegen de tijd dat Microsoft zover is dat het echt als een multimedia apparaat kan optreden het niet meer nodig zal zijn, want dan zijn TV fabrikanten waarschijnlijk al zover dat al deze functies in een TV zitten en alleen nog een Hifi set een een PS4 onder mijn TV staat. En al die extraatjes waar Microsoft met de X-Box1 nu mee komt, overbodig zullen zijn.

Gepost door Retro-Nerd op woensdag 22 mei, 2013 om 08:05:18 quote

n00b

14 posts
Superwasbeer schreef:
WHAHAHAHHAHA moet je die controller zien! Ik lig echt in een deuk, Jezus Christus! Lijkt net zo'n rammelaar. En dan maar zeuren dat al die controllers van andere partijen zo lelijk zijn

Lijkt op de controller van de eerste Xbox En de naam Xbox One? Nee Microsoft dit word hem niet...

Gepost door Vampire4739 op woensdag 22 mei, 2013 om 08:40:11 quote

n00b

1 posts
De vraag bij mij is nog steeds

Hoe zit het met de games Kan je ze alleen online kopen of ook gwn bij de xbox 360 een game kopen in de free record

Gepost door Rijstekorrel op woensdag 22 mei, 2013 om 09:00:39 quote

GN "Sickness"

10928 posts
Vampire4739 schreef:
De vraag bij mij is nog steeds Hoe zit het met de games Kan je ze alleen online kopen of ook gwn bij de xbox 360 een game kopen in de free record

Die vraag is dus al lang beantwoord je kan een game gewoon in de winkel kopen, namelijk er is wat over de nieuwe xbox 2de hands games alleen tegen een vergoeding afspeelt. Je koopt een 2de hands game en moet erna nog eens een bedrag betalen zodat die op jou xbox kan, dus dan is de vraag beantwoord dat je het ook in de winkel kan kopen.

Gepost door 3333/3333 op woensdag 22 mei, 2013 om 09:22:30 quote

GN "Sniper Elite"

3333 posts
De controller is gewoon het punt waarop de Xbox One mij het meest enthousiast wist te maken. Ziet er geweldig uit en geen overbodige schermpjes en lichtjes.

Daarnaast ziet het er ook veel steviger en robuuster uit dan dat ps4 geval, kijk alleen al naar de afwerking van de joysticks.

Gepost door Supermario op woensdag 22 mei, 2013 om 10:22:39 quote

Sub Zero

313 posts
Neolite schreef:
Ik vindt dit nu al vele malen beter dan wat Sony heeft laten zien met haar Social media onzin. Dit is veel meer gericht op mooie features en niet op het delen delen delen principe wat Sony graag ziet. Het is een mooie console met nog steeds de beste controller en met als gigantisch groot voordeel een prachtige Kinect 2.0. Microsoft heeft een duidelijk veel beter product dan haar concurrent neergezet en daarvoor hulde!

Sony heeft niks bijzonders laten zien nog.En dat socal media gebeuren op de ps4 dat gaat werken.Al die film onzin en andere shit die MS heeft laten zien is alleen maar voor de Amerikaan.Als die opties die je hebt gezien gaan totaal niet in ons land of voor 100% buiten Amerika werken. Dus waar je meer aan ? Een game console? of een media console die games kan afspelen en waar de functies niet van werken.Voor mij is die keus dan heel makkelijk

Gepost door 3333/3333 op woensdag 22 mei, 2013 om 11:53:13 quote

GN "Sniper Elite"

3333 posts
Supermario schreef:
Sony heeft niks bijzonders laten zien nog.En dat socal media gebeuren op de ps4 dat gaat werken.Al die film onzin en andere shit die MS heeft laten zien is alleen maar voor de Amerikaan.Als die opties die je hebt gezien gaan totaal niet in ons land of voor 100% buiten Amerika werken. Dus waar je meer aan ? Een game console? of een media console die games kan afspelen en waar de functies niet van werken.Voor mij is die keus dan heel makkelijk
Ik weet niet of we ons allemaal nog kunnen herinneren hoe de ps3 destijds door Sony werd gepresenteerd: Als een multimedia apparaat.

Het zijn gewoon extra functies, de gameplay of graphics worden er totaal niet door beïnvloed. Daarnaast roepen veel mensen nu dat er functies in de Xbox One zitten die in Nederland niet gaan werken. Onzin natuurlijk, want dat wordt per regio afgestemd. Het zou raar zijn als Amerikanen een speciale dienst kregen voor voetbalwedstrijden, aangezien dat daar totaal niet populair is.

Gepost door Supermario op woensdag 22 mei, 2013 om 12:26:59 quote

Sub Zero

313 posts
Erik-Heijden schreef:
Supermario schreef:
Sony heeft niks bijzonders laten zien nog.En dat socal media gebeuren op de ps4 dat gaat werken.Al die film onzin en andere shit die MS heeft laten zien is alleen maar voor de Amerikaan.Als die opties die je hebt gezien gaan totaal niet in ons land of voor 100% buiten Amerika werken. Dus waar je meer aan ? Een game console? of een media console die games kan afspelen en waar de functies niet van werken.Voor mij is die keus dan heel makkelijk
Ik weet niet of we ons allemaal nog kunnen herinneren hoe de ps3 destijds door Sony werd gepresenteerd: Als een multimedia apparaat. Het zijn gewoon extra functies, de gameplay of graphics worden er totaal niet door beïnvloed. Daarnaast roepen veel mensen nu dat er functies in de Xbox One zitten die in Nederland niet gaan werken. Onzin natuurlijk, want dat wordt per regio afgestemd. Het zou raar zijn als Amerikanen een speciale dienst kregen voor voetbalwedstrijden, aangezien dat daar totaal niet populair is.

Daarom heb ik het dus ook over de opties en niet over gameplay en graphics.Netflix app op de huidige xbox werk ook nog steeds niet in Nederland.En de multimedia van de ps3 werkt toch zoals het hoort je kan blu-ray films bekijken muziek beluisteren en bekijken.De opties die er voor de xbox one aankomen gaan voorlopig niet in Nederland werken

Gepost door 3333/3333 op woensdag 22 mei, 2013 om 12:30:43 quote

GN "Sniper Elite"

3333 posts
Supermario schreef:
Erik-Heijden schreef:
Supermario schreef:
..
Ik weet niet of we ons allemaal nog kunnen herinneren hoe de ps3 destijds door Sony werd gepresenteerd: Als een multimedia apparaat. Het zijn gewoon extra functies, de gameplay of graphics worden er totaal niet door beïnvloed. Daarnaast roepen veel mensen nu dat er functies in de Xbox One zitten die in Nederland niet gaan werken. Onzin natuurlijk, want dat wordt per regio afgestemd. Het zou raar zijn als Amerikanen een speciale dienst kregen voor voetbalwedstrijden, aangezien dat daar totaal niet populair is.
Daarom heb ik het dus ook over de opties en niet over gameplay en graphics.Netflix app op de huidige xbox werk ook nog steeds niet in Nederland.En de multimedia van de ps3 werkt toch zoals het hoort je kan blu-ray films bekijken muziek beluisteren en bekijken.De opties die er voor de xbox one aankomen gaan voorlopig niet in Nederland werken

Kromme vergelijking, wel eens Vidzone van de ps3 geprobeerd? Dat werkt ook voor geen meter.

Maar de multimedia opties van de ps3 bevallen je wel, maar je vind het maar niks dat de nieuwe Xbox een multimedia apparaat gaat worden? Daarnaast ligt de nieuwe Xbox pas over een halfjaar in de winkel, geen wonder dat de opties voorlopig niet werken in Nederland, het is nog niet eens beschikbaar.

Gepost door Sub-Zeuro op woensdag 22 mei, 2013 om 12:48:24 quote

GN "Commander"

1205 posts
Denk dat veel only-SONY fan-jongetjes nu ook van mening zijn dat de XBOX een goede console is. Iets wat ze niet willen denken...HAHA

Zoniet zijn het geen echte game liefhebbers...maar (geen goed woord voor).

Gepost door Talska op woensdag 22 mei, 2013 om 12:57:22 quote

GN "Commander"

1022 posts
Ik laat mijn 360 ook nog staan.

Minimaal nog anderhalf jaar.

Geld is er niet op het moment.

Gepost door Neolite op woensdag 22 mei, 2013 om 15:01:14 quote

Moderator

6454 posts
Supermario schreef:
Daarom heb ik het dus ook over de opties en niet over gameplay en graphics.Netflix app op de huidige xbox werk ook nog steeds niet in Nederland.En de multimedia van de ps3 werkt toch zoals het hoort je kan blu-ray films bekijken muziek beluisteren en bekijken.De opties die er voor de xbox one aankomen gaan voorlopig niet in Nederland werken

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een computer staan met Windows. De nieuwe console van Microsoft kan straks gewoon media streamen vanaf deze computer, iets wat de huidige media spelers doen. Dus dat apparaat is daarmee al vervangen. Daarnaast is het speculeren wat Microsoft gaat doen met tv aanbieders als Ziggo, binnen europa gaan er nu verhalen op om dit europees te gaan regelen en in dat geval kan het wel eens heel erg snel gaan.

Ook Sony heeft deze mogelijkheden en daar hoor ik je geen moment kritisch over. Je brengt het alsof het slecht is dat de XboxOne veel functies krijgt, terwijl het gaming gedeelte net zo goed geregeld is als bij de Playstation 4. Jammer dat je er eenzijdig naar kijkt en blind af gaat op wat er gezegd wordt en niet wat daadwerkelijk zo is.

Gepost door Andrevantoever op woensdag 22 mei, 2013 om 15:17:51 quote

GN "Die Hard"

924 posts
Ik vind persoonlijk deze versie beter http://www.dumpert.nl/mediabase/6544011/0adf2413/de_onthulling_van_de_nieuwe_xbox_in_2_minuten.html
Gepost door sthij op woensdag 22 mei, 2013 om 16:06:30 quote

GN "Ultima"

1870 posts
Neolite schreef:
Supermario schreef:
Daarom heb ik het dus ook over de opties en niet over gameplay en graphics.Netflix app op de huidige xbox werk ook nog steeds niet in Nederland.En de multimedia van de ps3 werkt toch zoals het hoort je kan blu-ray films bekijken muziek beluisteren en bekijken.De opties die er voor de xbox one aankomen gaan voorlopig niet in Nederland werken
Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een computer staan met Windows. De nieuwe console van Microsoft kan straks gewoon media streamen vanaf deze computer, iets wat de huidige media spelers doen. Dus dat apparaat is daarmee al vervangen. Daarnaast is het speculeren wat Microsoft gaat doen met tv aanbieders als Ziggo, binnen europa gaan er nu verhalen op om dit europees te gaan regelen en in dat geval kan het wel eens heel erg snel gaan. Ook Sony heeft deze mogelijkheden en daar hoor ik je geen moment kritisch over. Je brengt het alsof het slecht is dat de XboxOne veel functies krijgt, terwijl het gaming gedeelte net zo goed geregeld is als bij de Playstation 4. Jammer dat je er eenzijdig naar kijkt en blind af gaat op wat er gezegd wordt en niet wat daadwerkelijk zo is.

De reden waarom je niks daar over hoort is omdat de presentatie bij sony gefocust is op games en niet op tv's

Gepost door NoFearz op woensdag 22 mei, 2013 om 18:03:20 quote

Admin

4815 posts
Ik wacht eerst tot er genoeg exclusives zijn. Daarnaast vind ik het jammer dat het niet backwards compatible is.
Gepost door Tha Destiny op donderdag 23 mei, 2013 om 00:30:42 quote

GN "Rocker"

3315 posts
Neolite schreef:
Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een computer staan met Windows. De nieuwe console van Microsoft kan straks gewoon media streamen vanaf deze computer, iets wat de huidige media spelers doen. Dus dat apparaat is daarmee al vervangen. Daarnaast is het speculeren wat Microsoft gaat doen met tv aanbieders als Ziggo, binnen europa gaan er nu verhalen op om dit europees te gaan regelen en in dat geval kan het wel eens heel erg snel gaan. Ook Sony heeft deze mogelijkheden en daar hoor ik je geen moment kritisch over. Je brengt het alsof het slecht is dat de XboxOne veel functies krijgt, terwijl het gaming gedeelte net zo goed geregeld is als bij de Playstation 4. Jammer dat je er eenzijdig naar kijkt en blind af gaat op wat er gezegd wordt en niet wat daadwerkelijk zo is.

Maar waarom zou je een werkende mediaspeler willen vervangen? Ik ben vooral negatief over de presentatie van gister omdat deze zich vooral leek te richten op de USA. Veel geshowde features gaan we niet terugzien in Europa. Daarnaast was het lachwekkend om te zien hoe MS het huidige tv probeert neer te zetten als een onmogelijke opgave. Het was gewoon een slechte presentatie, zoals die van Sony ook slecht was.

Op het moment weten zowel de PS4 al de XboxOne mij absoluut niet te overtuigen, dat moeten ze met de software op de E3 gaan doen.

Gepost door morkop006 op donderdag 23 mei, 2013 om 21:01:10 quote

GN "Die Hard"

804 posts
goh wat negatief allemaal.....Alsof de graphics op de ps4 alles is. Van die 1.8TFLOPS wordt je als pc gamer ook niet blij. Als je voor graphics gaat, koop gwn een pc. Maar OT ik vind die xbox one wel vet. Als die tv functies en multimedia functie werken in europa, dan heeft ms toch iets sterks in handen. Want voor niet-gamers is dit apparaat ook goed bruikbaar. Ik ben benieuwd
Gepost door blastpower op vrijdag 24 mei, 2013 om 15:53:56 quote

Pong

20 posts
xbox one gaat dood . playstation 4 rules . !!!!
Gepost door _xNickelson op vrijdag 24 mei, 2013 om 17:33:39 quote

Pacman

93 posts
De Xbox One overtuigt mij tot nu toe eigenlijk meer dan de PS4. Ben benieuwd wat de E3 qua games gaat brengen zodat ik echt mijn keuze voor de nieuwe console kan maken.
Gepost door Spanky2000 op zaterdag 1 juni, 2013 om 14:05:37 quote

n00b

13 posts
Hij gaat zwaar slecht verkopen als geen dingen gaan verander er word niet gekeken wat gamer wilt alleen waar hun zelf geld aan kunnen verdien jammer weer.
Gepost door Wurmo 2000 op zondag 2 juni, 2013 om 21:43:08 quote

Sonic

241 posts
blastpower schreef:
xbox one gaat dood . playstation 4 rules . !!!!

ps4 fails. Xbox one heeft een veel mooier design,zowel voor controller(die ook handiger vasthouden) als console.iets meer geheugen is het enige waarmee ps4 zich goed kan voelen.Tevens zijn de consoles even sterk.Maar xbox heeft meer in zich zitten.

Nu ziet de kinect er ook veelbelovender,met betere reactie.

Ga naar pagina: 1
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

Xbox One preview
Xbox One packshot
Advertentie

Screenshots

  • Xbox One screenshot nr. 1
  • Xbox One screenshot nr. 2
  • Xbox One screenshot nr. 3
  • Xbox One screenshot nr. 4
  • Xbox One screenshot nr. 5
  • Xbox One screenshot nr. 6
  • Xbox One screenshot nr. 7
  • Xbox One screenshot nr. 8
  • Xbox One screenshot nr. 9