Battlefield: Bad Company 2 Onslaught Mode review
Battlefield: Bad Company 2 logo

Battlefield: Bad Company 2 Onslaught Mode review

Bij een groot aantal spellen vraag ik me altijd af hoe het zou zijn als er ook nog een co-op modus in zou zitten. DICE geeft voor de verandering ook nog eens antwoord op mijn vraag. Een maand of drie na de release van Battlefield: Bad Company 2 stelde DICE namelijk de Onslaught Mode beschikbaar. Deze coöperatieve modus dropt jouw squad in een map die stikt van de bloeddorstige vijanden. Is dat in alle chaos nog wel een beetje plausibel?

"Jullie vier tegen de rest!"
In Onslaught bestaat je team uit slechts één squad, vier man sterk dus. Het is aan je squad om zo snel mogelijk een aantal cruciale punten te veroveren zónder hierbij om te komen. Nu denk je misschien vrolijk "Okay Tom, appeltje-eitje, zo gepiept!", maar nee, Onslaught is geen zogenaamde 'cakewalk'. Het kan behoorlijk hectisch kan worden in deze modus. Als je ervoor kiest lekker in je eentje aan de wandel te gaan, kun je overleven wel op je buik schrijven. In Onslaught is er een bijna oneindige stroom vijanden op je uit en deze gasten kunnen je werkelijk van alle kanten komen verrassen. Terwijl je een tank probeert uit te schakelen landt er misschien wel een parachutist achter je en als je dacht veilig te zijn in dat huis, dan had je het dus goed mis: ze blazen het zo omver. Het geeft een beetje hetzelfde gevoel als dat van als laatste gekozen worden voor trefbal tijdens de gymles, maar dan met een team van vier tegen de rest van de school, en jullie krijgen uiteraard de slappe ballen.

Teamwork
Wat ik in de 'normale' multiplayer van Bad Company 2 vaak genoeg miste, was de drang om aan teamwork te doen. Ik bleef als medic zijnde weliswaar trouw aan mijn online kameraden kleven, maar als ik zelf eens voorstelde om in plaats van de tank, de buggy te pakken en de vijand te flanken, dan was het bijzonder stil. Online werken de wildvreemde mensen niet altijd goed mee, ze zijn geobsedeerd door hun kill/death ratio en proberen die dus eerder te onderhouden dan mee te helpen bij de verdediging van een belangrijke objective. Maar wat blijkt echter? Als je aan teamwork doet overwint het team niet alleen sneller, jouw kills kunnen er ook aanzienlijk van stijgen. In de nieuwe Onslaught Mode is er gelukkig wél sprake van ongedwongen teamwork. Weliswaar is dit mede te danken aan het feit dat je zonder teamwork niet al te lang overleeft, maar hé, je moet een gegeven paard niet in de bek kijken. Teamwork is teamwork , dus ik ben al blij genoeg als het überhaupt gebeurt.

Ik had het geluk de nieuwe modus het eerst te spelen met een drietal wildvreemde Duitsers, dat goed gebruik maakte van teamwork én duidelijk maakte wat het plan was. Zo werkt het natuurlijk prima. We overleefden dan ook een dik kwartier voordat we allevier gelijktijdig stierven aan loodvergiftiging. Maar ik raad het toch aan om Onslaught met wat vrienden te spelen. Niet alleen omdat de communicatie dan nog wat beter verloopt, maar meer om het feit dat het in groepsverband gewoon een erg leuke bezigheid kan zijn. Die Duitsers waren ook lang zo slecht nog niet, maar wat kameraden zijn altijd gezelliger nietwaar? Lekker met drie vrienden een avondje de records per map proberen te verbreken, drankje erbij, nootjes ernaast: succes gegarandeerd!

Conclusie
Waar het uiteraard op neerkomt, is het koopadvies: is Onslaught het geld waard? Ik zal het je niet te moeilijk maken: ja, Onslaught is het geld waard. De nieuwe modus is vermakelijk, herspeelbaar en voldoet aan de vraag naar co-op voor Bad Company 2. Als je echter het meeste uit de nieuwe modus wilt halen, zorg dan dat je Onslaught koopt met wat vrienden waarmee je het kan spelen, daar wordt het immers alleen maar gezelliger van.

Hebben jullie alle levels al eens geprobeerd op de hoogste moelijkheidsgraad? Ga er dan nog eens doorheen voor de snelste tijd. De Onslaught Mode blijft, mits je in het goede gezelschap bent, toch wel een erg leuk tijdverdrijf. Voor 800 Microsoft Points of net geen 10 euro haal je heel veel speeluren in huis met deze co-op modus. Dat is weer eens wat anders dan alleen maar een handvol mappen in een duur map pack.
Wat is HOT:
Teamwork vereist
Groepsvermaak
Niet te duur
Wat is NOT:
In je eentje geen pretje

Tom Kauwenberg

Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door Ken2BE op donderdag 15 juli, 2010 om 11:26:11 quote

GN "Commander"

1043 posts
Zonder teamwork ben je echt niks in bfbc.Als je daar een beetje je best in doet,dan win je veel meer rondjes.Ga deze wel niet echt kopen omdat ik niet echt veel mensen ken die bf spelen.Deze onslaught mode kan je toch niet met 4 op één console spele ofwel?
Gepost door casartelli op donderdag 15 juli, 2010 om 11:55:08 quote

Pacman

66 posts
Heerlijke addon. Teamwork is op Hardcore echt vereist en je bent daarom wel afhankelijk van de drie anderen. Als je echter na een gevecht van 50 minuten op de moeilijkste moeilijkheidsgraad eindelijk na veel overleg en tactiek het level haalt is dat een grote overwinning

Ik vind het heerlijk om als "spawnpoint" achter te blijven en de aanvallers van afstand te helpen als recon met mortar fires.

Gepost door LittleRemco01 op donderdag 15 juli, 2010 om 17:45:34 quote

GN "Ultima"

1559 posts
Dat je meer als een squad moet samenwerken is wel goed uitgeregeld , meestal zie ik als ik in een squad zit mensen zomaar over Openbaar terrein lopen zodat ze zo kunnen worden gesnipe'd , Daarom Probeer ik Vaak Beetje bij m'n Squad te Blijven .
Gepost door Tom op donderdag 15 juli, 2010 om 19:54:11 quote

Eindredacteur

12669 posts
Ik merk al dat ik jullie nodig heb in mijn volgende squad, jullie snappen het tenminste.
Beoordeling van Tom: 9.5
Gepost door Nn3m3s1sS op vrijdag 16 juli, 2010 om 20:58:05 quote

Duke Nukem

406 posts
Had eerst mijn bedenkingen maar dit klinkt toch wel erg leuk. Ken alleen maar 1 iemand die ook BBC2 speelt. Maar neem aan dat je ook gewoon een online squad kan joinen? Ga deze toch zeker overwegen...
Gepost door Fox op zaterdag 17 juli, 2010 om 20:24:34 quote

GN "Die Ene"

2681 posts
het spel is wel grappig alleen op de pc heb ik te veel framedrop om te kunnen spelen><.

trouwens ook wel eens iemand opgevallen dat als je een scope op een weapon hebt met grenade laucher er onder en je gaat je grenade laucher gebruiken die scope opeens niet meer op je weapon zit?(volgens mij alleen op pc)

Gepost door Coldkiller_NL op zaterdag 21 juli, 2012 om 10:56:05 quote

GN "Die Hard"

788 posts
Jammer dat het niet is uitgekomen voor de pc
Ga naar pagina: 1
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

Xbox 360 review
Battlefield: Bad Company 2 packshot
Advertentie

Screenshots

  • Battlefield: Bad Company 2 Onslaught Mode screenshot nr. 1
  • Battlefield: Bad Company 2 Onslaught Mode screenshot nr. 2
  • Battlefield: Bad Company 2 Onslaught Mode screenshot nr. 3
  • Battlefield: Bad Company 2 Onslaught Mode screenshot nr. 4
  • Battlefield: Bad Company 2 Onslaught Mode screenshot nr. 5
  • Battlefield: Bad Company 2 Onslaught Mode screenshot nr. 6
  • Battlefield: Bad Company 2 Onslaught Mode screenshot nr. 7
  • Battlefield: Bad Company 2 Onslaught Mode screenshot nr. 8