Battlezone review
Battlezone logo

Battlezone review

Hoe mooi zou het zijn om in een tank te rijden, Battlezone doet het. Als je niet in het leger gaat of kan, Battlezone heeft het. Natuurlijk, in een game als Battlefield bestuur je een tank, maar je zit er niet ťcht in, in Battlezone wel. Ontwikkelaar Rebellion brengt namelijk Battlezone terug, maar dan voor PlayStation VR. Met de bril op je kop zit je daadwerkelijk in een tank en ga je gevechten aan in een soort cartoony stijl op een variŽteit aan maps. Het lijkt een ode aan de oude game.

Cartoony? Arcade
Als Battlezone start, is het direct duidelijk dat het nog steeds de arcade uitstraling heeft. En dit is tof, want de specifieke stijl die de game aanhangt zie je niet veel meer. Daarnaast neemt het ook de manier van spelen aan, want je krijgt een bepaald aantal levens en de game stopt wanneer deze op zijn. Bovendien kun je kiezen uit een singleplayer of multiplayer, die allebei modi voorschotelen waarin je AI tanks moet vernietigen, afweermechanieken, drones en ander geschut dat jou wilt mollen. Ook kun je kiezen hoe lang een campagne moet zijn: kort, gemiddeld of lang. Heb je hieruit gekozen, komt er een soort map tevoorschijn met missies. Na elke missie speel je weer een nieuw vlak vrij om uiteindelijk de ultieme eindbaas neer te halen.

Affirmative
Hoe verder je komt, hoe gevarieerder de missies worden. In feite moet je alle vijanden uitschakelen, maar het kan ook zijn dat je een basis plat moet leggen. Het is en blijft vooral schieten, al is de diversiteit een welkome toevoeging. En natuurlijk is het ook in dit gameplay onderdeel arcade, want munitie is niet oneindig. Zodoende gebeurt het dat je wapentuig niet meer wordt aangevuld terwijl er nog iets te vernietigen valt. Pech hebben, begin maar opnieuw en dat is ook het geval omtrent levens. Je start met drie levens en als deze op zijn is het einde oefening, einde campagne. Echter, elke campagne wordt willekeurig in elkaar gebouwd. Dit betekent dat elk nieuw potje weer een andere uitdaging is. Anderzijds zijn er met credits levens te koop, die na elke koop tevens weer duurder worden.


In het begin is er nog meer met een uitdaging en dat zijn de controls. De twee analoge sticks dienen als besturing van de tank en met de schouderknoppen schiet je. Hoewel het helemaal niet stug aanvoelt is het even wennen. Dit zal deels door VR komen, maar na een paar potjes voelt alles lekker verfijnd en kun je steeds moeilijkere missies aan. Het komt de gameplay uiteraard ten goede, al is misselijkheid een bekend probleem bij Battlezone. Doordat je de tank bestuurt, volledig om je heen kunt kijken en vervolgens aan het schieten en ontwijken bent, zul je het een en ander kunnen voelen. Je moet echt even wennen aan deze game, maar het trekt op den duur weg.

Krachtige tank
Ondanks de afstraffing van Battlezone als je je levens verspeeld hebt, doe je het niet helemaal voor niets. Je verdient spullen door de game te spelen en door missies te winnen. Jouw tank zal sterker moeten worden en die is dan ook te upgraden. Wapens worden efficiŽnter, je krijgt betere wapens en daarmee kom je makkelijker verder in de campagne. Ook kun je Supply Points krijgen die je kunt besteden aan bijvoorbeeld munitie. Tot slot zijn er tanks vrij te spelen met diverse statistieken, te weten een snelle en wendbare tank die echter gemakkelijk uit te schakelen is, of een langzame tank met een sterke body. Zo zijn er tal van varianten en aan jou om de fijnste te kiezen.

Conclusie
Battlezone is geen verhalende game, maar juist een arcade titel die jou tankbestuurder maakt. In verschillende lengtes campagne dien je meerdere soorten (bewegende) objecten te vernietigen en met een beperkt aantal levens deze uit te spelen. In de arcade/cartoony stijl zorgt Battlezone ervoor dat je flink wat uitdagingen op je bordje krijgt en met PlayStation VR is de ervaring alleen maar intenser. Pas op voor misselijkheid, maar als je er tegen kunt ga je een toffe game tegemoet. De besturing en moeilijkheidsgraad kunnen in het begin even tegenstaan, al is Battlezone verder een gestroomlijnde tank-shooter.
Wat is HOT:
Het gevoel van een tank besturen
Toffe, afwisselende campagnes
Arcade gevoel en uitvoering
Leuk in multiplayer
Wat is NOT:
Soms frustrerende moeilijkheidsgraad
De misselijkheid

DaniŽl de Zwart

Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door Neolite op maandag 31 oktober, 2016 om 14:54:34 quote

Moderator

6451 posts
Ik zie misselijkheid echt overal terugkomen en dat doet mij toch wel heel erg voorzichtig zijn met het aanschaffen van VR. Jammer want dat komt op mij over dat de techniek nog niet volwassen genoeg is om aan een zo groot publiek verkocht te worden.
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

PlayStation VR review
Battlezone packshot
GN score: 7.5
Bezoekers score (1): 9.5
Geef hier jouw score:
Toevoegen aan:
Advertentie

Screenshots

  • Battlezone screenshot nr. 1
  • Battlezone screenshot nr. 2
  • Battlezone screenshot nr. 3
  • Battlezone screenshot nr. 4
  • Battlezone screenshot nr. 5
  • Battlezone screenshot nr. 6
  • Battlezone screenshot nr. 7
  • Battlezone screenshot nr. 8