BioShock review
BioShock logo

BioShock review

Elk jaar is er altijd wel één game die gewoon met kop en schouders boven alles uitsteekt. Speelde je in 2006 geen Gears of War? Dan hoor je er gewoon niet bij. Geen Resident Evil 4 in 2005? Opzouten. Ben je bang om in 2007 alweer de boot te missen? Met BioShock zit je de komende maanden wel goed, want dit is voor mij nu al Game of the Year en het beste wat er tot nu toe op de next generation consoles is verschenen.

I'm Andrew Ryan and I'm here to ask you a question
BioShock, pfoe. Waar begin ik? Het verhaal lijkt me een goede. BioShock begint in 1960 in een vliegtuig boven de Atlantische Oceaan. Die vorige zin heb je waarschijnlijk al in tientallen previews gelezen, maar voor de mensen die nog onbekend zijn met dit fenomeen herhaal ik het nog maar eventjes. Jij bent een reiziger per vliegtuig en aangezien het aeriale reizen een halve eeuw gelezen nog niet heel erg ver ontwikkeld was, gaat er wel eens wat mis. Jouw kist stort neer en de brokstukken belanden in het zwarte oceaanwater. Overal om je heen licht een vuurzee van brandend kerosine op en je wordt langs het wrak waarin je je onlangs bevond en tussen de inferno's door naar een grote vuurtoren gedreven. Daar kun je niks anders dan een lift nemen en je reis naar onderwaterzeestad Rapture is begonnen.

Je ontdekt dat Rapture is geschapen door een utopist, Andrew Ryan. Hij had genoeg van het Witte Huis, genoeg van het Kremlin en genoeg van het Vaticaan. Genoeg van macht, god en alles wat maar slecht zou zijn op deze planeet. Geen ziekte, honger, oorlog, emotie, woede of armoede meer. Onder water is alles rustiger en hoe gek zou het dan zijn om een onderwatermetropool te construeren? Rapture is het resultaat en het is niet bepaald een klein gehucht. Denk aan Taris, die wolkenkrabberplaneet uit Star Wars: Knights of the Old Republic, zet hem onder water, verbind de gebouwen met glazen tunnels en het begint al erg veel op Rapture te lijken. Ik had het in ieder geval nog nooit gezien en bij elk nieuw aangezicht werd ik keer op keer verbaasd. Eén van de bekendste gamesscènes van dit jaar zal ongetwijfeld het decor zijn waarin jij door de glazen onderwatergang loopt en het vliegtuig waarin je je zojuist nog bevond zich opeens met een noodvaart die tunnel instort. Het glas breekt, water stroomt naar binnen en hoewel je je op het eerste ogenblik de fliktyfus schrikt, krijg je er daarna spontaan claustrofobie van. Door het stromende water word je dieper Rapture in gedreven en al snel sta je oog in oog met de eerste gemuteerden.

Would you kindly pick up that shortwave radio?
Gelukkig dient er zich al snel een redder in nood aan. Je vindt een soort primitief mobieltje waarop een geheimzinnige man genaamd Atlas zich meldt. De eerste uren zegt hij wat je waar kan vinden, waar je het voor gebruikt en geeft hij je je eerste opdrachten. Zijn vrouw en kind zijn ergens verderop en als je wil dat hij je helpt, zul je ze moeten redden. Atlas is echter totaal niet wie hij zich voordoet, maar daar ga ik lekker niks meer over zeggen. BioShock moet je beleven, moet je over je heen laten komen en moet je ondergaan. En wanneer het verhaal je om welke reden dan ook niet vast kan pakken, dan doet het spel op zich dat zelf wel.

Neem nou een situatie ergens in het begin van het spel, waarin je voor de eerste keer geconfronteerd wordt met Big Daddies en Little Sisters. Wat dat precies zijn komt zometeen nog aan bod, maar het komt erop neer dat jij geamuseerd door een raampje toekijkt hoe zo'n grote griezel een Splicer tegen de muur aan spietst met zijn boor, waarna hij opeens en zonder waarschuwing zijn slachtoffer door het glas heen ramt. Je kunt je voorstellen dat je je helemaal rot schrikt en dan zijn het nog vooral de psychologische angsten die BioShock je aanjaagt. Rapture ligt dik een zeemijl onder water en de beklemmende sfeer heerst er altijd. Je wil er weg, en zo snel mogelijk. Maakt jou het uit dat je niet alle Splicers afschiet, niet alle Plasmids bemachtigt of niet alle unlockables vindt. Gevaar kan elk moment opdoemen en dan komt het vanaf de plaatsen waarvan jij het nooit verwacht, óók nog helemaal aan het einde van de game, wanneer je denkt dat je het inmiddels allemaal wel gehad hebt. Je loopt langs een vloer die bezaaid is met lijken, en aangezien twee kamers verderop alle dode vijanden opeens uit hun dood herrezen toen je langs ze liep en het je vreselijk lastig maakten, let je nu extra goed op je tellen. Hoewel het natuurlijk niks uitmaakt hoeveel lawaai je maakt, sluip je langs alle dode gemuteerden en haal je opgelucht adem aan het einde van de kamer. Je loopt de deur in en plotseling sta je in het pikkedonker wanneer alle lichten uitgaan. Een goede seconde erna gaan de lampen weer aan en kijk je opeens in het bleke gezicht van een gemuteerde gillende keukenmeid met oogloze oogkassen en uitgevallen haar. Begrijp me niet verkeerd, BioShock is verre van een horrorgame à la Resident Evil, maar op sommige momenten laat het spel je minstens zo erg schrikken en dat is enkel en alleen te danken aan het feit dat je zo geweldig goed in de game gezogen wordt.

Adam is the canvas of genetic modification, but Plasmids are the paint.
BioShock kent uiteraard een flink arsenaal wapens waarmee jij al die gemuteerden van je af kunt schieten, dat is echter niet het enige en zeker niet het belangrijkste. In Rapture is iets vreselijk mis gegaan met de vondst van Adam, een goedje dat mensen laat muteren. Dit is dan ook de reden dat alles zo vreselijk mis is gegaan in Rapture, de mensen spoten zichzelf ermee vol en werden daar sterker, mooier, slimmer of wat ze maar wilden van. Een overdosis is echter ook niet goed, want dan verander je van een mooie vrouw in een Splicer met een uitgemergeld gelaat, wallen tot je kin en een stem als nagels over een schoolbord. Atlas laat het jouzelf ook injecteren en wanneer je wakker wordt ben je haast één van hen, met als enig verschil dat jij nog wel bij zinnen bent en niet in dienst van de stad staat. Je hebt de beschikking gekregen over je eerste Plasmid, de Electric Bolt. Dit is een elektrische stoot die erg veel schade toebrengt aan je vijanden en je zult hem dan ook zeker veel gebruiken. Dat kan echter niet oneindig, want aangezien Plasmids een soort van magie is, heb je er mana voor nodig. Die mana is in Rapture aanwezig in de vorm van Eve. Eve vind je door de hele stad heen, in de bezittingen van lijken, in automaten of zomaar op de vloer, in de vorm van injectiespuiten. Is je magiepoel een beetje leeg, dan spuit je jezelf even vol met deze blauwe insuline en kun je er weer tegenaan.

That's the Big Daddy. She gets the Adam, he keeps her safe.
Adam is veel schaarser dan Eve. Eve kun je van bijna alle vijanden halen, Adam is alleen verkrijgbaar via Little Sisters. Little Sisters zijn oorspronkelijk de kinderen onder de inwoners van Rapture geweest en ze hebben hun onvolwassenheid dan ook meegenomen in hun mutatie. Zij zijn degenen die Adam verzamelen in Rapture en zij zijn ook degenen die dat als enige kunnen. Vechten is echter niet hun sterkste punt, waardoor er altijd een Big Daddy naast loopt. Deze kun je nog het beste vergelijken met een scubaduiker uit de eerste decennia van de vorige eeuw, met een grote koperen bol op zijn kop met een rond raam er in en een soort metalen pak. Verder is hij nog uitgerust met een boor en brengt hij tonnen schade toe. Wanneer het je toch lukt om zo'n Big Daddy neer te halen kun je ervoor kiezen om de bijbehorende Little Sister meteen af te maken en voor de volle mep Adam te gaan, of je kunt haar ziel bevrijden. Hierdoor krijg je niet direct en niet zoveel Adam, maar later krijg je het alsnog en bovendien levert het een dikke achievement op als je ze allemaal redt. Jouw keuzes om de Little Sisters te doden of te bevrijden bepalen of jij de game goed of kwaad speelt en het bepaalt dan ook welk einde je te zien krijgt. Want ja, ook BioShock bevat meerdere conclusies.

Toaster in the Tub
BioShock is dan wel een shooter en er is meestal maar één weg die je op kunt in de onderzeese gewelven van Rapture, maar toch geeft deze game je een heel erg grote vrijheid, BioShock laat je namelijk zelf beslissen hoe je je vijanden afmaakt. Dat klinkt op het eerste gezicht niet echt innovatief en het concept is dat ook helemaal niet, maar BioShock voert het uit zoals je dat nog nooit ervaren hebt. Ten eerste biedt de game je de keus hoe je je Adam besteed. Welke Plasmids maak jij sterker en gebruik je veel? Er zijn in totaal twaalf Plasmids die je kunt gebruiken om je vijanden mee aan te vallen en meer dan vijfitg Plasmids zijn er voor om je eigen personage sterker te maken of handige eigenschappen te geven. Denk dan aan upgrades, buffs en verdedigingsmechanismen die vanzelf gebeuren.

Dat bepaalt je speelstijl in de eerste plaats al heel erg en is ook meteen het Role Playing-element dat BioShock bevat. Ik weet zeker dat na een uur of vijf spelen geen enkele gamer met nog precies hetzelfde personage speelt. De één gaat voor veel levenskracht en een goede verdediging, de ander gaat voor hele sterke aanvallen waardoor je vijanden er sneller aangaan zodat je zelf uiteindelijk ook minder schade oploopt, en zo zijn er nog boeken vol te schrijven over alle mogelijkheden die je in BioShock hebt.

Verder kun je ook helemaal zelf uitmaken hoe je die Plasmids dan daadwerkelijk gaat gebruiken. Plasmids als Incinerate zetten je vijanden bijvoorbeeld onmiddelijk in de hens. Leuk wapenfeitje is dat Incinerate nog besmettelijker is dan vogelgriep op een Maleisische vogelmarkt, waardoor je met één welgemikte vuurspreuk je een hele horde vijanden in de fik kunt zetten, mits ze dicht genoeg op elkaar staan. Het gevolg is dat ze als een stel malloten door elkaar heen gaan rennen en waar mogelijk water op gaan zoeken om zichzelf te blussen. Iedereen die een beetje oplet tijdens natuurkunde weet dat water de wonderlijke mogelijkheid heeft om electriciteit te geleiden aangezien er altijd wel wat zouten in zijn opgelost, dus wanneer je een stel vijanden naar een stuk water lokt door ze eerst in de brand te zetten, om ze daarna in het water te electrocuteren door er één te bestoken met Electric Bolt, is dat bijzonder doeltreffend. Ik hoop dat ik er niet bij hoef te vertellen dat deze mogelijkheid gewoon ongelooflijk cool is en wanneer je een halfuurtje verder speelt kom je nog een trits andere mogelijkheden tegen.

Instead, I chose something different. I chose the impossible. I chose Rapture.
Rapture is ongelooflijk mooi vormgegeven in een art deco-stijl die je in geen één ander spel tegen zal gekomen. Hoge ruimtes, plafonds met grote gewelven en een aanblik die doet denken aan een mix van een grote, gotische kathedraal van binnen en oude family-restaurants op het platteland van de Verenigde Staten. Booths, sigarettenreclames en neon maken het feest compleet en het voelt gewoon als een echte wereld. Je weet dat zoiets nooit kan bestaan maar toch voel je je er heel erg vertrouwd in en soms lijkt het je wel een stad om eens een keer een bezoekje te brengen.

De vijanden passen verbluffend goed in dit alles en ze zijn geweldig ontworpen. Big Daddies zijn grote, ijzeren reuzen terwijl Little Sisters kleine heksen zijn. Splicers zijn gemuteerde wezens die hooguit lijken op enkele schepsels uit de Unreal Tournament-games, maar ook die beschrijving is niet op zijn plaats. Het is haast niet te doen om uit te leggen hoe BioShock vormgegeven is, daar is het te uniek voor en dat moet je gewoon ervaren. De sfeer is zo ontzettend goed, beklemmend en eng dat je alsmaar door blijft spelen en spelen. Het spel geeft je constant iets om te doen en een drijfveer om een game echt uit te spelen is erg belangrijk voor mij.
Daarnaast is er continue wel wat te beluisteren in het spel. Als je even stil gaat staan en je concentreert op de achtergrond, dan past de muziek zich er onmiddelijk op aan maar hoor je toch nog enkele piepjes en kraakjes waardoor je niet te lang op dezelfde plek blijft staan, aangezien je je gewoon niet veilig voelt.

De visuele effecten zijn top notch en sommige Plasmids blijf je gewoon maar gebruiken, alleen al om het feit dat ze zo'n overweldigend resultaat geven. Wanneer je later echter een Rocket Launcher krijgt wordt dat weer je favoriete speelgoed, aangezien die explosies minstens zo mooi zijn en zeker het meest realistische wat ik tot nu toe heb gezien. BioShock is zeker van alle markten thuis en je moet een erg in jezelf gekeerd persoon zijn wanneer je je hier niet door aan laat grijpen.

Conclusie
BioShock is geweldig en met afstand het beste spel wat ik de afgelopen twee jaar onder de knoppen heb gehad. De game is nog net een tikkie spannender, verslavender en mooier dan Gears of War en tot nu toe gewoon het beste spel van zijn generatie. Een online modus, die er niet in zit, mis je nergens aangezien de singleplayercampaign altijd wel wat te bieden heeft om je verder te laten spelen en de herspeelbaarheidswaarde gewoon erg hoog ligt. Echt mensen, Crysis gaat het heel erg moeilijk krijgen, Halo 3 kan de strijd niet aan en Call of Duty 4: Modern Warfare wordt compleet weggevaagd, want dit is met afstand het beste schietspel dat je dit jaar speelt en als het aan mij ligt ook nog eens het beste spel in het algemeen.

"I'm Andrew Ryan and I'm here to ask you a question:
is a man not entitled to the sweat of his own brow?

No, says the man in Washington. It belongs to the poor.
No, says the man in the Vatican. It belongs to God.
No, says the man in Moscow. It belongs to everyone.

I rejected those answers. Instead, I chose something
different. I chose the impossible. I chose...

RAPTURE.

A city where the artist would not fear the censor. Where
the scientist would not be bound by petty morality. Where
the great would not be constrained by the small. And
with the sweat of your brow, Rapture can become your
city as well."

- Andrew Ryan, founder of Rapture

Remco Molenaar

Reacties
Ga naar pagina: 1, 2 volgende »
Gepost door dr-salvador op vrijdag 31 augustus, 2007 om 14:46:19 quote

Sonic

216 posts
geen woorden voor behalve dat ik het meer dan eens ben met de review
Gepost door SjaakSnel op vrijdag 31 augustus, 2007 om 15:02:16 quote

GN "Die Hard"

675 posts
Hey is idd een heel mooi spel. Hellaas is mijn goede computer kapot en kan ik hem niet meer spelen
Gepost door Cirdan op vrijdag 31 augustus, 2007 om 15:30:07 quote

GN "Cryptic Destine"

4734 posts
Het klinkt echt als een super spel maarja.. het komt uit op de PC, heb ik wel maar het is niet echt een super PC zoals 2 jaar geleden.. en ik heb geen 360 maar een PS3 en kan het daarom nooit spelen. Verders wens ik veel gameplezier van Bioshock toe aan diegene die dat game hebben
Gepost door BKiller op vrijdag 31 augustus, 2007 om 15:34:09 geband quote

Sub Zero

369 posts
Ik verheug me erg op dit spel maar het downl ...ehhh...kopen duurt nogal lang
Gepost door stormtrooper op vrijdag 31 augustus, 2007 om 15:35:52 quote

GN "Die Hard"

555 posts
ik heb de demo! het is echt helemaal geweldig !! ik ben gewoon al helemaal versdlaafd aan de demo en dit spel ga ik cker kopen !!! het is veel en veel beter dan gears of war (dat ik me eerst niet kon voorstellen) dus spel is echt een MUST HAVE !!!!!!! helemaal top
Beoordeling van stormtrooper: 8
Gepost door Remmie! op vrijdag 31 augustus, 2007 om 15:56:56 geband quote

GN "Die Hard"

998 posts
stormtrooper schreef:
ik heb de demo! het is echt helemaal geweldig !! ik ben gewoon al helemaal versdlaafd aan de demo en dit spel ga ik cker kopen !!! het is veel en veel beter dan gears of war (dat ik me eerst niet kon voorstellen) dus spel is echt een MUST HAVE !!!!!!! helemaal top

waarom geef je het dan maar een acht

Gepost door Koen op vrijdag 31 augustus, 2007 om 16:50:16 quote

GN "Ultima"

1909 posts
Blijkbaar moet ik demo nog eens goed spelen, want ik was toen totaal niet onder de indruk Ik begrijp alleen niet waarom je een 10 kan geven, want het kan altijd beter.
Gepost door Rhemme op vrijdag 31 augustus, 2007 om 17:10:29 quote

GN "Sickness"

4354 posts
Tuurlijk kan iets altijd beter. BioShock krijgt over twee jaar in een recensie misschien nog een mager negentje, maar meer ook niet. Qua gameplay, graphics, etcetera is er dan inmiddels vast wel iets beters verschenen. Maar op dit moment is de speelbeleving van BioShock gewoon ongeevenaard, ver voor zijn tijd uit en gewoon ontzettend complex. Daarom staat die tien wat mij betreft niet voor de perfecte game, maar voor een spel dat twee straatlengtes voorligt op andere toppers van dit moment, want dat onderscheid is er zeker en moet dus wel gemaakt worden.
Gepost door Wesseltje1 op vrijdag 31 augustus, 2007 om 17:11:03 quote

Sonic

232 posts
Koen schreef:
Blijkbaar moet ik demo nog eens goed spelen, want ik was toen totaal niet onder de indruk Ik begrijp alleen niet waarom je een 10 kan geven, want het kan altijd beter.

Ook ik ben niet onder de indruk van dit spel. 'T zal wel aan mezelf liggen...

Gepost door mrxthereal op vrijdag 31 augustus, 2007 om 17:20:50 quote

GN "Die Hard"

586 posts
rlx
Beoordeling van mrxthereal: 10
Gepost door FlameZ op vrijdag 31 augustus, 2007 om 17:30:34 quote

GN "Die Hard"

635 posts
Mooie review.
Gepost door Chielh op vrijdag 31 augustus, 2007 om 17:52:03 quote

Duke Nukem

403 posts
Ik heb m inmiddels uitgespeeld en elk woord in review klopt, ik kan er niks aan toe voegen. En wat betreft de replaywaarde... die is groot want ik ben weer overnieuw begonnen. Mensen, deze game is zeker de moeite waard. Voordat ie uitkwam trok deze game mij niet zo, maar toen ik m kocht en had geinstalleerd was ie elke cent waard. Echt crysis gaat het idd nog moeilijk krijgen, alhoewel ik van deze game nog steeds grootse verwachtingen heb... ... de grafix/physics en verhaallijn in deze game zijn gewoonweg uniek.
Gepost door Rock-in op vrijdag 31 augustus, 2007 om 17:52:57 quote

GN "Sickness"

5056 posts
En jij maar klagen dat je alleen maar slechte games mochten reviewen.

anyways goede review, ga nog moeilijk worden binnenkort om een game te kiezen

owja post ff de specs bij de review

Gepost door Ruudjee op vrijdag 31 augustus, 2007 om 19:41:24 quote

GN "Sickness"

2007 posts
Echt een prachtig stukje schrijfwerk Remco. Prachtig hoe je deze game beschrijft.

En dat is al moeilijk genoeg; BioShock is veel meer waard dan woorden. Woorden als 'fantastisch' en 'uitstekend' zouden deze game nog teniet doen. Wát een spel!

Beoordeling van Ruudjee: 10
Gepost door FableFreak op vrijdag 31 augustus, 2007 om 19:47:31 geband quote

GN "Die Hard"

539 posts
geen type spel voor mij
Gepost door PielePalle op vrijdag 31 augustus, 2007 om 19:59:43 quote

Sub Zero

398 posts
Zooo jeetje zeg, wat een goede review. Je hebt me overtuigd, morgen sta ik in de winkel bij de kassa deze game af te rekenen
Gepost door Jeroen-15 op vrijdag 31 augustus, 2007 om 20:27:00 quote

n00b

11 posts
De vele revieuws die ik er nu al over gelezen heb geven allemaal een goed cijfer Ik ga deze game dan ook zeker checken voor m'n xbox 360
Beoordeling van Jeroen-15: 9
Gepost door MC TiM op vrijdag 31 augustus, 2007 om 20:48:04 quote

GN "Ultima"

1548 posts
Ik heb de game sinds gisteren en ben het eens met de cijfers. Af en toe misschien als je gaat zitten pielen een heel klein grafisch foutje, maar niet noemenswaardig. Wel vind ik het soms irritant dat de ondertiteling niet helemaal synchroom loopt, want sommige stemmen zijn anders gewoon niet te verstaan/horen. Dit doet niks af aan de kwaliteit, want je kan ze gewoon, in het menu, nogmaals beluisteren met de tekst voor je neus. De sfeer is perfect, ik heb als laatst het beginstukje van arcadia gespeeld en daar wordt effetjes met je hersenen gespeeld, tenminste als jij naar een bureau'tje loopt je pakt daar een voorwerp vanaf en opeens zie je in het licht op de muur een grote schaduw van iemand, je draait je om en.......Ik zal niks verklappen, speel de game zelf en ervaar het, het is het waard.

Conclusie: 9.5 (halve puntjes kan je niet geven, een 10 is het niet, de game is niet helemaal perfect, dat is geen één game, toch? )

Beoordeling van MC TiM: 9
Gepost door arie de beuker op vrijdag 31 augustus, 2007 om 22:28:51 quote

Duke Nukem

456 posts
Deze moet ik morgen echt gaan halen
Gepost door DarkgamerNL op zaterdag 1 september, 2007 om 13:53:45 quote

Pong

22 posts
naja heb de demo gedownload maar dit spel is egt niks voor mij dus
Gepost door Menno Schellekens op maandag 3 september, 2007 om 00:25:39 quote

GN "Die Hard"

767 posts
jammer van de spoiler over Atlas, al kan je em al aan zien komen. Ik ben het eens met jouw conclusie: de wereld van Rapture is mooier, interresanter en levensechter dan alle toppers die je opnoemt achterin.

Het laat een andere kant van shooters zien; een kant die wel vaker het daglicht zou mogen zien...

Beoordeling van Menno Schellekens: 10
Gepost door Supreme Link op maandag 3 september, 2007 om 10:47:49 quote

GN "Sickness"

5803 posts
Brute game dit, ik ga hem halen als mn computer het aan kan
Gepost door johan2 op dinsdag 4 september, 2007 om 17:29:02 quote

Prince of Persia

106 posts
lijkt me supper
Gepost door hansdegebruiker op woensdag 5 september, 2007 om 06:29:54 quote

n00b

6 posts
Mooi butspel dus. Bioshock is zwaar waardeloos. Ik heb het gekocht via Steam en kan het niet spelen (zoals duizenden andere over de gehele wereld) het spel crashed als je rapture binnen zou moeten gaan om te gaan spelen. De fout melding die je dan krijgt is de volgende MSVCR80.dll Error / BIOSHOCK.EXE crash. Dag centjes niemand thuis bij 2K en ondertussen nog geen mallemoer afgeknald. Bout met een grootte B.
Gepost door Ron0x op maandag 17 september, 2007 om 15:54:15 quote

n00b

5 posts
..
Beoordeling van Ron0x: 10
Gepost door Ron0x op maandag 17 september, 2007 om 15:55:19 quote

n00b

5 posts
nou hansdegebruiker.. gebruik dan gewoon steam niet meer.. want blijkbaar is daar wat mee want de game draait bij mij perfect en ben het helemaal eens met de revview.. dit is de beste shooter die ik heb gespeeld tot nu toe. heb hier echt lang op gewacht!
Beoordeling van Ron0x: 10
Gepost door hansdegebruiker op dinsdag 18 september, 2007 om 15:31:23 quote

n00b

6 posts
Misschien is het al een keer gemeld en is dit niet geheel de juiste plaats om dit te zeggen maar....................

Ik had een m2n32 sli de luxe MB met daarop een amd athlon 3800 dualcore. Op het MB zat dus een 7600gt silence (ja ja niet de snelste daarom spaar ik nu voor de 8800gts oc). Affijn ik gezellig Bioshock gekocht via steam en spelen maar.......uch uch dus lekker niet . Het spel bleef maar crashen op het punt waar je moest beginnen met het afknallen van al dat gespuis. Ik dus 30 a 40 mailtjes gestuurd naar 2K en steam (in termen fixen of centjes terug stelletje onverlaten) en na 2 weken eindelijk een reactie. Ze schreven mij dat ik een dxdiag file moest versturen (mmm mmm had ik dat niet al 5x gedaan). Ok ik nog een X dat verdraaide dxdiag docje gezonden. Krijg ik een dag later een mail van 2K dat als ik niet reageer dat de zaak vervalt en als opgelost word beschouwd. Hu.... wat opgelost?? hoezo hebben jullie dan de bioshock-voodoo per ghost-mail verstuurd om zo de boze buggies te killen. Wat een service zeg daar aan de andere kant van de atlantische plas. Goed zelf zat ik ondertussen niet stil en was al een tijdje toe aan een systeem-upgrade omdat de trage AMD 3800+ mij al langer het gamersleven zuur maakte. Goed de laatste spaarcentjes rolde binnen dus ik naar de plaatselijke hardwareboer. Nu draait alles op de volgende configuratie: Nforce 680i sli mb van EVGA met daarop een 6750 intel dualcore en 3gb aan ddr2 met het oude grafische kaartje de welbekende 7600gt silence (tja nog effe doorsparen voor die 8800gts). Ik dus gespannen alles erop gezet en gisteravond om 01:53h op het bioshock icoontje geklikt..............................wat denk je????..........yes het werkte gewoon (en hoe) daar gleed ik langzaam de wondere wereld van Bioschock binnen en hield mij tot 05:15h aan het beeld gekluisterd met allerlei grafisch geweld van het eerste uur. Mijn conlussie is (na ook wat andere problemen met mijn oude config onder de loep te hebben genomen) dat de AMD Athlon 3800 64 dualcore niet geschikt is om een dergelijk spel als Bioschock te spelen. Mensen met een AMD dual core processor wees gewaarschuwd (er werd zowaar een timmingstool voor AMD processoren standaard bij Bioschock geleverd dus was men bij 2K al voor de release op de hoogte van deze problematiek).

Gepost door cnribbens op zondag 23 september, 2007 om 18:52:53 quote

Pacman

90 posts
Heb de game gespeeld, zat uren aan de buis gekluisterd, alleen jammer dat ie zo snel afgelopen was
Gepost door JonsoN op woensdag 26 september, 2007 om 17:30:22 quote

GN "DruG"

4169 posts
hansdegebruiker schreef:
Mooi butspel dus. Bioshock is zwaar waardeloos. Ik heb het gekocht via Steam en kan het niet spelen (zoals duizenden andere over de gehele wereld) het spel crashed als je rapture binnen zou moeten gaan om te gaan spelen. De fout melding die je dan krijgt is de volgende MSVCR80.dll Error / BIOSHOCK.EXE crash. Dag centjes niemand thuis bij 2K en ondertussen nog geen mallemoer afgeknald. Bout met een grootte B.

jammer dat je het te moelijk vind om even naar de winkel te gaan om m te kopen, , je koopt m via steam, , dat is BOUT , , het spel niet

Beoordeling van JonsoN: 10
Gepost door rimisc op donderdag 11 oktober, 2007 om 17:02:38 quote

Pong

30 posts
leuke game wel
Gepost door gappower op woensdag 17 oktober, 2007 om 21:18:08 quote

GN "Commander"

1376 posts
rimisc schreef:
leuke game wel

idd, een heel leuk game!!!

Gepost door stormtrooper op vrijdag 9 november, 2007 om 18:24:17 quote

GN "Die Hard"

555 posts
ik heb een vraag: als je het spel hebt uitgespeeld, kun je dan de levels weer los opnieuw spelen ik heb hem namelijk uitgespeeld en kan nog allemaal nieuw game en het laaste level.

kan iemand mij helpen??

Beoordeling van stormtrooper: 8
Gepost door Jostii op woensdag 28 november, 2007 om 16:35:31 quote

Sonic

202 posts
zekker een hele toffe game ik denk wel dat ze er goed aan hebben gedaan om een single player only game te maken en zig daar totaal op te storten en zo een hele toffe single player te leveren veeeeeeeeeeeet!
Beoordeling van Jostii: 9
Gepost door Pimkingetje op woensdag 5 december, 2007 om 18:09:14 quote

GN "Die Hard"

906 posts
erm.....hans de gebruiker, plees maak je verhaal korter
Beoordeling van Pimkingetje: 8
Gepost door Pimkingetje op woensdag 5 december, 2007 om 18:10:13 quote

GN "Die Hard"

906 posts
Een egt gaaf gamepje!
Beoordeling van Pimkingetje: 8
Gepost door PresidentE op dinsdag 11 december, 2007 om 12:53:56 quote

Pong

42 posts
Voor mij de beste shooter ooit
Gepost door dressing op maandag 17 december, 2007 om 16:24:26 quote

n00b

2 posts
dit lijkt me echt een super spel

voor dit spel koop ik een 360

Beoordeling van dressing: 10
Gepost door Bakura op zondag 10 februari, 2008 om 13:44:59 quote

Sonic

212 posts
Een spel die met (letterlijk)tientalle prijzen is bekroond.Het is wel degewelddadigste spel die ik ooit heb gespeeld.Een waanzinnige game.
Beoordeling van Bakura: 10
Gepost door peace-man op zaterdag 16 februari, 2008 om 11:49:00 quote

n00b

15 posts
Wesseltje1 schreef:
Koen schreef:
Blijkbaar moet ik demo nog eens goed spelen, want ik was toen totaal niet onder de indruk Ik begrijp alleen niet waarom je een 10 kan geven, want het kan altijd beter.

Ook ik ben niet onder de indruk van dit spel. 'T zal wel aan mezelf liggen...

Daar ben ik het mee eens ik ben ook niet onder de indruk. Maar ik hou ook niet echt van shooters.

Gepost door AKA_The_Creator op zondag 13 april, 2008 om 20:58:28 quote

Pacman

55 posts
megamooie graphics maar heel griezelig als je alleen bent in het donker
Gepost door AKA_The_Creator op zondag 13 april, 2008 om 21:00:04 quote

Pacman

55 posts
peace-man schreef:
Wesseltje1 schreef:
Koen schreef:
..

Ook ik ben niet onder de indruk van dit spel. 'T zal wel aan mezelf liggen...

Daar ben ik het mee eens ik ben ook niet onder de indruk. Maar ik hou ook niet echt van shooters.

Wie houdt er nu niet vn shooters???!!! maar je ieder zn eigen mening zeker...(NERD)

Gepost door OkkieBOOMER op vrijdag 2 mei, 2008 om 23:10:06 quote

Duke Nukem

464 posts
OMG ZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO VET!!!
Beoordeling van OkkieBOOMER: 10
Gepost door delta62 op woensdag 21 mei, 2008 om 19:49:59 quote

GN "Sickness"

2457 posts
Ik heb de demo gespeeld en dit spel MOET ik gewoon hebben!
Gepost door Gamer_addict op donderdag 17 juli, 2008 om 07:50:18 quote

Prince of Persia

137 posts
so wat xbox 360 rulezzzz
Gepost door Mattmerize op donderdag 7 augustus, 2008 om 18:28:42 quote

GN "Ultima"

1525 posts
Ugh ik haat mutaties/zombies. Ik freakte em al helemaal uit bij die beesten in Uncharted. *3 komen er vanuit een donker hoekje op je af rennen en je 3 kogels in je M4 over-trauma*
Gepost door mitchelltje9 op vrijdag 8 augustus, 2008 om 09:59:14 quote

Duke Nukem

410 posts
dit spel is zo fokking dik
Beoordeling van mitchelltje9: 10
Gepost door DarthSkater op dinsdag 19 augustus, 2008 om 19:49:37 quote

Pong

32 posts
Ookal heb ik alleen nog maar de demo gespeeld, dit is zeker een hele vette game!
Beoordeling van DarthSkater: 9
Gepost door gizzy op maandag 13 oktober, 2008 om 22:39:56 quote

n00b

2 posts
top spel als je hem uit heb dan heb je hem nog maar voor de de helft uit gespeeld dat maakt dit spel zo compleet goede zweer goede muziek en al het ander wat al is gemeld
Beoordeling van gizzy: 9
Gepost door Fidelty op woensdag 15 oktober, 2008 om 20:32:36 quote

n00b

4 posts
hammerhead666 schreef:
peace-man schreef:
Wesseltje1 schreef:
..

Daar ben ik het mee eens ik ben ook niet onder de indruk. Maar ik hou ook niet echt van shooters.

Wie houdt er nu niet vn shooters???!!! maar je ieder zn eigen mening zeker...(NERD)

hammerhead, het heeft echt geen zin om mensen zo te behandelen...ieder zijn eigen mening, hoef je geen "nerd" voor te zijn ...

OT: Vette game als ik dit zo ff zag. Misschien niet helemaal mijn stijl, gaat me beetje snel

Gepost door forzaa op zaterdag 1 november, 2008 om 23:08:52 quote

Pong

42 posts
vrienden zeggen dat ze 20euro kost ik ga kijken 60euro
Ga naar pagina: 1, 2 volgende »
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie

Game details

Xbox 360 review
BioShock packshot
GN score: 9.6
Bezoekers score (89): 9.1
Geef hier jouw score:
Toevoegen aan:
Advertentie

Screenshots

 • BioShock screenshot nr. 1
 • BioShock screenshot nr. 2
 • BioShock screenshot nr. 3
 • BioShock screenshot nr. 4
 • BioShock screenshot nr. 5
 • BioShock screenshot nr. 6
 • BioShock screenshot nr. 7
 • BioShock screenshot nr. 8
 • BioShock screenshot nr. 9
 • BioShock screenshot nr. 10
 • BioShock screenshot nr. 11
 • BioShock screenshot nr. 12
 • BioShock screenshot nr. 13
 • BioShock screenshot nr. 14
 • BioShock screenshot nr. 15
 • BioShock screenshot nr. 16
 • BioShock screenshot nr. 17
 • BioShock screenshot nr. 18
 • BioShock screenshot nr. 19
 • BioShock screenshot nr. 20
 • BioShock screenshot nr. 21
 • BioShock screenshot nr. 22
 • BioShock screenshot nr. 23
 • BioShock screenshot nr. 24
 • BioShock screenshot nr. 25
 • BioShock screenshot nr. 26
 • BioShock screenshot nr. 27
 • BioShock screenshot nr. 28